Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

De 7 snelste elektrische steps van 2021

De tijd waarin een e-step nog gezien werd als speelgoed, hebben we inmiddels achter ons gelaten. Er zijn tegenwoordig snelle elektrische steps die een maximale snelheid van wel 65 km/h halen.

Maar welke step mag zich nu echt dé snelste noemen? En hoe hard mag je officieel rijden met een e-step? Je ontdekt het hier.

Hoe hard gaat een elektrische step?

De meeste e-steps halen op papier een maximale snelheid tussen de 20-30 km/h. De daadwerkelijke topsnelheid kan beïnvloed worden door verschillende factoren, waaronder:

  • Het gewicht van de bestuurder
  • De bandenspanning
  • Het batterijniveau

Een snelle e-step gaat vaak gepaard met een iets hoger prijskaartje dan een elektrische step tot 25 km per uur. Op basis van het aanbod in de markt, kunnen we de volgende visualisatie maken:

Gemiddelde snelheden elektrische step

We zijn hier uitgegaan van gemiddelden. Stel veiligheid bij aankoop van een elektrische kinderstep of snelle e-step voor volwassenen altijd voorop.

Wat is de toegestane maximale snelheid van een e-step?

Zowel in Nederland als België geldt een maximale toegestane snelheid van 25 km/h voor elektrische steps.

In België ligt het maximum voor e-steps mét zadel op 45 km/h. Voor dit type e-step dien je ook in het bezit te zijn van een rijbewijs AM en dient het voertuig verzekerd te zijn.

LOKALE WETGEVING
Weten welke regels er gelden voor het gebruik van een elektrische step? Bekijk alle regels in Nederland of België.

Dit zijn de 7 snelste elektrische steps van 2021

Het moment van de waarheid: welke snelle elektrische step is de beste koop?

De volgende 7 modellen mogen zich één van de snelste e-steps van 2021 noemen en staan bekend om hun stevige bouw:

#1 Zero 10X

Zero 10X elektrische step PDP

Topsnelheid: 65 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 10 uur |
Wielmaat: 
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 65 kilometer rijden op een volle accu
+ Ongekende topsnelheid van 65 km/h
High-end prijskaartje

Herinner je de tijd nog waarin iedereen zoveel mogelijk decibel wilde produceren met een opgevoerde scooter? Juist. Die tijden zijn voorbij.

Met de Zero 10X is ‘opvoeren’ niet meer nodig en schiet je ook zónder de nodige geluidsoverlast door naar je plaats van bestemming. De ongelofelijke topsnelheid van 65 km/h wordt mogelijk gemaakt door de dubbele 1000W motor.

Om het rijcomfort te bevorderen en de veiligheid van de bestuurder te garanderen is de 10X voorzien van stevige schokdempers en twee 10” luchtbanden.

Met de beschikbare 23Ah accu beschikt deze e-step (afhankelijk van de snelheid) over een actieradius tussen de 60 en 100 kilometer.

#2 Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus-elektrische-step
Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer | Laadtijd: 6-7 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Draaggewicht tot 120 kg
+ 2200 Watt motorvermogen
Weegt 33,8 kg

De naam van deze e-step laat niets aan de verbeelding over. De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een echt ‘beest’. Met een topsnelheid van 60 km/h en een bereik tot 100 kilometer, is dit een van de meest indrukwekkende e-steps op de markt.

Twee borstelloze motoren zorgen voor een ongekend vermogen van 2200 Watt. Hiermee bereik je binnen een paar seconden de topsnelheid. Het vermogen en de soepele acceleratie tussen de verschillende versnellingen maken deze step moeilijk te evenaren.

Deze step is geen doorsnee e-step die je enkel gebruikt voor een ritje naar de supermarkt. Kaabo staat namelijk bekend als hofleverancier van e-steps voor off road gebruik. De Wolf Warrior is uitgerust met een indrukwekkend ABS-systeem en een sterk aluminium frame. 

De stevige vering aan voor- en achterzijde absorberen hobbels en oneffenheden in het wegdek bij het rijden over ruig terrein. Deze vering zorgt er daarnaast voor dat de step gewichten kan dragen tot 120 kg. Ben je op zoek naar de crème de la crème onder de e-steps? Dan is deze step het overwegen waard.

#3 Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo-Mantis-10-Pro-Plus-elektrische-step
Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer | Laadtijd: 12-13 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Draaggewicht tot 120 kg
+ Hydraulisch remsysteem
Laadtijd van 12-13 uur

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus ziet er misschien niet zo woest uit als zijn grote broer. Maar zijn prestaties zijn er niet minder op. Met een pittige topsnelheid van 60 km/h mag ook deze e-step zich een van de snelste van dit moment noemen.

De Mantis Pro heeft een dubbel borstelloos motorsysteem met een totaal vermogen van 2000 Watt. Hiermee trek je binnen twee seconden op naar een snelheid van 25 km/h. Onder de juiste omstandigheden heeft de batterij een maximaal bereik van 64 kilometer op een enkele lading.

In tegenstelling tot het uiterlijk van de Kaabo Wolf Warrior editie, heeft deze step een elegant voorkomen. Hoewel de Mantis Pro Plus oorspronkelijk ontworpen is voor stedelijk gebruik, presteert deze net zo goed op off road terrein. Kaabo heeft dit mogelijk gemaakt met het aanbrengen van DualDrive aangedreven 10 inch luchtbanden en een lichtgewicht frame.

De constructie is uitgerust met een dubbel veersysteem. De dubbele veerpoten vangen schokken en hobbels op bij het rijden over ruig terrein.

#4 Zero 8X

zero-8x vector
Topsnelheid: 55 km/h | Actieradius: 90 kilometer | Laadtijd: 12 uur |
Wielmaat:
8″ Type banden: Massieve banden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 90 kilometer
+ Voorzien van een dubbel remsysteem
Gewicht van 32 kg

De Zero steps staan bekend om hun snelheid. Niet verrassend dus dat Zero goed vertegenwoordigd is in deze lijst, met een tweede plek voor de Zero 8X.

Kijk je naar de Zero 8X, dan zie je een sportieve elektrische step. Compleet uitgerust met een zwevende voorvork, massieve anti-lek banden en een kleurrijk display. Met behulp van de 26Ah accu van LG voorziet de Zero 8X je van maximaal 90 kilometer rijplezier op één volle accu.

Net als de andere Zero steps beschikt de 8X over drie snelheidsmodi. In de derde versnelling, bereik je een topsnelheid van maar liefst 55 kilometer per uur.

#5 Zero 8 Pro

Zero-8-pro
Topsnelheid: 45 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 7 uur |
Wielmaat:
8,5″ Type banden: Luchtband voor, massieve band achter > Bekijk onze review > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Beveiligd met een elektronische pas
+ Maximaal bereik van 50 kilometer
Laadtijd van 7 uur

Op de derde plek vinden we opnieuw een Zero step. Maar zeker niet de minste. De Zero 8 Pro is een high-end step die zich uitstekend leent voor dagelijks woon-werkverkeer.

Met een totaalgewicht van 20 kg is het namelijk een van de lichtere e e-steps in deze lijst. Maar deze ‘lichtgewicht’ is zeker geen pluisje in zijn prestaties. De Zero 8 Pro heeft een imposante maximumsnelheid van 45 km/h. De step wordt aangedreven door een flinke 500W motor.

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl beschikt de Z8 Pro over geïntegreerde knipperlichten aan de voor- en achterkant van de step. Deze zijn te bedienen via een van de knoppen aan het stuur. Met dit extra veiligheidsattribuut onderscheidt de Zero 8 Pro zich van vergelijkbare e-steps in zijn prijsklasse. 

#6 Zero 8

Zero-8-elektrische-step
Topsnelheid: 35 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 4 uur |
Wielmaat:
8,5″ Type banden: Luchtbanden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Perfect voor woon- werkverkeer
+ Laadtijd van 4 uur
Massieve achterband

De Zero 8 is het budgetmodel in het assortiment van Zero. Maar dat betekent niet dat er op de snelheid is ingeleverd. De 350W motor trekt je namelijk mee naar een maximale snelheid van 35 km/h.

De Zero 8 is een geschikte elektrische step voor alledaagse ritjes, bijvoorbeeld van en naar het werk. Op de sterke 36v 10Ah-batterij van LG rijd je circa 30 kilometer voordat deze opgeladen moet worden. Binnen vier uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

De Z8 is binnen een paar seconden ingeklapt. Opgevouwen heeft de step afmetingen van 99 x 18 x 36 cm. Met een totaalgewicht van 17 kg kun je de step met je meetillen, bijvoorbeeld in de bus of trein.

#7 Ninebot ES4

segway ninebot es4 e-steps
Topsnelheid: 30 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat: 
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 45 kilometer
+ Opvouwbaar en makkelijk mee te tillen
Klein spatbord boven het achterwiel

Hoewel de Ninebot by Segway ES4 niet de snelste in deze lijst is, is het zeker niet de minste. De ES4 heeft naast een keurige snelheid van 30 km/h ook een flinke actieradius.

Op één acculading rijdt je namelijk wel 45 kilometer. Daar worden we natuurlijk blij van. Hoe dit kan? De ES4 heeft zichtbaar plek gemaakt voor een dubbele accu. En die dubbele accu betekent een dubbele actieradius.

Dus, kies je voor snelheid én een betrouwbare actieradius? Dan is deze e-step wellicht wat voor jou.

hulp nodig bij je keuze?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.
Logo