Bird step

Bird; de één denkt aan een vogel, de ander aan het gemak van een elektrische deelstep. Download de Bird app, vind een e-step bij jou in de buurt en je bent klaar voor je rit. Hoe dit precies werkt? Je leest het hier.

[SPRING DIRECT NAAR]

Dit is Bird

Als één van de eerste aanbieders van elektrische deelsteps is Bird inmiddels in meer dan 100 steden te vinden.

Op elk moment, op bijna elke hoek van de straat een vervoermiddel tot je beschikking. Je mobiele app openen, een step ontgrendelen en rijden maar. Het klinkt futuristisch, maar Bird heeft dit inmiddels in meer dan 100 steden wereldwijd mogelijk gemaakt.

Het initiatief van Bird moet bijdragen aan ‘shared mobility’, oftewel gedeelde mobiliteit. Hiermee wil het bedrijf CO2-uitstoot in steden verminderen en last mile vervoer vergemakkelijken.

Hoe maak je gebruik van een Bird step?

Bird-step-huren-stappenplanOm gebruik te maken van Bird, download je de gratis app voor Android of Apple. Koppel in de app een betaalmiddel en doorloop de volgende stappen:

1. Vind een Bird voertuig bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

2. Voeg meerdere rijders toe
Tik op ‘Groepsrit’ indien je meerdere voertuigen met één app wilt ontgrendelen.

3. Ontgrendel met de app
Scan de QR-code op het stuur van de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

4. Zet af en rijd weg
Zet je met één voet af en geef gedoseerd gas met de rechterduim.

5. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app of er aangewezen parkeerzones zijn en zet het voertuig netjes weg.

6. Sluit de rit af
Druk in de app op ‘vergrendel e-step’ om je rit te beëindigen. Je krijgt nu een overzicht te zien met de afgelegde route en gemaakte kosten.

Download de Bird app voor Android en IOS

    Google-play-logo Apple-store-logo

Wat betaal je per rit?

Voor iedere rit betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Om een step te ontgrendelen betaal je gemiddeld €1 en vervolgens €0.15 per minuut. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dan €3.25.

Let op: de kosten kunnen per stad verschillen.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Bird-app heb je de mogelijkheid om je persoonlijke ‘referral code’ met iemand te delen. Deze persoonlijke code is, na het downloaden, in de app te vinden.

Ga je met twee of meer personen een rit maken? Deel deze code (te vinden achter het ‘cadeautjes icoon’ rechtsboven in de app) vóór de eerste rit met elkaar en profiteer op de volgende manier van €5 gratis krediet:

elektrische-deelstep-referral-code

Waar is Bird momenteel actief?

Bird is continu bezig om haar steppen in nieuwe steden beschikbaar te stellen. Inmiddels is Bird wereldwijd in zo’n 100 steden te vinden, waarvan 60 Europese steden. In Europa zijn dit onder andere de volgende plaatsen:

DuitslandItaliëSpanje
BerlijnMilaanMadrid
FrankfurtRomeMalaga
MünchenTurijnTarragona

Bekijk de website van Bird voor een actueel overzicht.

Wil je een e-step van Bird kopen?

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om je eigen Bird step aan te schaffen. Deze step ziet er nog net wat gelikter uit dan de deelstep variant. De Bird One is via de Bird webshop verkrijgbaar in het wit, zwart en roze.

Met een prijskaartje van $899 ligt dit wel boven de gemiddelde prijs van een e-step, zoals de Xiaomi Pro 2. Maar eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wel wat.

Een probleem melden

Ervaar je overlast van een verkeerd geparkeerd Bird voertuig? Of heb je een probleem met je betaling? Op de volgende manier kun je hier melding van maken:

  • Via de app: navigeer in de app naar het ‘gevarendriehoek icoon’ linksonder en maak een melding aan.
  • Via de website: contacteer Bird via de website.
Meer e-steps bekijken?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment.
Logo