Elektrische steps voor kinderen

Wie is er niet opgegroeid met steppen? We gaan met z’n allen met de technologische ontwikkelingen mee. Zo ook de step. Tegenwoordig kennen we namelijk naast de traditionele step ook de elektrische step. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een e-step voor je kind? Je leest het hier! 

Spring direct naar:

Mogen kinderen op een elektrische step rijden?

In Nederland zijn op dit moment de meeste e-steps nog niet toegestaan op de openbare weg. De steps die wel op de openbare weg mogen rijden mogen alleen bestuurd worden als je in het bezit bent van een rijbewijs. Je kind laten rijden op een elektrische step is in Nederland dus vaak nog op eigen risico.

In België kun je al wel legaal op een elektrische step rijden. Wat betreft de leeftijd voor een e-step in België gelden hier dezelfde regels. In België moet je minimaal 16 jaar zijn om legaal op een step rond te rijden.

Er worden online al wel verschillende e-steps voor kinderen aangeboden. Deze steps zijn begrenst tot een veilige maximum snelheid, die vaak niet harder gaan dan 12 km/h. Voor gebruik van een e-step door kinderen is het raadzaam om dit op eigen terrein te houden.

Welke elektrische steps zijn geschikt voor kinderen?

Hoewel kinderen in Nederland en België niet met een elektrische step op de openbare weg mogen rijden, mag dit wel op eigen terrein. Omdat we het hier hebben over een elektrisch vervoersmiddel, is het aan te raden om kinderen jonger dan 8 jaar hier niet op te laten rijden. De volgende 3 elektrische steps zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

1. Razor Power Core E100

Razor Electric Power Core E100

De Razor Power Core E100 is een elektrische step voor kinderen. Met een snelheidsbegrenzing tot 18 km/h is dit een veilige e-step voor kinderen vanaf 8 jaar.
Bekijk op bol.com

2. Vida XL E-step voor kinderen

vida xl e-step kinderen

Met een vermogen van 120 Watt haalt deze step een maximum snelheid van 12 km/h. De step heeft een maximaal draagvermogen van 50 kilo.
Bekijk op bol.com

3. Razor E300

Razor-E300-1

Dit model van Razor is volgens de fabrikant geschikt voor kinderen. Let er bij deze e-step wel op dat de begrenzing met 24 km/h hoger ligt dan bij de andere elektrische steps voor kinderen uit deze lijst.Bekijk op bol.com

Tips voor de aanschaf van een e-step voor kinderen

Bij de aanschaf van een elektrische step voor je kind (en het gebruik ervan) is het goed om de volgende dingen in het achterhoofd te houden:

  • Bedenk goed waar je kind op de elektrische step kan (en mag) rijden
  • Zorg voor lichaamsbescherming zoals een helm en kniebeschermers indien je kind met een e-step het fietspad op gaat
  • Let bij de aanschaf van de e-step op het maximale draaggewicht. Een model voor kinderen kan namelijk minder draaggewicht hebben dan een elektrische step voor volwassenen.