Elektrische step met kenteken

Woon je in Nederland en wil je graag onbezorgd op een e-step rondrijden? Dan dient deze van een kenteken voorzien te zijn. Maar welke e-steps beschikken over een kenteken? We zetten ze op een rijtje.

De populairste elektrische steps met kenteken

De meeste elektrische steps die nu op de openbare weg in Nederland mogen rijden, zijn voorzien van een kenteken. Waarom? Dit is momenteel één van de voorwaarden waar een volledig elektronische e-step aan moet voldoen alvorens deze legaal de weg op mag.

De volgende e-steps zijn voorzien van een kentekenplaat en kunnen na het aanvragen van een kenteken WA verzekerd worden:

1. Veeley V5

Veeley V5 elektrische step

De Veeley V5 is de nieuwste ECC goedgekeurde elektrische step in dit rijtje. Als je door alle specificaties gaat, belooft dit model veel goeds! Met een stevig aluminium frame en een elektronisch slot ga je altijd veilig op pad.

Word je al moe van de gedachte om lange ritten staand af te leggen? Ook de Veeley mag zichzelf een e-step met zadel noemen. Wel zo comfortabel!
Bekijk deze e-step

2. Trendiamo Country

trendiamo country

De Trendiamo Country step is een populaire elektrische step, omdat deze als een van de weinige steps een ECC goedkeuring heeft. Dit betekent dat je de step op de openbare weg mag gebruiken, wanneer je hiervoor een kenteken hebt aangeschaft.

Met een flink vermogen van 500 watt kun je dit ‘e-beast’ ook op hobbelig terrein gebruiken. Ben je klaar voor je eerste rit?
Bekijk deze e-step

3. SXT500 EEC

SXT 500 elektrische step

Ook de SXT500 is erg populair, mede door de ECC goedkeuring. Het is een krachtige, lichte step die makkelijk in gebruik is. Net als de Trendiamo Country heeft ook deze step 500 watt aan vermogen.

Ga je in het donker de weg op? Geen probleem. De SXT500 EEC is voorzien van felle verlichting. Val je graag op, dan zit je met deze e-step ook goed. Hij is namelijk in verschillende kleuren verkrijgbaar!
Bekijk deze e-step

Hoe kun je een kenteken voor je elektrische step aanvragen?

Om met je e-step op de openbare weg te mogen rijden in Nederland, heeft je e-step een kenteken of VIN (Voertuig Identificatie Nummer) nodig.

De meeste goedgekeurde e-steps hebben dit standaard al, verzorgd door de fabrikant of verkoper. Wil je zelf een kenteken aanvragen voor een nieuwe e-step? Neem dan de volgende stappen:

  1. Ga met je e-step naar een RDW keuringsstation;
  2. Lever hier je ‘coc’ (certificate of confirmity) aan. Dit is een bewijs dat je step aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Deze kun je bij de aanschaf van je step opvragen bij de fabrikant of verkoper;
  3. In het geval van goedkeuring krijg je een VIN en kun je een kenteken en verzekering aanvragen.

Let op: met de huidige wetgeving heb je de meeste kans om een kenteken te krijgen wanneer je e-step voorzien is van een zadel en luchtbanden. Dit zijn twee minimale ‘veiligheidseisen’ die momenteel nodig zijn om je e-step van een een kenteken te voorzien. Omdat de kosten voor het keuren van je e-step al snel meer dan €350 euro zijn, wil je hier wel voorzichtig mee zijn!

Woon je in België? Hier gelden andere [mildere] regels. Als e-step fan kun je hier je hart ophalen. Bekijk onze favoriete e-steps van dit moment. Ben je een echte snelheidsduivel? Neem dan een kijkje in ons lijstje van snelle elektrische steps.