Klaar voor de start step? Met de e-steps van Lime verplaats je je gemakkelijk van A naar B. Geen lamme armen meer van het aanhouden van een taxi, of dure ritjes in de spits met Uber. Loop simpelweg je deur uit naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt, ontgrendel je step en rijd weg. Is het echt zo simpel? En wat mag dit kosten? Je leest het hier!

De elektrische deelsteps van Lime

lime scooter

Lime is ervan overtuigd dat iedereen, waar dan ook ter wereld, toegang moeten hebben tot slimme en betaalbare mobiliteit. Met de elektrische deelsteps van Lime ben je niet langer meer afhankelijk van transport over korte afstand, zoals scooters en auto’s. Zo draag je een duurzaam steentje bij aan het milieu en sta je minder snel vast in het drukke verkeer. Win win!

Hoe rijd je op een e-step van Lime?

Zodra je een deelstep ophaalt bij een ophaalpunt, is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je deze gebruikt:

  1. Zorg ervoor dat de app van Lime op je telefoon geïnstalleerd is;
  2. Bekijk in de app waar er een e-step bij jou in de buurt staat;
  3. Ontgrendel een step door de QR-code op het scherm van de step te scannen met je app;
  4. Ben je klaar met de rit en heb je een station gevonden waar je je Lime step graag wilt stallen? Zorg er dan voor dat je de standaard netjes uit hebt geklapt en of de scooter correct is geparkeerd;
  5. Tik vervolgens op “End Ride” in de app. Na het voltooien van je rit, geeft de app je een handig reisoverzicht!

Hoeveel kost een elektrische deelstep van Lime?

Kies je ervoor om een elektrische deelstep van Lime te huren, dan ben je een vast tarief kwijt, of het nu vroeg in de ochtend, middag of avond is. Ontgrendel je een step van Lime, dan betaal je eenmalig € 1,- voor het gebruik en vervolgens kun je daar € 0,15 per minuut bij optellen.

Waar rijden de elektrische steps van Lime?

De elektrische deelsteps van Lime zijn inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. In België kun je de elektrische steps vinden in Brussel, Luik en Namen. Natuurlijk gelden er, net als je deelneemt als automobilist of fietser, regels in het verkeer als je op een elektrische step van Lime stapt.

Ben je benieuwd hoe dit in Nederland zit? Lees meer over de Nederlandse e-step regels en bekijk welke e-steps in Nederland op de weg mogen rijden.