Elektrische step voor volwassenen

Zie je ze ook steeds vaker rijden? De elektrische step is onder volwassenen aan een grote opmars bezig. En niet zonder reden. E-steps worden gezien als hét toekomstige vervoermiddel voor ‘the last mile’.

Vroeger werden deze elektrische tweewielers nog gezien als speelgoed. Tegenwoordig hebben de meeste e-steps een topsnelheid van 25 km/h en een bereik van 30 kilometer.

De goede draagbaarheid en mogelijkheid om een e-step mee te nemen in het openbaar vervoer, maken het een praktisch vervoermiddel voor dagelijks gebruik.

Dit zijn de populairste elektrische steps voor volwassenen

Je kunt een e-step voor volwassenen herkennen aan het draaggewicht en de maximale snelheid. In tegenstelling tot e-steps voor kinderen hebben de modellen voor volwassenen een draaggewicht tot wel 120 kg.

Dit zijn de 5 populairste e-steps onder volwassenen in België en Nederland:

Ninebot Max G30

De beste e-step van Segway Ninebot, tot nu toe

Elektrische-step-Ninebot-Max-G30

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Gewicht: 18 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden
 Laadtijd van 6 uur

De Segway Ninebot Max G30 is een populaire e-step onder volwassenen. De step beschikt over een betrouwbare actieradius van 65 kilometer, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. Een lege accu is in 6 uur weer volledig opgeladen.

Het gewicht van de step bedraagt 18 kg. Met het aanwezige vouwmechanisme is het mogelijk om de Ninebot Max op te bergen in [bijvoorbeeld] een kofferbak of in de trein.

De 10″ tubeless luchtbanden zorgen voor een stabiele wegligging en beschikken over een schokabsorberend vermogen. Het aanwezige voor- en achterlicht (tevens remlicht) maakt je goed zichtbaar bij rijden in het donker.

Daarnaast heeft de step een IP54 waterbestendigheid, waarmee je ook een regenbui kunt trotseren. 

Xiaomi Pro 2

Een van de populairste e-steps van 2020 én 2021

Xiaomi-Pro-2-e-step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Gewicht: 14,2 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Ruime actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
 Bovengemiddelde laadtijd van 9 uur

De Xiaomi Pro 2 is de opvolger van de eveneens populaire Xiaomi Pro. De Pro 2 heeft een maximaal bereik van 45 kilometer op een volle accu, tegen een maximale snelheid van 25 km/h. Binnen 8-9 uur is een lege accu weer volledig opgeladen.

De Pro 2 beschikt over een vouwmechanisme waarmee je de step binnen enkele seconden kunt inklappen. Met een gewicht van slechts 14,2 kg til je hem relatief gemakkelijk met je mee.

De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Dit systeem zorgt dat de step energie teruggeeft aan de accu wanneer je remt. Voor de gebruiker betekent dit meer kilometers op één acculading.

Met drie snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. 

Xiaomi 1S

De Xiaomi-step met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Xiaomi-1S-elektrische-step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Gewicht: 12,5 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 30 kilometer
+ Weegt slechts 12,5 kg
Draaggewicht tot 100 kg

De Xiaomi 1S is de waardige opvolger van de populaire Xiaomi M365. De 1S is de meest indrukwekkende Xiaomi step als het aankomt op de prijs-kwaliteitverhouding. 

Met een volle batterij kun je zo’n 30 kilometer rijden. Is de accu leeg, dan is deze binnen 5,5 uur weer volledig opgeladen. De Xiaomi 1S beschikt over een 250W motor, aangedreven door een 275 Wh Li-ion-batterij. 

Via de bedieningsknop op het display kun je tijdens het rijden schakelen tussen drie versnellingen. In de hoogste versnelling heeft de step een maximale snelheid van 25 km/h. 

De 1S maakt zich onder volwassenen populair vanwege het gebruiksgemak en de draagbaarheid. Met een totaalgewicht van 12,5 kg neem je de step gemakkelijk mee in het openbaar vervoer of de kofferbak. Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step binnen een paar seconden in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis kunt meetillen.

Vsett 10+

De prestaties van een scooter, verpakt in een elektrische step
Vsett-10+

Maximale snelheid: 80 km/h | Actieradius: 130 kilometer | Gewicht: 33 kg | Draaggewicht: 130 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 130 kilometer
+ Topsnelheid van 80 km/h
 High-end geprijsd

De Vsett 10+ is een e-step voor de gepassioneerde volwassen rijder. Deze high-end elektrische step kan qua performance vergeleken worden met een scooter.

Met een 60V / 21Ah accu beschikt de 10+ over een actieradius van 130 kilometer. De dubbele 1400W motor laat je een indrukwekkende maximale snelheid van 80 km/h behalen. De aanwezige vering aan voor- en achterzijde maakt de Vsett 10+ ook geschikt voor off-road ritten.

Het gewicht van de 10+ bedraagt 33 kg. Hierdoor leent deze e-step zich iets minder voor gebruik in combinatie met openbaar vervoer. Daarentegen is het de perfecte step voor comfortabele lange afstandsritten. 

Xiaomi Scooter 3

De beste e-step tot €500 voor volwassenen
Xiaomi-Scooter-3-step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Gewicht: 13,2 kg | Draaggewicht: 100 kg | Inklapbaar: Ja Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Weegt slechts 13,2 kg
+ In 5,5 uur volledig opgeladen
Geen verbeterde actieradius t.o.v. eerdere modellen

De Xiaomi Mi Scooter 3 werd in 2021 gepresenteerd. Met een gewicht van 13,2 kg is de Mi Scooter 3 een kilo lichter dan zijn voorganger. Dit maakt de step geschikt om overal mee naartoe te nemen.

De Mi Electric Scooter 3 heeft een 3-staps opvouwbaar ontwerp. Binnen enkele seconden klap je de step in. Zo kun je de step bijvoorbeeld meenemen in het openbaar vervoer.

De Xiaomi Scooter 3 beschikt over een 275 Wh batterij. Deze is goed voor een bereik van zo’n 30 km. Met de 300W motor behaalt de step een maximale snelheid van 25 km/h.

Een lege accu is in slechts 5,5 uur weer volledig opgeladen. Nieuw aan de Xiaomi 3 is de ‘Slaapmodus’. Deze modus stelt de step in staat om energie in de batterij op te slaan wanneer deze niet in gebruik (en minder dan 30% vol) is. Hiermee wordt de volledige capaciteit in de accu behouden voor een periode van 15 dagen.

Met de Mi Home App kun je de performance van de step inzien en meerdere functies bedienen. Zo kun je de step bijvoorbeeld vergrendelen, de kilometerstand inzien en ontvang je meldingen over firmware updates.

Let hierop bij de aanschaf van een e-step voor volwassenen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen e-steps voor kinderen en volwassenen. Vanzelfsprekend zijn ook de kenmerken van deze typen e-steps verschillend. 

Ga bij jezelf na waar je de e-step hoofdzakelijk voor gaat gebruiken. Afhankelijk van dit antwoord, is het raadzaam om de volgende punten te letten:

Gewicht en draagbaarheid

De gemiddelde e-step voor volwassenen weegt 18 kg. Hier zitten uitschieters bij van 33 kg (hoog) en 10 kg (laag). Ga je de step regelmatig meenemen in het openbaar vervoer? Stel dan het gewicht van de step centraal in je keuze.

In deze situatie is ook de draagbaarheid van belang. De meeste e-steps zijn in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis met je mee kunt tillen. Bekijk voor een specifiek overzicht onze pagina met opvouwbare e-steps.

De actieradius

Er is een grote variëteit in de actieradius van een step. Het minimale bereik ligt rond de 10 kilometer, waar de echte kilometerknaller wel 110 kilometer op een volle accu kan rijden.

De accu is het duurste onderdeel van een e-step. Over het algemeen kunnen we dan ook stellen dat hoe groter het prijskaartje is, hoe meer kilometers je op een volle accu kunt afleggen.

Een lege accu is gemiddeld in 6 uur weer volledig opgeladen. Ben je niet in staat om de step dagelijks op te laden? Kies dan voor een model met een grote actieradius. Lees hier alles over de actieradius van een elektrische step.

Het draaggewicht

De meeste steps voor volwassenen kunnen een gewicht tot 100 kg dragen. Bij elke step wordt aangegeven hoeveel kg deze kan dragen; oftewel wat het draaggewicht is. Er zijn enkele modellen verkrijgbaar met een maximaal draaggewicht van 120 kg, zoals de Zero 10X.

Mét of zonder zadel

Sommige volwassenen geven de voorkeur aan een step met een zadel. Dit type heeft veel weg van een snorfiets. Kies je voor een zadel, dan lever je in op de draagbaarheid van de step. Zo weegt een elektrische zitstep gemiddeld 30-50 kg. Bekijk voor een specifiek overzicht onze pagina met e-steps voorzien van een zadel.

Hulp nodig bij je keuze?
Ontdek in vier vragen de e-step die bij jou past met de Elektrische-steps.com Keuzehulp.
Logo