Zie je ze ook steeds vaker rijden? De elektrische step is onder volwassenen aan een grote opmars bezig. Niet zonder reden; e-steps worden gezien als hét vervoersmiddel voor ‘the last mile’ van de komende jaren. In onze Europese buurlanden zie je ze al veelvuldig rijden. Nederland lijkt nu ook aan de beurt. 

Spring direct naar

Welke elektrische steps zijn geschikt voor volwassenen?

Een elektrische step klinkt misschien kinderachtig, maar dat is het zeker niet! Deze steps zijn namelijk met een grote opmars bezig om ook onder volwassenen erg populair te worden. Dit zijn de 3 populairste e-steps voor volwassenen in 2020:

1. Xiaomi M365

Xiaomi m365

In je zoektocht naar een geschikte elektrische step voor volwassenen, kom je niet om de Xiaomi heen. De step is geliefd door de grote actieradius van maar liefst 30 km! Dit maakt het een betrouwbaar vervoersmiddel om gemakkelijk korte afstanden af te leggen.

Prijs: €449.50
Bekijk deze e-step

2. Denver SCO-65210

denver 65210

De Denver SCO-65210 is één van de best verkochte elektrische steps in Nederland. Het grote voordeel van deze step is dat hij over 3 versnellingen beschikt. Hiermee kun je gemakkelijk je eigen snelheid bepalen.

Prijs: €254.99

Bekijk op bol.com

3. Ninebot by Segway ES1

Ninebot by Segway ES1

Segway is waarschijnlijk het meest herkenbare merk uit dit rijtje. We kennen Segway natuurlijk van hun klassieke product. Maar ook zij zijn niet achtergebleven bij de technologische ontwikkelingen en hebben een eigen elektrische step op de markt gebracht.

Het gemak waarmee deze step opgevouwen en meegenomen kan worden, maakt het een geliefd product onder volwassenen.

Prijs: €420.10
Bekijk op bol.com

Tips bij de aanschaf van een e-step voor volwassenen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een elektrische step voor kinderen en volwassenen. Neem onderstaande punten goed door voor je besluit om een e-step te kopen:

1. Let op het draaggewicht

Een elektrisch stepje voor kinderen heeft een beduidend ander draaggewicht dan een step voor volwassenen. Kijk dus goed bij de productspecificaties wat het maximale gewicht is dat de e-step kan hebben.

2. Een e-step mét of zonder zadel

Ga je voor comfort of een lichte, inklapbare e-step? Het voordeel van een elektrische step met een zadel, is dat het zeker voor lange afstanden fijn is dat je kunt zitten. Houd er wel rekening mee dat deze steps vaak wat groter (en dus zwaarder) zijn.

3. De actieradius van de step

Zeker wanneer je een elektrische step niet iedere dag wilt of kunt opladen, is het goed om na te gaan wat de actieradius is. De duurdere steps hebben over het algemeen een sterkere motor en dus een langere actieradius. Leg je iedere dag meer dan 15 kilometer af met de e-step? Ga dan voor een step met een sterke accu, zodat je niet onverhoopt stil komt te staan. Lees hier alle tips over het onderhoud van een e-step accu.

Geef je liever niet in één keer een hoop geld uit aan een nieuwe step? Lees dan alles over het leasen van een elektrische step.