Elektrische steps in Oostende

Woon je in Oostende, dan heb je ze vast al eens voorbij zien zoeven. Sinds kort is het mogelijk om een e-step te huren in deze badplaats. In een korte tijd zijn deze stepjes flink populair geworden. Op verschillende plekken kun je een step activeren en je rijd er eenvoudig mee op de fietspaden. Hoe dit in z’n werk gaat? Je leest het hier!

Op de elektrische step in Oostende

elektrische steps circ

Om in Oostende eenvoudig van A naar B te gaan kun je sinds mei 2019 gebruikmaken van elektrische deelsteps. Dit deelconcept functioneert precies zoals de naam al aangeeft. Je ‘huurt’ een step op straat, rijdt naar je bestemming en zet deze weer klaar voor de volgende gebruiker.

Met een snelheid van ongeveer 18 km/u en een maximaal bereik van zo’n 50 km per laadbeurt baan je jouw weg gemakkelijk en snel tussen het verkeer. Hiermee bereik je binnen no-time het strand, de supermarkt of de haven.

Elektrische deelsteps in Oostende

Sinds deze zomer is de elektrische step onderdeel geworden van het openbaar vervoer in Oostende. In mei 2019 zijn er 500 e-steps beschikbaar gesteld. Al tijdens de proefperiode bleken de deelsteps zó populair dat er inmiddels al 250 steps zijn bijgekomen.

Om een elektrische step te huren maak je eenvoudig gebruik van je smartphone en een bankkaart. Via de app kun je de e-step vervolgens ontgrendelen. Je bent vrij om de step achter te laten op een willekeurige plaats, maar wel binnen Oostende.

Toch liever een e-step helemaal voor jezelf?
Bekijk de 5 beste e-steps

Huur een deelstep met de app

Om een elektrische step te huren download je eenvoudig de gratis mobiele app van Circ. Via deze app zie je waar er beschikbare deelsteps bij jou in de buurt staan. Eenmaal aangekomen bij een beschikbare step, gebruik je de app om de step te ontgrendelen. Om de app te gebruiken, koppel je je creditcardgegevens aan je persoonlijke account en ontgrendel je een e-step.

Kosten?
Je ontgrendelt de step voor €1. Hierna zijn de kosten voor het gebruik €0.15 per minuut. 

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op een step stapt. Er zijn een aantal regels gebonden aan het gebruik van een e-step, zoals waar en hoe snel je mag rijden. Lees meer over de wetgeving rondom e-steps in België.