Elektrische step huren in Brugge: de regels, mogelijkheden en kosten

Brugge is wereldwijd bekend door de bieren die in deze stad gebrouwen worden, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in de hoofdstad van West-Vlaanderen.

Zo heeft het een prachtig historisch centrum, zijn er meer dan 80 bruggetjes te vinden (dat kan geen toeval zijn) en is de omgeving rijk aan kastelen en forten.

Om je op een leuke, snelle en duurzame manier in en rondom de stad te verplaatsen is een elektrische step dé uitkomst tijdens jouw stedentrip in deze Belgische stad. Lees in dit artikel over de mogelijkheden van het huren van een e-step in Brugge!

De regels voor het gebruik van een e-step in Brugge

Als bestuurder van een elektrische step in Brugge volg je dezelfde regels als fietsende weggebruikers. Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende eisen en verkeersregels:

 • De minimumleeftijd in België is 16 jaar. Een lokale aanbieder kan echter een andere minimumleeftijd hanteren;
 • In bezit zijn van een rijbewijs is niet nodig;
 • Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden;
 • Het is niet toegestaan op de stoep te rijden;
 • Je dient de verkeersregels en -tekens voor fietsers te volgen. Zo moet je op het fietspad rijden als dat aanwezig is en anders op de rijbaan;
 • De maximumsnelheid betreft 25 km/h (e-steps zonder zadel die harder gaan, worden niet toegelaten op de openbare weg);
 • In het donker en bij slecht zicht (minder dan 200 meter) ben je verplicht om een geel voorlicht en een rood achterlicht te laten branden. Lampjes mogen aan kleding, rugzak of helm worden bevestigd;
 • Het vasthouden en/of gebruiken van een telefoon tijdens de rit is verboden;
 • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille;
 • Het is verboden een passagier te vervoeren of met twee personen op een elektrische step te rijden;
 • Je moet parkeren in een specifieke zone voor e-steps die met verkeersborden wordt aangeduid. Op plekken zonder deze specifieke zones voor elektrische steps mag je ook op de stoep parkeren mits je de doorgang voor voetgangers niet belemmert;
 • Het is in België niet verplicht om een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor elektrische steps zonder zadel te hebben. E-steps mét een zadel moeten worden verzekerd als snor- of bromfiets;
 • Controleer tot slot altijd de verzekeringsvoorwaarden in het huurcontract bij het huren van een elektrische step.

Zo kun je als toerist een e-step huren in Brugge

In Brugge worden geen elektrische deelsteps aangeboden. Het is wel mogelijk om bij een lokale aanbieder een e-step te huren voor een dag(deel), eventueel in combinatie met een tour. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

Via één lokale verhuurder kun je een e-step voor een vaste periode huren. In dit geval betaal je vooraf voor het aantal uur dat je het voertuig wilt gebruiken.

De gemiddelde huurprijs voor een e-step ligt in Brugge op €7,50 per uur. Bij de volgende verhuurder kun je online tweewielers reserveren:

Fietskoetsen Brugge

Bij Fietsenkoetsen Brugge huur je al een elektrische step vanaf €30,- per vier uur. Hiermee kun je zelfstandig op verkenning door de prachtige stad Brugge. Ook biedt deze verhuurder tours aan met gids vanaf €35,- waarbij je langs een van de mooiste wegen van Vlaanderen rijdt: het rechte kanaal dat Napoleon Bonaparte heeft gemaakt.

Je passeert oude Spaanse forten en verkent het platteland waar wijn wordt verbouwd. Dit alles klinkt als een geweldige ervaring!

InfoAdres: Markt 1, 8000 Brugge
Telefoon: +32 478 409 557
Website: https://nl.guidedtoursbruges.com/service-page/electric-scooter-rental/
Openingstijden: ma t/m zo 11:00 – 18:00
Prijs per uur: €30,- per vier uur
Prijs per dag: 
op aanvraag

Liever je eigen e-step?
Bekijk ons overzicht met de beste elektrische steps van dit moment.
Logo