Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step met kenteken

Woon je in Nederland en wil je graag onbezorgd op een e-step rondrijden? Dan dient deze van een kenteken voorzien te zijn. Maar welke e-steps beschikken over een kenteken? We zetten ze op een rijtje.

De populairste elektrische steps met kenteken

De meeste elektrische steps die nu op de openbare weg in Nederland mogen rijden, zijn voorzien van een kenteken. Waarom? Dit is momenteel één van de voorwaarden waar een elektrische step aan moet voldoen voordat deze legaal de weg op mag.

lokale regelgeving
Wil je alles lezen over lokale regelgeving? Bekijk de regels voor elektrische steps in Nederland en België.

De volgende e-steps zijn voorzien van een kentekenplaat en kunnen na het aanvragen van een kenteken WA verzekerd worden:

1. Veeley V5

Veeley V5 elektrische step

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale snelheid: 
25 km/h
Actieradius: 35 kilometer
Laadtijd: 4-6 uur
Wielmaat: 
10″
Type banden: 
Luchtbanden

De Veeley V5 mag vanwege de EEC-goedkeuring legaal de openbare weg op in Nederland. De step beschikt over een kentekenplaat aan de achterzijde. Met het aanwezige vouwmechanisme kun je de step inklappen tot een formaat van 113 x 32 x 41 cm. Dit maakt het mogelijk om de Veeley mee te nemen in bus of trein.

De Veeley V5 heeft een topsnelheid van 25 km/h en een actieradius van 35 kilometer. Het is mogelijk om de actieradius uit te breiden tot 70 kilometer met behulp van een extra accu aansluiting. Is de accu leeg, dan laad je deze in 4-6 uur weer volledig op.

Onder het deck zijn twee 10” luchtbanden bevestigd. Daarnaast beschikt de Veeley over een zadel voor een comfortabele positie bij lange ritten.

2. Trendiamo Country

trendiamo country

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale snelheid: 
20 km/h
Actieradius: 24-30 kilometer
Laadtijd: 6-8 uur
Wielmaat: 
12″
Type banden: 
Luchtbanden

De Trendiamo Country is een robuuste e-step. Met de aanwezigheid van stevige luchtbanden en schokdempers is deze e-step ook geschikt voor ritjes op onverhard terrein. Net als de Veeley V5 is de Trendiamo Country voorzien van een kentekenplaat boven het achterwiel.

De step wordt aangedreven door een geruisloze 500 Watt motor. Hiermee behaal je een maximale snelheid van 20 km/h. Afhankelijk van de snelheid heeft de step een maximaal bereik van 24-30 kilometer. Een lege accu is binnen 6-8 uur opgeladen.

Het zadel van de Trendiamo Country is los te koppelen. Daarnaast is het stuur inklapbaar, wat het mogelijk maakt om de step te vervoeren. Ingeklapt heeft de step afmetingen van 120 x 73 x 60 cm.

3. SXT 500 EEC

SXT 500 elektrische step

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale snelheid: 
20 km/h
Actieradius: 60 kilometer
Laadtijd: 6-10 uur
Wielmaat: 
12″
Type banden: 
Luchtbanden

De SXT 500 beschikt over de nieuwe typegoedkeuring naar de huidige 168/2013 EEC normering. Met de aanwezigheid van een kentekenplaat kan de step WA verzekerd worden.

De nieuwste versie van de SXT 500 wordt standaard geleverd met naafmotor. Dit type motor heeft minder onderhoud nodig en is geruisloos. Het motorvermogen van 500 Watt geeft de step een maximale snelheid van 20 km/h.

De SXT 500 is voorzien van een zadel en 11″ luchtbanden. Er zijn drie verschillende accu’s beschikbaar voor deze e-step, waarmee de actieradius tot 60 kilometer uitgebreid kan worden. Afhankelijk van het type accu is een lege batterij binnen 6-10 uur weer volledig opgeladen.

Hoe kun je zelf een kenteken voor een elektrische step aanvragen?

Om in Nederland met een e-step op de openbare weg te mogen rijden, dient de e-step over een kenteken of VIN (Voertuig Identificatie Nummer) te beschikken. Wil je zelf een kenteken aanvragen voor een nieuwe e-step? Dit gaat als volgt:

  1. Ga met je e-step naar een RDW keuringsstation;
  2. Lever hier je ‘coc’ (Certificate Of Conformity) aan. Dit is een bewijs dat je step aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Deze kun je bij de aanschaf van je step opvragen bij de fabrikant of verkoper;
  3. In het geval van goedkeuring krijg je een VIN en kun je een kenteken en verzekering aanvragen.

Let op: met de huidige wetgeving heb je de meeste kans op goedkeuring wanneer je e-step voorzien is van een zadel en luchtbanden. Dit zijn twee eisen om je e-step van een kenteken te kunnen voorzien.

Wil je toch de gok wagen om een klassieke e-step, zoals de Xiaomi Pro 2, goed te laten keuren? Dan word je hoogstwaarschijnlijk teleurgesteld. De praktijk wijst namelijk uit dat het keuren van een dergelijke step een kleine kans van slagen heeft. De kosten voor het laten keuren van je e-step lopen daarnaast al snel op tot meer dan €350

Woon je in België?
Hier gelden andere regels. Lees alles over e-steps in België of bekijk onze favoriete e-steps van dit moment.
Logo
Shopping cart