Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

De beste elektrische steps van 2021

Bij de selectie van de beste e-steps zijn we uitgegaan van tests uitgevoerd door Elektrische-steps.com, technische productspecificaties, beoordelingen van consumenten en verkoopcijfers. Bekijk hier onze selectie van de beste elektrische steps van 2021:

Top 9 elektrische steps van dit moment

[Klik op de links om meer te lezen over deze e-step]

 1. Ninebot Max
 2. Xiaomi Pro 2
 3. Zero 10X
 4. Ninebot by Segway ES4
 5. Zero 9
 6. Inokim OX S
 7. Ninebot E22E
 8. Inokim Light 2
 9. Xiaomi 1S

1. Ninebot Max

Ninebot by Segway Kickscooter Max G30

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden
Laadtijd van 6 uur

De Ninebot Max G30 is een van de laatst uitgebrachte e-steps door Segway Ninebot. Na de presentatie in 2019 is de Ninebot Max uitgegroeid tot een populaire e-step. Segway heeft dit succes te danken aan de combinatie van ‘performance en looks’ die in deze e-step verpakt zitten.

Met de aanwezige 350 Watt achterwielmotor behaal je een maximale snelheid van zo’n 25 km/h. Indrukwekkend aan de Ninebot Max is de actieradius, oftewel het maximale bereik met een volle accu. De 551 Wh accu laat je maar liefst 65 kilometer op één acculading afleggen.

De Ninebot Max beschikt over een helder voor- en achterlicht (tevens remlicht) waarmee je goed zichtbaar bent in het donker. Daarnaast heeft de step een IP54 waterbestendigheid, waarmee je ook een regenbui kunt trotseren. 

Wil je je e-step ook meenemen in de bus of trein? Dan klap je de Ninebot Max binnen een paar seconden in met behulp van het vouwmechanisme. Eenmaal op plaats van bestemming zet je hem gemakkelijk op slot via de beschikbare app. De combinatie van een stevige actieradius en gemakkelijke draagbaarheid maakt deze e-step voor een brede doelgroep een slimme keuze.

2. Xiaomi Pro 2

xiaomi m365 pro 2

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Ruime actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
Bovengemiddelde laadtijd van 9 uur

De opvolger van de Xiaomi Pro en broer van de welbekende Xiaomi M365; dat is de Xiaomi Pro 2. Deze in 2020 uitgebrachte e-step heeft een paar vernuftige upgrades meegekregen ten opzichte van zijn voorgangers. 

Zo beschikt de Pro 2 onder andere over een actieradius van 45 kilometer. Dit wordt mogelijk gemaakt door Lithium ion accu van 446 Wh. Daarnaast heeft dit nieuwe model vernieuwde banden, fellere lichten en reflectoren. Net als zijn voorgangers is ook de Pro 2 inklapbaar. Met een gewicht van slechts 14.2 kg til je deze e-step gemakkelijk op. 

De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Dit houdt in dat de step energie teruggeeft aan de accu tijdens het remmen. Voor de gebruiker betekent dit meer kilometers op één acculading.

Het motorvermogen van 300W laat je een maximale snelheid behalen van 25 km/h. Met drie verschillende snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. 

3. Zero 10X

zero-10x-elektrische-step-pdp

Maximale snelheid: 65 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 10 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Ruime actieradius van 65 kilometer
+ Maximale snelheid van 65 km/h
High-end geprijsd

Met een actieradius van maar liefst 65 kilometer is de Zero 10X een waardig alternatief voor de snorfiets. Sinds de lancering van de 10X in 2018 is dit een elektrische step die zich qua prestaties ook in 2021 nog één van de beste mag noemen.

Dit is niet zomaar een ‘dertien in een dozijn’ elektrische step. De Zero 10X is gebouwd voor de serieuze rijder. Het sportieve stuur, sublieme vering, dubbele 1000W aandrijving en maximale snelheid van 65 km/h zorgen voor een unieke rijervaring. 

De 10” luchtgevulde banden en vering aan voor- en achterzijde vangen trillingen tijdens het rijden op. Dit maakt de Zero 10X een geschikte elektrische step voor verschillende doeleinden. Denk aan dagelijkse (middel-)lange afstandsritten en off-road avonturen. 

4. Ninebot ES4

Segway ES4 - format

Maximale snelheid: 30 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Uit te breiden met een extra accu
+ Gewicht van 14 kg
Achterspatbord dekt niet het hele wiel af

De Ninebot ES4 is een veelgenoemde e-step in de inmiddels bekende Ninebot-serie. Ben je op zoek naar een elektrisch step met een betrouwbare actieradius? Dan zit je met de ES4 goed.

De Ninebot ES4 beschikt over een extra accu aansluiting. Hiermee vergroot je de maximale actieradius tot 45 kilometer. Ga je deze e-step gebruiken voor de laatste kilometers naar werk? Dan zal je deze waarschijnlijk niet elke dag hoeven op te laden.

Net als de Ninebot Max beschikt de ES4 over een IP54 waterbestendigheid. De massieve 8” voorband en 7.5” achterband worden beiden ondersteund door schokabsorptie. Dit komt het rijcomfort ten goede bij ruw wegdek.

De 300W motor laat je optrekken tot een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Het dubbele mechanische- en elektrische remsysteem zorgt ervoor dat je vanaf topsnelheid weer veilig tot stilstand komt.

5. Zero 9

Zero-9-elektrische-step

Maximale snelheid: 45 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 4-5 uur |
Wielmaat:
9″ Type banden: Luchtbanden Meer info Lees onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
In slechts 4-5 uur volledig opgeladen
+ Actieradius tot 50 kilometer
Het inklappen van de step vergt wat oefening

Zero is een van de A-merken binnen de wondere wereld van de elektrische step. De Zero 9 is hier zeker geen uitzondering op. De geïntegreerde vering in de voorste stuurkolom en geavanceerde bij het achterwiel zorgen voor een zeer comfortabele rijervaring. 

De Zero 9 combineert de behoeftes van verschillende gebruikers in één elektrische step. De recreatieve ‘stepper’ kan met de Z9 in het weekend tot 50 kilometer op een volle accu afleggen, tegen een een indrukwekkende topsnelheid van 50 km/h. Gebruik je de Z9 voor woon-werkverkeer? Dan is deze inklapbaar om mee te nemen in het OV én laad je deze tijdens je dienst in 4-5 uur weer volledig op.

Met de Zero 9 val je ook in het donker goed op. Naast de voor- en achterlichten beschikt de Z9 namelijk over led verlichting. De stuurpen van de step is voorzien van een felle LED-strip met verwisselbare kleuren. Als klap op de vuurpijl heeft de Z9 aan weerszijden van het deck ‘ground effect’ LED-strips die de weg verlichten. 

6. Inokim OX S

Inokim OX S step elektrisch PDP

Maximale snelheid: 39 km/h | Actieradius: 110 kilometer | Laadtijd: 14 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden Meer info Lees onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Ongekende actieradius van 110 kilometer
+ Uitmuntende vering, geschikt voor off-road terrein
Laadtijd van 14 uur

Ben je nog niet bekend met Inokim? Dan is het hoog tijd dat daar verandering in komt. De Inokim OX S mag zich met recht één van de meest indrukwekkende e-steps noemen die wij getest hebben.

De OX S is een e-step voor de serieuze rijder. Met een maximale snelheid van 39 km/h, actieradius van 110 kilometer en verstelbare vering is dit model een unieke high-end elektrische step.

Een opvallend kenmerk van deze e-step is de verbinding van het voorwiel via de voorvork. Deze constructie zorgt ervoor dat de vering aan de voorkant trillingen opvangt, voor deze het stuur bereiken. Dit komt vooral goed van pas bij het rijden over onverhard terrein of oneffen wegdek.

De Inokim OX beschikt over een extra groot deck. Met een breedte van 21 cm geeft dit genoeg ruimte om twee voeten naast elkaar te plaatsen. In combinatie met 10″ luchtbanden zorgt dit voor extra balans tijdens het rijden.

7. Ninebot E22E

Ninebot E22E van Segway

Maximale snelheid: 20 km/h | Actieradius: 22 kilometer | Laadtijd: 3.5 uur |
Wielmaat:
9″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Lichtgewicht: weegt slechts 12 kg
+ In slechts 3.5 uur volledig opgeladen
Maximale snelheid van 20 km/h

Kennen we de Xiaomi M365 nog? De Ninebot E22E is hard op weg om deze klassieker qua populariteit te vervangen. Qua prestaties is dit niet de meest indrukwekkende e-step in deze lijst. Maar vanwege de degelijke prijs-kwaliteitverhouding is dit in korte tijd een populair model geworden.

Wat mag je van de Ninebot E22E verwachten? Je kunt deze e-step zien als instapmodel. Daar zijn ook de specificaties naar ingericht. De maximale snelheid ligt met 20 km/h zo’n 5 kilometer onder het gemiddelde. Op deze snelheid behaal je een maximale actieradius van 22 kilometer.

Een groot voordeel van de E22E is de draagbaarheid. Met 12 kg is het de lichtste e-step in deze lijst. Ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen in het openbaar vervoer. In je zoektocht naar een elektrische step met een klein prijskaartje, is de Ninebot E22E er een om in overweging te nemen.

8. Inokim Light 2

inokim light 2 oranje

Maximale snelheid: 34 km/h | Actieradius: 35 kilometer | Laadtijd: 4.5 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Binnen 4.5 uur weer volledig opgeladen
+ Met slechts 13.7 kg makkelijk mee te nemen in het OV
Bovengemiddelde prijs

Binnen de collectie van Inokim staat de Inokim Light 2 volledig in het teken van de forens. Met een gewicht van slechts 13.7 kg is deze e-step gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. De combinatie met het vermogen wat deze e-step onder de motorkap schuilhoudt, maakt de Inokim Light 2 een interessante kandidaat.

De Light 2 onderscheidt zich onder andere met een relatief hoge maximum snelheid. Met 34 km/h is deze Inokim step 36% sneller dan andere e-steps in zijn gewichtsklasse. Daarnaast is het materiaalgebruik bij de Inokim Light 2 van hoge standaard (Aviation Aluminum-alloy). 

Met een volledig opgeladen accu leg je maximaal 35 kilometer af. In slechts 4.5 uur is de 350W motor weer klaar voor gebruik. De Inokim Light 2 is een van de weinige e-steps die in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar is; voor ieder wat wils.

9. Xiaomi 1S

Xiaomi mija 1s

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 30 kilometer
+ Lichtgewicht van slechts 12.5 kg
Draaggewicht tot 100 kg

De Xiaomi 1S is een van de laatst toegevoegde modellen binnen de Xiaomi collectie. Sinds de release in 2020 is dit model wederom erg populair. Wegens de strakke prijs-kwaliteitverhouding is de Xiaomi 1S ook in 2021 een veel gekochte e-step.

De 1S heeft net als vergelijkbare modellen in zijn prijsklasse een maximale snelheid van 25 km/h. Wat de Xiaomi steps geliefd maken is het lichte gewicht. Zo heeft de 1S een totaalgewicht van 12.5 kg. Met de mogelijkheid om de e-step ook in te klappen, neem je de Xiaomi 1S gemakkelijk mee in de bus of trein.

Elke step heeft weer andere kenmerken waarmee deze zich onderscheidt. Wil je graag alle e-steps in één overzicht met elkaar vergelijken op prijs en prestaties? Neem dan een kijkje in ons volledige overzicht van e-steps.

De beoordelingscriteria

Wat maakt de beste elektrische step nou echt ‘dé beste’? Deze vraag zal hoogstwaarschijnlijk iedereen op een andere manier beantwoorden. Om deze reden nemen we bij de beoordeling van de beste elektrische step verschillende criteria in overweging. 

Hierbij kijken we hoofdzakelijk naar de volgende aspecten:

 • Algemene beoordelingen: voorop staat de algemene beoordeling van een elektrische step. Dit is een combinatie van klantbeoordelingen en keuring door Elektrische-steps.com. 
 • Het prijskaartje: prijs is voor velen een belangrijke factor in de zoektocht naar een elektrische step. In onze selectie houden wij hier rekening mee door te kijken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • De actieradius: het bereik is eveneens een belangrijk kenmerk waar sommige e-steps zich duidelijk in onderscheiden. Lees meer over de actieradius van een e-step.
 • De maximale snelheid: ook de snelheidsduivels verliezen we in onze top-9 niet uit het oog. Ben jij hier een van? Bekijk dan ons specifieke overzicht met de snelste elektrische steppen.
 • De draagbaarheid: het laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, criterium is draagbaarheid. Lees hier meer over inklapbare e-steps.

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen het ruime aanbod aan e-steps? Bekijk dan onze Elektrische step Keuzehulp en ontdek in 5 vragen welke tweewieler het beste bij jou past.

Logo
Shopping cart