Bird; de één denkt aan een vogel, de ander aan het gemak van de elektrische deelsteps. Op elk moment, op bijna elke hoek van de straat een vervoermiddel tot je beschikking. Je mobiele app openen, je e-step vrijgeven en rijden maar. Het klinkt nog steeds futuristisch, maar Bird heeft dit in honderden steden wereldwijd al mogelijk gemaakt!

Spring direct naar:

De elektrische deelsteps van Bird

Als één van de eerste aanbieders van elektrische deelsteps is Bird inmiddels in meer dan 100 steden wereldwijd te vinden. Dagelijks worden er duizenden ritten gemaakt in steden als Madrid, Parijs en Antwerpen. Momenteel bestaat de vloot uit één model e-step. Binnenkort lanceert Bird hier een nieuw model bij, die op de straten zullen worden losgelaten. Het initiatief van Bird moet bijdragen aan ‘shared mobility’, oftewel gedeelde mobiliteit. Hiermee wil het bedrijf CO2 uitstoot in steden verminderen en ‘last mile’ vervoer vergemakkelijken.

Hoe werken de e-steps van Bird?

bird app

Bron: Bird.co

De deelsteps van Bird zijn in een stad als Antwerpen al overal te vinden.
Zo maak jij ook gebruik van Bird:

  1. Download de Bird app
  2. Bekijk in de app waar een e-step bij jou in de buurt staat
  3. Unlock de step door middel van de app
  4. Stap op de step, zet je af en rijd rustig weg
  5. Klaar met je rit? Beëindig je rit met de app en zet de step (netjes) terug waar je wilt

In de meeste steden is Bird in de avond niet beschikbaar. Tussen 21:00 en 07:00 worden de steps dan naar een depot gebracht, waar deze worden opgeladen en onderhouden.

Wat kost het gebruik van Bird steps?

Om gebruik te maken van de Bird steps betaal je zowel een vast bedrag als een bedrag per minuut. Per rit betaal je een vast bedrag van €1 en vervolgens €0.15 per minuut. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dus €3.25.

Zelf steps opladen van Bird

Naast dat je zelf het gemak kunt ondervinden van de deelsteps, kun je ook iets ‘terug doen’. En voor deze daad betaalt Bird je ook nog eens een vergoeding. Je kunt je namelijk aanmelden als ‘Bird Charger’. Dit klinkt net als wat het is: je laadt de elektrische steps voor Bird op. Je bekijkt in de app welke Bird’s opgeladen moeten worden, je neemt ze mee naar huis om op te laden en zet ze weer terug op straat zodra ze vol zijn. Heb je nog wat ruimte op je maandelijkse energierekening en wil je geld bijverdienen? Dan is dit misschien wel iets voor jou.

Wil je een e-step van Bird kopen?

Bird estep

Wil je liever niet je e-step delen met anderen? Daar heeft Bird nu ook wat op bedacht. Sinds de zomer van 2019 is het ook mogelijk om je eigen Bird step aan te schaffen. Deze step ziet er nog net wat gelikter uit dan de deelsteps. De Bird Two (opvolger van de Bird One) is verkrijgbaar in het wit, zwart en roze.

Met een prijskaartje van een kleine €1.299 ligt dit wel boven de gemiddelde prijs van een e-step, zoals de Xiaomi M365. Maar eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wel wat.