De elektrische steps van Lime

Klaar voor de start step? Met de e-steps van Lime verplaats je je gemakkelijk van A naar B. Geen lamme armen meer door het seinen van een taxi, of dure ritjes in de spits met Uber. Loop simpelweg je deur uit naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt, ontgrendel je step en rijd weg. Is het echt zo simpel? En wat mag dit kosten? Je leest het hier!

Spring naar:

De elektrische deelsteps van Lime

lime logo

Lime is ervan overtuigd dat iedereen, waar dan ook ter wereld, toegang moet hebben tot slimme en betaalbare mobiliteit. Met de elektrische deelsteps van Lime ben je niet langer meer afhankelijk van transport over korte afstand, zoals scooters en auto’s. Zo draag je een duurzaam steentje bij aan het milieu en sta je minder snel vast in het drukke verkeer. Win win!

Hoe rijd je op een e-step van Lime?

lime appZodra je een deelstep ophaalt bij een ophaalpunt, is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je deze gebruikt:

  1. Zorg ervoor dat je de app* van Lime op je telefoon geïnstalleerd hebt;
  2. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde Lime step staat;
  3. Ontgrendel de step door de QR-code op de step te scannen met de app;
  4. Ben je klaar met de rit en heb je een plek gevonden waar je je Lime step kunt stallen? Zorg er dan voor dat je de standaard netjes hebt uitgeklapt en controleer of de step correct geparkeerd is;
  5. Tik vervolgens op “End Ride” in de app. Na het voltooien van je rit, geeft de app je een handig reisoverzicht met de afgelegde kilometers en de kosten van je rit.

TIP: heb je de Lime app niet op je telefoon staan? Je kunt nu ook Lime steps spotten en ontgrendelen met de Uber app.

Hoeveel kost een ritje met Lime?

Kies je ervoor om een elektrische deelstep van Lime te huren, dan ben je een vast tarief kwijt, of het nu vroeg in de ochtend, middag of avond is. Ontgrendel je een step van Lime, dan betaal je eenmalig € 1,- voor het gebruik en vervolgens kun je daar € 0,15 per minuut bij optellen.

Toch liever een eigen elektrische step? Bekijk ons volledige overzicht met e-steps

Waar rijden de elektrische steps van Lime?

lime locaties wereld

bron: li.me

De elektrische deelsteps van Lime zijn inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. In meer dan 100 steden wereldwijd kun je deze elektrische tweewielers vinden. In België kun je de elektrische steps vinden in Brussel, Luik en Namen. De Lime steps zijn momenteel nog niet in Nederland te gebruiken.

Natuurlijk gelden er, net als je deelneemt als automobilist of fietser, regels in het verkeer als je op een step van Lime stapt. Gebruik je een deelstep in het buitenland, zorg dan dat je op de hoogte bent van de lokale regels. Zo zorgen we samen voor een verantwoordelijk gebruik van elektrische deelsteps! Voor een overzicht van alle locaties waar Lime steps beschikbaar zijn, bezoek je de website van Lime.