De elektrische steps van Dott

Ben je al bekend met elektrische deelsteps? Dan is er een grote kans dat je al van het Nederlandse Dott hebt gehoord. Dott is expert op het gebied van micro mobiliteit en het toepassen van de nieuwste technologieën. Ben jij benieuwd hoe en waar jij je eigen ‘Dott’ kunt rijden? Je ontdekt het hier.

Spring naar:

Hoe kun je op een e-step van Dott rijden?

dott-steps

Je kunt via het Nederlandse deelstep bedrijf Dott een elektrische step huren door middel van een mobiele app. Dit is vergelijkbaar met andere aanbieders van e-steps, zoals het Amerikaanse Lime en Bird. Zo werkt het:

  1. Download de gratis app downloaden om vervolgens je persoonlijke account aan te maken.
  2. Vind een e-step bij jou in de buurt en activeer deze door de QR-code te scannen
  3. Na het afleggen van je route parkeer je de Dott step op de stoep en sluit je je rit af

Wat is de prijs voor het rijden met Dott?

De prijs om een Dott step te mogen rijden is afhankelijk van het land of stad waar je de e-step rijdt. Tijdens je rit wordt bijgehouden hoe lang je onderweg bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

StadStarttariefTarief per minuut
Parijs€1€0.15
Lyon€1€0.15
Milaan€1€0.15
München€1€0.23
Brussel€1€0.19

Belangrijk: om roekeloos parkeergedrag van e-steps te voorkomen, betaal je een ‘ophaal toeslag’ van €10 wanneer je een Dott step buiten de gebruikelijke zone achterlaat. Parkeer je step dus altijd netjes in de daarvoor bestemde zones!

Toch liever een elektrische step kopen?

Waar is Dott al te vinden?

Het bedrijf opereert vanuit Amsterdam, maar hier zijn de steps nog niet te vinden. In Parijs, Lyon, Milaan, München en Brussel kun je al wel gebruik maken van de Dott steps. Naar eigen zeggen breidt Dott wat langzamer uit dan andere e-step aanbieders omdat duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Om werkelijk duurzaam te werk te gaan, concentreert het bedrijf zich op een select aantal steden. Zo willen zij aantonen dat het aanbod van e-steps winstgevend kan zijn en niet verloren hoeft te gaan door verloedering.

Brussel verkennen met Dott

Dott is momenteel een van de drie deelstep aanbieders in Brussel. Een bijkomend voordeel bij het gebruik van een Dott e-step, is de gratis verzekering die je als gebruiker tijdens je rit krijgt. Met oog op de veiligheid zorgt deze verzekering ervoor dat je beschermd bent tegen schade die je zelf aanricht of schade die wordt toegebracht door anderen. Daarnaast biedt het bedrijf ook betalingen met ecocheques aan, zodat het naadloos aansluit met het Belgisch betaalsysteem.

Ben je ook al fan van de e-steps, maar wil je graag meer weten over de regelgeving in jouw land? Lees meer over elektrische steps in België en Nederland.