Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step voor volwassenen

Zie je ze ook steeds vaker rijden? De elektrische step is onder volwassenen aan een grote opmars bezig. En niet zonder reden. E-steps worden gezien als hét toekomstige vervoermiddel voor ‘the last mile’.

Vroeger werden deze elektrische tweewielers nog gezien als speelgoed. Tegenwoordig hebben de meeste e-steps een topsnelheid van 25 km/h en een bereik van 30 kilometer.

De goede draagbaarheid en mogelijkheid om een e-step mee te nemen in het openbaar vervoer, maken het een praktisch vervoermiddel voor dagelijks gebruik.

Dit zijn de populairste elektrische steps voor volwassenen

Je kunt een e-step voor volwassenen herkennen aan het draaggewicht en de maximale snelheid. In tegenstelling tot e-steps voor kinderen hebben de modellen voor volwassenen een draaggewicht tot wel 120 kg.

Dit zijn de 5 populairste e-steps onder volwassenen in België en Nederland:

Ninebot Max

De beste e-step van Ninebot Segway, tot nu toe

Ninebot Max G30 elektrische step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Gewicht: 18 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden
 Laadtijd van 6 uur

De Segway Ninebot Max G30 is een populaire e-step onder volwassenen. De step beschikt over een betrouwbare actieradius van 65 kilometer, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. Een lege accu is in 6 uur weer volledig opgeladen.

Het gewicht van de step bedraagt 18 kg. Met het aanwezige vouwmechanisme is het mogelijk om de Ninebot Max op te bergen in [bijvoorbeeld] een kofferbak of in de trein.

De 10″ tubeless luchtbanden zorgen voor een stabiele wegligging en beschikken over een schokabsorberend vermogen. Het aanwezige voor- en achterlicht (tevens remlicht) maakt je goed zichtbaar bij rijden in het donker.

Daarnaast heeft de step een IP54 waterbestendigheid, waarmee je ook een regenbui kunt trotseren. 

Xiaomi Pro 2

Een van de populairste e-steps van 2020 én 2021

xiaomi m365 pro 2

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Gewicht: 14,2 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Ruime actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
 Bovengemiddelde laadtijd van 9 uur

De Xiaomi Pro 2 is de opvolger van de eveneens populaire Xiaomi Pro. De Pro 2 heeft een maximaal bereik van 45 kilometer op een volle accu, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. Binnen 8-9 uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

De Pro 2 beschikt over een vouwmechanisme waarmee je de step binnen enkele seconden kunt inklappen. Met een gewicht van slechts 14,2 kg til je hem relatief gemakkelijk met je mee.

De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Dit systeem zorgt dat de step energie teruggeeft aan de accu wanneer je remt. Voor de gebruiker betekent dit meer kilometers op één acculading.

Met drie snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. 

Ninebot ES4

Perfect om mee te nemen in het openbaar vervoer

segway ninebot es4 e-steps

Maximale snelheid: 30 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Gewicht: 14 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Uit te breiden met een extra accu
+ Weegt slechts 14 kg
 Achterspatbord dekt niet het hele wiel af

De Ninebot ES4 is ook na de komst van de Ninebot Max nog een veelgekozen e-step onder volwassenen. De ES4 heeft een actieradius van 45 kilometer en topsnelheid van 30 km/h. In 7 uur laad je een lege accu weer op tot een vol batterijpercentage.

De massieve 8” voorband en 7.5” achterband worden beiden ondersteund door schokabsorptie. Dit komt het rijcomfort ten goede bij ruw wegdek. Net als de Ninebot Max beschikt de ES4 over een IP54 waterbestendigheid. Dit maakt de step bestand tegen een plensbui.

Met behulp van het vouwmechanisme kun je de step inklappen en meenemen. Het totaalgewicht van de Ninebot ES4 bedraagt 14 kg.

Zero 10X

De prestaties van een scooter, verpakt in een elektrische step
Zero-10X-elektrische-step

Maximale snelheid: 65 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Gewicht: 32 kg | Draaggewicht: 120 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 65 kilometer
+ Topsnelheidvan 65 km/h
 High-end geprijsd

De Zero 10X is een e-step voor de gepassioneerde volwassen rijder. Deze high-end elektrische step kan qua performance vergeleken worden met een scooter.

Met een 52V / 18ah accu beschikt de 10X over een actieradius van 65 kilometer. De dubbele 1000W motor laat je een indrukwekkende maximale snelheid van 65 km/h behalen. De aanwezige vering aan voor- en achterzijde maakt de Zero 10X ook geschikt voor off-road ritten.

Het gewicht van de 10X bedraagt 32 kg. Hierdoor leent deze e-step zich iets minder voor gebruik in combinatie met openbaar vervoer. Daarentegen is het de perfecte step voor comfortabele lange afstandsritten. 

Ninebot E22E

Een van de goedkoopste e-steps voor volwassenen

Maximale snelheid: 20 km/h | Actieradius: 22-45 kilometer | Gewicht: 13,5 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Massieve banden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius uit te breiden tot 45 kilometer
+ In 3,5 uur volledig opgeladen
Snelheid van 20 km/h

De Ninebot E22E is een makkelijk opvouwbare e-step, voorzien van 9” lekvrije banden. Met een prijskaartje van nog geen €400 is dit een van de goedkoopste e-steps voor volwassenen.

Kijken we naar de technische kenmerken, dan is de E22E niet de meest indrukwekkende step in deze lijst. Deze step heeft zijn populariteit dan ook te danken aan zijn eenvoud, gebruiksgemak en goede prijs-kwaliteitverhouding.

De maximale snelheid ligt met 20 km/h zo’n 5 kilometer onder het gemiddelde. Met deze topsnelheid heb je een maximaal bereik van 22 kilometer op een volle accu. De E22E is uit te breiden met een extra accu. Hiermee vergroot je het bereik tot 45 kilometer.

Een groot voordeel van de E22E is de draagbaarheid. Met een gewicht van 13,5 kg til je de step gemakkelijk met je mee, bijvoorbeeld de bus of trein in.

Let hierop bij de aanschaf van een e-step voor volwassenen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen e-steps voor kinderen en volwassenen. Vanzelfsprekend zijn ook de kenmerken van deze typen e-steps verschillend. 

Ga bij jezelf na waar je de e-step hoofdzakelijk voor gaat gebruiken. Afhankelijk van dit antwoord, is het raadzaam om de volgende punten te letten:

Gewicht en draagbaarheid

De gemiddelde e-step voor volwassenen weegt 18 kg. Hier zitten uitschieters bij van 33 kg (hoog) en 10 kg (laag). Ga je de step regelmatig meenemen in het openbaar vervoer? Stel dan het gewicht van de step centraal in je keuze.

In deze situatie is ook de draagbaarheid van belang. De meeste e-steps zijn in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis met je mee kunt tillen. Bekijk voor een specifiek overzicht onze pagina met opvouwbare e-steps.

De actieradius

Er is een grote variëteit in de actieradius van een step. Het minimale bereik ligt rond de 10 kilometer, waar de echte kilometerknaller wel 110 kilometer op een volle accu kan rijden.

De accu is het duurste onderdeel van een e-step. Over het algemeen kunnen we dan ook stellen dat hoe groter het prijskaartje is, hoe meer kilometers je op een volle accu kunt afleggen.

Een lege accu is gemiddeld in 6 uur weer volledig opgeladen. Ben je niet in staat om de step dagelijks op te laden? Kies dan voor een model met een grote actieradius. Lees hier alles over de actieradius van een elektrische step.

Het draaggewicht

De meeste steps voor volwassenen kunnen een gewicht tot 100 kg dragen. Bij elke step wordt aangegeven hoeveel kg deze kan dragen; oftewel wat het draaggewicht is. Er zijn enkele modellen verkrijgbaar met een maximaal draaggewicht van 120 kg, zoals de Zero 10X.

Mét of zonder zadel

Sommige volwassenen geven de voorkeur aan een step met een zadel. Dit type heeft veel weg van een snorfiets. Kies je voor een zadel, dan lever je in op de draagbaarheid van de step. Zo weegt een elektrische zitstep gemiddeld 30-50 kg. Bekijk voor een specifiek overzicht onze pagina met e-steps voorzien van een zadel.

Hulp nodig bij je keuze?
Ontdek in vier vragen de e-step die bij jou past met de Elektrische-steps.com Keuzehulp.
Logo