Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step voor kinderen

Wie is er niet opgegroeid met steppen? We gaan met z’n allen met de technologische ontwikkelingen mee. En zo ook de step. Maar welke elektrische step is geschikt voor kinderen? Je leest het hier! 

[GA DIRECT NAAR]

Mogen kinderen op een elektrische step rijden?

In Nederland zijn de meeste e-steps nog niet toegestaan voor gebruik op de openbare weg. De stepjes die wel op de openbare weg mogen rijden, mag je alleen besturen wanneer je in het bezit bent van een (brommer)rijbewijs. Je kind laten rijden op een elektrische step is in Nederland dus op eigen risico.

In België is er geen leeftijdsrestrictie om op een elektrische step te mogen rijden. Kinderen mogen hier legaal met een elektrische step de openbare weg op.

regelgeving
Wil je alles lezen over lokale regelgeving? Bekijk de regels voor elektrische steps in Nederland en België.

Welke elektrische steps zijn geschikt voor kinderen?

Vanwege de elektrische aandrijving is het raadzaam om kinderen jonger dan 8 jaar niet op een elektrische step te laten rijden. De volgende 5 elektrische steps zijn geschikt voor kinderen:

1. Razor Electric Power Core E90

Stoere e-step voor kinderen vanaf 8 jaar

Razor Power Core E90

Aanbevolen leeftijd: vanaf 8 jaar | Maximale snelheid: 14 km/h | Gewicht: 11 kg | Maximaal belastbaar tot: 60 kg > Meer info

Ben je op zoek naar een stoere elektrische step voor je zoon of dochter? Dan zit je goed met de Razor Electric Power Core E90. Als de bekendste producent van e-steps voor kinderen, heeft Razor ook bij dit model weer aan alle details gedacht. 

Zo is de step onder andere voorzien van een ‘kick-start’. Dit wil zeggen dat de step geen elektrische ondersteuning biedt vanuit stilstand, zodat je beheerst optrekt. Met behulp van de drukknop aan het stuur haalt de Razor E90 een maximale snelheid van 14 km/h.

Via de handrem aan het stuur kom je weer veilig tot stilstand. Een volle accu geeft de step zo’n 50 minuten rijplezier. De step heeft afmetingen van 78 x 35 84 cm.

2. Ninebot Zing E10

Een van de beste e-steps voor tieners van dit moment

Ninebot-Zing-E10Aanbevolen leeftijd: vanaf 8 jaar | Maximale snelheid: 16 km/h | Gewicht: 8,4 kg | Maximaal belastbaar tot: 50 kg > Meer info

De Segway Ninebot Zing E10 is het grotere broertje van de Zing E8. Met een maximumsnelheid van 16 km/h gaat deze step net wat sneller dan zijn voorganger.

De Zing E10 is een van de beste e-steps voor tieners van dit moment. Het is een op veiligheid gerichte elektrische step met eersteklas prestaties, verpakt met een stijlvolle look.

Met een totaalgewicht van 8,4 kg is de step makkelijk overal mee naartoe te nemen. Het lichtgewicht ontwerp wordt aangevuld door een handig vouwmechanisme dat de step inklapt tot een draagbaar formaat.

De step is binnen 4 uur volledig opgeladen. Raakt de Is de batterij tijdens het rijden leeg? Geen probleem. Het is ook mogelijk om de Ninebot Zing E10 te gebruiken als normale step.

Het drievoudige remsysteem bestaat uit een handrem, elektrische rem via de gashendel en een voetbediende achterrem. Elke rem kan in combinatie met de anderen worden gebruikt, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om veilig tot stilstand te komen.

De Ninebot Zing E10 is geschikt voor kinderen van 8 tot 14 jaar.

3. KDX Pro Swiftboard

Voorzien van drie wielen voor extra stabiliteit

kdx pro elektrische step

Aanbevolen leeftijd: vanaf 8 jaar | Maximale snelheid: 25 km/h | Gewicht: 14,5 kg | Maximaal belastbaar tot: 70 kg

Is het een step? Is het een hoverboard? Nee, het is de KDX Pro Swiftboard. Met niet 2 maar 3 wielen biedt deze elektrische driewieler step extra balans tijdens het rijden. Naast het extra wiel heeft de step nog een paar leuke extra’s.

Zo is de step voorzien van drie snelheden, een display waar de snelheid op af te lezen is en een handige draagtas aan de voorkant van het stuur. Ook is de KDX Pro inklapbaar zodat deze niet onnodig ruimte in de hal hoeft in te nemen.

Afhankelijk van de snelheid heeft de KDX Pro een maximaal bereik van 10-20 kilometer op een volle accu. Een lege accu is binnen 4 uur weer volledig opgeladen.

4. Razor Power Core E100

Het stevige frame kan makkelijk tegen een stootje

Razor Electric Power Core E100

Aanbevolen leeftijd: vanaf 8 jaar | Maximale snelheid: 18 km/h | Gewicht: 11,5 kg | Maximaal belastbaar tot: 54 kg > Meer info

De Razor Power Core E100 is een populaire elektrische kinderstep. Met het robuuste frame kan deze e-step wel tegen een klein stootje. De step trekt op door af te zetten met de voet, waarna deze elektrische ondersteuning geeft.

De step is voorzien van verschillende versnellingen. Deze zijn te bedienen via het stuur. De Razor E100 heeft een snelheidsbegrenzing tot 18 km/h. Via de handrem aan het stuur kom je weer veilig tot stilstand.

Op een volle accu heb je zo’n 50 minuten rijplezier. De step heeft afmetingen van 86 x 42 x 89 cm.

5. Denver SCK-5300

De lichtste elektrische step voor kinderen

Denver SCK-5300

Aanbevolen leeftijd: 6 tot 12 jaar | Maximale snelheid: 6 km/h | Gewicht: 5,6 kg | Maximaal belastbaar tot: 50 kg > Meer info

Klein, simpel, inklapbaar en handig in gebruik. Zo kan de Denver SCK-5300 het beste omschreven worden. Met een maximale snelheid van 6 km/h kan dit stepje gezien worden als een leuk stuk speelgoed. 

Met een volle batterij houdt de step het zo’n 6 kilometer vol. Hierna kan de step ook zonder elektrische aandrijving gebruikt worden. Een lege accu is in slechts 2,5 uur weer volledig opgeladen.

De step is eenvoudig in te klappen en ondersteund een maximaal gewicht van 50 kg. Met een prijskaartje van zo’n €100-, is de Denver SCK-5300 een leuke eerste step om kinderen vanaf 6 jaar kennis mee te laten maken.

6. Ninebot Zing E8

Hippe e-step, speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Ninebot-Zing-E8Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar | Maximale snelheid: 14 km/h | Gewicht: 8 kg | Maximaal belastbaar tot: 60 kg > Meer info

De Segway Ninebot Zing E8 is een stevige en hippe e-step, speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Veiligheid staat voorop door de aanwezigheid van drie onafhankelijke remmen, waarmee je snel tot stilstand komt.

De step haalt een maximumsnelheid van 14 km/h en gaat 10 kilometer mee op een volle accu. Dit staat ongeveer gelijk aan 45 minuten rijplezier.

Is de accu leeg, dan laad je deze in vier uur weer volledig op voor het volgende rondje.

Met een gewicht van slechts 8 kg is de Zing E8 kindvriendelijk in het gebruik. Wil je de step opbergen na gebruik? Dan klap je deze binnen een paar seconden in tot een formaat van 34 x 32 x 88 cm.

Tot slot beschikt de step over uitstekende schokabsorptie, is voorzien van lekvrije banden en is zowel spatwater- als stootbestendig.

Als extra veiligheidsmaatregel werkt de step op basis van een kickstart systeem. Dit maakt het alleen mogelijk om gas te geven nadat je eerst met de voet hebt afgezet.

7. Razor Power Core E100S

Voorzien van een handig zitje

Razor electric power core e100s

Aanbevolen leeftijd: 13 jaar | Maximale snelheid: 17 km/h | Gewicht: 16 kg | Maximaal belastbaar tot: 54 kg

De Razor Power Core E100S lijkt sprekend op zijn kleine broertje; de Razor Power Core E100. Het verschil? De E100S gaat net even wat langer mee. Op een volle accu heb je een maximaal bereik van 10-20 kilometer.

Daarnaast beschikt de E100S over een zitje, welke los te koppelen is. Zijn de benen vermoeid van het staan? Dan bevestig je gemakkelijk het zitje om zittend verder te rijden.

De step is voorzien van verschillende versnellingen. Deze zijn te bedienen via het stuur. Via de handrem aan het stuur kom je weer veilig tot stilstand. De step heeft afmetingen van 86 x 42 x 89 cm.

Tips voor de aanschaf van een elektrische kinderstep

Voor de aanschaf van een elektrische step voor je kind, is het goed om de volgende dingen in het achterhoofd te houden:

  • Lees voor aanschaf de lokale regels voor het gebruik van een elektrische step op de openbare weg goed door;
  • Zorg voor lichaamsbescherming zoals een helm en kniebeschermers indien je kind met een e-step het fietspad op gaat;
  • Let bij de aanschaf van de e-step op het maximale draaggewicht. Een model voor kinderen kan namelijk minder draaggewicht hebben dan een elektrische step voor volwassenen.
Logo