Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

De 7 snelste elektrische steps van 2021

De tijd waarin een e-step nog gezien werd als speelgoed, hebben we inmiddels achter ons gelaten. Er zijn tegenwoordig snelle elektrische steps die wel een maximale snelheid van 65 km/h halen.

Hoe hard gaat een elektrische step gemiddeld? Wat is de toegestane maximale snelheid van een elektrische step? En de hamvraag: wat zijn de snelste e-steps van dit moment? We zetten het op een rijtje.

[INHOUDSOPGAVE]

Hoe hard gaat een elektrische step?

De meeste e-steps halen op papier een maximale snelheid tussen de 20-30 km/h. De daadwerkelijke topsnelheid kan beïnvloed worden door verschillende factoren, waaronder:

  • Het gewicht van de bestuurder
  • De bandenspanning
  • Het batterijniveau

Een snelle e-step gaat vaak gepaard met een iets hoger prijskaartje dan een elektrische step tot 25 km per uur. Op basis van het huidige aanbod aan e-steps in de markt, kunnen we de volgende visualisatie maken:

Gemiddelde snelheden elektrische step

*We zijn hier uitgegaan van gemiddelden. Stel veiligheid bij aankoop van een elektrische kinderstep of snelle e-step voor volwassenen altijd voorop.

Wat is de toegestane maximale snelheid van een e-step?

Zowel in Nederland als België geldt er een maximale toegestane snelheid van 25 km/h voor elektrische steps. In België ligt het maximum voor e-steps mét zadel op 45 km/h. Voor dit type e-step dien je ook in het bezit te zijn van een rijbewijs AM en dient het voertuig verzekerd te zijn.

LOKALE WETGEVING
Weten welke regels er gelden voor het gebruik van een elektrische step? Bekijk alle regels in Nederland of België.

Dit zijn de 7 snelste elektrische steps van 2021

Het moment van de waarheid: welke snelle elektrische step is de beste koop? De volgende 7 modellen mogen zich momenteel één van de snelste e-steps van 2021 noemen en staan bekend om hun stevige bouw:

1. Zero 10X

Zero 10X elektrische step PDP

Maximale snelheid: 65 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 10 uur |
Wielmaat: 
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

Herinner je de tijd nog waarin iedereen zoveel mogelijk decibel wilde produceren met een opgevoerde scooter? Juist. Die tijden zijn voorbij. Met de Zero 10X is ‘opvoeren’ niet meer nodig en schiet je ook zónder de nodige geluidsoverlast door naar je plaats van bestemming.

De ongelofelijke topsnelheid van 65 km/h wordt mogelijk gemaakt door de dubbele 1000W motor. Om het rijcomfort te bevorderen en de veiligheid van de bestuurder te garanderen is de 10X voorzien van stevige schokdempers en twee 10” luchtbanden.

Met de beschikbare 23Ah accu beschikt deze e-step [afhankelijk van de snelheid] over een actieradius tussen de 60 en 100 kilometer.

2. Zero 8X

zero-8x vector
Maximale snelheid: 55 km/h | Actieradius: 90 kilometer | Laadtijd: 12 uur |
Wielmaat:
8″ Type banden: Massieve banden > Meer info

De Zero steps staan bekend om hun snelle prestaties. Niet verrassend dus dat Zero goed vertegenwoordigd is in deze lijst, met een tweede plek voor de Zero 8X. Kijk je naar de Zero 8X, dan zie je een sportieve elektrische step. Compleet uitgerust met een zwevende voorvork, massieve anti-lek banden en een kleurrijk display.

Met behulp van de 26Ah accu van LG voorziet de Zero 8X je van maximaal 90 kilometer rijplezier op één volle accu. Net als de andere Zero steps beschikt de 8X over drie verschillende snelheidsmodi. In de derde [en hoogste] versnelling, bereik je een topsnelheid van maar liefst 55 kilometer per uur.

3. Zero 9

Zero-9-elektrische-step
Maximale snelheid: 45 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 4-5 uur |
Wielmaat: 
9″ Type banden: Luchtbanden Meer info Lees onze review

Op de derde plek hebben we nog een Zero step. Maar zeker niet de minste. De Zero 9 is een high-end step welke zich uitstekend leent voor dagelijks woon-werkverkeer. Met een totaalgewicht van 18 kg is het namelijk een van de lichtere e e-steps in deze lijst.

Maar deze ‘lichtgewicht’ is zeker geen pluisje in zijn prestaties. De Zero 9 heeft een maximumsnelheid van 45 km/h in petto. De step wordt aangedreven door een flinke 600W motor.

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl blinkt de Zero 9 niet alleen uit onder de motorkap. Zowel de voorkant als onderkant van de step worden verlicht met kleurrijke ledstrips. Hiermee ben je nog beter zichtbaar tijdens een avondrit.

4. Inokim OX

Inokim OX S step elektrisch PDP
Maximale snelheid: 39 km/h | Actieradius: 110 kilometer | Laadtijd: 14 uur |
Wielmaat: 
10″ Type banden: Luchtbanden Meer info Lees onze review

Inokim. Wie? Grote kans dat je nog niet eerder van dit Israëlische merk hebt gehoord. Maar ben je op zoek naar een snelle e-step, dan wil je de Inokim OX S snel beter leren kennen. Naast een ongekende actieradius van 110 kilometer, behaal je met deze snelle e-step een maximale snelheid van 39 km/h.

De Inokim OX S leent zich uitstekend voor dagelijks gebruik op lange afstanden. Met drie verschillende versnellingen bepaal je zelf de snelheid. Zo rijd je in de eerste versnelling tot maximaal 13 km/h. Ben je op zoek naar echte snelheid, dan schakel je door naar de derde versnelling [oftewel de ‘full-speed’ mode].

5. Zero 8

Zero-8-elektrische-step
Maximale snelheid: 35 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 4 uur |
Wielmaat:
8,5″ Type banden: Luchtbanden Meer info

De Zero 8 is het budgetmodel in het assortiment van Zero. Maar dat betekent niet dat er op de snelheid is ingeleverd bij deze e-step. De 350W motor trekt je namelijk mee naar een maximale snelheid van 35 km/h.

De Zero 8 is een geschikte elektrische step voor alledaagse ritjes, bijvoorbeeld van en naar het werk. Op de sterke 36v 10Ah-batterij van LG rijd je circa 30 kilometer voordat deze opgeladen moet worden. Binnen vier uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

De Z8 is binnen een paar seconde in te klappen. Ingeklapt heeft de step afmetingen van 99 x 18 x 36 cm. Met een totaalgewicht van 17 kg kun je de step met je meetillen, bijvoorbeeld in de bus of trein.

6. Inokim Light 2

Inokim light 2
Maximale snelheid: 34 km/h | Actieradius: 35 kilometer | Laadtijd: 4.5 uur |
Wielmaat: 
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

De naam verklapt het al. De Inokim Light 2 is een lichtgewicht e-step, ontworpen voor forenzen. Met een gewicht van slechts 13.7 kg is dit de lichtste e-step met een pittige maximale snelheid die je momenteel kunt vinden. Dit leent de Light 2 perfect voor de eerste of laatste kilometers naar je plaats van bestemming.

De topsnelheid van de Inokim Light 2 ligt op 34 km/h. Afhankelijk van de constante snelheid leg je hier een nette 35 kilometer mee af. De 8.5” luchtbanden geven de bestuurder een comfortabele rijervaring.

Wil je de step meenemen in bus of trein? Dan klap je deze gemakkelijk binnen een paar seconden in, tot een ‘pakketje’ met een hoogte van 25 centimeter.

7. Ninebot ES4

segway ninebot es4 e-steps
Maximale snelheid: 30 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat: 
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

Hoewel de Ninebot by Segway ES4 niet de snelste in deze lijst is, is het zeker niet de minste. De ES4 heeft naast een keurige snelheid van 30 km/h ook een ongekende actieradius. Op één acculading rijdt je namelijk wel 45 kilometer! Daar worden we natuurlijk blij van. Hoe dit kan?

De ES4 heeft zichtbaar plek gemaakt voor een dubbele accu. En die dubbele accu betekent een dubbele actieradius. Dus, kies je voor snelheid én een betrouwbare actieradius? Dan is deze e-step wellicht wat voor jou.

hulp nodig bij je keuze?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps of bekijk het volledige e-step overzicht. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.

Logo