De 7 snelste elektrische steps van 2022

De tijd waarin een e-step nog gezien werd als speelgoed, hebben we inmiddels achter ons gelaten. Er zijn tegenwoordig snelle elektrische steps die een maximale snelheid van wel 65 km/h halen.

Maar welke step mag zich nu echt dé snelste noemen? En hoe hard mag je officieel rijden met een e-step? Je ontdekt het hier.

Laatst bijgewerkt: 02-01-2022

Hoe hard gaat een elektrische step?

De meeste e-steps halen op papier een maximale snelheid tussen de 20-30 km/h. De daadwerkelijke topsnelheid kan beïnvloed worden door verschillende factoren, waaronder:

  • Het gewicht van de bestuurder
  • De bandenspanning
  • Het batterijniveau

Een snelle e-step gaat vaak gepaard met een iets hoger prijskaartje dan een elektrische step tot 25 km per uur. Op basis van het aanbod in de markt, kunnen we de volgende visualisatie maken:

Gemiddelde snelheden elektrische step

We zijn hier uitgegaan van gemiddelden. Stel veiligheid bij aankoop van een elektrische kinderstep of snelle e-step voor volwassenen altijd voorop.

Wat is de toegestane maximale snelheid van een e-step?

Zowel in Nederland als België geldt een maximale toegestane snelheid van 25 km/h voor elektrische steps.

In België ligt het maximum voor e-steps mét zadel op 45 km/h. Voor dit type e-step dien je ook in het bezit te zijn van een rijbewijs AM en dient het voertuig verzekerd te zijn.

LOKALE WETGEVING
Weten welke regels er gelden voor het gebruik van een elektrische step? Bekijk alle regels in Nederland of België.

Dit zijn de 7 snelste elektrische steps van 2022

Het moment van de waarheid: welke snelle elektrische step is de beste koop? De volgende 7 modellen mogen zich één van de snelste e-steps van 2022 noemen en staan bekend om hun stevige bouw:

De snelste elektrische steps grafiek

Klik op een van de e-steps in de tabel om meer te lezen

#Elektrische stepTopsnelheid
1Vsett 11+85 km/h
2Vsett 10+80 km/h
3Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus60 km/h
4Kaabo Mantis 10 Pro Plus60 km/h
5Zero 8X55 km/h
6Vsett 9+53 km/h
7Zero 8 Pro45 km/h

#1 Vsett 11+

Vsett-11-plus

Topsnelheid: 85 km/h | Actieradius: 150 kilometer | Laadtijd: 8-15 uur |
Wielmaat: 
11″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 150 kilometer rijden op een volle accu
+ Ongekende topsnelheid van 85 km/h
Weegt 58 kg

De Vsett 11+ is dé elektrische step voor elke snelheidsduivel. De topsnelheid van deze tweewieler ligt op een angstaanjagende 85 km/h. Hiermee is het de snelste elektrische step in Europa. Het is dan ook overbodig om te benoemen dat dit model gemaakt is voor de serieuze, sportieve, rijder.

De step wordt aangedreven door twee krachtige 1500W brushless motoren. Met de aanwezigheid van een hydraulisch remsysteem kom je van een hoge snelheid ook weer veilig tot stilstand.

De twee 11” luchtbanden met schroefdraad maken het mogelijk om ruige off road ritten te maken. Het frame wordt daarnaast ondersteund door dubbele hydraulische veren aan de achterzijde en hydraulische schokbrekers aan de voorzijde. Het deck kan belast worden tot 150 kg, waarmee de 11+ een van de sterkste e-steps ooit is.

Met een volle 31,2Ah/60V Li-ion accu heb je een ongekend bereik van 150 kilometer. Dit maakt de Vsett 11+ een waardige vervanger van de scooter.

#2 Vsett 10+

Vsett-10+

Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 130 kilometer | Laadtijd: 5-14 uur |
Wielmaat: 
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 130 kilometer rijden op een volle accu
+ Ongekende topsnelheid van 80 km/h
High-end prijskaartje

Herinner je de tijd nog waarin iedereen zoveel mogelijk decibel wilde produceren met een opgevoerde scooter? Juist. Die tijden zijn voorbij.

Met de Vsett 10+ is ‘opvoeren’ niet meer nodig en schiet je ook zónder de nodige geluidsoverlast door naar je plaats van bestemming. De ongelofelijke topsnelheid van 80 km/h wordt mogelijk gemaakt door de dubbele 1400W motor.

Om het rijcomfort te bevorderen en de veiligheid van de bestuurder te garanderen is de 10+ voorzien van stevige schokdempers en twee 10” luchtbanden.

De Vsett 10+ is verkrijgbaar met verschillende type accu’s van 21Ah tot 28Ah. Afhankelijk van de accu beschikt de step over een actieradius van 130-160 kilometer.

#3 Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus-elektrische-step
Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer | Laadtijd: 6-7 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Draaggewicht tot 120 kg
+ 2200 Watt motorvermogen
Weegt 33,8 kg

De naam van deze e-step laat niets aan de verbeelding over. De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een echt ‘beest’. Met een topsnelheid van 60 km/h en een bereik tot 100 kilometer, is dit een van de meest indrukwekkende e-steps op de markt.

Twee borstelloze motoren zorgen voor een ongekend vermogen van 2200 Watt. Hiermee bereik je binnen een paar seconden de topsnelheid. Het vermogen en de soepele acceleratie tussen de verschillende versnellingen maken deze step moeilijk te evenaren.

Deze step is geen doorsnee e-step die je enkel gebruikt voor een ritje naar de supermarkt. Kaabo staat namelijk bekend als hofleverancier van e-steps voor off road gebruik. De Wolf Warrior is uitgerust met een indrukwekkend ABS-systeem en een sterk aluminium frame. 

De stevige vering aan voor- en achterzijde absorberen hobbels en oneffenheden in het wegdek bij het rijden over ruig terrein. Deze vering zorgt er daarnaast voor dat de step gewichten kan dragen tot 120 kg. Ben je op zoek naar de crème de la crème onder de e-steps? Dan is deze step het overwegen waard.

#4 Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo-Mantis-10-Pro-Plus-elektrische-step
Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer | Laadtijd: 12-13 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Draaggewicht tot 120 kg
+ Hydraulisch remsysteem
Laadtijd van 12-13 uur

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus ziet er misschien niet zo woest uit als zijn grote broer. Maar zijn prestaties zijn er niet minder op. Met een pittige topsnelheid van 60 km/h mag ook deze e-step zich een van de snelste van dit moment noemen.

De Mantis Pro heeft een dubbel borstelloos motorsysteem met een totaal vermogen van 2000 Watt. Hiermee trek je binnen twee seconden op naar een snelheid van 25 km/h. Onder de juiste omstandigheden heeft de batterij een maximaal bereik van 64 kilometer op een enkele lading.

In tegenstelling tot het uiterlijk van de Kaabo Wolf Warrior editie, heeft deze step een elegant voorkomen. Hoewel de Mantis Pro Plus oorspronkelijk ontworpen is voor stedelijk gebruik, presteert deze net zo goed op off road terrein. Kaabo heeft dit mogelijk gemaakt met het aanbrengen van DualDrive aangedreven 10 inch luchtbanden en een lichtgewicht frame.

De constructie is uitgerust met een dubbel veersysteem. De dubbele veerpoten vangen schokken en hobbels op bij het rijden over ruig terrein.

#5 Zero 8X

zero-8x vector
Topsnelheid: 55 km/h | Actieradius: 90 kilometer | Laadtijd: 12 uur |
Wielmaat:
8″ Type banden: Massieve banden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 90 kilometer
+ Voorzien van een dubbel remsysteem
Gewicht van 32 kg

De Zero steps staan bekend om hun snelheid. Niet verrassend dus dat Zero goed vertegenwoordigd is in deze lijst, met een tweede plek voor de Zero 8X.

Kijk je naar de Zero 8X, dan zie je een sportieve elektrische step. Compleet uitgerust met een zwevende voorvork, massieve anti-lek banden en een kleurrijk display. Met behulp van de 26Ah accu van LG voorziet de Zero 8X je van maximaal 90 kilometer rijplezier op één volle accu.

Net als de andere Zero steps beschikt de 8X over drie snelheidsmodi. In de derde versnelling, bereik je een topsnelheid van maar liefst 55 kilometer per uur.

#6 Vsett 9+

Vsett-9+
Topsnelheid: 53 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 5-10 uur |
Wielmaat:
8,5″ Type banden: Luchtbanden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximale snelheid van 53 km/h
+ Perfect voor woon-werkverkeer
Lange laadtijd met enkele oplader

Vsett is de duidelijke aanvoerder als het aankomt op snelle e-steps. De Vsett 9+ is het derde snelheidsmonster van het Chinese bedrijf in deze lijst. Het is niet de snelste Vsett step. Maar met een topsnelheid van 53 km/h wel een van de snelste in Europa.

De Vsett 9+ onderscheidt zich van de rest door zijn gewicht. De step weegt ‘slechts’ 25 kg. Zowel de stuurpen als de handgrepen zijn inklapbaar, wat het mogelijk maakt om de step compact mee te nemen in de kofferbak of het openbaar vervoer.

De topsnelheid van 53 km/h wordt mogelijk gemaakt door twee Brushless Direct Drive-motoren van elk 650W. Met behulp van de DDM-knop op het stuur schakel je tussen de enkele en dubbele motormodus. Zo ontgrendel je met een simpele druk op de knop het volledige potentieel van deze step.

De aanwezige 19Ah/21V accu geeft je een maximaal bereik van 50 kilometer. Aan de rechterkant van het stuur is het nieuwe VSTT Control Throttle Display gemonteerd. Hier kun je onder andere het batterijpercentage en de kilometerstand op aflezen.

#7 Zero 8 Pro

Zero-8-pro
Topsnelheid: 45 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 7 uur |
Wielmaat:
8,5″ Type banden: Luchtband voor, massieve band achter > Bekijk onze reviewMeer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Beveiligd met een elektronische pas
+ Maximaal bereik van 50 kilometer
Laadtijd van 7 uur

Op de derde plek vinden we opnieuw een Zero step. Maar zeker niet de minste. De Zero 8 Pro is een high-end step die zich uitstekend leent voor dagelijks woon-werkverkeer.

Met een totaalgewicht van 20 kg is het namelijk een van de lichtere e e-steps in deze lijst. Maar deze ‘lichtgewicht’ is zeker geen pluisje in zijn prestaties. De Zero 8 Pro heeft een imposante maximumsnelheid van 45 km/h. De step wordt aangedreven door een flinke 500W motor.

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl beschikt de Z8 Pro over geïntegreerde knipperlichten aan de voor- en achterkant van de step. Deze zijn te bedienen via een van de knoppen aan het stuur. Met dit extra veiligheidsattribuut onderscheidt de Zero 8 Pro zich van vergelijkbare e-steps in zijn prijsklasse. 

hulp nodig bij je keuze?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.
Logo