Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step voor volwassenen

Zie je ze ook steeds vaker rijden? De elektrische step is onder volwassenen aan een grote opmars bezig. En niet zonder reden. E-steps worden gezien als hét toekomstige vervoermiddel voor ‘the last mile’.

[GA DIRECT NAAR]

Deze elektrische steps zijn geschikt voor volwassenen

De meeste elektrische steppen zijn gemaakt voor volwassenen. In tegenstelling tot e-steps voor kinderen hebben e-steps voor volwassenen een draaggewicht tot wel 120 kg.

Dit zijn de 5 populairste e-steps voor volwassenen in België en Nederland:

1. Ninebot Max

De beste e-step van Ninebot Segway, tot nu toe

Ninebot Max G30 elektrische step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden
 Laadtijd van 6 uur

De Segway Ninebot Max G30 is een populaire e-step onder volwassenen. De step beschikt over een betrouwbare actieradius van 65 kilometer, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. Een lege accu is in 6 uur weer volledig opgeladen.

Het gewicht van de step bedraagt 18 kg. Met het aanwezige vouwmechanisme is het mogelijk om de Ninebot Max op te bergen in [bijvoorbeeld] een kofferbak of in de trein.

De 10″ tubeless luchtbanden zorgen voor een stabiele wegligging en beschikken over een schokabsorberend vermogen. Het aanwezige voor- en achterlicht (tevens remlicht) maakt je goed zichtbaar bij rijden in het donker.

Daarnaast heeft de step een IP54 waterbestendigheid, waarmee je ook een regenbui kunt trotseren. 

2. Xiaomi Pro 2

Een van de populairste e-steps van 2020 én 2021

xiaomi m365 pro 2

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Draaggewicht: 100 kg |
Inklapbaar:
Ja Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Ruime actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
 Bovengemiddelde laadtijd van 9 uur

De Xiaomi Pro 2 is de opvolger van de eveneens populaire Xiaomi Pro. De Pro 2 heeft een maximaal bereik van 45 kilometer op een volle accu, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. Binnen 8-9 uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

De Pro 2 beschikt over een vouwmechanisme waarmee je de step binnen enkele seconden kunt inklappen. Met een gewicht van slechts 14.2 kg til je hem relatief gemakkelijk met je mee.

De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Dit systeem zorgt dat de step energie teruggeeft aan de accu wanneer je remt. Voor de gebruiker betekent dit meer kilometers op één acculading.

Met drie snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. 

3. Ninebot ES4

Perfect om mee te nemen in het openbaar vervoer

segway ninebot es4 e-steps

Maximale snelheid: 30 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Draaggewicht: 100 kg |
Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Uit te breiden met een extra accu
+ Weegt slechts 14 kg
 Achterspatbord dekt niet het hele wiel af

De Ninebot ES4 is ook na de komst van de Ninebot Max nog een veelgekozen e-step onder volwassenen. De ES4 heeft een actieradius van 45 kilometer en topsnelheid van 30 km/h. In 7 uur laad je een lege accu weer op tot een vol batterijpercentage.

De massieve 8” voorband en 7.5” achterband worden beiden ondersteund door schokabsorptie. Dit komt het rijcomfort ten goede bij ruw wegdek. Net als de Ninebot Max beschikt de ES4 over een IP54 waterbestendigheid. Dit maakt de step bestand tegen een plensbui.

Met behulp van het vouwmechanisme kun je de step inklappen en meenemen. Het totaalgewicht van de Ninebot ES4 bedraagt 14 kg.

4. Zero 10X

De prestaties van een scooter, verpakt in een elektrische step
Zero-10X-elektrische-step

Maximale snelheid: 65 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Draaggewicht: 120 kg |
Inklapbaar:
Ja Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 65 kilometer
+ Topsnelheidvan 65 km/h
 High-end geprijsd

De Zero 10X is een e-step voor de gepassioneerde volwassen rijder. Deze high-end elektrische step kan qua performance vergeleken worden met een scooter.

Met een 52V / 18ah accu beschikt de 10X over een actieradius van 65 kilometer. De dubbele 1000W motor laat je een indrukwekkende maximale snelheid van 65 km/h behalen. De aanwezige vering bij zowel de voor- als achterzijde maakt de Zero 10X ook geschikt voor off-road ritten.

Het gewicht van de 10X bedraagt 32 kg. Hierdoor leent deze e-step zich iets minder voor gebruik in combinatie met openbaar vervoer.

Daarentegen is het de perfecte step voor comfortabele lange afstandsritten. 

5. Inokim OX S

Een ongelofelijke actieradius van 110 kilometer

Maximale snelheid: 39 km/h | Actieradius: 110 kilometer | Draaggewicht: 120 kg |
Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden Meer info Lees onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 110 kilometer
+ Geschikt voor off-road terrein
 Laadtijd van 14 uur

Net als de Zero 10X is de Inokim OX S een elektrische step voor volwassenen, geschikt voor lange afstanden. Met een actieradius van 110 kilometer wordt de OX S ook wel een ‘kilometerknaller’ genoemd.

De aanwezige Dual 1300W brushless motor geeft de OX S een maximale snelheid van 39 km/h. Een visueel opvallend kenmerk van deze e-step is de verbinding van het voorwiel via de voorvork. Deze constructie vangt trillingen in het voorwiel op, voor deze het stuur bereiken. Dit komt voornamelijk goed van pas bij het rijden over onverhard terrein of oneffen wegdek.

De Inokim OX S beschikt over een extra groot deck. Met een breedte van 21 cm geeft dit genoeg ruimte om twee voeten naast elkaar te plaatsen. In combinatie met 10″ luchtbanden geeft dit je een goede balans tijdens het rijden.

Tips bij de aanschaf van een e-step voor volwassenen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen e-steps voor kinderen en volwassenen. Vanzelfsprekend is ook de bouw van deze e-steps verschillend. Neem onderstaande punten goed door voor je besluit welke step het beste bij je past:

1. Let op het draaggewicht

Een elektrische step voor kinderen heeft een beduidend ander draaggewicht dan een step voor volwassenen. Kijk dus goed bij de productspecificaties wat het maximale gewicht is dat de e-step kan hebben.

2. Een e-step mét of zonder zadel

Kies je voor comfort? Of liever een zo licht en compact mogelijke uitvoering? Het voordeel van een elektrische step met zadel is het extra comfort bij lange ritten. Houd er wel rekening mee dat deze modellen vaak wat groter (en dus zwaarder) zijn.

3. De actieradius van de step

Zeker wanneer je een elektrische step niet iedere dag wilt of kunt opladen, is het goed om na te gaan wat de actieradius is. De duurdere steppen hebben over het algemeen een sterkere motor en dus een langere actieradius.

Leg je iedere dag meer dan 15 kilometer af met de e-step? Ga dan voor een step met een sterke accu, zodat je niet onverhoopt stil komt te staan. Lees ook onze tips voor het onderhoud van een e-step accu.

Hulp nodig bij je keuze?
Ontdek in vier vragen de e-step die bij jou past met de Elektrische-steps.com Keuzehulp.
Logo