Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Bird step

Bird; de één denkt aan een vogel, de ander aan het gemak van een elektrische deelstep. Download de Bird app, vind een e-step bij jou in de buurt en je bent klaar voor je rit. Hoe dit precies werkt? Je leest het hier.

[INHOUDSOPGAVE]

Dit is Bird

Als één van de eerste aanbieders van elektrische deelsteps is Bird inmiddels in meer dan 100 steden te vinden.

Op elk moment, op bijna elke hoek van de straat een vervoermiddel tot je beschikking. Je mobiele app openen, een step ontgrendelen en rijden maar. Het klinkt futuristisch, maar Bird heeft dit inmiddels in meer dan 100 steden wereldwijd mogelijk gemaakt.

Het initiatief van Bird moet bijdragen aan ‘shared mobility’, oftewel gedeelde mobiliteit. Hiermee wil het bedrijf CO2 uitstoot in steden verminderen en last mile vervoer vergemakkelijken.

Hoe maak je gebruik van een Bird step?

Bird-step-huren-stappenplanDownload de Bird app voor Apple of Android en koppel een betaalmiddel. Doorloop vervolgens de volgende stappen om gebruik te maken van Bird:

  1. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde Bird step staat;
  2. Scan de QR-code op de step met behulp van de app;
  3. Ga je met twee of meer personen rijden via één app? Ontgrendel dan een tweede step op dezelfde manier;
  4. Klaar met de rit? Beëindig deze met de app en parkeer de step op een plek waar niemand er hinder van ondervindt.

Wat kost het gebruik van een Bird step?

Om gebruik te maken van de Bird steps betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Om een Bird step te ontgrendelen betaal je €1 en vervolgens €0.15 per minuut. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dus €3.25.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Bird app heb je de mogelijkheid om je persoonlijke ‘referral code’ met iemand te delen. Deze persoonlijke code is, na het downloaden, in de app te vinden. Ga je met twee of meer personen een rit maken? Profiteer dan op de volgende manier van €5 gratis krediet:

elektrische-deelstep-referral-code

Waar is Bird momenteel actief?

Bird is continu bezig om haar steppen in nieuwe steden beschikbaar te stellen. Inmiddels is Bird wereldwijd in zo’n 100 steden te vinden. In Europa zijn dit de volgende steden:

StadStadStad
AnnecyKrakauRimini
AntwerpenLissabonRome
BarcelonaLyonSevilla
BerlijnMadridStockholm
BordeauxMarseilleTorino
FrankfurtMünchenVerona
HamburgParijsWenen
KeulenRedditch

Bekijk de website van Bird voor een actueel overzicht.

Wil je een e-step van Bird kopen?

Sinds de zomer van 2019 is het mogelijk om je eigen Bird step aan te schaffen. Deze step ziet er nog net wat gelikter uit dan de deelstep variant. De Bird One is via de Bird webshop verkrijgbaar in het wit, zwart en roze.

Met een prijskaartje van $999 ligt dit wel boven de gemiddelde prijs van een e-step, zoals de Xiaomi Pro 2. Maar eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wel wat.

Meer e-steps bekijken?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo