Antwerpen is niet alleen een erg leuke stad maar ook een stad die je goed per e-step kunt verkennen. Heb je dit nog niet eerder gedaan? We geven je graag wat tips voor het gebruik van een elektrische step in Antwerpen.

Op de elektrische step in Antwerpen

Wellicht ken je het principe al van de deelfietsen, dat je in steeds meer grote steden ziet. Je huurt een fiets met een app, zet hem na gebruik op één van de vele aangewezen plekken in de stad en betaalt voor je gebruik per minuut. Dat handige concept is er ook voor e-steps in Antwerpen. Klinkt goed?

Elektrische deelsteps in Antwerpen

Met het huren van een step geef je jezelf een stukje vrijheid. Je bent niet gebonden aan de tijden van het openbaar vervoer en hoeft niet met je eigen auto door het drukke stadsverkeer. Met jouw geleende elektrische step van Bird verken je Antwerpen op een alternatieve manier waarbij je veel meer van de stad ziet.

Je hebt de vrijheid van wandelen en het gemak van elektrisch vervoer! Met een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur cross je vlotjes van de ene naar de andere kant van de stad. De deelsteps in Antwerpen zijn hot! Op dit moment zijn er circa 100 Bird steps in gebruik maar dat zou zomaar heel rap op kunnen lopen.

Huur een elektrische deelstep in Antwerpen met Bird

bird app

Als je vaker in Antwerpen komt, heb je ze vast al gezien: die leuke, compacte en vlotte elektrische steps van Bird. Antwerpen is niet de eerste stad waar de steps van Bird geland zijn. Inmiddels schieten deze al in meer dan 100 steden de straten over. Maar hoe werkt het? Heel eenvoudig:

  1. Via een app vind je de dichtstbijzijnde step.
  2. Met je smartphone open je het slot en kun je direct vertrekken.
  3. Je trekt je elektrische step op gang door even te steppen, daarna geef je gas met de kleine hendel. Remmen doe je met een handrem of pedaal of door simpelweg het gas los te laten.
  4. Klaar met je rit? Dan parkeer je de step op een plek waar niemand er hinder van heeft.

Het enige dat je van tevoren moet doen is de Bird-app downloaden op je smartphone en een account aanmaken. Je betaalt geen abonnementskosten, alleen een bedrag per rit.

Een paar regels voor het gebruik van een e-step in Antwerpen

Vanwege de genoemde maximale snelheid is het handig als je weet aan welke regels je je op zo’n snelle elektrische step dient te houden. Als je niet harder dan 6 km/h door de stad stept (en dus niet harder gaat dan een voetganger), wordt je daar in de wet aan gelijkgesteld.

Ga je sneller dan 6 km/h? Dan gelden ongeveer dezelfde regels als voor fietsers. Je stept dus niet op het trottoir tussen de voetgangers door, maar gebruikt het fietspad. Als dat er niet is, step je aan de rechterkant van de openbare weg. Houd er wel rekening mee dat lang niet iedereen al gewend is aan zo’n rappe e step Antwerpen. Maak mensen niet aan het schrikken en houd enige afstand.

Woon je in België, ben je fan van e-steps, maar wil je er toch liever een in eigen bezit hebben? Bekijk dan eens de 5 beste elektrische steps van 2019.