Elektrische step voor volwassenen

Zie je ze ook steeds vaker rijden? De elektrische step is onder volwassenen aan een grote opmars bezig. Niet zonder reden; e-steps worden gezien als hét toekomstige vervoermiddel voor ‘the last mile’.

Spring direct naar

Deze elektrische steps zijn geschikt voor volwassenen

Dat een elektrische step alleen nog voor kinderen geschikt is, behoort tot de verleden tijd. Er zijn inmiddels talloze stevige elektrische steps voor volwassenen op de markt met een draaggewicht tot wel 120 kg.

Dit zijn de 5 populairste e-steps voor volwassenen in België en Nederland:

1. Ninebot Max

Ninebot max black friday deal

De nieuwste parel van Segway mag zich met trots in dit rijtje toevoegen. Maak kennis met de Segway Ninebot Max G30. Met een actieradius van maar liefst 65 kilometer, een sterke lithium-ion accu van 551Wh en een topsnelheid van 30 km/h heeft de Max G30 zo’n beetje alle ‘tops’ in huis.

Daarnaast onderscheid deze e-step zich door middel van de 10″ tubeless luchtbanden. Deze zijn onderhoudsvriendelijk en beschikken over een schokabsorberend vermogen. Kortgezegd betekent dit extra comfort tijdens het rijden. Wel zo prettig!
Bekijk op Bol.com

2. Xiaomi M365 Pro

xiaomi m365 pro

De opvolger van één van de populairste elektrische steps van 2019: dat is de Xiaomi M365 Pro. Maar wat maakt deze elektrische step zo geliefd? De M365 Pro beschikt over een actieradius van ruim 30 kilometer, tegen een snelheid van 25 km/h.

Voor de meeste forenzen is dit ruim genoeg om dagelijks de laatste kilometers vanaf het station naar kantoor te overbruggen. Net als de voorganger van de M365 Pro klap je ook dit model gemakkelijk in om mee te kunnen nemen in het openbaar vervoer. 
Bekijk deze e-step

3. Ninebot by Segway ES4

segway ninebot es1 e-step

Ben je op zoek naar een elektrische step voor volwassenen om lange afstanden mee af te leggen? Say no more. Segway staat voor kwaliteit en dat is wederom bewezen met de Segway Ninebot ES4.

Met een actieradius van maar liefst 45 kilometer kun je hier onbezorgd lange afstanden mee afleggen. Voor volwassenen die dagelijks op de elektrische step naar werk willen reizen, is de ES4 een betrouwbare keuze.

Voorzien van een waterbestendige coating en luchtbanden trotseer je ook het regenachtige weer in Nederland en België zonder problemen. De Segway ES4 ligt qua kwaliteit (maar ook qua prijs) in het ‘luxere’ segment, maar is het geld meer dan waard.
Bekijk op bol.com

4. Ninebot ES2

ninebot by segway es2

Niet de nieuwste, maar nog steeds een erg gewilde e-step onder volwassenen. Maar waarom? De Ninebot ES2 heeft in principe alles wat je van een degelijke e-step mag verwachten. Hiermee bedoelen we een maximale snelheid van 25 km/h, een korte laadtijd van slechts 3.5 uur en een actieradius die uit te breiden is tot 45 kilometer.

Qua uitstraling verschilt de Ninebot ES2 niet veel van de andere e-steps in de Segway Ninebot serie. Wat de ES2 wél uniek maakt, zijn de neonlichten onder het frame. Wie wil dat nou niet?
Bekijk op Amazon.nl

5. Xiaomi M365

Xiaomi M365

In je zoektocht naar een geschikte elektrische step voor volwassenen, kom je niet om de Xiaomi M365 heen. De step is geliefd door de grote actieradius van maar liefst 30 kilometer! Dit maakt het een betrouwbaar vervoersmiddel om gemakkelijk korte afstanden af te leggen.

Ten opzichte van zijn grotere broer hierboven, heeft de M365 een iets zachtere prijs. Dit maakt de M365 een toegankelijk instapmodel voor volwassenen.
Bekijk op bol.com

Tips bij de aanschaf van een e-step voor volwassenen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen e-steps voor kinderen en volwassenen. Vanzelfsprekend is ook de bouw van deze e-steps verschillend. Neem onderstaande punten goed door voor je besluit welke step het beste bij je past:

1. Let op het draaggewicht

Een elektrisch stepje voor kinderen heeft een beduidend ander draaggewicht dan een step voor volwassenen. Kijk dus goed bij de productspecificaties wat het maximale gewicht is dat de e-step kan hebben.

2. Een e-step mét of zonder zadel

Kies je voor comfort? Of liever een zo licht en compact mogelijke uitvoering? Het voordeel van een elektrische step met een zadel is dat het extra comfort geeft wanneer je dagelijks langere afstanden moet afleggen. Houd er wel rekening mee dat deze steps vaak wat groter (en dus zwaarder) zijn.

3. De actieradius van de step

Zeker wanneer je een elektrische step niet iedere dag wilt of kunt opladen, is het goed om na te gaan wat de actieradius is. De duurdere steps hebben over het algemeen een sterkere motor en dus een langere actieradius.

Leg je iedere dag meer dan 15 kilometer af met de e-step? Ga dan voor een step met een sterke accu, zodat je niet onverhoopt stil komt te staan. Lees ook onze tips voor het onderhoud van een e-step accu.