Elektrische step van Bird

Bird; de één denkt aan een vogel, de ander aan het gemak van elektrische deelsteps. Op elk moment, op bijna elke hoek van de straat een vervoermiddel tot je beschikking. Je mobiele app openen, een step ontgrendelen en rijden maar. Het klinkt nog steeds futuristisch, maar Bird heeft dit in honderden steden wereldwijd al mogelijk gemaakt!

Spring direct naar:

De elektrische deelsteps van Bird

Als één van de eerste aanbieders van elektrische deelsteps is Bird inmiddels wereldwijd in meer dan 100 steden te vinden. Dagelijks worden er duizenden ritten gemaakt in steden als Madrid, Parijs en Antwerpen. Het initiatief van Bird moet bijdragen aan ‘shared mobility’, oftewel gedeelde mobiliteit. Hiermee wil het bedrijf CO2 uitstoot in steden verminderen en ‘last mile’ vervoer vergemakkelijken.

Hoe werken de e-steps van Bird?

bird-app
Bron: Bird.co
Zo maak jij ook gebruik van Bird:

  1. Download de Bird app
  2. Bekijk in de app waar een e-step bij jou in de buurt staat
  3. Scan de QR code op de step met behulp van de Bird app
  4. Stap op de step, zet je af en rijd rustig weg
  5. Klaar met je rit? Beëindig je rit met de app en zet de step (netjes) terug waar je wilt

In de meeste steden is Bird in de avond niet beschikbaar. Tussen 21:00 en 07:00 worden de steps dan naar een depot gebracht, waar deze worden opgeladen en onderhouden.

Wat kost het gebruik van Bird steps?

Om gebruik te maken van de Bird steps betaal je zowel een vast bedrag als een bedrag per minuut. Per rit betaal je een vast bedrag van €1 en vervolgens €0.15 per minuut. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dus €3.25.

Toch liever een eigen elektrische step? Bekijk ons volledige overzicht met elektrische steps

Zelf Bird steps opladen

Naast dat je het gemak kunt ondervinden van Bird, kun je ook iets ‘terugdoen’. En voor deze daad krijg je dan ook een vergoeding. Je kunt je namelijk aanmelden als ‘Bird Charger’. Dit klinkt net als wat het precies inhoudt: je laadt de steps voor Bird op. Je bekijkt in de app welke Bird’s opgeladen moeten worden, neemt ze mee naar huis om op te laden en zet ze weer op straat zodra ze vol zijn. Heb je nog wat ruimte op je maandelijkse energierekening en wil je geld bijverdienen? Dan is dit misschien wel iets voor jou.

Wil je een e-step van Bird kopen?

bird steps

Wil je liever niet je e-step delen met anderen? Daar heeft Bird nu ook wat op bedacht. Sinds de zomer van 2019 is het ook mogelijk om je eigen Bird step aan te schaffen. Deze step ziet er nog net wat gelikter uit dan de deelsteps. De Bird Two (opvolger van de Bird One) is verkrijgbaar in het wit, zwart en roze.

Met een prijskaartje van een kleine €1.299 ligt dit wel boven de gemiddelde prijs van een e-step, zoals de Xiaomi M365. Maar eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wel wat.