Elektrische steps voor kinderen

Wie is er niet opgegroeid met steppen? We gaan met z’n allen met de technologische ontwikkelingen mee. En zo ook de step. Tegenwoordig kennen we namelijk naast de traditionele step ook de elektrische step. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een e-step voor je kind? Je leest het hier! 

Spring direct naar:

Mogen kinderen op een elektrische step rijden?

In Nederland zijn op dit moment de meeste e-steps nog niet toegestaan op de openbare weg. De steps die wel op de openbare weg mogen rijden, mag je alleen besturen wanneer je in het bezit bent van een (brommer)rijbewijs. Je kind laten rijden op een elektrische step is in Nederland dus nog op eigen risico.

Er worden online al wel verschillende e-steps voor kinderen aangeboden. Deze steps zijn begrenst tot een veilige maximum snelheid, die vaak niet harder gaan dan 12 km/h. Voor gebruik van een e-step door kinderen is het raadzaam om dit op eigen terrein te houden.

In België kun je al wel legaal op een elektrische step rijden. Wat betreft de leeftijd voor een e-step in België gelden hier dezelfde regels. In België moet je minimaal 16 jaar zijn om legaal op een step rond te rijden.

Welke elektrische steps zijn geschikt voor kinderen?

Hoewel kinderen in Nederland en België niet met een elektrische step op de openbare weg mogen rijden, mag dit wel op eigen terrein. Omdat we het hier hebben over een elektrisch vervoersmiddel, is het aan te raden om kinderen jonger dan 8 jaar hier niet op te laten rijden. De volgende 5 elektrische steps zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

1. Razor Electric Power Core E90

Razor Power Core E90

+ Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
+ Voorzien van een veilige kick-start

Ben je op zoek naar een stoere elektrische step voor je zoon of dochter? Dan zit je goed met deze Electric Power Core E90 van Razor. Als de bekendste producent van e-steps voor kinderen heeft Razor ook bij dit model weer aan alle details gedacht. Zo heeft de producent de step onder andere voorzien van een ‘kick-start’.

Dit wil zeggen dat de step geen elektrische ondersteuning biedt vanuit stilstand, waarmee je beheerst optrekt. Het vermogen van de step geeft een maximaal gebruik van 50 minuten en kan belast worden tot een maximaal gewicht van 60 kg. Dit model is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Bekijk op bol.com

2. KDX Pro Swiftboard

kdx pro elektrische step

+ Voorzien van 3 wielen voor extra balans
+ Inklapbaar en snel op te bergen

Is het een step? Is het een hoverboard? Nee, het is de KDX Pro Swiftboard. Met niet 2 maar 3 wielen biedt deze elektrische kinderstep extra balans tijdens gebruik. Naast het extra wiel heeft de step nog een paar leuke extra’s.

Zo is de step voorzien van drie snelheden, een display waar de snelheid op af te lezen is en een handige draagtas aan de voorkant van het stuur. Ook is de KDX Pro inklapbaar zodat deze niet onnodig ruimte in de hal hoeft in te nemen. Wel zo handig!
Bekijk op bol.com

3. Razor Power Core E100

Razor Electric Power Core E100

+ Robuust frame wat tegen een stootje kan
+ Snelheidsbegrenzing tot 18 km/u

De Razor Power Core E100 is een populaire elektrische kinderstep. Het robuuste frame zorgt ervoor dat deze step wel tegen een klein stootje kan. Je vertrekt met de step door af te zetten met de voet, waarna de step elektrische ondersteuning biedt.

De step is voorzien van verschillende versnellingen, welke te bedienen zijn via het stuur. Met een snelheidsbegrenzing tot 18 km/h is dit een veilige e-step voor kinderen vanaf 8 jaar.
Bekijk op bol.com

4. VidaXL Elektrische step met zadel

vidaxl met zadel

+ Voorzien van een comfortabel zitje
+ Maximale snelheid van 12 km/u

Na uren steppen op de speelplaats kunnen de benen soms toch wat vermoeid raken. Daar heeft heeft deze VidaXL een oplossing voor: een zadel. Dit zadel is overigens ook los te koppelen van de step, waarmee het een ‘echte’ step wordt. De step beschikt over een 120W motor en bereikt hiermee een maximale snelheid van 12 km/u. De fabrikant bestempeld deze elektrische step geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Bekijk op bol.com

5. Xootz Elementz

xootz elektrische step

+ Veilige maximale snelheid van 8 km/u
+ Actieradius van 8 tot 10 kilometer

Klein, simpel, inklapbaar en handig in gebruik. Zo kan de Xootz Elementz voor kinderen het beste omschreven worden. Met een maximale snelheid van 8 km/u kan dit stepje gezien worden als een leuk stuk speelgoed. Met een volle batterij houdt de step het zo’n 8 tot 10 kilometer vol voordat je toch echt zelf moet steppen.

De step is eenvoudig in te klappen en ondersteund een maximaal gewicht van 50 kg. Voor een zachte prijs is dit een geschikte eerste step om kinderen kennis mee te laten maken.
Bekijk op bol.com

Tips voor de aanschaf van een e-step voor kinderen

Bij de aanschaf van een elektrische step voor je kind (en het gebruik ervan) is het goed om de volgende dingen in het achterhoofd te houden:

  • Bedenk goed waar je kind op de elektrische step kan (en mag) rijden
  • Zorg voor lichaamsbescherming zoals een helm en kniebeschermers indien je kind met een e-step het fietspad op gaat
  • Let bij de aanschaf van de e-step op het maximale draaggewicht. Een model voor kinderen kan namelijk minder draaggewicht hebben dan een elektrische step voor volwassenen.