De beste elektrische steps van 2020

In 2020 kunnen we niet meer om de elektrische step heen. Maar welke elektrische step is nou de beste? We namen de proef op de som.

Bij onze tests hebben is onder andere gelet op rijcomfort, veiligheid, actieradius en het prijskaartje. Bekijk hier onze selectie van de beste elektrische steps van 2020:

Top 7 elektrische steps van dit moment

[Klik op de links om meer te lezen over deze e-step]

  1. Inokim OX S
  2. Ninebot Max
  3. Boosted Rev
  4. Xiaomi M365 Pro
  5. Ninebot by Segway ES4
  6. Xiaomi M365
  7. Ninebot ES2

1. Inokim OX S

Inokim OX S step elektrisch PDP

 

+ Ongekende actieradius van 110 kilometer
+ Maximale snelheid van 39 km/h

Inokim is als merk nog relatief onbekend in Nederland en België. Grote kans dat daar snel verandering in komt. De Inokim OX S mag zich met recht één van de meest indrukwekkende e-steps noemen die wij getest hebben.

De OX S is een e-step voor de serieuze rijder. Met een maximale snelheid van 39 km/h, actieradius van 110 kilometer en verstelbare vering is dit model een unieke alles-in-een e-step. Voor zowel woon-werkverkeer als pittige off-road ritjes zit je met de Inokim OX S goed.
Bekijk op DRX-Wheels

2. Ninebot Max

Ninebot Kickscooter Max G30

+ Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden

De Segway Ninebot Kickscooter Max G30 is het nieuwste pareltje van Segway uit 2019. Met een actieradius van 65 kilometer is dit een krachtig vervoermiddel waar je onbezorgd meerder ritjes op één acculading mee kunt afleggen. Zoals we van Segway gewend zijn is ook dit model strak afgewerkt en voorzien van de nodige stijlvolle details.

Zo kenmerkt de step zich onder andere door de gele details rondom de wielen. De banden zelf zijn 1.5″ groter dan bij de gemiddelde e-step, wat zorgt voor iets minder trillingen tijdens het rijden.
Bekijk op Amazon.nl

3. Boosted Rev

boosted rev

+ Maximale snelheid van 39 km/h
+ In slechts 3 uur volledig opgeladen

Onze verwachtingen werden volledig waargemaakt [en overtroffen] bij het produceren van de Boosted Rev review. Dit is zonder twijfel één van de beste elektrische steps die ooit gemaakt is. Met een topsnelheid van 39 km/h is dit ook een van de krachtigste e-steps die je kunt vinden.

De 1500W motor en ‘Two-Wheel’ aandrijving trekt je vanuit stilstand binnen een paar seconden naar een topsnelheid. Met een volledig opgeladen accu leg je maximaal 32 kilometer af. En nog mooier: in slechts drie uur is de 370Wh accu weer volledig opgeladen.
Bekijk op Fatdaddy

4. Xiaomi M365 Pro

xiaomi m365 pro

+ Actieradius van 30 kilometer
+ Voorzien van elektrisch beveiligingssysteem

Het grote broertje van de M365 is de Xiaomi M365 Pro. De in 2019 uitgebrachte elektrische step van Xiaomi heeft een paar vernuftige upgrades. Zo beschikt de Pro onder ander over een vergrote actieradius en een verbeterde display.

Met drie verschillende snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. Voor beide type rijders is de Xiaomi M365 Pro een waardige upgrade.
Bekijk op bol.com

5. Ninebot by Segway ES4

Segway ES4 - format

+ Grote actieradius van wel 45 kilometer!
+ Vertrouwde kwaliteit van Segway

Ben je op zoek naar een e-step om grote afstanden mee af te leggen? De Ninebot by Segway ES4 beschikt door de dubbele accu over een flinke actieradius. Op één acculading rijdt je namelijk tot wel 45 kilometer! 

Verder kenmerkt deze step zich door de comfortabele rijstijl. De schokdempers (die zowel voor als achter aanwezig zijn) zorgen voor een stabiele wegligging. Kortom: met deze e-step krijg je waar voor je geld!
Bekijk op bol.com

6. Xiaomi M365

Xiaomi M365

+ Eén van de best verkochte e-steps van 2020
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

Inmiddels ietwat verouderd, maar nog steeds een klassieker. Bij de zoektocht naar de beste elektrische step, heb je de Xiaomi M365 gegarandeerd al voorbij zien komen. Gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding is deze e-step met recht een van de best verkochte modellen van dit moment.

De M365 is opvouwbaar, extra comfortabel door de grote wielen en veilig in gebruik dankzij het dubbele remsysteem. Een leuke extra: met de bijgeleverde mobiele applicatie heb je realtime inzicht in je rijgedrag!
Bekijk op bol.com

7. Ninebot ES2

ninebot es2 e-step

+ Laadtijd van slechts 3.5 uur
+ Uit te breiden met extra batterij voor extra kilometers

De Ninebot ES2 is niet het nieuwste model in deze lijst, maar zeker niet minder geliefd. Sinds de release in 2018 is dit model uit de Ninebot ES serie van Segway erg populair. Wegens de goede prijs-kwaliteitverhouding is de Ninebot ES2 ook in 2020 nog een veel gekochte e-step.

De ES2 heeft net als vergelijkbare modellen in zijn prijsklasse een maximale snelheid van 25 km/h. Wat de Ninebot ES modellen uniek maakt is de mogelijkheid om met behulp van een tweede batterij de actieradius aanzienlijk te vergroten. Zo heeft de ES2 een standaard actieradius van 25 kilometer, maar met de extra batterij is dit uit te breiden naar 45 kilometer.
Bekijk op Amazon.nl

Elke step heeft weer andere kenmerken waarmee deze zich onderscheidt. Hoe handig zou het zijn om verschillende steps in één overzicht met elkaar te kunnen vergelijken? Juist, dat dachten wij ook. Neem een kijkje in ons volledige overzicht van e-steps.