Elektrische step in Brussel

De elektrische step is inmiddels een veel gekozen vervoermiddel voor verplaatsingen binnen Brussel. Lees hier alles over het gebruik en het huren van een e-step in Brussel.

[INHOUDSOPGAVE]

Huur een elektrische deelstep in Brussel

Met een deelstep verplaats je je gemakkelijk door Brussel. Het huren van een deelstep werkt volgens hetzelfde principe als het gebruik van deelauto’s en fietsen. Zo maak je gebruik van een deelstep in Brussel:

  1. Bekijk hier welke deelsteps beschikbaar zijn in Brussel;
  2. Download de app van de desbetreffende verhuurder en koppel een betaalmiddel;
  3. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde deelstep staat; 
  4. Scan met je smartphone de QR-code op het stuur van de step om deze te ontgrendelen;
  5. Zet je met een voet af en geef gas via de hendel aan het stuur;
  6. Ben je klaar met de rit, dan parkeer je de step op een plek waar het niemand hindert en sluit je de rit af via de app. Na het afsluiten van de rit zie je welke route je hebt afgelegd en de kosten van de rit.

Actieve deelstep verhuurders in Brussel

Er zijn verschillende deelstepbedrijven actief in Brussel. Elk bedrijf heeft zijn eigen app met bijbehorende kosten voor het gebruik van een deelstep. Gemiddeld betaal je €1 voor het ontgrendelen van een step en €0.15 per minuut voor het gebruik. De volgende verhuurders zijn momenteel acties in Brussel:

Zo profiteer je van een gratis rit

De meeste verhuurders geven via de app de mogelijkheid om een persoonlijke ‘referral code’ met iemand te delen. Ga je met twee of meer personen een rit maken? Profiteer dan op de volgende manier van gratis krediet:

Voorbeeld: Bird app
elektrische-deelstep-referral-code

Regels voor het gebruik van een e-step in Brussel

Net als voor ieder ander vervoermiddel, zijn er regels vastgesteld voor het gebruik van een elektrische (deel)step in Brussel:

  • De maximale snelheid voor een elektrische step is 25 km/h;
  • Bij een snelheid onder de 6 km/h dien je gebruik te maken van het trottoir;
  • Rijd je harder dan 6 km/h, dan maak je gebruik van het fietspad. Wanneer er geen fietspad is, rijd je zoveel mogelijk rechts op de weg.

Bekijk onze pagina over elektrische steppen in België voor een overzicht van alle regels.

Liever je eigen e-step?
Bekijk ons overzicht met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo