Het rijcomfort van een fietsband, maar dan op een step. Nou ja, bijna dan. Wist je dat luchtbanden op een e-step momenteel één van de eisen waaraan de step moet voldoen om legaal de weg op te mogen? Reden genoeg voor ons om te bekijken welke e-steps voorzien zijn van luchtbanden. Je ontdekt het hier!

Welke elektrische steps zijn voorzien van luchtbanden?

Om een beter overzicht te krijgen van e-steps met luchtbanden en de voordelen ervan, hebben we er een aantal op een rijtje gezet. Hieronder zie je vijf verschillende modellen met ieder een ander type luchtbanden. Variërend tussen de 8” en 12”, bieden ze allen een ander rijcomfort.

1. Trendiamo Country

trendiamo country

Allereerst beginnen we met de Trendiamo Country, die ook voor het gebruik in Nederland is goedgekeurd. Dit Italiaanse model is een inklapbare elektrische step met luchtbanden en een wielmaat van 12”. De Italiaanse fabrikant is één van de eerste die een luxueuze uitvoering van een e-step heeft uitgebracht en de Country versie is een echte off-road step. Vandaar dat dit model is voorzien van extra brede banden die zorgen voor een uitmuntende vering. Zelfs zo goed dat deze vering als beste is getest in vergelijking met andere e-steps op de Europese markt!

Door de diepe groeven in de banden glijd je niet zomaar uit en kom je niet snel vast te zitten. Daarbij vangen de banden goed schokken op, kunnen ze tegen een stootje en gaan ze bovendien lang mee.

Bekijk op bol.com

2. Denver SCO-80110

Denver SCO-80110

Wanneer je op zoek bent naar een e-step met luchtbanden die iets subtieler is dan de Trendiamo Country uitvoering, dan komt de Denver SCO-80110 om de hoek kijken. Deze elektrische step met luchtbanden van 8” laat jou de voordelen ervaren van een lichtgewicht frame met opblaasbare rubberen wielen. De step is makkelijk op te tillen en de banden bieden genoeg comfort voor ritjes tot zo’n 25 kilometer per keer. Let er wel op: dit model is (nog) niet goedgekeurd in Nederland. In België mag je met deze e-step wel zorgeloos de weg op!

Bekijk deze e-step

3. Cityblitz e-step

Cityblitz e-step

De elektrische step van Cityblitz heeft opblaasbare banden van 8.5”, zijn schokbestendig en schijnen ook nog eens comfortabel te rijden. Het zijn vrij compacte banden en door het opvouwbare frame kun je de step makkelijk meenemen. Het model wordt geleverd met een set banden, inclusief binnenband. Een voordeel is, als er eens een band lek raakt of stuk gaat, dat deze banden relatief goedkoop zijn om aan te schaffen.

Daarentegen wordt gesteld dat de banden lang meegaan en veel veerkracht hebben. De e-step van Cityblitz is qua technische specificaties en haar uiterlijk vergelijkbaar met de volgende e-step in dit rijtje van Xiaomi.

Bekijk deze e-step

4. Xiaomi M365

Xiaomi m365

De Xiaomi M365 is vergelijkbaar met de Cityblitz en heeft eveneens luchtbanden van 8.5”. Door de compacte banden en een gebrek aan vering is het niet aan te raden off-road te gaan met deze step, in tegenstelling tot de Trendiamo. Daarentegen kunnen de banden goed tegen een paar hobbels en drempels en hoef je je geen zorgen te maken dat de step zomaar instort. Bovendien wordt deze e-step geleverd met een extra set banden. Wel zo handig wanneer je met een lekke band komt te staan!

Bekijk deze e-step

5. Ninebot Kickscooter Max G30

Ninebot Kickscooter Max G30

We sluiten ons rijtje af met een laatste e-step met luchtbanden (maar zeker niet de minste). We hebben het over de Ninebot (by Segway) KickScooter MAX G30. Deze e-step heeft een wielmaat van wel 10”, wat zorgt voor een soepel rijcomfort vergeleken met steps met een kleinere wielmaat. De luchtbanden veren mee met jouw rijstijl. Geen hobbel die jou nog in de weg staat! Bovendien zorgt het high tech remsysteem voor meer veiligheid en stabiliteit wat je eenvoudig en veilig tot stilstand brengt, zelfs na hoge snelheid.

Bekijk deze e-step

Ben je op zoek naar meer? Naar snelheid? Naar de crème de la crème? Lees dan meer over de beste e-steps van dit moment, of laat je meenemen in de wereld van de snelste e-steps in Europa.