Elektrische steps met luchtbanden

In tegenstelling tot een fiets beschikt een elektrische step niet standaard over luchtbanden. Waarom zou je wel of niet voor een e-step met luchtbanden kiezen? En welke e-steps zijn voorzien van stevige luchtbanden? Je leest het hier.

Laatst bijgewerkt op: 08-03-2023

Wat is het voordeel van een e-step met luchtbanden?

Als het op banden aankomt kunnen we twee type e-steps onderscheiden; de elektrische step met luchtbanden en massieve banden. Veel mensen kiezen voor een e-step met luchtbanden vanwege het rijcomfort. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

E-step met luchtbandenE-step met massieve banden
✓ Minder last van trillingen in het stuur tijdens het rijden✓ Geen kans op een lekke band
✓ Je bepaalt zelf de luchtdruk✖ Meer last van trillingen in het stuur tijdens het rijden
✖ Kans op een lekke band

Lees ook:

Welke elektrische steps zijn voorzien van luchtbanden?

Tegenwoordig beschikt het merendeel van de e-steps over luchtbanden. Een elektrische step met massieve banden vind je voornamelijk terug in het de categorie goedkope e-steps. We zetten zeven e-steps met luchtbanden voor volwassenen op een rij:

Vsett 10+

Vsett-10+Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 160 kilometer | Laadtijd: 5 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius tot 160 kilometer
+
Topsnelheid van 80 km/h
Weegt 33 kg

De Vsett 10+ is geen doorsnee e-step. Nee, de Vsett 10+ is een elektrische step voor de serieuze rijder die op zoek is naar een sterk staaltje techniek.

De 10+ is uitgerust met twee 10” luchtbanden. Daarnaast is de step voorzien van uitstekende schokdempers aan de voor- en achterzijde. 

Wil je graag een off-road ritje maken in het weekend? Geen probleem. Oneffenheden in het wegdek worden door de schokdempers geabsorbeerd, voordat deze als trillingen het stuur bereiken.

Onder de motorkap houden zich twee 1400W motoren schuil die je naar een maximale snelheid van maar liefst 80 km/h brengen. 

Afhankelijk van het type batterij kun je de actieradius maximaliseren tot maar liefst 160 kilometer. Hiermee is de Vsett 10+ een waardige vervanger van de scooter.

Xiaomi Scooter 3


Xiaomi-Scooter-3-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 5,5 uur |
Wielmaat: 
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Bekijk review

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Lichtgewicht: weegt slechts 13,2 kg
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
Geen verbeterde actieradius ten opzichte van eerdere Xiaomi steps

De Xiaomi Scooter 3 is de nieuwste elektrische step van Xiaomi, uitgebracht in 2021. De step beschikt over twee 8.5” wielen. Waar andere merken zo nu en dan wisselen tussen massieve- en luchtbanden, houdt Xiaomi al jaren vast aan luchtgevulde banden. 

Beide wielen zijn uitgerust met een schokabsorberend vermogen. Dit vermindert trillingen in het stuur tijdens het rijden. Op de banden is een klein ventiel bevestigd waar je een fiets- of elektrisch pompje aan kunt bevestigen. Bij levering van de step ontvang je een verlengstukje dat op het ventiel past en het oppompen makkelijker maakt.

Met de Mi Home App van Xiaomi kun je de step verbinden met je smartphone. Zo kun je de step vergrendelen, statistieken inzien en ontvang je meldingen over firmware updates. Daarnaast ontvang je periodiek ook onderhoudsmeldingen om de bandenspanning op peil te houden.

Met een gewicht van 13,2 kg is de Mi Scooter 3 makkelijk op te tillen. Op een maximale snelheid van 25 km/h heb je een bereik tot 30 kilometer. Een lege accu is binnen 5,5 uur weer volledig opgeladen.

Ninebot Max G30


Elektrische-step-Ninebot-Max-G30

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Groot bereik van 65 kilometer
+ Makkelijk in- en uit te klappen
Laadtijd van 6 uur

De Ninebot Max G30 is de high-end elektrische step binnen de Segway Ninebot collectie. Dit model beschikt aan de voor- en achterzijde over grote 10” luchtgevulde banden. Met dit formaat zijn de banden 1.5” groter dan bij de gemiddelde e-step. 

Beide banden zijn voorzien van een schokabsorberend vermogen. Dit vermindert trillingen in het stuur tijdens het rijden. In combinatie met het 18 centimeter brede deck versterkt dit het veiligheidsgevoel voor bestuurders.

De Ninebot Max onderscheidt zich niet alleen met de grote luchtbanden. Met een actieradius van 65 kilometer beschikt dit model ook over een bovengemiddeld bereik. Bij een maximale snelheid van 25 km/h kun je ruim 2,5 uur rijden voordat de accu opgeladen moet worden.

Het vouwmechanisme maakt dat de Max G30 in- en uit te klappen is. Zo neem je de step gemakkelijk met je mee in de bus of trein. Ingeklapt heeft de step afmetingen van 112 x 47 x 53 cm.

Xiaomi Pro 2


Xiaomi-Pro-2-e-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Maximaal bereik van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
Laadtijd van 9 uur

De Xiaomi Pro 2 is net als de Xiaomi Scooter 3 een nakomeling van de populaire Xiaomi M365. De Pro 2 is uitgerust met twee stevige 8.5” luchtbanden. Zowel de voor- en achterband zijn voorzien van reflectoren voor goede zichtbaarheid in het donker.

De verstevigde 8,5” luchtbanden zijn een van de grote verbeterpunten ten opzichte van de Xiaomi M365 Pro. Het oude model was gevoelig voor lekke banden en daarnaast waren deze lastig te vervangen. De banden van de Pro 2 zijn verstevigd met lekbestendig materiaal.

Via de knop op het dashboard kun je tijdens het rijden schakelen tussen drie versnellingen. In de derde en hoogste versnelling bereik je een topsnelheid van 25 km/h. De Mi Pro 2 is binnen de Xiaomi familie tevens de step met de grootste actieradius. Op een enkele lading kun je tot 45 kilometer afleggen.

Net als de andere Xiaomi steps kun je dit model met een paar simpele handelingen inklappen. Dit maakt het mogelijk om de step (met een gewicht van 14,2 kg) mee te nemen in het openbaar vervoer.

Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer | Laadtijd: 6-7 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Topsnelheid van 60 km/h
+ Grote 10″ terreinbanden
Weegt 33,8 kg

De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een beest van een elektrische step. Zijn naam laat dan ook niets aan de verbeelding over. De step beschikt over twee 10” luchtbanden met terreinprofiel. 

Deze elektrische step is geen doorsnee step die je enkel gebruikt voor een ritje naar de supermarkt. Kaabo staat bekend als hofleverancier van e-steps voor off road gebruik. De Wolf Warrior is uitgerust met een ABS-systeem en een sterk aluminium frame. 

De stevige vering aan de voor- en achterzijde absorberen hobbels en oneffenheden in het wegdek. Het veersysteem stelt de step daarnaast in staat om een gewicht tot 120 kg te dragen.

Het robuuste frame houdt twee borstelloze motoren onder de motorkap verborgen. Deze zorgen samen voor een ongekend vermogen van 2200 Watt. Hiermee bereik je binnen mum van tijd een snelheid van 60 kilometer per uur. Ook voor de lange afstanden zit je met de Wolf Warrior goed. Een volle accu laat je 100 kilometer afleggen voordat deze opgeladen moet worden.

Xiaomi 1SXiaomi-1S-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 5,5 uur |
Wielmaat:
8,5″ Type banden: Luchtbanden > Lees review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Voorzien van stevige 8,5″ luchtbanden
+ Weegt slechts 12,5 kg
Laadtijd van 5,5 uur

De Xiaomi 1S is de waardige opvolger van de populaire Xiaomi M365. De 1S is de meest indrukwekkende Xiaomi-step als het aankomt op de prijs-kwaliteitverhouding. 

De 1S beschikt over twee 8.5” luchtbanden met 4mm profiel. Waar andere merken zo nu en dan wisselen tussen luchtbanden en massieve banden, houdt Xiaomi al jaren vast aan luchtgevulde banden. 

De banden beschikken over een klein fietsventiel. Hier kun je een normale fietspomp of een elektrisch pompje op aansluiten. Bij levering van de step ontvang je ook een verlengstukje wat je op het ventiel kunt zetten, om het oppompen makkelijker te maken.

De Xiaomi 1S beschikt over een 250W motor, aangedreven door een 275 Wh Li-ion-batterij. Via de bedieningsknop op het display kun je tijdens het rijden schakelen tussen drie versnellingen. In de hoogste versnelling heeft de step een maximale snelheid van 25 km/h. 

Met een volle batterij kun je zo’n 30 kilometer rijden. Is de accu leeg, dan laad je deze binnen 5,5 uur weer volledig op.

De 1S maakt zich onder volwassenen populair vanwege zijn gebruiksgemak en draagbaarheid. Met een gewicht van 12,5 kg neem je de step gemakkelijk mee in het openbaar vervoer. Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step binnen een paar seconden in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis kunt meetillen.

NIU KQI3 Sport

NIU-KQI3-Sport-zwartTopsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 40 kilometer | Laadtijd: 5 uur |
Wielmaat:
9,5″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Makkelijk in te klappen
+
Goede prijs-kwaliteitverhouding
– 
Draaggewicht tot 100 kg

Ben je op zoek naar een lichtgewicht e-step die je overal mee naartoe kunt nemen? De NIU KQi3 Sport, gemaakt van licht aluminium, leent zich hier perfect voor. 

Met een topsnelheid van 25 km/h en een bereik van 40 km, brengt deze tweewieler je veilig van A naar B. Een lege accu is binnen 5 uur weer volledig opgeladen.

Twee 9,5” luchtgevulde banden zorgen voor een comfortabele rit. De banden zijn ongeveer 1” groter dan de banden van een gemiddelde e-step. Hiermee kun je makkelijker oneffenheden in het wegdek trotseren.

De stevige schijfrem op het voorwiel zorgt dat je vanaf hoge snelheid weer veilig tot stilstand komt, zowel op droog als nat wegdek.

Met de NIU App kun je de KQi3 Sport na je rit makkelijk en op een veilige manier vergrendelen.

Hulp nodig bij je keuze?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps of bekijk alle elektrische steps.
Logo