Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Lime steps

Klaar voor de start step? Met de deelsteps van Lime verplaats je je gemakkelijk van A naar B. Open de Lime app, kijk waar de dichtstbijzijnde step staat, ontgrendel deze en rijd weg.

Is het echt zo simpel? En wat kost het gebruik van Lime? Je leest het hier!

[Spring naar]

De elektrische deelsteps van Lime

Lime is ervan overtuigd dat iedereen, waar dan ook ter wereld, toegang moet hebben tot slimme en betaalbare mobiliteit. De deelsteps van Lime geven forenzen en toeristen in [grote] steden een groen alternatief voor gemotoriseerd transport.

Met het driestapsmodel ‘Locate, Scan, Ride’ moeten de deelsteps vooral flexibiliteit bieden voor vervoer op korte afstanden.

Hoe maak je gebruik van een Lime step?

Stappenplan-Lime-step-ontgrendelen

Download de Lime app voor Apple of Android en koppel een betaalmiddel. Doorloop vervolgens de volgende stappen om gebruik te maken van Lime:

  1. Bekijk in de app* waar de dichtstbijzijnde Lime step staat;
  2. Wil je met twee of meer personen rijden via één app? Kies dan voor ‘Groepsrit‘ om tot 5 Lime steps via een telefoon te ontgrendelen;
  3. Scan de QR-code op de step met behulp van de app;
  4. Klaar met de rit? Beëindig deze met de app en parkeer de step op een plek waar niemand er hinder van ondervindt. Na het voltooien van je rit, geeft de app je een handig reisoverzicht met de afgelegde kilometers en de kosten van je rit.

*TIP: je kunt de Lime steps ook spotten en ontgrendelen via de Uber app. Je hoeft de Lime app dan niet te downloaden.

Wat kost het gebruik van Lime?

Voor het gebruik van Lime betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Deze tarieven kunnen per stad verschillen. Gemiddeld betaal je een starttarief van  €1,- en €0,15 per minuut voor het gebruik. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dus €3,25.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Lime app heb je de mogelijkheid om je persoonlijke referentiecode met iemand te delen. Deze persoonlijke code is, na het downloaden, in de app te vinden. Ga je met twee of meer personen een rit maken? Profiteer dan op de volgende manier van €5 gratis krediet:

lime-step-gratis-ritten

Waar is Lime momenteel actief?

Lime is continu bezig om haar steppen in nieuwe steden beschikbaar te stellen. Inmiddels is Lime wereldwijd in meer dan 140 steden te vinden. In Europa zijn dit o.a. de volgende steden:

StadStadStad
BarcelonaGöteborgOslo
BazelHamburgParijs
BerlijnHannoverPraag
BoedapestHelsinkiRome
BoekarestKopenhagenSevilla
BonnKrakauStockholm
BrunswickLissabonStuttgart
BrusselLondenTel Aviv
DortmundLyonToulouse
DresdenMadridTurijn
DüsseldorfMalagaWarschau
EssenMilaanWenen
FrankfurtMünchenZürich

Bekijk de website van Lime voor een actueel overzicht.

liever je eigen e-step?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo