Elektrische steps in Leuven

Waarschijnlijk heb je de elektrische deelstep al wel eens voorbij zien komen in Antwerpen of Brussel. Straks is ook Leuven aan de beurt en gaat deze stad ruimte maken voor deze steps. Met het oog op een duurzaam systeem is het binnenkort mogelijk om korte afstanden af te leggen met een deelstep. Maar wat kunnen we precies verwachten?

Op de elektrische step in Leuven

Mobiliteit is in Leuven een centraal onderdeel van de ontwikkeling van de stad. In de stad zijn momenteel al deelfietsen en deelauto’s te vinden. De aanwezigheid van files en andere verkeershinder heeft Leuven ook laten denken aan alternatieve vervoersmiddelen. Hier komt de elektrische deelstep om de hoek kijken.

Waar de deelsteps in Antwerpen en Brussel al een tijdje beschikbaar zijn, duurt dit in Leuven iets langer. Dit komt doordat de stad deelsteps zonder overlast wilt introduceren. 

Duurzaamheid boven snelheid

Leuven wilt liever dat de introductie van de deelstep wat langer duurt, zodat dit niet ten koste gaat van de duurzaamheid. Er moet een netwerk van e-steps komen waar volledige controle over is. Dus geen steps die rondslingeren en op allerlei plekken worden gedumpt. Er zullen onder andere aangewezen plekken komen waar de e-steps geparkeerd kunnen worden, zodat deze niet op een willekeurige plek worden achtergelaten.

Elektrische deelsteps in Leuven
elektrische steps circ

Net zoals in Antwerpen en Brussel zou de e-step in Leuven voor een ‘schonere’ stad moeten gaan zorgen. Er is Europees geld beschikbaar gesteld om in de komende drie jaar een vijftigtal ‘Mobipunten’ in de stad te plaatsen. Bij elk Mobipunt kun je dan een elektrische deelstep ontgrendelen om je mee te verplaatsen.

Via de app van de betreffende deelstep aanbieder zie je waar bij jou in de buurt een step beschikbaar is. Om deze steps te ontgrendelen houd je je smartphone naast de step en je bent klaar om te vertrekken. Klaar met je rit? Zoek een parkeerzone op waar de steps gestald staan en sluit via de app je rit weer af.

Toch liever een elektrische step die helemaal van jou is?
Bekijk alle elektrische steps

Waar kun je een elektrische step in Leuven kopen?

Wil je toch liever een e-step voor jezelf? Dan kun je ook een elektrische step in Leuven kopen. Een van de verkooppunten is My Mobelity op de Tiensesteenweg. De onderneming staat achter het plan om Leuven op een andere en betere manier mobiel te maken en de winkel wil hier met de verkoop van elektrische steps onderdeel van zijn.

Kun je niet wachten om je eerste rit op een deelstep in Leuven te maken? Dat begrijpen we! Bekijk voordat je de weg op gaat onze pagina over de regels voor elektrische steps in België. Zo gaat iedereen verantwoordelijk de weg op!