Elektrische step in Antwerpen

De elektrische step is de afgelopen jaren onderdeel geworden van het straatbeeld in België. Zo ook in Antwerpen. Lees hier alles over het gebruik en het huren van een e-step in Antwerpen.

[INHOUDSOPGAVE]

Zo huur je een elektrische step in Antwerpen

Met een deelstep verplaats je je flexibel door Antwerpen. Een deelstep werkt volgens hetzelfde principe als het deelgebruik van auto’s en fietsen. Zo maak je gebruik van een deelstep in Antwerpen:

  1. Bekijk hier welke deelstep verhuurder actief is Antwerpen;
  2. Download de app van deze verhuurder via je smartphone en koppel een betaalmiddel;
  3. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde elektrische deelstep staat; 
  4. Scan met je smartphone de QR-code op de step om deze te ontgrendelen;
  5. Zet je met een voet af en geef vervolgens gas via de hendel aan het stuur;
  6. Klaar met je rit? Dan parkeer je de step op een plek waar het niemand hindert en sluit je de rit af via de app. Na het afsluiten van de rit zie je welke route je hebt afgelegd en de kosten van de rit.

Actieve deelstep verhuurders in Antwerpen

Er zijn verschillende deelstep verhuurders actief in Antwerpen. Elke verhuurder heeft zijn eigen app en kosten. Gemiddeld betaal je €1 voor het ontgrendelen van een step en €0.15 per minuut voor het gebruik. De volgende elektrische deelsteps zijn momenteel beschikbaar in Antwerpen:

Profiteer van een gratis rit

De meeste aanbieders geven via de app de mogelijkheid om een persoonlijke ‘referral code’ met iemand te delen. Ga je met twee of meer personen een rit maken door Antwerpen? Profiteer dan op de volgende manier van gratis krediet:

Voorbeeld: Bird app
elektrische-deelstep-referral-code

Regels voor het gebruik van een e-step in Antwerpen

Net als voor ieder ander vervoermiddel, zijn er ook regels vastgesteld voor het gebruik van een elektrische (deel)step in Antwerpen:

  • De maximale snelheid voor een elektrische step is 25 km/h;
  • Bij een snelheid onder de 6 km/h dien je gebruik te maken van het trottoir;
  • Rijd je harder dan 6 km/h, dan maak je gebruik van het fietspad. Wanneer er geen fietspad is, rijd je zoveel mogelijk rechts op de weg.

Bekijk onze pagina over elektrische steppen in België voor een overzicht van alle regels.

Liever een eigen e-step?
Bekijk ons overzicht met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo