Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Tier step

Elektrische deelsteps zijn in steeds meer steden te vinden. Tier is een van deze bedrijven. Tier heeft momenteel in bijna 90 steden elektrische deelsteps staan.

Download de Tier app, vind een e-step bij jou in de buurt en je bent klaar voor je rit. Hoe dit precies werkt? Je leest het hier.

[INHOUDSOPGAVE]

De elektrische deelsteps van Tier

tier logo

Tier is een van origine Duits bedrijf dat zich sinds 2018 groot heeft maakt in de wereld van elektrische deelsteps. Inmiddels rijden er al ruim 10.000 Tier steps rond in 10 verschillende landen. De populariteit van het bedrijf en de vraag naar deelsteps is sinds de oprichting hard gegroeid.

Waar de elektrische deelstep in 2019 in opspraak raakte vanwege de milieuvervuiling, is Tier naar eigen zeggen sinds januari 2020 het eerste deelstepbedrijf dat volledig klimaatneutraal is.

Hoe maak je gebruik van een Tier step?

Doorloop de volgende stappen om gebruik te maken van een Tier step:

  1. Download de Tier app voor Apple of Android;
  2. Koppel een betaalmiddel aan je account;
  3. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat;
  4. Ontgrendel de e-step door de QR-code op het stuur te scannen met behulp van de app;
  5. Zet je met een voet rustig af en gebruik de gashendel om weg te rijden;
  6. Wil je je rit beëindigen? Klik in de app op ‘stop ride’. Je krijgt hierna een overzicht te zien met de afgelegde route en de kosten van je rit.

Goed om te weten: de Tier steps zijn voorzien van een GPS-systeem wat bijhoudt in welke regio je rijdt. Rijd je in een voetgangersgebied, dan wordt de maximale snelheid automatisch teruggeschakeld. Er is dan niets mis met de step, maar hij past zich netjes aan.

Wat kost het gebruik van een Tier step?

De kosten voor het gebruik van een Tier step variëren per land. Wel zijn de kosten in ieder land op dezelfde manier opgebouwd. Je betaalt overal een starttarief en een tarief per minuut.

Dit zijn de kosten voor het gebruik van Tier per land:

LandStarttariefTarief per minuut*
Denemarken€1.30€0.20 - €0.25
Duitsland€1€0.15 - €0.19
Finland€1€0.20
Frankrijk€1€0.15
Noorwegen€1€0.20
Oostenrijk€1€0.20
Verenigde Arabische Emiraten€1€0.15
Verenigd Koninkrijk€1.15€0.17
Zweden€1€0.20
Zwitserland€1€0.35

*In sommige landen varieert het tarief per minuut van het tijdstip waarop je de deelstep gebruikt.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Tier app heb je de mogelijkheid om je persoonlijke ‘referral code’ met iemand te delen. Deze persoonlijke code is, na het downloaden, in de app te vinden. Ga je met twee of meer personen een rit maken? Profiteer dan op de volgende manier van €5 gratis krediet:
tier-step-gratis-ritten

Waar zijn de steps van Tier momenteel beschikbaar?

De deelsteps van Tier zijn momenteel in meer dan 10 landen te vinden. In deze landen kun je onder andere gebruikmaken van Tier:

Bekijk de website van Tier voor een actueel overzicht van de beschikbare locaties waar Tier actief is.

Liever je eigen e-step?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo