Elektrische step voor volwassenen

Zie je ze ook steeds vaker rijden? De elektrische step is onder volwassenen aan een grote opmars bezig. En niet zonder reden. E-steps worden gezien als hét toekomstige vervoermiddel voor ‘the last mile’.

Vroeger werden deze elektrische tweewielers nog gezien als speelgoed. Tegenwoordig hebben de meeste e-steps een topsnelheid van 25 km/h en een bereik van 30 kilometer.

De goede draagbaarheid en mogelijkheid om een e-step mee te nemen in het openbaar vervoer, maken het een praktisch vervoermiddel voor dagelijks gebruik.

Laatst bijgewerkt op: 08-03-2023

Dit zijn de populairste elektrische steps voor volwassenen

Je kunt een e-step voor volwassenen herkennen aan het draaggewicht en de maximale snelheid. In tegenstelling tot e-steps voor kinderen hebben de modellen voor volwassenen een draaggewicht tot wel 120 kg.

Dit zijn de 10 populairste e-steps onder volwassenen in België en Nederland:

#1 Ninebot Max G30

Elektrische-step-Ninebot-Max-G30

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Gewicht: 18 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden
 Laadtijd van 6 uur

De Segway Ninebot Max G30 is een van de beste e-steps voor volwassenen. De step beschikt over een betrouwbare actieradius van 65 kilometer, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. Een lege accu is in 6 uur weer volledig opgeladen.

De 350W motor heeft ongeveer 100W meer vermogen dan andere Segway-modellen. Het vergrote vermogen is duidelijk merkbaar bij het optrekken en het beklimmen van heuvels. 

De 10″ tubeless luchtbanden zorgen voor een stabiele wegligging en beschikken over een schokabsorberend vermogen. Het aanwezige voor- en achterlicht (tevens remlicht) maakt je goed zichtbaar bij rijden in het donker.

Het scharnier aan de voorkant van de stuurbuis maakt het mogelijk om de step in te klappen en mee te nemen in het openbaar vervoer. Ingeklapt heeft de step afmetingen van 112 x 47 x 53 cm en een gewicht van 18 kg.

Met de Segway Ninebot app kun je de Ninebot Max via bluetooth verbinden met je smartphone. In de app kun je gegevens inzien zoals het batterijniveau, de kilometerstand en de actieradius.

#2 Xiaomi Pro 2

Xiaomi-Pro-2-e-step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Gewicht: 14,2 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Ruime actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
 Bovengemiddelde laadtijd van 9 uur

De Xiaomi Pro 2 is de opvolger van de eveneens populaire Xiaomi Pro. De Pro 2 heeft een maximaal bereik van 45 kilometer, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. 

De krachtige Xiaomi-motortechnologie is in staat is om het vermogen onder zware belasting te verhogen tot 600W.

Via de knop op het stuur schakel je tussen drie snelheidsmodi en kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ of ‘snelheid’ gaat. 

De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Dit systeem zorgt dat de step energie teruggeeft aan de accu wanneer je remt. Voor de gebruiker betekent dit meer kilometers op één acculading.

Met een schijfrem op het achterwiel en een elektronische regeneratieve rem op het voorwiel kom je vanaf de maximale snelheid weer veilig tot stilstand. De step is daarnaast voorzien van een elektronisch antiblokkeersysteem (E-ABS), dat voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens het remmen.

De Pro 2 beschikt over een slim vouwmechanisme waarmee je de step binnen enkele seconden kunt inklappen. Met een gewicht van slechts 14,2 kg til je de step gemakkelijk met je mee.

#3 Volans 300W

Volans-300W-elektrische-stepMaximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Gewicht: 15 kg | Draaggewicht: 120 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 30 kilometer
+ Draaggewicht van 120 kg
Weegt 15 kg

De Volans 300W is een opvouwbare e-step, ontworpen voor de forens. Met behulp van het vouwsysteem klap je de step binnen een handomdraai in tot een compact formaat.

Door de stevige constructie kan de Volans tot 120 kg aan gewicht dragen. Met een gewicht van 15 kg til je de step na het inklappen aan de stuurbuis gemakkelijk met je mee.

Het vermogen van 300W geeft je een maximale snelheid van 25 km/h. Een volle accu geeft je maar liefst 30 kilometer rijplezier. Is de accu leeg? Dan is deze binnen vier uur weer volledig opgeladen.

In het midden van het stuur is een helder LCD-Display gemonteerd. Hier kun je onder andere het batterijpercentage, de huidige versnelling en kilometerstand op aflezen.

Met behulp van de functieknoppen op het stuur kun je schakelen tussen drie verschillende versnellingen. Daarnaast bedien je via deze weg ook de verlichting. De krachtige voor- en achterlichten maken je goed zichtbaar in het donker.

#4 Xiaomi 1S

Xiaomi-1S-elektrische-step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Gewicht: 12,5 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 30 kilometer
+ Weegt slechts 12,5 kg
Draaggewicht tot 100 kg

De Xiaomi 1S is de waardige opvolger van de populaire Xiaomi M365. De 1S is de meest indrukwekkende Xiaomi step als het aankomt op de prijs-kwaliteitverhouding. 

De Xiaomi 1S beschikt over een 250W motor, aangedreven door een 275 Wh Li-ion-batterij. Met een volle batterij kun je zo’n 30 kilometer rijden. Is de accu leeg, dan is deze binnen 5,5 uur weer volledig opgeladen. 

Via de bedieningsknop op het display kun je tijdens het rijden schakelen tussen drie versnellingen. In de hoogste versnelling heeft de step een maximale snelheid van 25 km/h. 

De 1S maakt zich onder volwassenen populair vanwege het gebruiksgemak en de draagbaarheid. Met een totaalgewicht van 12,5 kg neem je de step gemakkelijk mee in het openbaar vervoer of de kofferbak. Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step binnen een paar seconden in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis kunt meetillen.

De voor- en achterzijde van de step zijn voorzien van verlichting, waarbij het achterlicht ook als remlicht dient. Via de Mi Home app verbind je de 1S met je smartphone om statistieken in te zien en updates door te voeren.

#5 Vsett 10+

Vsett-10+

Maximale snelheid: 80 km/h | Actieradius: 130 kilometer | Gewicht: 33 kg | Draaggewicht: 130 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 130 kilometer
+ Topsnelheid van 80 km/h
 High-end geprijsd

De Vsett 10+ is een e-step voor de gepassioneerde volwassen rijder. Deze high-end elektrische step kan qua performance vergeleken worden met een scooter.

Met een 60V / 28Ah accu beschikt de 10+ over een indrukwekkende actieradius van 160 kilometer. De onbegrensde maximale snelheid van 80 km/h maakt dit ook een van de snelste e-steps van dit moment.

Het enorme vermogen van de Vsett 10+ wordt mogelijk gemaakt door een dubbele motor. Zowel het voor- als achterwiel wordt aangedreven door een 1400W motor. Deze zorgen samen voor een maximale output van 2800W.

Het gewicht van de 10+ bedraagt 33 kg. Hierdoor leent deze e-step zich iets minder voor gebruik in combinatie met openbaar vervoer. Daarentegen is het de perfecte step voor comfortabele lange afstandsritten. 

De vering en schokdempers aan voor- en achterzijde maken de Vsett 10+ ook geschikt voor off-road ritten.

#6 Xiaomi Scooter 3
Xiaomi-Scooter-3-step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Gewicht: 13,2 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Weegt slechts 13,2 kg
+ In 5,5 uur volledig opgeladen
Geen verbeterde actieradius t.o.v. eerdere modellen

De Xiaomi Mi Scooter 3 werd in 2021 gepresenteerd. Met een gewicht van 13,2 kg is de Mi Scooter 3 een kilo lichter dan zijn voorganger. Dit maakt de step geschikt om overal mee naartoe te nemen.

De Mi Electric Scooter 3 heeft een 3-staps opvouwbaar ontwerp. Binnen enkele seconden klap je de step in. Zo kun je de step bijvoorbeeld meenemen in het openbaar vervoer.

De Xiaomi Scooter 3 beschikt over een 275 Wh batterij. Deze is goed voor een bereik van zo’n 30 km. Met de 300W motor behaalt de step een maximale snelheid van 25 km/h.

Een lege accu is in slechts 5,5 uur weer volledig opgeladen. Nieuw aan de Xiaomi 3 is de ‘Slaapmodus’. Deze modus stelt de step in staat om energie in de batterij op te slaan wanneer deze niet in gebruik (en minder dan 30% vol) is. Hiermee wordt de volledige capaciteit in de accu behouden voor een periode van 15 dagen.

Met de Mi Home App kun je de performance van de step inzien en meerdere functies bedienen. Zo kun je de step bijvoorbeeld vergrendelen, de kilometerstand inzien en ontvang je meldingen over firmware updates.

#7 NIU KQI3 Sport

NIU-KQI3-Sport-witMaximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 40 kilometer | Gewicht: 18,5 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Bereik van 40 kilometer
+ Stevige luchtbanden
Weegt 18,5 kg

Dit is er een voor de stadsmens. Heb je behoefte aan een lichtgewicht e-step die je overal mee naartoe kunt nemen? De NIU KQi3 Sport, gemaakt van licht aluminium, leent zich hier perfect voor. 

Met een topsnelheid van 25 km/h en een bereik van 40 km, brengt deze tweewieler je veilig van A naar B. Het voorwiel is voorzien van een stevige schijfrem, waarmee je ook weer snel afremt als dat nodig is.

Het slimme regeneratieve remsysteem slaat bovendien energie terug op in de accu tijdens het remmen.

Als je gewend bent om regelmatig met je e-step de stad in te gaan, wil je hem ook zo nu en dan ergens parkeren. De NIU App zorgt ervoor dat je je KQi3 Sport met gemak op een veilige manier kunt vergrendelen. Ook handig: met de NIU app kun je ritstatistieken bekijken of je snelheid aanpassen.

#8 Vsett 9+

Vsett-9+Maximale snelheid: 53 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Gewicht: 25 kg | Draaggewicht: 120 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Dubbele mechanische schijfremmen
+ Topsnelheid van 53 km/h
Weegt 25 kg

De Vsett 9+ is met een topsnelheid van 53 km/h op zijn minst een indrukwekkende e-step te noemen. Deze snelheid komt voort uit twee Brushless Direct Drive-motoren van elk 650W. 

Met een druk op de DDM-knop op het stuur kun je schakelen tussen de enkele en dubbele motormodus, om het volledige potentieel van de 9+ te ontgrendelen.

De 19Ah/21V accu geeft je een maximaal bereik van 50 kilometer. Met twee opladers laad je een lege accu binnen 5 uur weer volledig op.

Aan de rechterkant van het stuur is het nieuwe VSTT Control Throttle Display gemonteerd. Hier kun je onder andere het batterijpercentage en de kilometerstand op aflezen.

De Vsett 9+ heeft krachtige schokdempers en stevige 8,5” luchtbanden. Deze combinatie zorgt voor een verhoogd rijcomfort en maximale demping van trillingen tijdens het rijden over asfalt, zand, modder, kiezelstenen en kuilen.

De stuurpen is uitgerust met een gepatenteerd, drievoudig, vergrendelingssysteem. Dit voorkomt dat het stuur los gaat zitten bij veelvuldig rijden over off road terrein.

#9 Ninebot E22E

Ninebot-E22E-elektrische-stepMaximale snelheid: 20 km/h | Actieradius: 22 kilometer | Gewicht: 13,5 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Massieve banden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Weegt slechts 13,5 kg
+ In 3,5 uur volledig opgeladen
Standaard topsnelheid van 20 km/n

De Ninebot E22E is de perfecte, lichtgewicht, e-step voor dagelijks gebruik. Met een gewicht van slechts 13,5 kg en een laadtijd van 3,5 uur maakt de Ninebot E22E zich vooral populair onder forensen.

De Ninebot E22E is voorzien van 9” lekvrije banden. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken dat je een lekke band rijdt. De afgelopen jaren heeft Segway deze massieve banden doorontwikkeld. Zo simuleren de banden het rijcomfort van luchtbanden, met het gemak van anti-lek banden.

De step is in drie verschillende standen te gebruiken. Zo is er de energiebesparende modus voor een optimale actieradius met een topsnelheid van 15 km/h.

Ben je op zoek naar meer snelheid? Dan schakel je door naar de sportmodus. In deze stand trek je sneller op en behaal je met behulp van een extra accu een topsnelheid van 25 km/h

De standaard actieradius van de Ninebot E22E is 22 kilometer. Met behulp van een extra accu is de actieradius uit te breiden tot 45 kilometer

#10 Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo-Mantis-10-Pro-PlusMaximale snelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer | Gewicht: 28 kg | Draaggewicht: 120 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Topsnelheid van 60 km/h
+ Tot 64 kilometer bereik
Weegt 28 kg

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus is oorspronkelijk ontworpen voor stedelijk gebruik. Maar deze power-step presteert net zo goed op off-road terrein. 

Het model is voorzien van DualDrive-motoren, 10″ luchtbanden en een lichtgewicht frame. Met een vermogen van 2000W behaalt de Mantis binnen een paar seconden een topsnelheid van 60 km/h. 

Twee stevige hydraulische remmen brengen je vanaf deze ongekende topsnelheid weer veilig tot stilstand.

Om het verbruik op de behoefte van de gebruiker af te kunnen stemmen, werkt de step met een enkele- of dubbele motor modus. De enkele modus geeft je een groter bereik, maar lagere topsnelheid. De dubbele motor modus zorgt voor een hogere topsnelheid, maar minder energiebesparing.

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus heeft een actieradius van 64 kilometer. De 24.5Ah batterij is uitgerust met een slim Battery Management System om de werking en het behoud van de capaciteit van de batterij te optimaliseren.

Let hierop bij de aanschaf van een e-step voor volwassenen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen e-steps voor kinderen en volwassenen. Vanzelfsprekend zijn ook de kenmerken van deze typen e-steps verschillend. 

Ga bij jezelf na waar je de e-step hoofdzakelijk voor gaat gebruiken. Afhankelijk van dit antwoord, is het raadzaam om de volgende punten te letten:

Gewicht en draagbaarheid

De gemiddelde e-step voor volwassenen weegt 18 kg. Hier zitten uitschieters bij van 33 kg (hoog) en 10 kg (laag). Ga je de step regelmatig meenemen in het openbaar vervoer? Stel dan het gewicht van de step centraal in je keuze.

In deze situatie is ook de draagbaarheid van belang. De meeste e-steps zijn in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis met je mee kunt tillen.

> Bekijk ook ‘Opvouwbare e-steps voor volwassenen’

De actieradius

Er is een grote variëteit in de actieradius van een step. Het minimale bereik ligt rond de 10 kilometer, waar de echte kilometerknaller wel 160 kilometer op een volle accu kan rijden.

De accu is het duurste onderdeel van een e-step. Over het algemeen kunnen we dan ook stellen dat hoe groter het prijskaartje is, hoe meer kilometers je op een volle accu kunt afleggen.

Een lege accu is gemiddeld in 6 uur weer volledig opgeladen. Ben je niet in staat om de step dagelijks op te laden? Kies dan voor een model met een grote actieradius.

> Bekijk ook ‘De actieradius van een elektrische step’

Het draaggewicht

De meeste steps voor volwassenen kunnen een gewicht tot 100 kg dragen. Bij elke step wordt aangegeven hoeveel kg deze kan dragen; oftewel wat het draaggewicht is. Er zijn enkele modellen verkrijgbaar met een maximaal draaggewicht van 120 kg, zoals de Vsett 11+.

Bekijk ook ‘Elektrische steps met een draaggewicht van 120-150 kg’

Mét of zonder zadel

Sommige volwassenen geven de voorkeur aan een step met een zadel. Dit type heeft veel weg van een snorfiets. Kies je voor een zadel, dan lever je in op de draagbaarheid van de step. Zo weegt een elektrische zitstep gemiddeld 30-50 kg.

> Bekijk ook ‘E-steps voorzien van een zadel’

Hulp nodig bij je keuze?
Ontdek in vier vragen de e-step die bij jou past met de Elektrische-steps.com Keuzehulp, of bekijk hier alle elektrische steps.
Logo