Op zoek naar de ideale manier om Brussel te verkennen zonder onnodig tijd en geld te verspillen? Verken dan de straten van deze mooie stad per step! De elektrische step is inmiddels een perfecte wijze om het centrum op je gemak te ontdekken. Benieuwd waarom en hoe dit werkt? In dit artikel lees je er alles over!

Op de elektrische step in Brussel

elektrische step belgie

Waarom zou ik een elektrische step huren? Is dit wel veilig? En kan ik hier zonder ervaring zomaar op rijden? Dit zijn logische dingen die je jezelf afvraagt wanneer je twijfelt om je eerste rit op een deelstep te maken. We zetten een paar redenen op een rijtje waarom de e-step ook jouw beste vriend kan worden:

  • Allereerst is de e-step een uitermate handig vervoersmiddel in Brussel. De afstanden in de grote stad zijn eenvoudig te overbruggen met een e-step doordat je een maximumsnelheid kunt bereiken van 25 kilometer per uur. Erg handig als je bedenkt dat er een aantal pittige hellingen in Brussel zijn om te trotseren.
  • Bovendien ben je waarschijnlijk sneller op de plek van bestemming wanneer je met de step gaat, dan met de auto. Je kunt je makkelijker voortbewegen door het verkeer en je hoeft geen tijd meer te verspillen aan het vinden van een parkeerplaats. Dit maakt het rijden van een elektrische step een stuk goedkoper én je rijdt, ten opzichte van een autorit, al gauw een stuk milieuvriendelijker op langere afstanden.
  • Tot slot ben je vlot startklaar en aan het einde van het gebruik kun je de elektrische step weer eenvoudig achterlaten op verschillende plekken in de stad.

Elektrische deelsteps in Brussel

Halverwege dit jaar zag Brussel het aantal e-steps exponentieel stijgen en nu, tegen het einde van het jaar, zijn de elektrische deelsteps hier inmiddels niet meer weg te denken. Op dit moment zijn er vier bedrijven actief die het verhuren van deelsteps in Brussel mogelijk maken.

Onderhand hebben zij gezamenlijk meer dan 4.000 elektrische deelsteps in gebruik. Door de enorme groei van deze groene stepjes is het belangrijk dat de verkeersregels voor e-step netjes nageleefd worden. Eveneens is het belangrijk dat, wanneer je een deelstep huurt, je hier verantwoordelijk en netjes mee omgaat zodat ook de gebruiker na jou er evenveel plezier van kan hebben!

Ben je fan van e-steps, maar wil je er toch liever een in eigen bezit hebben?

Bekijk de 5 beste e-steps van 2019

Huur een elektrische deelstep in Brussel met Circ, Dott, Lime of Poppy

Momenteel zijn er vier bedrijven in Brussel die actief zijn in de dienstverlening rondom het huren van elektrische deelsteps. Dit zijn Circ Benelux, Dott, Lime en Poppy. Om eenvoudig gebruik te maken van een deelstep, kun je van iedere aanbieder de gratis app downloaden op je telefoon of tablet middels het free-floating principe.

Dit is bedoeld om mensen gebruik te laten maken van dezelfde voertuigen. Op die manier kun je jouw step uitkiezen die op dat moment het dichtst bij jou in de buurt is. Met de mobiele app ontgrendel je de deelstep, maak je je trip en parkeer je deze weer wanneer je er geen gebruik meer van hoeft te maken. Aan het einde van de rit sluit je je trip af.

Inmiddels klaar om op de step te stappen? Zorg ervoor dat je je van te voren nog even goed inleest in de wetgeving omtrent elektrische steps in België