Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step met luchtbanden

In tegenstelling tot een fiets beschikt een elektrische step niet standaard over luchtbanden. Waarom zou je wel of niet voor een e-step met luchtbanden kiezen? En welke e-steps zijn voorzien van stevige luchtbanden? Je leest het hier.

Wat is het voordeel van een e-step met luchtbanden?

Als het op banden aankomt kunnen we twee type e-steps onderscheiden; de elektrische step met luchtbanden en massieve banden. Veel mensen kiezen voor een e-step met luchtbanden vanwege het positieve effect op het rijcomfort. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

E-step met luchtbandenE-step met massieve banden
✓ Minder last van trillingen in het stuur tijdens het rijden✓ Geen kans op een lekke band
✓ Je bepaalt zelf de luchtdruk✖ Meer last van trillingen in het stuur tijdens het rijden
✖ Kans op een lekke band

Welke elektrische steps zijn voorzien van luchtbanden?

Tegenwoordig beschikt het merendeel van de e-steps over luchtbanden. Een elektrische step met massieve banden vind je voornamelijk terug in het lagere prijssegment. We zetten vijf veel gekozen e-steps met luchtbanden voor je op een rij:

1. Xiaomi Pro 2


xiaomi m365 pro 2

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat: 
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

De Xiaomi Pro 2 is de opvolger van de welbekende Xiaomi M365. De Pro 2 is voorzien van twee vernieuwde 8.5” luchtbanden. Zowel de voor- en achterband zijn voorzien van reflectoren aan weerszijden, voor een betere zichtbaarheid.

Met de aanwezigheid van drie verschillende snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. Het motorvermogen van 300W stelt de Pro 2 in staat een maximale snelheid van 25 km/h te behalen.

De Lithium ion accu van 446 Wh geeft je een maximaal bereik van 45 kilometer op een volle accu. Een lege accu is binnen acht tot negen uur weer volledig opgeladen. Met een gewicht van slechts 14.2 kg en de mogelijkheid om de Xiaomi Pro 2 in te klappen, neem je deze e-step gemakkelijk overal mee naartoe.

2. Xiaomi 1S


Xiaomi mija 1s

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Wielmaat: 
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

Het kleine broertje van de Xiaomi Pro 2; dat is de Xiaomi 1S. Vanwege zijn degelijke prijs-kwaliteitverhouding is ook deze Xiaomi step een populaire keuze. De 1S beschikt eveneens over twee 8.5” luchtgevulde banden.

De Xiaomi 1S maakt zich populair vanwege de goede draagbaarheid. Met een gewicht van slechts 12.5 kg til je deze e-step gemakkelijk met je mee. Je klapt de step binnen een paar seconden in, om zo mee te nemen in (bijvoorbeeld) de bus of trein. 

De step heeft een draaggewicht tot 100 kg. Met een topsnelheid van 25 km/h haal je met de 1S een maximaal bereik van 30 kilometer op een volgeladen accu. 

3. Inokim Light 2


inokim light 2 oranje

Maximale snelheid: 34 km/h | Actieradius: 35 kilometer | Laadtijd: 4.5 uur |
Wielmaat: 
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

“Nog lichter, nog sneller”. Zo beschrijft het Israëlische bedrijf Inokim de Inokim Light 2. De Light 2 beschikt over een robuust frame, ondersteund door twee 8.5” luchtbanden. Binnen de collectie van Inokim staat de Inokim Light 2 volledig in het teken van de forens. 

Met een gewicht van slechts 13.7 kg til je deze step relatief makkelijk met je mee. Het lage gewicht is extra indrukwekkend als we kijken naar de prestaties van deze e-step. 

Met een maximale snelheid van 34 km/h is de Light 2 namelijk 36% sneller dan andere e-steps in zijn gewichtsklasse. Op een volledig opgeladen accu haal je een bereik van zo’n 35 kilometer. Binnen 4.5 uur is de 350W motor weer klaar voor gebruik. 

4. Zero 9


Zero-9-elektrische-step

Maximale snelheid: 45 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 4-5 uur |
Wielmaat: 
9″ Type banden: Luchtbanden Meer info Lees onze review

Ben je op zoek naar een A-merk elektrische step met een tikje grotere luchtbanden? Dan is de Zero 9 het overwegen waard. Met twee 9” luchtbanden en geïntegreerde vering in de voorste stuurkolom geeft de Z9 je een subliem rijcomfort.

Bij de productie van onze Zero 9 review werden we positief verrast door de prestaties van deze e-step. De Zero 9 combineert de behoeftes van verschillende gebruikers in één elektrische step. De recreatieve ‘stepper’ kan met de Z9 in het weekend tot 50 kilometer op een volle accu afleggen, tegen een een indrukwekkende topsnelheid van 50 km/h. 

Ga je je e-step gebruiken voor woon-werkverkeer? Dan komt het vouwmechanisme van de Z9 goed van pas. Met de Z9 hoef je je ook geen zorgen te maken om de zichtbaarheid. Naast de voor- en achterlichten beschikt de Z9 over led verlichting. Zowel de stuurpen als weerszijden van het deck zijn voorzien van LED-strips die je goed zichtbaar maken in het donker.

5. Zero 10X


Zero 10X elektrische step PDP

Maximale snelheid: 65 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 10 uur |
Wielmaat: 
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

De Zero 10X is een e-step voor de gepassioneerde volwassen rijder. De 10” luchtgevulde banden onder deze e-step vangen moeiteloos trillingen tijdens het rijden op. Deze high-end elektrische step kan qua performance vergeleken worden met een scooter.

Met een 52V / 18ah accu beschikt de 10X over een actieradius van 65 kilometer. De dubbele 1000W motor laat je tot een indrukwekkende 65 km/h schieten. Met stevige vering aan zowel voor- als achterzijde is de Zero 10X ook geschikt voor off-road ritten.

De Zero 10X weegt 32 kg. Hiermee leent deze e-step zich (in tegenstelling tot bovengenoemde modellen) minder voor gebruik in combinatie met openbaar vervoer. Daarentegen is de 10X bij uitstek geschikt voor comfortabele lange afstandsritten

Hulp nodig bij je keuze?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps of bekijk het volledige e-step overzicht. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.
Logo
Shopping cart