Elektrische step in Gent huren: de regels, mogelijkheden en kosten

Gent is met een mooi historisch centrum en vele bezienswaardigheden een stad die vaak wordt bezocht als stedentrip. Ook zijn er vele cafeetjes en winkels te vinden en voor de liefhebber kunnen er speciaal bieren geproefd worden.

Breng ook een bezoekje aan een chocolaterie voor de complete Belgische ervaring. Verplaats je gemakkelijk door de grootste stad van Oost-Vlaanderen door gebruik te maken van een elektrische step om al deze hoogtepunten te bezoeken.

Lees hieronder wat je moet weten als je een e-step wilt huren in Gent!

De regels voor het gebruik van een e-step in Gent

Als bestuurder van een elektrische step in Gent dien je de verkeersregels en -tekens voor fietsers te volgen. Daarnaast moet je rekening te houden met de volgende voorwaarden:

 • De minimumleeftijd om op een elektrische step te rijden in België is 16 jaar. Een lokale verhuurder kan echter een andere minimumleeftijd hanteren;
 • Het hebben van een rijbewijs is niet verplicht;
 • Het wordt sterk aangeraden om een helm te dragen, maar het is niet verplicht;
 • Het is niet toegestaan om met een e-step op de stoep te rijden;
 • Je moet op het fietspad rijden (indien aanwezig) en anders op de rijbaan;
 • De maximumsnelheid voor een elektrische step betreft 25 km/h (e-steps zonder zadel die harder gaan, worden niet toegelaten op de openbare weg);
 • In het donker en bij slecht zicht (minder dan 200 meter) ben je verplicht om een geel voorlicht en rood achterlicht te laten branden. Lampjes mogen aan kleding, rugzak of helm worden bevestigd;
 • Het vasthouden van een telefoon tijdens de rit is verboden;
 • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille;
 • Het is niet toegestaan om een passagier te vervoeren of om met twee personen op een elektrische step te rijden;
 • Je moet parkeren in een specifieke zone voor e-steps die met verkeersborden wordt aangeduid. Op plekken zonder deze specifieke zones mag je ook op de stoep parkeren mits je de doorgang voor voetgangers niet belemmert;
 • Een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor elektrische steps zonder zadel is niet verplicht in België. E-steps met een zadel dienen te worden verzekerd als snor- of bromfiets;
 • Tot slot controleer je altijd de verzekeringsvoorwaarden in het huurcontract bij het huren van een elektrische step.

Zo kun je als toerist een e-step huren in Gent

In Gent kun je zowel deelsteps huren als gebruik maken van een elektrische step die je huurt via een lokale verhuurder, eventueel in combinatie met een tour. Lees hieronder hoe het huren van een e-step voor beide opties in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

Via een lokale verhuurder kun je een elektrische step voor een vaste periode huren. In dit geval betaal je vooraf voor het aantal uur dat je de e-step wilt gebruiken. De gemiddelde verhuurprijs ligt in Gent op €15,- per uur. Bij de volgende verhuurder kun je online e-steps reserveren:

EZ Ride

Als enige lokale aanbieder van elektrische steps heb je aan EZ Ride ook meteen een goede. De verhuurder bevindt zich in hartje Gent en biedt naast verhuur ook e-tours met een gids aan.

Zo bewonder je deze stad op een andere manier dan je gewend bent, oftewel een ideale manier om je tijdens jouw stedentrip in Gent te verplaatsen én vermaken!

InfoAdres: Nederkouter 7, 9000 Gent
Telefoon: +32 934 903 49
Website: https://www.ezride.be/elektrische-steps-huren-gent/
Openingstijden: wo & zondag 13:00 – 18:00, do t/m za 10:00 – 18:00
Prijs per uur: €15,-
Prijs per dag: 
€60,-

Maak gebruik van een deelstep

Er is één deelstepaanbieder actief in Gent. Hierbij kun je al vanaf een paar minuten een e-step gebruiken. Je vindt deze elektrische steps overal in de stad. Met behulp van een mobiele app maak je een account aan en kun je een step ontgrendelen.

Het voordeel van deze deelstep is de flexibiliteit: je start en stopt de rit wanneer het jou uitkomt en zolang je wilt. Je maakt hier op de volgende manier gebruik van: 

zo werkt het
App downloaden
Download de mobiele app van de actieve aanbieder in Gent. Bekijk hieronder welke aanbieder actief is.
Account aanmaken
Maak een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
Deelstep zoeken
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde deelstep staat.
Deelstep ontgrendelen
Ontgrendel de step door via de app de QR-code op het stuur te scannen.
Rit afsluiten
Na afloop van de rit parkeer je het voertuig in de daarvoor bestemde zone. Beëindig de rit via de app en je ontvangt een overzicht van de gemaakte kosten.

Actieve deelstepaanbieders in Gent

In Gent vind je één aanbieder van deelsteps: Hoppy. Deze aanbieder heeft zijn eigen app die je in de App Store kunt downloaden. Hiermee kun je gemakkelijk een e-step vinden bij jou in de buurt en deze in gebruik nemen.

De kosten voor het huren van een elektrische step kunnen per deelstepaanbieder verschillen. Bekijk hieronder de aanbieder in Gent:

Hoppy

Kosten: €1,- voor het ontgrendelen en €0,25 per minuut voor het gebruik

    Google-play-logo Apple-store-logo

op zoek naar je eigen e-step?
Bekijk onze selectie van de beste e-steps van dit moment.
Logo