Elektrische steps in Aalst: de regels en kosten

Als bezoeker of bewoner van Aalst kun je gebruikmaken van de elektrische deelsteps van Dott. Download de mobiele app, bekijk waar de dichtstbijzijnde step staat en je bent klaar voor je rit.

Op deze pagina ontdek je hoe je hier gebruik van maakt, waar je de voertuigen mag parkeren en wat de kosten zijn.

Hoe huur je een elektrische step in Aalst?

  • Dott-deelstep-1

Dott is momenteel de enige aanbieder van elektrische deelsteps in Aalst. Het bedrijf heeft een mobiele app, waarmee je een e-step vindt en ontgrendelt. Dit gaat als volgt:

  1. Download de mobiele app van Dott voor Android of iOS;
  2. Koppel een betaalmiddel aan je account;
  3. Vind een Dott e-step in de buurt via de app;
  4. Met de app scan je de QR-code op de step om deze te ontgrendelen;
  5. Stap op en rijd naar de plaats van bestemming;
  6. Beëindig de rit via de app en parkeer de e-step in een daarvoor bestemde zone.

Waar mag je de steps parkeren?

In Aalst vind je zogenoemde free-floating zones en in het centrum op het Statieplein bevindt zich een vaste standplaats. De free-floating zone houdt in dat er geen vaste parkeerzones zijn voor een e-step. Deze zone vind je binnen de R41 tot en met het Erembodegem station. Ook vind je deze zone bij beide ziekenhuizen en hogescholen. 

In de Dott app worden de free-floating zones op de kaart weergegeven. Hier zijn ook gebieden gemarkeerd waar je niet altijd mag rijden of parkeren. Voorbeelden hiervan zijn privé zones of gebieden rondom openbare gebouwen.

Lees meer over de regels voor e-steps in België.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van een deelstep?

Als je gebruik wilt maken van een Dott deelstep betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Dott hanteert per land en stad verschillende tarieven voor het rijden met een e-step. 

In Aalst betaal je een starttarief van €0,50 en een €0,17 per minuut. Voor een ritje van 10 minuten betaal je dus €2,20.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Dott app kun je profiteren van gratis ritten. In de app vind je een ‘referral code’ die je kunt delen met iemand anders. Ga je met meerdere personen op pad met de e-step in Aalst? Doorloop dan de volgende stappen, waarmee je in Aalst profiteert van €4,40 gratis krediet:

dott-step-gratis-ritten

E-steps voor eigen gebruik
Wil je een een e-step aanschaffen? Bekijk hier de beste e-steps van dit moment.
Logo