De goedkoopste elektrische steps van 2022

Kijken we naar de gemiddelde prijs van een elektrische step, dan kunnen we stellen dat een elektrische step onder de €500 goedkoop is. Teveel besparen op een e-step kan je uiteindelijk duur komen te staan. Kapotte onderdelen zijn niet altijd makkelijk te vervangen en zodra je de step vaarwel moet zeggen, ben je je koopvoordeel kwijt.

Op deze pagina leggen we je uit hoe een goedkope e-step verschilt van een duurder model. Daarnaast zetten we 5 modellen op een rijtje met een klein prijskaartje en goede beoordelingen. 

Aanbiedingen bijgewerkt: 22 februari 2022

De definitie van een goedkope elektrische step

Een e-step voor volwassenen op Elektrische-steps.com kost gemiddeld €919. Hier zitten uitschieters tussen van €3.000 die de gemiddelde prijs opkrikken. Op basis van de gemiddelde prijs van een elektrische step, kunnen we de volgende drie prijsklassen indelen: 

Prijsklassen elektrische steppen

Tip: kijk vóór de aanschaf van een goedkope e-step altijd goed naar het draaggewicht. De goedkoopste e-steps zijn vaak enkel geschikt voor kinderen.

Het verschil tussen een goedkope step en een duurder model

Een goedkope e-step legt het voornamelijk af op de actieradius (het maximale bereik op een volle accu) ten opzichte van een duurdere step. De gemiddelde elektrische step voor volwassenen tot €500 kan 20 kilometer afleggen. Voor e-steps van €500 tot €800 is dit 37 kilometer. 

Het vermogen van de accu bepaalt hoeveel kilometer je op een volle batterij kunt afleggen. De accu is doorgaans het duurste onderdeel van de step. Kies je voor een goedkope step, dan lever je dus vaak in op de actieradius.

Top-5 goedkope e-steps voor volwassenen

We hebben 5 goedkope modellen geselecteerd welke geschikt zijn voor volwassenen. Let op: de aangegeven prijs is een gemiddelde en kan afwijken van de actuele prijs.

[Klik op de links om meer te lezen over deze e-step]

  1. Xiaomi Essential
  2. Xiaomi 1S
  3. Denver 85350
  4. Razor E300S
  5. Ninebot E22E

#1 Xiaomi Essential

Gemiddelde prijs €299

Xiaomi essential elektrische stepTopsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 20 kilometer | Laadtijd: 4 uur | Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Laadtijd van 4 uur
+ Lichtgewicht van slechts 12,5 kg
Maximaal 20 kilometer bereik

De Xiaomi Essential is de goedkoopste e-step in het assortiment van Xiaomi. Het Chinese bedrijf staat bekend om budget producten van goede kwaliteit. De Xiaomi Essential is in 2020 uitgebracht en is sindsdien een van de beste e-steps tot €300.

De Mi Essential heeft een minimalistisch ontwerp wat veel wegheeft van de eveneens populaire Xiaomi M365. Het frame bestaat grotendeels uit aluminium. Hiermee weegt het geheel slechts 12,5 kg. Met behulp van het vouwsysteem klap je de step gemakkelijk in en kun je deze bijvoorbeeld meenemen in de trein.

Met een volle accu kun je 20 kilometer afleggen. Is de accu leeg, dan laad je deze in 4 uur weer volledig op. Tijdens het rijden kun je schakelen tussen drie snelheidsstanden via de knop aan het stuur. In de hoogste versnelling behaal je een topsnelheid van 20 km/h. 

De vernieuwde 8,5” luchtbanden profiteren van het verbeterde, robuuste en lekbestendige materiaal dat tot 3 keer duurzamer is dan eerdere Xiaomi versies.

#2 Xiaomi 1S

Gemiddelde prijs €360

Xiaomi-1S-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 6 uur | Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Maximaal bereik van 30 kilometer
+ Drie verschillende snelheidsmodi
Laadtijd van 5,5 uur

De Xiaomi 1S is een van de laatste releases binnen de Xiaomi collectie. Wegens de goede prijs-kwaliteitverhouding is de Xiaomi 1S ook in 2021 onder volwassenen een veel gekozen e-step.

De Xiaomi 1S beschikt over een 250W motor, aangedreven door een 275 Wh Li-ion-batterij. Op volle snelheid trekt de kilometerteller door naar de 25 km/h. Met een volle batterij kun je hier ongeveer 30 kilometer mee rijden. Is de accu leeg, dan laad je deze binnen 5,5 uur weer op. 

Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step binnen een paar seconden in te klappen. Zo kun je de step met een totaalgewicht van 12,5 kg aan de stuurbuis meetillen. 

Tijdens het rijden is het batterijpercentage af te lezen van het LED-display. Hier wordt ook de huidige snelheid, de versnelling en eventuele onderhoudsmeldingen weergegeven. Via de Mi Home-app kun je de Xiaomi 1S koppelen aan je telefoon. Zo kun je de step op slot zetten, rijstatistieken inzien en updaten naar nieuwe firmware-upgrades.

#3 Denver SEL-85350

Gemiddelde prijs €370

Denver-85350-oranje

Topsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 18 kilometer | Laadtijd: 2-3 uur | Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Draaggewicht tot 120 kg
+ Topsnelheid van 20 km/h
Weegt 14.2 kg

De Denver 85350 is de meest kleurrijke step in dit overzicht. Naast de zwarte uitvoering is dit model in het oranje, groen en wit verkrijgbaar. Je betaalt gemiddeld €349 voor deze step van Denver.

Met de aanwezige 350W motor kun je tot 20 kilometer per uur rijden. Daarbij heeft de accu een actieradius van 18 kilometer. Een lege accu is binnen twee tot drie uur weer volledig opgeladen.  

Opvallend aan de Denver SEL-85350 is het draaggewicht. Waar de gemiddelde step voor volwassenen 100 kg kan dragen, kan dit model tot 120 kg aan. Het veersysteem in combinatie met twee 8.5” luchtbanden stellen je in staat om hobbels en grof terrein te trotseren.

Wil je de step meenemen in de bus of trein, dan klap je deze binnen een paar seconden in. Dit maakt de step geschikt voor gebruik in combinatie met het openbaar vervoer.

#4 Razor E300S

Gemiddelde prijs €430

razor e300s

Topsnelheid: 24 km/h | Actieradius: 16 kilometer | Laadtijd: 12 uur | Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Voorzien van een afneembaar zadel
+ Breed deck om beide voeten op te plaatsen
 Enige montage vereist na aankoop

Met de Razor E300S hoef je niet te kiezen tussen een elektrische step mét of zonder zadel. De step beschikt namelijk over een afneembaar zitje. Met een prijskaartje van gemiddeld €320 is dit de goedkoopste e-step met een zadel.

Waar Razor bekend staat om haar kindersteppen, is de E300S volgens de producent zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. De step weegt 28 kg en heeft een draaggewicht van 100 kg. 

Op de hoogste snelheid kun je met de E300S 24 km/h rijden. Met deze snelheid heb je een bereik van maximaal 16 kilometer, tot de batterij moet worden opgeladen.

De E300S beschikt over een breed oppervlak waar je beide voeten naast op kunt plaatsen. In combinatie met de 10” luchtbanden geeft je dit als bestuurder extra stabiliteit tijdens het rijden.

#5 Ninebot E22E

Ninebot-E22E-elektrische-stepTopsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 22 kilometer | Laadtijd: 3,5 uur | Wielmaat: 9″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Weegt slechts 13,5 kg
+ De batterij is binnen 3,5 uur volledig opgeladen
 Maximale snelheid van 20 km/h

De Ninebot E22E is sinds de presentatie in 2020 uitgegroeid tot de prijsvechter binnen de Segway Ninebot collectie. De E22E is een goed instapmodel met een stevige bouw.

De step heeft een topsnelheid van 20 km/h. Met de aanwezige 184 Wh batterij leg je hier maximaal 22 kilometer mee af. Een groot voordeel van de Ninebot E22E is de relatief korte laadtijd. In 3,5 uur laad je de batterij weer helemaal vol.

Wil je de snelheid en actieradius een boost geven? Dat kan. Door het aansluiten van een tweede accu aan de stuurpen verhoog je de topsnelheid naar 25 km/h en kun 45 kilometer rijden.

Ook de Ninebot E22E laat zich makkelijk meetillen. Met een gewicht van 13,5 kg en de mogelijkheid om de step in te klappen neem je de step overal mee naartoe.

hulp nodig bij je keuze?
Bekijk onze selectie met de beste e-steps van dit moment. Of gebruik onze Keuzehulp en ontdek in vier vragen de e-step die bij jou past.
Logo