Mechelen verkennen? Met het nieuw geïntroduceerde deelstep systeem van Circ Benelux is het nog nooit zo makkelijk geweest. Ontdek de stad op een leuke en bovendien duurzame en verantwoorde manier. Benieuwd naar de mogelijkheden om een elektrische step te huren tijdens je bezoek aan Mechelen? Je leest het hier.

Op de elektrische step in Mechelen

circ e-step

In diverse Belgische steden is het al mogelijk om je per elektrische step te verplaatsen van A naar B. Mechelen is de volgende in de rij! Tot oktober dit jaar was het mogelijk om de elektrische deelsteps te testen op meer dan 30 hotspots verdeeld door de stad. De testperiode verliep succesvol in samenwerking Circ Benelux. In het voorjaar van 2020 zal de deelstep officieel geïntegreerd worden in het straatbeeld van Mechelen.

Zit je erover na te denken om een uitstapje naar Mechelen te combineren met een bezoek aan Brussel? Dan is dat zelfs mogelijk met de e-step! Omdat beide steden gebruik maken van hetzelfde deelstep systeem van Circ kunnen de steps ook buiten de zone worden gebruikt. Het is beste een pittige afstand maar het is dus mogelijk om de e-step van Mechelen naar Brussel te pakken!

Elektrische deelsteps in Mechelen

Na het succesvolle proeftraject in de stationsomgeving en het centrum van de stad zullen de elektrische deelsteps in Mechelen vanaf 2020 steeds vaker te zien zijn op de weg. Er zullen meerdere hotspots toegevoegd worden waardoor er een grotere zone beschikbaar is waar de steps beschikbaar zijn. Aan het einde van het jaar zal tijdens een evaluatie moeten blijken of Mechelen de verhuur elektrische deelsteps zal blijven aanbieden.

Ben je fan van e-steps, maar wil je er toch liever een in eigen bezit hebben?

Bekijk de 5 beste e-steps van 2019

Huur een elektrische deelstep in Mechelen met Circ

De stad Mechelen werkt samen met Circ Benelux, de Europese speler op het gebied van duurzame vervoersmiddelen en alternatieve mobiliteit in steden. Het gebruik van elektrische deelsteps moet dienen als een perfect vervoersmiddel om eenvoudig korte afstanden mee af te leggen en verkeershinder te verminderen. Het deelstep systeem van Circ is onder andere actief in Brussel en zal op dezelfde wijze te gebruiken zijn in Mechelen.

Vriendelijk geprijsd

De e-steps zullen met een geïntegreerde GPS-zender getraceerd kunnen worden. Om het gebruik van de e-steps te stimuleren, zullen ze eenvoudig op desbetreffende plaatsen in de stad of aan de stations te vinden zijn. Met behulp van een app kunnen gebruikers hun step uitzoeken en in- en uitklokken. In de app kun je precies zien waar een beschikbare step te vinden is. Tijdens het inklokken betaal je €1 en vervolgens €0.15 per minuut.

Nieuwsgierig naar de wet- en regelgeving rondom het gebruik van elektrische deelsteps in België? Lees hier de belangrijkste informatie en weet waar je op moet letten wanneer je op een e-step in België rijdt.