De beste elektrische steps van 2020

In 2020 kunnen we niet meer om de elektrische step heen. Elektrische-steps.com kon natuurlijk niet met de volgende vraag blijven zitten: wat is nou de beste elektrische step? Bij onze tests hebben wij onder andere gelet op rijcomfort, veiligheid, batterijduur en prijs. Na tig ritjes door de Nederlandse en Belgische straten zijn we bij de volgende top-5 uitgekomen:

Top 5 elektrische steps van dit moment

1. Xiaomi M365 Pro

xiaomi m365 pro

+ Actieradius van 30 kilometer
+ Voorzien van elektrisch beveiligingssysteem

Het grote broertje van de M365 is de Xiaomi M365 Pro. Deze in 2019 op de markt gebrachte elektrische step van Xiaomi heeft een paar vernuftige upgrades. Zo beschikt de Pro onder ander over een vergrote actieradius en een verbeterde display.

Met de drie verschillende snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één accu) of ‘snelheid’ gaat. Voor beide type rijders is de Xiaomi M365 Pro een waardige upgrade.
Bekijk deze e-step

2. Ninebot by Segway ES4

Segway ES4 - format

+ De e-step met de grootste actieradius van wel 45 kilometer!
+ Kwaliteit van Segway

De Ninebot by Segway ES4 is de elektrische step met een van de beste accu’s op de markt. Op één acculading rijdt je namelijk tot wel 45 kilometer! Handig als je niet elke dag de accu van je e-step wilt opladen.

Verder kenmerkt deze step zich door de comfortabele rijstijl. De schokdempers (die zowel voor als achter aanwezig zijn) zorgen voor een stabiele wegligging. Kortom: met deze e-step krijg je waar voor je geld!
Bekijk deze e-step

3. Xiaomi M365

Xiaomi M365

+ Eén van de best verkochte e-steps van 2020
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

Inmiddels ietwat verouderd, maar nog steeds een klassieker! Tijdens je zoektocht naar de beste elektrische step, heb je de Xiaomi M365 gegarandeerd al voorbij zien komen. Gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding is deze e-step met recht een van de best verkochte modellen van het moment.

De step is opvouwbaar, extra comfortabel door de grote wielen en zeer veilig dankzij het dubbele remsysteem. Een leuke extra: met de bijgeleverde mobiele applicatie heb je realtime inzicht in je rijgedrag!
Bekijk deze e-step

4. Ninebot Max

Ninebot Kickscooter Max G30

+ Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden

De Segway Ninebot Kickscooter Max G30 is het nieuwste pareltje van Segway. Met een actieradius van 65 kilometer is dit een krachtig vervoermiddel waar je onbezorgd meerder ritjes op één acculading mee kunt afleggen. Zoals we van Segway gewend zijn is ook dit model uit 2019 strak afgewerkt en voorzien van de nodige stijlvolle details.

Zo kenmerkt de step zich onder andere door de gele details rondom de wielen. De banden zelf zijn 1.5″ groter dan bij de gemiddelde e-step, wat zorgt voor iets minder trillingen tijdens het rijden.
Bekijk deze e-step

5. Ninebot ES2

ninebot es2 e-step

+ In slechts 3.5 uur volledig opgeladen!
+ Uit te breiden met extra batterij voor een extra lange actieradius

Misschien niet de nieuwste, maar nog steeds een van de populairste! De Ninebot ES2 is al langere tijd een van de best verkochte e-steps van Segway. Waarom? De ES2 heeft een strak, modern design én beschikt over opvallende (zelf in te stellen) ‘neonlichten’ onder het frame. 

Ben je van plan om de ES2 voor woon- en werkverkeer te gebruiken? Met een prima actieradius van 25 kilometer en een gewicht van 12.5 kg kun je deze e-step voor verschillende type ritjes gebruiken. Met behulp van het ‘one touch’-inklapsysteem neem je de step ook gemakkelijk mee in het OV. Wel zo handig!
Bekijk deze e-step

Elke step heeft weer andere kenmerken waarmee deze zich onderscheidt. Hoe handig zou het zijn om verschillende steps in één overzicht met elkaar te kunnen vergelijken? Juist, dat dachten wij ook. Neem een kijkje in ons volledige overzicht van e-steps.