Bolt step

Bolt werd in 2018 opgericht en is inmiddels in meer dan 100 Europese steden actief. Download de Bolt app, vind een e-step bij jou in de buurt en je bent klaar voor je rit. Hoe dit precies werkt? Je leest het hier.

[INHOUDSOPGAVE]

Hoe maak je gebruik van een Bolt step?

Om gebruik te maken van Bolt, download je de gratis app voor Android of Apple. Koppel in de app een betaalmiddel en doorloop de volgende stappen:

1. Vind een Bolt step bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar het dichtstbijzijnde voertuig staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

2. Ontgrendel met de app
Scan de QR-code op de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

3. Zet af en rijd weg
Volg de rij instructies in de app en houd je aan de lokale verkeersregels. Zet je met één voet af en geef gedoseerd gas met de rechterduim.

4. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app waar je de step kunt parkeren en zet deze netjes terug.

5. Sluit de rit af
Druk in de app op ‘einde rit’. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de gemaakte kosten en afgelegde kilometers.

Download de Bolt app voor Android en IOS

    Google-play-logo Apple-store-logo

Wat kost het gebruik van een Bolt step?

Om gebruik te maken van Bolt betaal je in de meeste gevallen geen starttarief en enkel een tarief van €0,15 per minuut. Voor een ritje van 10 minuten betaal je in dat geval €1,50.

Let op: de kosten kunnen per stad verschillen.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Bolt app kun je met behulp van een persoonlijke ‘referral code’ profiteren van gratis ritten. Deze code is, na het aanmaken van een account, te vinden in de app.

Er zijn meerdere manieren om je code te delen met je vrienden, namelijk via social media, SMS of door de link te kopiëren en te verzenden. Let op: deze code is alleen geldig voor de eerste rit.

bolt-elektrische-step-promo-code

Waar is Bolt momenteel actief?

Als een van de grootste aanbieders van deelsteps, is Bolt in meer dan 100 Europese steden actief. De voertuigen van Bolt zijn te herkennen aan hun felgroene kleur. In Europa kun je Bolt onder andere in de volgende steden vinden:

Momenteel zijn de steps van Bolt onder andere in de volgende Europese steden beschikbaar:

DuitslandPolenSpanje
BerlijnKrakauMadrid
FrankfurtWarschau
München

Bekijk de website van Bolt voor een actueel overzicht.

Liever je eigen e-step?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met de Keuzehulp.
Logo