Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Lime steps

Klaar voor de start step? Met de deelsteps van Lime verplaats je je gemakkelijk van A naar B. Open de Lime app, kijk waar de dichtstbijzijnde step staat, ontgrendel deze en rijd weg.

Is het echt zo simpel? En wat mag dit kosten? Je leest het hier!

Spring naar:

De elektrische deelsteps van Lime

lime logo

Lime is ervan overtuigd dat iedereen, waar dan ook ter wereld, toegang moet hebben tot slimme en betaalbare mobiliteit. De deelsteps van Lime geven forenzen en toeristen in [grote] steden een groen alternatief voor gemotoriseerd transport.

Met het driestapsmodel ‘Locate, Scan, Ride’ moeten de deelsteps vooral flexibiliteit bieden voor vervoer op korte afstanden.

Hoe maak je gebruik van een Lime step?

lime appDoorloop de volgende stappen om ook gebruik te kunnen maken van een Lime step:

  1. Download de Lime app* voor Apple of Android;
  2. Koppel een betaalmethode aan jouw account om de ritten af te rekenen;
  3. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde Lime step staat;
  4. Ontgrendel deze door de QR-code op de step met de app te scannen;
  5. Ben je klaar met de rit en heb je een plek gevonden waar je de step kunt stallen? Controleer of de standaard is uitgeklapt en controleer of de step correct geparkeerd is;
  6. Tik vervolgens op “End Ride” in de app. Na het voltooien van je rit, geeft de app je een handig reisoverzicht met de afgelegde kilometers en de kosten van je rit.

TIP: heb je de Lime app niet op je telefoon staan? Je kunt nu ook Lime steps spotten en ontgrendelen met de Uber app.

Hoeveel kost een ritje met Lime?

Voor het gebruik van Lime betaal je een vast bedrag van €1,- voor het ontgrendelen van de step. Vervolgens betaal je €0,15 per minuut voor het gebruik.

De tarieven zijn momenteel overal gelijk en zijn niet afhankelijk van het tijdstip waarop je een rit aflegt. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dus €3,25.

Wil je toch liever een e-step die helemaal van jou is? Bekijk ons volledige overzicht met e-steps

Waar rijden de elektrische steps van Lime?

lime locaties wereld

bron: li.me

De elektrische deelsteps van Lime zijn inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. In meer dan 100 steden kun je deze elektrische tweewielers vinden. De Lime steps zijn wel in België, maar nog niet in Nederland te vinden.

Gebruik je een deelstep in het buitenland, zorg dan dat je op de hoogte bent van de lokale verkeersregels. Zo zorgen we samen voor een verantwoordelijk gebruik van elektrische deelsteps.

Voor een overzicht van alle locaties waar Lime steps beschikbaar zijn, bezoek je de website van Lime.

Logo