Elektrische step in Leuven

Met het oog op duurzame mobiliteit moet het binnenkort ook in Leuven mogelijk zijn om een elektrische deelstep te huren. Lees hier alles over het gebruik van een e-step in Leuven.

Op de elektrische step in Leuven

Mobiliteit is in Leuven een centraal onderdeel van de ontwikkeling van de stad. In de stad zijn momenteel al deelfietsen en deelauto’s te vinden. De aanwezigheid van files en andere verkeershinder heeft Leuven ook laten denken aan alternatieve vervoersmiddelen. Hier komt de elektrische deelstep om de hoek kijken.

Duurzaamheid boven snelheid

Waar de deelstep in Antwerpen en Brussel al een tijdje beschikbaar zijn, laat de introductie in Leuven nog even op zich wachten. De stad wil er zeker van zijn dat de deelstep zonder overlast geïntroduceerd wordt.

Er dient een netwerk van deelsteps in de stad te komen waar volledige controle over is. Er zullen onder andere aangewezen plekken komen waar de deelsteps geparkeerd kunnen worden. Dit moet voorkomen dat deze op een willekeurige plek worden achtergelaten.

Elektrische deelsteps in Leuven
dott steps

Net zoals in Antwerpen en Brussel zou de deelstep in Leuven voor een ‘schonere’ stad moeten gaan zorgen. Er is Europees geld beschikbaar gesteld om in de komende drie jaar een vijftigtal ‘Mobipunten’ in de stad te plaatsen. Bij elk Mobipunt kun je vervolgens een elektrische deelstep ontgrendelen om je mee te verplaatsen.

Via de app van de betreffende deelstep aanbieder zie je waar bij jou in de buurt een step beschikbaar is. Om het voertuig te ontgrendelen scan je een QR-code op de step en je bent klaar om te vertrekken. Klaar met je rit? Zoek een parkeerzone op waar de step gestald mag worden en sluit via de app je rit weer af.

Liever je eigen e-step?
Net als in de rest van België is het in Leuven wel mogelijk om op je eigen e-step rond te rijden. Bekijk ons overzicht met de best beoordeelde e-steps van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo