Elektrische step in Mechelen

Wil je Mechelen comfortabel verkennen of even snel een boodschap halen? Met de komst van Circ Benelux kun je dit vanaf nu ook per elektrische deelstep doen. Benieuwd naar de mogelijkheden om een elektrische step te huren in Mechelen? Je leest het hier.

Op de elektrische step in Mechelen

elektrische steps circ

In diverse Belgische steden is het al mogelijk om je per elektrische step van A naar B te verplaatsen. Mechelen is de volgende in de rij! Tot oktober 2019 was het mogelijk om de elektrische deelsteps te testen op meer dan 30 hotspots verdeeld door de stad. Deze testperiode verliep succesvol in samenwerking Circ Benelux. In het voorjaar zal de deelstep officieel geïntegreerd worden in het straatbeeld van Mechelen.

Na het succesvolle proeftraject in de stationsomgeving en het centrum van de stad zullen de elektrische deelsteps in Mechelen dit jaar steeds vaker te zien zijn op de weg. Aan het einde van het jaar zal tijdens een evaluatie moeten blijken of Mechelen de verhuur elektrische deelsteps zal blijven aanbieden.

Toch liever een elektrische step die helemaal van jou is?

Bekijk de beste e-steps van 2020

Huur een elektrische deelstep in Mechelen met Circ

De stad Mechelen werkt samen met Circ Benelux; een Europese speler op het gebied van duurzame vervoersmiddelen en alternatieve mobiliteit in (grote) steden. Het gebruik van elektrische deelsteps moet dienen als een perfect vervoersmiddel om eenvoudig korte afstanden mee af te leggen en verkeershinder te verminderen. Het deelstep systeem van Circ is onder andere al actief in Brussel.

Vriendelijk geprijsd

De e-steps zullen met een geïntegreerde GPS-zender getraceerd kunnen worden. Om het gebruik van de e-steps te stimuleren, zullen ze eenvoudig op desbetreffende plaatsen in de stad of aan de stations te vinden zijn. Met behulp van een app kunnen gebruikers hun step uitzoeken en in- en uitklokken. In de app kun je precies zien waar een beschikbare step te vinden is. Om een deelstep te ontgrendelen betaal je €1 en vervolgens €0.15 per minuut.

Nieuwsgierig naar de wet- en regelgeving rondom het gebruik van elektrische deelsteps in België? Lees hier de belangrijkste informatie en weet waar je op moet letten wanneer je op een e-step in België rijdt.