Tier step

Elektrische deelsteps zijn in steeds meer steden te vinden. Tier is een van de grotere aanbieders in Europa en heeft haar voertuigen in meer dan 150 steden beschikbaar gesteld. 

Download de Tier app, vind een e-step bij jou in de buurt en je bent klaar voor je rit. Hoe dit precies werkt? Ontdek het hier.

[INHOUDSOPGAVE]

De elektrische deelsteps van Tier

Tier is een van origine Duits bedrijf dat zich sinds 2018 groot heeft maakt in de wereld van deelmobiliteit. Inmiddels rijden er tienduizenden voertuigen rond in verschillende landen. De populariteit van het bedrijf en de vraag naar deelsteps is sinds de oprichting hard gegroeid.

Tier is naar eigen zeggen sinds januari 2020 het eerste deelstepbedrijf dat volledig klimaatneutraal is.

Hoe maak je gebruik van een Tier step?

Om gebruik te maken van Tier, download je de gratis app voor Android of Apple. Koppel in de app een betaalmiddel en doorloop de volgende stappen:

1. Vind een Tier step bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

2. Voeg meerdere rijders toe
Tik op ‘Groepsrit’ indien je meerdere voertuigen met één app wilt ontgrendelen.

3. Ontgrendel met de app
Scan de QR-code op het stuur van de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

4. Zet af en rijd weg
Zet je met één voet af en geef gedoseerd gas met de rechterduim. Goed om te weten: de Tier steps zijn voorzien van een GPS-systeem wat bijhoudt waar je rijdt. Rijd je in een voetgangersgebied? Dan wordt je snelheid automatisch aangepast.

5. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app of er aangewezen parkeerzones zijn en zet het voertuig netjes weg.

6. Sluit de rit af
Druk in de app op ‘vergrendel e-step’ om je rit te beëindigen. Je krijgt nu een overzicht te zien met de afgelegde route en gemaakte kosten.

Download de Tier app voor Android en IOS

    Google-play-logo Apple-store-logo

Wat betaal je per rit?

De kosten voor het gebruik van een Tier step variëren per land. Wel zijn de kosten in ieder land op dezelfde manier opgebouwd. Je betaalt overal een starttarief en een tarief per minuut.

Zo betaal je in Frankrijk gemiddeld €1 voor het ontgrendelen en €0,15 per minuut. In Zwitserland is dit €1 en €0,35 per minuut.

Let op: in sommige landen varieert het tarief per minuut van het tijdstip waarop je de deelstep gebruikt.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Tier app heb je de mogelijkheid om je persoonlijke promotiecode met iemand te delen. Deze persoonlijke code vind je in de app. Deel de code met een ander en profiteer allebei van 50% korting op de eerstvolgende twee ritten:tier-step-gratis-ritten

Waar kun je Tier vinden?

De deelsteps van Tier zijn momenteel in zo’n 20 landen te vinden. In Europa zijn dit onder andere de volgende plaatsen:

DuitslandFrankrijkItalië
BerlijnBordeauxMilaan
FrankfurtLyonPalermo
MünchenParijsRome

Bekijk de website van Tier voor een actueel overzicht van de beschikbare locaties waar Tier actief is.

Liever je eigen e-step?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo