De 8 snelste elektrische steps van 2023

De tijd waarin een e-step nog gezien werd als speelgoed, hebben we inmiddels achter ons gelaten. Er zijn tegenwoordig snelle elektrische steps die een maximale snelheid van wel 100 km/h halen.

Maar welke step mag zich nu echt dé snelste noemen? En hoe hard mag je officieel rijden met een e-step? Je ontdekt het hier.

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2023

Hoe hard gaat een elektrische step?

De meeste e-steps halen op papier een maximale snelheid tussen de 20-30 km/h. De daadwerkelijke topsnelheid kan beïnvloed worden door verschillende factoren, waaronder:

  • Het gewicht van de bestuurder
  • De bandenspanning
  • Het batterijniveau

Een snelle e-step gaat vaak gepaard met een iets hoger prijskaartje dan een elektrische step tot 25 km per uur. Op basis van het aanbod in de markt, kunnen we de volgende visualisatie maken:

Gemiddelde snelheden elektrische step

We zijn hier uitgegaan van gemiddelden. Stel veiligheid bij aankoop van een elektrische kinderstep of snelle e-step voor volwassenen altijd voorop.

Wat is de toegestane maximale snelheid van een e-step?

Zowel in Nederland als België geldt een maximale toegestane snelheid van 25 km/h voor elektrische steps.

In België ligt het maximum voor e-steps mét zadel op 45 km/h. Voor dit type e-step dien je ook in het bezit te zijn van een rijbewijs AM en dient het voertuig verzekerd te zijn.

LOKALE WETGEVING
Weten welke regels er gelden voor het gebruik van een elektrische step? Bekijk alle regels in Nederland of België.

Dit zijn de 8 snelste elektrische steps van 2023

Het moment van de waarheid: welke snelle elektrische step is de beste koop? De volgende 8 modellen mogen zich één van de snelste e-steps van 2023 noemen en staan bekend om hun stevige bouw:

De-8-snelste-elektrische-steps

Klik op een van de e-steps in de tabel om meer te lezen

#Elektrische stepTopsnelheid
1Dualtron Thunder 2100 km/h
2Dualtron Ultra 2100 km/h
3Vsett 11+85 km/h
4Vsett 10+80 km/h
5Dualtron Victor80 km/h
6Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus60 km/h
7Kaabo Mantis 10 Pro Plus60 km/h
8Vsett 9+53 km/h

#1 Dualtron Thunder 2
Dualtron-Thunder-2-step

Topsnelheid: 100 km/h | Actieradius: 170 kilometer | Gewicht: 48 kg  |
Wielmaat: 
11″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 170 kilometer rijden op een volle accu
+ Draaggewicht van 150 kg
High-end prijskaartje

Dualtron is de duidelijke aanvoerder als het aankomt op snelle e-steps. Snelheidsduivels kunnen met de Dualtron Thunder 2 hun hart ophalen. Met een topsnelheid van 100 kilometer per uur is deze step een waar racemonster.

De Dualtron Thunder 2 wordt met zijn 10080W BLDC-motor gezien als de opvolger van de Dualtron Ultra. Voeg daar een verstelbaar veersysteem, ABS-remmen en een actieradius van 170 kilometer aan toe, en je hebt een van de beste elektrische steps ter wereld.

Een flinke topsnelheid gaat vaak hand in hand met een groot draagvermogen. Dit is niet anders in het geval van de Dualtron Thunder 2. Het stevige frame kan tot maximaal 150 kg belast worden.

Onder het deck zijn twee duurzame 11” luchtbanden bevestigd, welke perfect zijn om vol gas te gaan op (on)verharde oppervlakken. 

Het stuur van de Thunder 2 vertoont veel gelijkenissen met andere Dualtron modellen. Maar de Thunder 2 heeft toch nét dat beetje extra. Zo zijn de handgrepen bijzonder ergonomisch en liggen deze comfortabel in de hand. 

Dankzij het opvouwbare ontwerp klap je zowel de handgrepen als de rest van de stuurpen gemakkelijk in. Dit maakt het mogelijk om de step op te bergen na een rit, of mee te nemen in het openbaar vervoer.

#2 Dualtron Ultra 2

Dualtron-Ultra-2
Topsnelheid: 100 km/h | Actieradius: 140 kilometer | Gewicht: 40 kg uur |
Wielmaat:
11″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Topsnelheid van 100 km/h
+ Stevige 11” banden voor off road gebruik
Weegt 40 kg

De Dualtron Ultra 2 pakt een gedeelde gouden medaille als het aankomt op snelheid. Net als de Thunder 2 heeft deze tweewieler een topsnelheid van 100 km/h. 

De Dualtron Ultra 2 is de goedkoopste elektrische step met deze topsnelheid die momenteel verkrijgbaar is. Deze snelheid wordt mogelijk gemaakt door een piekvermogen van bijna 6700 Watt.

Onder de spreekwoordelijke motorkap houdt zich een grote 2,520Wh – LG 3500 cells batterij schuil. Een volle batterij staat garant voor een actieradius van wel 140 kilometer. Dit maakt de Ultra 2 een van de beste e-steps voor lange afstandsritten.

Twee 11” luchtbanden en een klimvermogen van 35° maken dit model geschikt voor avontuurlijke offroad-ritten. De schokdempers zorgen er daarnaast voor dat je geen trillingen in het stuur voelt tijdens het rijden. De stevige bouw maakt dat de step belast kan worden tot 150 kg.

#3 Vsett 11+

Vsett-11-plus
Topsnelheid: 85 km/h | Actieradius: 150 kilometer | Gewicht: 58 kg |
Wielmaat: 11″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 150 kilometer rijden op een volle accu
+ Ongekende topsnelheid van 85 km/h
Weegt 58 kg

De Vsett 11+ is een gewilde elektrische step. De topsnelheid van deze tweewieler ligt op een angstaanjagende 85 km/h. Hiermee is het de snelste e-step binnen de Vsett-collectie. De 11+ is gebouwd voor de serieuze, sportieve, rijder.

De step wordt aangedreven door twee krachtige 1500W brushless motoren. Met de aanwezigheid van een hydraulisch remsysteem kom je van een hoge snelheid ook weer veilig tot stilstand.

De twee 11” luchtbanden met schroefdraad maken het mogelijk om ruige off road ritten te maken. Het frame wordt daarnaast ondersteund door dubbele hydraulische veren aan de achterzijde en hydraulische schokbrekers aan de voorzijde. Het deck kan belast worden tot 150 kg, waarmee de 11+ een van de sterkste e-steps ooit is.

Met een volle 31,2Ah/60V Li-ion accu heb je een ongekend bereik van 150 kilometer. Dit maakt de Vsett 11+ een waardige vervanger van de scooter.

#4 Vsett 10+

Vsett-10+
Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 130 kilometer | Gewicht: 33 kg |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 130 kilometer rijden op een volle accu
+ Ongekende topsnelheid van 80 km/h
Weegt 33 kg

Herinner je de tijd nog waarin iedereen zoveel mogelijk decibel wilde produceren met een opgevoerde scooter? Juist. Die tijden zijn voorbij. Met de Vsett 10+ is ‘opvoeren’ niet meer nodig en schiet je ook zónder de nodige geluidsoverlast door naar je plaats van bestemming.

De ongelofelijke topsnelheid van 80 km/h wordt mogelijk gemaakt door twee 1400W motoren. Met een maximaal bereik van 160 kilometer (met een 28Ah accu) is de Vsett 10+ een waardig alternatief voor de snorfiets.

Onder het deck zijn twee 10″ luchtbanden gemonteerd, die ook op onverhard terrein hun mannetje staan. Het 124,5 cm hoge stuur is stevig, functioneel en ontworpen voor uitdagende ritten. Aan weerszijden is het stuur uitgerust met mountainbike handvatten voor goede controle en een prettige grip tijdens het rijden.

De step is voorzien van schokdempers aan de voor- en achterzijde, waarmee de Vsett 10+ tot 130 kg kan dragen.

#5 Dualtron Victor

Dualtron-Victor-elektrische-step
Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 80 kilometer | Gewicht: 32 kg |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Hydraulische remmen voor en achter
+ Tot 80 kilometer op een volle accu
Weegt 32 kg

De Dualtron Victor is het laatste Dualtron-model in deze lijst. Maar zeker niet de minste. Met een topsnelheid van 80 km/h, een actieradius van 80 kilometer en een vermogen om u tegen te zeggen, kon de Dualtron Victor niet in deze lijst missen. 

De 25 cm TUOVT-luchtbanden zorgen voor comfort en stabiliteit tijdens het rijden. Volgens Dualtron zorgt dit ervoor dat je over de weg ‘zweeft’. De schokdempers vangen op hun beurt trillingen af, voordat deze het stuur bereiken. Beide wielen zijn voorzien van soepele vering. Dit veersysteem draagt tevens bij aan het draagvermogen van 120 kg

Met een gewicht van 33 kg is de Dualtron Victor geen lichtgewicht te noemen. Toch is het mogelijk om de step in te klappen. Het frame laat zich eenvoudig opvouwen, waarna je de step kunt vervoeren.

Ingeklapt is de step verrassend compact en past deze in de kofferbak van bijna iedere auto. Uitklappen is ook weer zo gepiept. Kortom; om zijn formaat hoef je de Dualtron Victor niet links te laten liggen.

#6 Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus
Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer | Gewicht: 33,8 kg |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Draaggewicht tot 120 kg
+ 2200 Watt motorvermogen
Weegt 33,8 kg

De naam van deze e-step laat niets aan de verbeelding over. De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een echt ‘beest’. Met een topsnelheid van 60 km/h, een bereik tot 100 kilometer en een bruut uiterlijk is dit een van de meest indrukwekkende e-steps op de markt.

Twee borstelloze motoren zorgen voor een ongekend vermogen van 2200 Watt. Hiermee bereik je binnen een paar seconden de topsnelheid. Het vermogen en de soepele acceleratie tussen de verschillende versnellingen maken deze step moeilijk te evenaren.

Deze step is geen doorsnee e-step die je enkel gebruikt voor een ritje naar de supermarkt. Kaabo staat namelijk bekend als hofleverancier van e-steps voor off road gebruik. De Wolf Warrior is uitgerust met een indrukwekkend ABS-systeem en een sterk aluminium frame. 

De stevige vering aan voor- en achterzijde absorberen hobbels en oneffenheden in het wegdek bij het rijden over ruig terrein. Deze vering zorgt er daarnaast voor dat de step gewichten kan dragen tot 120 kg. Ben je op zoek naar de crème de la crème onder de e-steps? Dan is deze step het overwegen waard.

#7 Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo-Mantis-10-Pro-Plus

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer | Gewicht: 28 kg |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Draaggewicht tot 120 kg
+ Hydraulisch remsysteem
Laadtijd van 12-13 uur

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus ziet er misschien niet zo woest uit als zijn grote broer. Maar zijn prestaties zijn er niet minder op. Met een pittige topsnelheid van 60 km/h mag ook deze e-step zich een van de snelste van Europa noemen.

De Mantis Pro heeft een dubbel borstelloos motorsysteem met een totaal vermogen van 2000 Watt. Hiermee trek je binnen twee seconden op naar een snelheid van 25 km/h. Onder de juiste omstandigheden heeft de batterij een maximaal bereik van 64 kilometer op een enkele lading.

In tegenstelling tot het uiterlijk van de Kaabo Wolf Warrior editie, heeft deze step een elegant voorkomen. Hoewel de Mantis Pro Plus oorspronkelijk ontworpen is voor stedelijk gebruik, presteert deze net zo goed op off road terrein. Kaabo heeft dit mogelijk gemaakt met het aanbrengen van DualDrive aangedreven 10 inch luchtbanden en een lichtgewicht frame.

De constructie is uitgerust met een dubbel veersysteem. De dubbele veerpoten vangen schokken en hobbels op bij het rijden over ruig terrein.

#8 Vsett 9+

Vsett-9+Topsnelheid: 53 km/h | Actieradius: 70 kilometer | Gewicht: 25 kg |
Wielmaat: 8,5″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Topsnelheid van 53 km/h
+ Dubbele mechanische schijfremmen
Laadtijd van 10 uur met een enkele oplader

Vsett is samen met Dualtron marktleider als het aankomt op snelle e-steps. De Vsett 9+ is het derde snelheidsmonster van het Chinese bedrijf in deze lijst. Het is niet de snelste Vsett step. Maar met een topsnelheid van 53 km/h wel een van de snelste in Europa.

De Vsett 9+ onderscheidt zich van de rest door zijn gewicht. De step weegt ‘slechts’ 25 kg. Zowel de stuurpen als de handgrepen zijn inklapbaar, wat het mogelijk maakt om de step compact mee te nemen in de kofferbak of het openbaar vervoer.

De topsnelheid van 53 km/h wordt mogelijk gemaakt door twee Brushless Direct Drive-motoren van elk 650W. Met behulp van de DDM-knop op het stuur schakel je tussen de enkele en dubbele motormodus. Zo ontgrendel je met een simpele druk op de knop het volledige potentieel van deze step.

De aanwezige 19Ah/21V accu geeft je een maximaal bereik van 50 kilometer. Aan de rechterkant van het stuur is het nieuwe VSTT Control Throttle Display gemonteerd. Hier kun je onder andere het batterijpercentage en de kilometerstand op aflezen.

Kun je zelf een elektrische step sneller maken?

Er zijn een aantal ’trucs’ om je e-step sneller te laten gaan. Of dit ook voor jouw tweewieler geldt hangt van verschillende dingen af. Bekijk een paar voorbeelden in onderstaande tabel:

Kans om op te voerenLastig op te voeren
Snelheidsbegrenzer is toegankelijkSnelheidsbegrenzer niet toegankelijk
De snelheidsbegrenzer kan verwijderd wordenDe step werkt op kettingaandrijving of met een enkele motor
De batterij is toegankelijkBatterijen zijn niet toegankelijk
De motor is centraal geplaatstSnelheidsbeperkende kabel/firmware niet toegankelijk
De step beschikt over luchtbandenDe step beschikt over een verzegelde loodzuur accu

Lees meer over de mogelijkheden en risico’s van het opvoeren van een elektrische step.

 Meer hulp nodig bij je keuze?
Bekijk alle elektrische steps, of ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.
Logo