Elektrische step in Brussel

De elektrische step is inmiddels een perfecte wijze om het centrum van Brussel op je gemak te ontdekken. Maar ook voor een snelle boodschap of een ritje naar het station is de e-step geschikt. Benieuwd waarom en hoe dit werkt? In dit artikel lees je er alles over!

Op de elektrische step in Brussel

elektrische steps circ

Waarom zou ik een elektrische step huren? Is dit wel veilig? En kan ik hier zonder ervaring zomaar op rijden? Dit zijn logische dingen die je jezelf afvraagt wanneer je twijfelt om je eerste rit op een deelstep te maken. We zetten een paar redenen op een rijtje waarom de e-step ook jouw beste vriend kan worden:

  • Allereerst is de e-step een handig vervoersmiddel in Brussel. De afstanden in de grote stad zijn eenvoudig te overbruggen met een e-step doordat je een maximumsnelheid kunt bereiken van 25 kilometer per uur.
  • Je bent mogelijk sneller op je bestemming wanneer je met de step gaat, dan met de auto. Je kunt je makkelijker voortbewegen door het verkeer en je hoeft geen tijd meer te verdoen aan het vinden van een parkeerplaats.
  • Tot slot ben je vlot startklaar en aan het einde van het gebruik kun je de elektrische step weer eenvoudig achterlaten op verschillende plekken in de stad.
Toch liever een elektrische step die helemaal van jou is?

Bekijk ons overzicht van e-steps

Huur een elektrische deelstep in Brussel

Momenteel zijn er vier bedrijven in Brussel die actief zijn in de dienstverlening rondom het huren van elektrische deelsteps. Dit zijn Circ Benelux, Dott, Lime en Poppy. Om eenvoudig gebruik te maken van een deelstep, kun je van iedere aanbieder de gratis app downloaden op je telefoon of tablet middels het free-floating principe. Met de mobiele app ontgrendel je de deelstep, maak je je trip en parkeer je deze weer wanneer je er geen gebruik meer van hoeft te maken. Aan het einde van de rit sluit je je trip af.

Inmiddels klaar om op de step te stappen? Zorg ervoor dat je je van te voren nog even goed inleest in de wetgeving omtrent elektrische steps in België