Elektrische step in Oostende

De elektrische deelstep heeft in 2019 zij intrede gemaakt in Oostende. Sindsdien is het een veel gekozen vervoermiddel voor verplaatsingen in de badplaats. Lees hier alles over het gebruik en het huren van een e-step in Oostende.

[INHOUDSOPGAVE]

Actieve deelstep verhuurders in Oostende

Momenteel is Bird als enige aanbieder actief in Oostende. Voor het ontgrendelen van een Bird step betaal je €1 en €0.15 per minuut voor het gebruik. 

Zo huur je een elektrische step in Oostende

Met een deelstep verplaats je je flexibel door Oostende. Een deelstep werkt volgens hetzelfde principe als het deelgebruik van auto’s en fietsen. Zo maak je gebruik van een deelstep in Oostende:

  1. Download de app van Bird via je smartphone en koppel een betaalmiddel;
  2. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde elektrische deelstep staat; 
  3. Scan met je smartphone de QR-code op de step om deze te ontgrendelen;
  4. Zet je met een voet af en geef vervolgens gas via de hendel aan het stuur;
  5. Klaar met je rit? Sluit de rit af via de app. Na het afsluiten van de rit zie je welke route je hebt afgelegd en de kosten van de rit.

Profiteer van een gratis rit

De meeste aanbieders geven via de app de mogelijkheid om een persoonlijke ‘referral code’ met iemand te delen. Ga je met twee of meer personen een rit maken door Oostende? Profiteer dan op de volgende manier van gratis krediet:

elektrische-deelstep-referral-code

Regels voor het gebruik van een e-step in Oostende

Net als voor ieder ander vervoermiddel, zijn er ook regels vastgesteld voor het gebruik van een elektrische (deel)step in Oostende:

  • De maximale snelheid voor een elektrische step is 25 km/h;
  • Bij een snelheid onder de 6 km/h dien je gebruik te maken van het trottoir;
  • Rijd je harder dan 6 km/h, dan maak je gebruik van het fietspad. Wanneer er geen fietspad is, rijd je zoveel mogelijk rechts op de weg.

Bekijk onze pagina over elektrische steppen in België voor een overzicht van alle regels.

Liever je eigen e-step?
Bekijk ons overzicht met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo