Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Deze goedkope elektrische steps zijn de beste keuze

Niet teveel betalen voor producten die we kopen, dat willen we allemaal. Wat mag je verwachten van de kwaliteit bij een goedkope elektrische step? Is goedkoop ook duurkoop? 

We hebben een aantal e-steps met een klein prijsje voor je op een rij gezet. Hierbij hebben we gekeken naar e-steps met een lage prijs, maar toch van degelijke kwaliteit zijn.

De definitie van een goedkope elektrische step

Wat voor de een goedkoop is, kan voor de ander een flinke uitgave zijn. Laten we om deze reden de definitie van een goedkope (laaggeprijsde), gemiddelde en hooggeprijsde e-step beschrijven, op basis van gemiddelden in de markt:

Prijsklassen elektrische steppen

Tip: kijk vóór de aanschaf van een goedkope e-step altijd goed naar het draaggewicht. De goedkoopste e-steps zijn vaak enkel geschikt voor kinderen.

Top-5 goedkope e-steps voor volwassenen

We hebben de 5 goedkoopste elektrische steps voor volwassenen op een rijtje gezet:

[Klik op de links om meer te lezen over deze e-step]

  1. Razor E300
  2. Denver SCO-65100
  3. Denver 85350
  4. Razor E300S
  5. Xiaomi Essential

1. Razor E300

Gemiddelde prijs: €229

Razor-E300-grijsTopsnelheid: 16 km/h | Actieradius: 12 kilometer | Laadtijd: 10 uur | Wielmaat: 9″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Werkt met kettingaandrijving
+ Stalen frame
Enige montage voor eerste gebruik

De Razor E300 is een geschikt model voor volwassenen en tieners die op zoek zijn naar een degelijke e-step, zonder diep in de buidel te hoeven tasten. 

De gemiddelde prijs van de Razor E300 ligt rond de €229.

De E300 beschikt over een 24V batterij en een 250W motor met kettingaandrijving. Hiermee kun je 45 minuten rijden op een topsnelheid van 16 km/h. Omgerekend is dit zo’n 12 kilometer op een volle accu.

Bij het ontwerp van de E300 is aandacht besteedt aan stevigheid en rijcomfort. Het brede deck, stalen frame en de voorvork zorgen samen voor controle tijdens het rijden.

2. Denver SCO-65100

Gemiddelde prijs: €235

Topsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 12 kilometer | Laadtijd: 2-3 uur | Wielmaat: 6.5| Type banden: Massieve banden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Weegt slechts 9.6 kg
+ In 2-3 uur opgeladen
Actieradius van 12 kilometer

De Denver SCO-65100 is een eenvoudige elektrische step, ontworpen met het oog op gemak. De eenvoud van deze e-step vertaald zich naar een klein prijskaartje.

Met een gemiddelde prijs rond de €235 is dit een van de goedkoopste e-steps van dit moment.

De step beschikt over een actieradius van 12 kilometer op een volle accu. Dit tegen een topsnelheid van 20 kilometer per uur. In 2 tot 3 uur is een lege accu weer volgeladen.

De Denver SCO-65100 is tevens het ‘veertje’ in deze lijst. Het totaalgewicht van de step bedraagt slechts 9.6 kg. Zo til je de step makkelijk met je mee in het openbaar vervoer.

3. Denver 85350

Gemiddelde prijs: €290

Denver-85350-oranje

Topsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 18 kilometer | Laadtijd: 2-3 uur | Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Draaggewicht tot 120 kg
+ Topsnelheid van 20 km/h
Weegt 14.2 kg

De Denver 85350 is de krachtpatser onder de goedkope e-steps. Met de 350W motor haal je topsnelheden van 20 km/h.

Daarbij heeft de Denver 85350 een actieradius van 18 kilometer en kan de step een gewicht van 120 kg dragen. 

De prijs van deze e-step ligt momenteel bij verschillende aanbieders rond de €290

Het veersysteem in combinatie met de 8.5” luchtbanden stellen de Denver 85350 in staat om hobbels en grof terrein te trotseren.

Ga je de step meenemen in de bus of trein, dan klap je deze met gemak binnen een paar seconden in.

In combinatie met een indrukwekkende laadtijd van 2-3 uur maken deze e-step een geschikte keuze voor forensen.

4. Razor E300S

Gemiddelde prijs: €320

Razor E300S elektrische step

Topsnelheid: 24 km/h | Actieradius: 16 kilometer | Laadtijd: 12 uur | Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Voorzien van een afneembaar zadel
+ Breed deck om beide voeten op te plaatsen
Enige montage vereist na aankoop

Met de Razor E300S hoef je niet meer te kiezen tussen een elektrische step mét of zonder zadel. De step beschikt namelijk over een afneembaar zitje.

Met een prijskaartje van gemiddeld €320 kan deze e-step bestempeld worden als een toegankelijk instapmodel.

De step weegt 28 kg en heeft een draaggewicht van 100 kg. Waar Razor bekend staat om haar kindersteppen, is de E300S zowel geschikt voor kinderen als volwassenen.

De E300S beschikt over een breed oppervlak om beide voeten naast elkaar op te zetten. In combinatie met de 10” luchtbanden geeft je dit als bestuurder extra stabiliteit wanneer je zo nu en dan een hobbeltje meepakt.

Met een maximale snelheid van 24 km/h is de E300S de snelste e-step in het assortiment van Razor. Een volle accu geeft je een maximaal bereik van 16 kilometer.

5. Xiaomi Essential

Gemiddelde prijs: €320

Xiaomi essential elektrische step

Topsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 18 kilometer | Laadtijd: 2-3 uur | Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Weegt slechts 12 kg
+ Drie verschillende snelheidsmodi
Geen schokdempers

Xiaomi staat bekend om haar budget e-steps van goede kwaliteit. De Xiaomi Essential is niet de goedkoopste in deze lijst, maar heeft wel een van de betere prijs-kwaliteitverhoudingen.

De Xiaomi Mi Essential heeft een minimalistisch ontwerp en is gemaakt van aluminium. Hierdoor weegt de step slechts 12 kg.

De prijs van deze e-step ligt bij verschillende aanbieders rond de €330.

De step beschikt over drie snelheidsstanden die je kunt bedienen via de knop aan het stuur. In de hoogste versnelling behaal je een topsnelheid van 20 km/h. 

Op een volle accu kun je 20 kilometer rijden. Is de accu leeg, dan laad je deze in 4 uur weer volledig op.

De vernieuwde 8,5” luchtbanden profiteren van het verbeterde, robuuste en lekbestendige materiaal dat tot 3 keer duurzamer is dan eerdere Xiaomi versies.

hulp nodig bij je keuze?
Bekijk onze selectie met de beste e-steps van dit moment. Of gebruik onze Keuzehulp en ontdek in vier vragen de e-step die bij jou past.
Logo