Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Bolt step

Bolt breidt uit. Het mobiliteitsplatform is van plan dit jaar actief te zijn in 100 Europese steden met 130.000 elektrische fietsen en steps. Download de Bolt app, vind een e-step bij jou in de buurt en je bent klaar voor je rit. Hoe dit precies werkt? Je leest het hier.

[INHOUDSOPGAVE]

Dit is Bolt

In 2018 werd Bolt opgericht en sindsdien hebben ze hun e-step activiteiten uitgebreid naar meer dan 40 steden. Bolt heeft duurzaamheid altijd voorop gezet bij het werken met e-steps.

Dit werd in mei 2020 nog eens benadrukt toen ze hun eerste op maat gemaakte, milieuvriendelijke e-step lanceerden.

Hoe maak je gebruik van een Bolt step?

bolt-elektrische-step-huren

Je maakt eenvoudig gebruik van Bolt steps via een mobiele app. Download de gratis app voor Android of Apple op je mobiele telefoon of tablet en koppel een betaalmiddel.

Vervolgens doorloop je de volgende stappen om gebruik te maken van Bolt:

 1. Bekijk in de app op de kaart waar de dichtstbijzijnde Bolt step staat;
 2. Gebruik de Bolt app om de e-step te ontgrendelen en stap op;
 3. Volg de rij instructies en houd je aan de regels, gebruik fietspaden en draag een helm;
 4. Klaar met je rit? Parkeer de e-step en klik op ‘einde rit’, zodat een ander er weer gebruik van kan maken!

Wat kost het gebruik van een Bolt step?

Om gebruik te maken van Bolt betaal je geen starttarief en enkel een tarief per minuut. Het ontgrendelen van een Bolt e-step is gratis en elke volgende minuut kost €0,15.

Voor een ritje van 10 minuten, waarmee je al een aantal kilometers dekt, betaal je dus maar €1,50.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Bolt app kun je profiteren van een persoonlijke ‘referral code’ en deze code met iemand delen. Deze code is, na het aanmaken van een Bolt account, te vinden in de app.

Er zijn meerdere manieren om je code te delen met je vrienden, namelijk via social media, SMS of door de link te kopiëren en te verzenden:

bolt-elektrische-step-promo-code

Let op: deze promo code is alleen geldig voor de eerste rit.

Waar is Bolt momenteel actief?

Vroeger bekend als Taxify, is Bolt van plan om in 2021 uit te breiden naar 100 Europese steden met in totaal 130.000 elektrische voertuigen. Daarmee is Bolt uit op de titel ‘grootste aanbieder van elektrische voertuigen van Europa’. 

De deelsteps van Bolt vind je al in 150 Europese en Afrikaanse steden. De Bolt steps zijn met name populair in Oost-Europa en in landen rond de Middellandse zee. Nu verwachten ze uit te breiden naar landen zoals Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. 

Momenteel zijn de steps van Bolt onder andere in de volgende Europese steden beschikbaar:

 • Bordeaux
 • Lissabon
 • Malta
 • Gotenburg
 • Stockholm
 • Oslo
 • Praag
 • Riga
 • Bucharest
 • Warschau

Bekijk de website van Bolt voor een actueel overzicht.

Liever je eigen e-step?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo