De 9 beste elektrische steps voor volwassenen tot 120 – 150 kg

Het draaggewicht van een e-step geeft aan met hoeveel kilo het voertuig maximaal belast kan worden. De meeste elektrische steps voor volwassenen hebben een draaggewicht van 100 kg. Toch zijn er enkele e-steps met een draaggewicht van 120 en zelfs 150 kg.

Laatst bijgewerkt op: 08-03-2023

Wat is het gemiddelde draagvermogen van een elektrische step?

De gemiddelde e-step voor volwassenen heeft een draagvermogen van 100 kg, met uitschieters tot 150 kg. Elektrische steps voor kinderen hebben gemiddeld een draaggewicht van 50 tot 60 kg.

Tip: belast je de step maximaal, zorg dan voor een goede bandenspanning. Zo zorg je ervoor dat de velgen niet beschadigd raken en je het maximale aantal kilometers (actieradius) kunt rijden op een volle accu.

Wat gebeurt er als je een e-step overbelast?

Overbelasting kan ervoor zorgen dat je (op hoge snelheid) een klapband krijgt. Ook kan het deck breken en de motor van slag raken omdat deze niet genoeg vermogen heeft.

Het is daarom niet verstandig om je elektrische step met meer gewicht te belasten, dan volgens de fabrikant mogelijk is.

Deze 9 e-steps hebben een draagvermogen van 120 tot 150 kg

De meeste e-steps met een groot draagvermogen bevinden zich in het hogere prijssegment. Deze modellen zijn vaak voorzien van een stevig veersysteem en grote luchtbanden.

We zetten de 9 meest bekeken e-steps met een draaggewicht van (meer dan) 120 kg op een rijtje:

Stevige-elektrische-steps-120-150-kg

Klik op een van de e-steps in de tabel om meer te lezen

#Elektrische stepDraag
vermogen (kg)
1Vsett 11+150
2Dualtron Thunder 2150
3Dualtron Ultra 2150
4Vsett 10+130
5Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus120
6Ninebot F40120
7Kaabo Mantis 10 Pro Plus120
8Vsett 9+120
9Dualtron Victor120

#1 Vsett 11+

Vsett-11-plusDraaggewicht: 150 kg | Topsnelheid: 85 km/h | Actieradius: 150 kilometer |
Wielmaat: 11″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Topsnelheid van 85 km/h
+ Dubbele hydraulische schijfremmen
Weegt 58 kg

De Vsett 11+ is de ultieme tweewieler voor elke snelheidsduivel. Met een topsnelheid van een angstaanjagende 85 km/h is dit een van de snelste e-steps van dit moment. De stevige constructie heeft een draagvermogen van 150 kg.

Twee 11” luchtbanden met schroefdraad stellen de step in staat om uitdagend terrein te trotseren. Het frame wordt daarnaast ondersteund door hydraulische vering aan de achterzijde en stevige schokbrekers aan de voorzijde. 

De ongekende topsnelheid wordt mogelijk gemaakt door twee 1500W brushless motoren. Met de aanwezigheid van een hydraulisch remsysteem kom je ook vanaf een hoge snelheid weer veilig tot stilstand.

Met een volle 31,2Ah/60V Li-ion accu heb je een maximaal bereik van 150 kilometer. Aan de rechterzijde van het stuur is een LED-display bevestigd. Hier kun je de huidige versnelling, snelheid, kilometerstand en het batterijpercentage op aflezen.

De IP 54 rating maakt de step bestand tegen een plensbui. De 11+ is voorzien van een innovatieve ‘tire hugger’. Deze voorkomt dat modder en water op je rug spatten wanneer je door slecht weer rijdt.

#2 Dualtron Thunder 2

Dualtron-Thunder-2-stepDraaggewicht: 150 kg | Topsnelheid: 100 km/h | Actieradius: 170 kilometer |
Wielmaat: 11″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 170 kilometer
+ Topsnelheid van 100 km/h
Weegt 48 kg

Een groot draagvermogen gaat vaak hand in hand met een hoge topsnelheid. Dit is niet anders in het geval van de Dualtron Thunder 2. Deze e-wieler kan een maximale snelheid bereiken van 100 km/h. En dat tegen een draaggewicht van 150 kg. Niet slecht.

De Dualtron Thunder 2 wordt met zijn 10080W BLDC-motor gezien als de opvolger van de klassieke Dualtron Ultra. Voeg daar een verstelbaar veersysteem, ABS-remmen en een bereik van ongeveer 170 kilometer aan toe, en je hebt een van de best presterende elektrische steps ter wereld.

De Thunder 2 is uitgerust met duurzame 11” luchtbanden die perfect zijn om vol gas te gaan op (on)verharde oppervlakken. 

Het display en het stuur van de Dualtron Thunder 2 vertonen veel gelijkenissen met de andere Dualtron modellen, maar de Thunder 2 heeft toch nét dat beetje extra. Zo zijn de handgrepen bijzonder ergonomisch en liggen ze comfortabel in je handen. 

Dankzij het opvouwbare ontwerp klap je zowel de handgrepen als de rest van de stuurpen gemakkelijk in. Dit maakt het mogelijk om de step op te bergen na een rit, of mee te nemen in het openbaar vervoer.

#3 Dualtron Ultra 2

Dualtron-Ultra-2Draaggewicht: 150 kg | Topsnelheid: 100 km/h | Actieradius: 140 kilometer |
Wielmaat: 11″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 140 kilometer
+ Stevige 11” banden voor off road gebruik
Weegt 40 kg

De Dualtron Ultra 2 is de goedkoopste elektrische step met een maximale snelheid van 100 km/h. Deze topsnelheid wordt mogelijk gemaakt door een piekvermogen van bijna 6700 Watt. De stevige bouw stelt de step in staat om een gewicht tot 150 kg te kunnen dragen.

De Ultra 2 is de upgrade van de Dualtron Ultra; de e-step waar Dualtron ooit groot mee is geworden. Twee 11” luchtbanden en een klimvermogen van 35° maken dit model geschikt voor avontuurlijke offroad-ritten. 

De schokdempers zorgen er daarnaast voor dat je geen trillingen in het stuur voelt tijdens het rijden.

Onder de ‘motorkap’ houdt zich een grote 2,520Wh – LG 3500 cells batterij schuil. Een volle batterij is goed voor een actieradius van 140 kilometer.

#4 Vsett 10+

Vsett-10+Draaggewicht: 130 kg | Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 130 kilometer |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 130 kilometer
+ Extra rijcomfort door schokdempers
Weegt 33 kg

De Vsett 10+ is gemaakt voor de serieuze rijder. Het sportieve stuur, de sublieme vering, dubbele 1400W aandrijving zorgen voor een unieke rijervaring. De step is voorzien van schokdempers aan de voor- en achterzijde, waarmee de Vsett 10+ gewichten tot 130 kg kan dragen.

Voor je dagelijkse snelheidskick zit je ook goed met de 10+. Opvoeren is niet meer nodig. Met twee 1400W motoren behaal je snelheden tot 80 km/h. Er zijn drie type batterijen beschikbaar. Deze variëren van 21Ah tot 28Ah. Afhankelijk van het type batterij is de minimale actieradius 130- en maximaal 160 kilometer.

Onder het deck bevinden zich twee 10″ luchtbanden die ook op onverhard terrein hun mannetje staan. Het 124,5 cm hoge stuur is stevig, functioneel en ontworpen voor de sportieve rijder. Aan weerszijden is het stuur uitgerust met mountainbike handvatten voor goede controle en een prettige grip tijdens het rijden.

#5 Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus

Draaggewicht: 120 kg | Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Indrukwekkende actieradius tot 100 km
+ Topsnelheid van 60 km/h
Weegt 33,8 kg

De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een unieke e-step met ongekende prestaties. Zoals de naam al blootgeeft, is dit een beest van een elektrische step.

De Wolf Warrior heeft een vermogen van 2200 Watt en behaalt moeiteloos een topsnelheid van 60 km/h. Bovendien heeft deze step een flinke actieradius (tot 100 km) en een draagvermogen tot 120 kg.

Het stevige veersysteem maakt het mogelijk om over ruw en onverhard terrein te rijden. Het frame is voorzien van een hydraulische voorwielophanging en een verende achterwielophanging. Dit zorgt voor een maximale demping van schokken in het stuur bij het rijden over oneffen terrein.

Twee borstelloze motoren zorgen voor een gecombineerd vermogen van 2200 Watt. Hiermee bereik je binnen een paar seconden de topsnelheid. Het vermogen en de soepele acceleratie tussen de verschillende versnellingen maken deze step moeilijk te evenaren.

#6 Ninebot F40

Ninebot-F40Draaggewicht: 120 kg | Topsnelheid: 30 km/h | Actieradius: 45 kilometer |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Stevige 10” luchtbanden
+ Binnen 3 seconden in- en uit te klappen
Laadtijd van 6,5 uur

Met een actieradius van 45 kilometer en topsnelheid van 30 km/h valt de Ninebot F40 in het high-end segment van Segway. Door de stevige constructie kan de F40 belast worden tot 120 kg.

In de hoogste versnelling haalt de Ninebot F40 een maximale snelheid van 30 km/h. Op een volle accu kun je 45 kilometer afleggen.

De twee vernieuwde 10” luchtbanden zorgen voor een verhoogd rijcomfort. Segway voegt hieraan toe dat de banden het mogelijk maken om drempels tot 5 cm te trotseren, zonder af te remmen.

Het profiel van de banden heeft een lage weerstand en zorgt voor goede waterafvoer. In combinatie met een IP54 waterdichtheid kun je met de Ninebot F40 door lichte regenbuien rijden.

Met behulp van de Segway Ninebot app maak je via bluetooth verbinding met de F40. In de applicatie kun je de snelheid, het energieverbruik, de huidige batterijstatus en andere gegevens inzien.

#7 Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo-Mantis-10-Pro-PlusDraaggewicht: 120 kg | Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Subliem hydraulisch remsysteem
+ Actieradius tot 64 km
Laadtijd van 12-13 uur

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus is het broertje van de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus. Maar als het aankomt op het draaggewicht zijn deze twee modellen gelijk aan elkaar. Ook deze Mantis Pro kan een gewicht tot 120 kg dragen. 

Met een actieradius van 64 kilometer is deze step geschikt voor lange afstanden. De step is ontworpen voor gebruik in de stad, maar door de aanwezige vering ook te gebruiken op off-road terrein. De step is met 28 kg zo’n 6 kg lichter dan de Wolf Warrior uitvoering.

Onder het deck zijn twee 10” luchtbanden bevestigd. De pneumatische banden zijn DualDrive aangedreven en zorgen dat de e-step een goede wegligging heeft. Bovendien beschikt de Mantis Pro over een dubbel veersysteem.

Nog een sterke eigenschap van deze step is het borstelloze motorsysteem met een gecombineerd vermogen van 2000W. Met deze motor bereik je binnen 2 seconden een snelheid van 25 km/h en haal je een maximale snelheid van 60 km/h.

#8 Vsett 9+

Vsett-9+Draaggewicht: 120 kg | Topsnelheid: 53 km/h | Actieradius: 70 kilometer |
Wielmaat: 8,5″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Dubbele mechanische schijfremmen
+ Topsnelheid van 53 km/h
Laadtijd van 10 uur met een enkele oplader

Vsett is een van de aanvoerders als het aankomt op stevige (en snelle) e-steps. De Vsett 9+ heeft een draaggewicht van 120 kg en een topsnelheid van 53 km/h. Het is niet de snelste Vsett-step. Maar met zijn vermogen wel een van de snelste in Europa.

De Vsett 9+ is speciaal. Normaliter gaat een groot draagvermogen gepaard met extra kilo’s aan gewicht van de step zelf. Bij de 9+ is dit niet zo; deze weegt ‘slechts’ 25 kg. Zo blijft het mogelijk om de step op te tillen en te vervoeren. Zowel de stuurpen als de handgrepen zijn inklapbaar, wat het mogelijk maakt om de step compact mee te nemen in de kofferbak of het openbaar vervoer.

De topsnelheid van 53 km/h wordt mogelijk gemaakt door twee Brushless Direct Drive-motoren van 650W. Met behulp van de DDM-knop op het stuur schakel je tussen de enkele en dubbele motormodus. Zo ontgrendel je met één druk op de knop het volledige potentieel van de Vsett 9+.

De 19Ah/21V accu geeft je een maximaal bereik van 50 kilometer. Aan de rechterkant van het stuur is het nieuwe VSTT Control Throttle Display gemonteerd. Hier kun je onder andere het batterijpercentage en de kilometerstand op aflezen.

#9 Dualtron Victor

Dualtron-Victor-elektrische-stepDraaggewicht: 120 kg | Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 80 kilometer |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
80 kilometer rijden op een volle accu
+ Hydraulische remmen voor en achter
Weegt 32 kg

Met een topsnelheid van 80 km/h, een actieradius van 80 kilometer en een vermogen om u tegen te zeggen, kon de Dualtron Victor niet in deze lijst missen. De sublieme vering maakt het mogelijk om de Victor tot maximaal 120 kg te belasten.

De 25 centimeter grote TUOVT-luchtbanden zorgen voor comfort en stabiliteit tijdens het rijden. Volgens Dualtron zorgt dit ervoor dat je ‘over de weg zweeft’, zonder het contact met het wegdek te verliezen. De schokdempers vangen trillingen op voordat deze het stuur bereiken.

Met een gewicht van 33 kg is de Dualtron Victor geen lichtgewicht te noemen. Toch is het mogelijk om de step in te klappen. Het frame laat zich eenvoudig opvouwen, waarna je de step kunt vervoeren.

Ingeklapt is hij verbluffend compact en past hij in de bagageruimte van bijna elke auto. Uitklappen is ook weer zo gepiept. Kortom; om zijn formaat hoef je de Dualtron Victor niet thuis te laten.

Meer e-steps bekijken?
Bekijk onze selectie van de beste e-steps van dit moment of maak gebruik van de elektrische step Keuzehulp.
Logo