Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step verzekeren

De elektrische step is in Nederland en België haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld. We ontvangen regelmatig vragen rondom de verzekering van een e-step. Hoe vraag je een verzekering aan? En is dit verplicht? Je leest het hier.

[INHOUDSOPGAVE]

Is het verplicht om een elektrische step te verzekeren in Nederland?

Het is in Nederland verplicht om een elektrische step te laten verzekeren. De RDW categoriseert een e-step als bijzondere bromfiets. Hiermee dient het voertuig voorzien te zijn van een verzekeringsplaatje en een Voertuig Identificatie Nummer (VIN). 

Wetgeving Nederland
Er zijn momenteel maar een paar e-steps die RDW gekeurd zijn. Lees hier meer over de elektrische step regels in Nederland.

Hoe kun je een elektrische step verzekeren in Nederland?

Vanwege de strenge regelgeving zijn er maar een paar verzekeraars in Nederland waar je een e-step kunt laten verzekeren. Daarnaast is dit alleen mogelijk wanneer de e-step voorzien is van een VIN. Beschikt de e-step over de juiste documenten, dan kun je deze op dezelfde manier verzekeren als een scooter of brommer.

Waar kun je een elektrische step laten verzekeren?

Bij onderstaande verzekeraars is het momenteel mogelijk om een elektrische step te verzekeren. Let op: dit geldt wederom alleen voor elektrische steppen die legaal zijn in Nederland:

VerzekeringsmaatschappijPremie
Diks VerzekeringenBereken premie
Bokhorst Verzekeringenv.a. €48 per jaar

Kun je een elektrische step verzekeren zonder kenteken?

Op dit moment kan dit in Nederland nog niet. Binnen de huidige wetgeving valt de e-step onder de categorie ‘bijzondere bromfiets’. Qua voertuig- en verzekeringseisen is de e-step gelijkgesteld aan een bromfiets. Heeft je e-step dus geen kenteken, dan kun je deze niet laten verzekeren.

Is het verplicht om een elektrische step te verzekeren in België?

Het is in België niet verplicht om een elektrische step te verzekeren. Een familiale verzekering wordt echter wel aangeraden, om je te beschermen tegen schade aan derden.

Let op: voor een elektrische step met zadel of maximale snelheid boven de 25 km/h is een verzekering wél verplicht. Dit type e-step wordt (afhankelijk van de maximale snelheid) gecategoriseerd als bromfiets klasse A of B.

Elektrische step kiezen
Benieuwd welke e-step de beste keuze is? Bekijk dan onze lijst met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo