De beste elektrische steps van 2023

De elektrische step is populairder dan ooit; steeds meer mensen zijn trotse bezitter van deze elektrische tweewieler. Er zijn tegenwoordig tientallen merken en honderden e-steps op de markt. Dit maakt de keuze steeds lastiger. Welke elektrische step is de beste keuze?

Bij onze selectie zijn we uitgegaan van actuele verkoopcijfers, authentieke beoordelingen, productspecificaties en reviews van de redactie. Alle modellen op deze pagina zijn geschikt voor volwassenen.

Laatst bijgewerkt op: 08-03-2023

Hoe kies je de juiste e-step?

Uit onderzoek van Elektrische-steps.com blijkt dat de topsnelheid én de prijs van een e-step de meest doorslaggevende factoren zijn bij de aankoop. Wil je er zeker van zijn dat je keuze aansluit bij jouw gebruik? Neem dan ook de volgende drie factoren mee in je overweging:

  • Het gebruik: kies voor een inklapbaar model wanneer je de step regelmatig wilt meenemen in het openbaar vervoer. Ben je van plan om voornamelijk off road ritten te maken? Kijk dan naar e-steps met een stevige vering en grote luchtbanden.
  • De actieradius: gemiddeld kan een elektrische step tussen de 20 en 40 kilometer afleggen op een volle accu. Houdt er rekening mee dat een groot bereik hand in hand gaat met een lange(re) laadtijd.
  • Het gewicht: hiermee bedoelen we zowel het gewicht van de step zelf als het gewicht dat de step kan dragen (draaggewicht). Een e-step voor volwassenen weegt gemiddeld 18 kg, waarbij het draaggewicht maximaal 150 kg is.

Wat kost een goede elektrische step?

De prijs van een elektrische step is zeer variabel. De accu heeft de grootste invloed op de prijs. Hoe groter het bereik, hoe groter het prijskaartje.

De gemiddelde prijs voor een step op Elektrische-steps.com is €848, met uitschieters van €2.999 (hoog) en €130 (laag). Op basis van de verschillende prijscategorieën, kunnen we de volgende segmenten onderscheiden:

Prijsklassen elektrische steppen

Top 11 elektrische steps van dit moment

Welke elektrische step mag zich nu écht de beste noemen? We hebben 11 e-steps geselecteerd die in verschillende prijs- en prestatieklassen uitblinken:

[Klik op de link om meer te lezen over deze e-step]

1. De beste allround-step: Ninebot Max G30
2. De Xiaomi-step met de grootste actieradius: Xiaomi Pro 2
3. De best geprijsde e-step met meer dan 100 km bereik: Vsett 10+
4. De meest veelzijdige e-step: Vsett 9+
5. De beste elektrische step tot €500: Xiaomi Scooter 3
6. De e-step met de beste vering: Vsett 11+
7. De beste e-step tot 60 km/h: Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus
8. De beste e-step met massieve banden: Ninebot E22E
9. De beste goedkope e-step: Xiaomi Essential
10. De beste e-step tot 25 km/h: Xiaomi 1S
11. De beste all terrain e-step: Kaabo Mantis 10 Pro Plus

#1. Ninebot Max G30

De beste allround-step

Elektrische-step-Ninebot-Max-G30

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden
Laadtijd van 6 uur

De Ninebot Max G30 is een van de laatst uitgebrachte e-steps door Segway Ninebot. Na de presentatie in 2019 is de Ninebot Max uitgegroeid tot een populaire e-step. Segway heeft dit succes te danken aan de combinatie van ‘performance en looks’ die in deze e-step verpakt zitten.

Met de aanwezige 350 Watt achterwielmotor behaal je een maximale snelheid van zo’n 25 km/h. Indrukwekkend aan de Ninebot Max is de actieradius, oftewel het maximale bereik met een volle accu. De 551 Wh accu laat je maar liefst 65 kilometer op één acculading afleggen.

De Ninebot Max beschikt over een helder voor- en achterlicht (tevens remlicht) waarmee je goed zichtbaar bent in het donker. Daarnaast heeft de step een IP54 waterbestendigheid, waarmee je ook een regenbui kunt trotseren. 

Wil je je e-step ook meenemen in de bus of trein? Dan klap je de Ninebot Max binnen een paar seconden in met behulp van het vouwmechanisme. Eenmaal op plaats van bestemming zet je hem gemakkelijk op slot via de beschikbare app.

De combinatie van een stevige actieradius en gemakkelijke draagbaarheid maakt deze e-step voor een brede doelgroep een slimme keuze.

#2. Xiaomi Pro 2

De Xiaomi-step met de grootste actieradius

Xiaomi-Pro-2-e-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Ruime actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
Bovengemiddelde laadtijd van 9 uur

De opvolger van de Xiaomi Pro en broer van de welbekende Xiaomi M365; dat is de Xiaomi Pro 2. Deze in 2020 uitgebrachte e-step heeft een paar vernuftige upgrades meegekregen ten opzichte van zijn voorgangers. 

Zo beschikt de Pro 2 onder andere over een actieradius van 45 kilometer. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Lithium ion accu van 446 Wh. Daarnaast heeft dit nieuwe model vernieuwde banden, fellere lichten en reflectoren. Net als zijn voorgangers is ook de Pro 2 inklapbaar.

Met een gewicht van slechts 14,2 kg til je deze e-step gemakkelijk op. De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Dit houdt in dat de step energie teruggeeft aan de accu tijdens het remmen.

Voor de gebruiker betekent dit meer kilometers op één acculading. Het motorvermogen van 300W laat je een maximale snelheid behalen van 25 km/h. Met drie snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat.

#3. Vsett 10+

De best geprijsde e-step met meer dan 100 km bereik

Vsett-10+

Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 130 kilometer | Laadtijd: 5-14 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Ruime actieradius van 130 kilometer
+ Maximale snelheid van 80 km/h
High-end geprijsd

Met een actieradius van maar liefst 130 kilometer is de Vsett 10+ een waardig alternatief voor de snorfiets. Sinds de lancering van de 10+ mocht deze e-step zich qua performance meteen één van de beste noemen.

Dit is niet zomaar een ‘dertien in een dozijn’ elektrische step. De Vsett 10+ is gebouwd voor de serieuze rijder. Het sportieve stuur, de sublieme vering, dubbele 1400W aandrijving zorgen voor een unieke rijervaring. Voor je dagelijkse snelheidskick zit je ook goed met deze e-step: de topsnelheid ligt namelijk op een goede 80 km/h.

Er zijn drie type batterijen beschikbaar voor de 10+. Deze variëren van 21Ah tot 28Ah. Afhankelijk van het type batterij is de minimale actieradius 130 kilometer en maximaal 160 kilometer.

Onder het deck bevinden zich twee stevige 10″ luchtbanden. Oneffenheden in het wegdek worden via de wielen opgevangen met de schokdempers aan de voor- en achterzijde. Hiermee is de Vsett 10+ ook te gebruiken op off road terrein.

#4. Vsett 9+

De meest veelzijdige e-step

Vsett-9+

Topsnelheid: 53 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 10 uur |
Wielmaat:
8,5″ Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Dubbele mechanische schijfremmen
+ Topsnelheid van 53 km/h
Laadtijd van 10 uur met enkele lader

Vsett is een van de marktleiders als het aankomt op snelle en betrouwbare e-steps. De Vsett 9+ is de derde tweewieler van Vsett in deze lijst. En niet zonder reden. Met een topsnelheid van 53 km/h is dit een van de snelste elektrische steps in Europa. Het robuuste frame en de sublieme vering zorgen voor een unieke rijervaring.

De topsnelheid van 53 km/h wordt mogelijk gemaakt door twee Brushless Direct Drive-motoren van 650W. Met een druk op de DDM-knop aan het stuur schakel je tussen de enkele en dubbele motormodus. Zo ontgrendel je tijdens het rijden het volledige potentieel van deze step.

De 19Ah/21V accu heeft een actieradius van 50 kilometer. Aan de rechterkant van het stuur is het nieuwe VSTT Control Throttle Display gemonteerd. Hier kun je onder andere het batterijpercentage en de kilometerstand op aflezen.

De Vsett 9+ onderscheidt zich van andere e-steps met een groot vermogen door zijn gewicht. De step weegt ‘slechts’ 25 kg

De inklapbare stuurpen maakt het mogelijk om de step compact mee te nemen in je kofferbak of het openbaar vervoer. Met een drievoudige stuurvergrendeling is het welbekende wiebelende stuur van een elektrische step verleden tijd. 

#5. Xiaomi Scooter 3

De beste elektrische step tot €500

Xiaomi-Scooter-3-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 5,5 uur | Wielmaat: 8,5|
Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review 

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Lichtgewicht: weegt slechts 13,2 kg
+ In slechts 5,5 uur volledig opgeladen
Geen verbeterde actieradius t.o.v. de Xiaomi Pro 2

De Xiaomi Mi Scooter 3 werd in 2021 gepresenteerd. Met deze step bouwt Xiaomi voort op het succes van de Xiaomi M365-formule.

Met een gewicht van 13,2 kg is de Mi Scooter 3 een kilo lichter dan zijn voorganger. Dit maakt de step geschikt om overal mee naartoe te nemen.

De Mi Electric Scooter 3 heeft een 3-staps opvouwbaar ontwerp. Binnen enkele seconden klap je de step in, om bijvoorbeeld mee te nemen in het openbaar vervoer.

De Xiaomi Scooter 3 beschikt over een 275 Wh batterij. Deze is goed voor een bereik van zo’n 30 km. Met de 300W motor behaal je een topsnelheid van 25 km/h. Deze snelheid is tevens in lijn met het snelheidslimiet voor e-steps in Nederland en België. 

Een lege accu is in slechts 5,5 uur weer volledig opgeladen. Nieuw aan de Xiaomi 3 is de ‘Slaapmodus’. Deze modus stelt de step in staat om energie in de batterij op te slaan wanneer deze niet in gebruik (en minder dan 30% vol) is. Hiermee wordt de volledige capaciteit in de accu behouden voor een periode van 15 dagen.

Met de Mi Home App kun je de performance van de step inzien en meerdere functies bedienen. Zo kun je de step bijvoorbeeld vergrendelen, de kilometerstand inzien en ontvang je meldingen over firmware updates.

#6. Vsett 11+

De e-step met de beste vering

Vsett-11-plus

Topsnelheid: 85 km/h | Actieradius: 150 kilometer | Laadtijd: 8-15 uur |
Wielmaat:
11″ | Type banden: Luchtbanden 

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Maximaal bereik van 150 kilometer
+ Topsnelheid van 85 km/h
Weegt 58 kg

De Vsett 11+ is de ultieme elektrische step voor elke snelheidsduivel. Met een topsnelheid van een angstaanjagende 85 km/h is dit de snelste elektrische step van Europa. Het is dan ook overbodig om te benoemen dat dit model gemaakt is voor de sportieve rijder.

De step wordt aangedreven door twee krachtige 1500W brushless motoren. Vanaf de hoogste snelheid kom je weer veilig tot stilstand met behulp van de hydraulische schijfremmen. 

Twee 11” luchtbanden met schroefdraad maken het mogelijk om deze step mee te nemen voor een uitdagende off road rit. Hobbels worden maximaal gedempt door de hydraulische veren aan de achterzijde en schokbrekers aan de voorzijde. 

De stevige constructie maakt het mogelijk om de step met maximaal 150 kg te belasten. Hiermee is de Vsett 11+ een van de sterkste e-steps ooit.

De IP 54 rating maakt de step bestand tegen een plensbui. De 11+ heeft zich van andere VSETT-modellen onderscheiden door het afschaffen van het achterspatbord en de aanwezigheid van een innovatieve ‘tire hugger’. Deze voorkomt dat modder en water op je rug spatten wanneer je door slecht weer rijdt.

Met een volle 31,2Ah/60V Li-ion accu heb je een ongekend bereik van 150 kilometer. Dit maakt de Vsett 11+ een waardige vervanger van de scooter.

#7. Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

De beste e-step tot 60 km/h

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer | Laadtijd: 6-7 uur |
Wielmaat:
10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Draaggewicht tot 120 kg
+ 2200 Watt motorvermogen
Weegt 33,8 kg

De naam van deze step laat niets aan de verbeelding over: de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een echt ‘beest’. Topsnelheden tot 60 km/h en een actieradius van 100 kilometer. Dit is met recht een van de meest indrukwekkende e-steps van dit moment.

Het robuuste frame heeft twee borstelloze motoren onder de motorkap zitten. Deze zorgen samen voor een ongekend vermogen van 2200 Watt. Hiermee zit je binnen enkele seconden op een snelheid van 60 kilometer per uur. Via het dashboard schakel je tussen verschillende versnellingen en doseer je de snelheid naar eigen wens. 

Wil je jouw nieuwe elektrische step meenemen in de bus of trein? Dan is de Wolf Warrior niet de juiste keuze. Met een gewicht van 33,8 kg, stevige vering, schokbrekers en ABS-systeem is deze step beter inzetbaar als ‘moddervreter’. Kaabo, de producent van deze step, staat namelijk bekend als hofleverancier van e-steps voor off road gebruik.

De vering aan de voor- en achterkant absorberen hobbels en oneffenheden in het wegdek bij het rijden over elk type terrein. Met de aanwezigheid van dit stevige veersysteem kan de step een maximaal gewicht van 120 kg dragen.

#8. Ninebot E22E

De beste e-step met massieve banden

Ninebot-E22E-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 22 kilometer | Laadtijd: 3,5 uur |
Wielmaat: 9″ | Type banden: Massieve anti-lek banden  

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Weegt slechts 13,5 kg
+ In 3,5 uur volledig opgeladen
Topsnelheid van 20 km/h

De Ninebot E22E is sinds zijn release in 2020 uitgegroeid tot de nieuwe ‘prijsvechter’ binnen het assortiment van Segway Ninebot.  Qua prestaties is dit niet de meest indrukwekkende e-step in deze lijst. Maar vanwege de scherpe prijs-kwaliteitverhouding is het in korte tijd een populair model geworden.

Je kunt deze e-step zien als een goed instapmodel. Daar zijn ook de specificaties naar ingericht. De step heeft een topsnelheid van 20 km/h.

Met de aanwezige 184 Wh batterij leg je maximaal 22 kilometer af, voor de accu moet worden opgeladen. Een voordeel van de Ninebot E22E is de korte laadtijd: in slechts 3,5 uur laad je de batterij weer helemaal vol.

Wil je de performance een boost geven? Dat kan, door het aansluiten van een tweede accu aan de stuurpen. Hiermee verhoog je de topsnelheid naar 25 km/h en verdubbel je het bereik tot 45 kilometer.

Een groot voordeel van de E22E is de draagbaarheid. Met een gewicht van 13,5 kg til je de step gemakkelijk aan de stuurbuis mee.

#9. Xiaomi Essential

De beste goedkope e-step

Xiaomi essential elektrische stepTopsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 20 kilometer | Laadtijd: 4 uur |
Wielmaat:
8,5″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Gemakkelijk in te klappen en mee te nemen in het OV
+ Weegt slechts 12 kg
Actieradius van 20 kilometer

De Xiaomi Essential is de goedkoopste e-step in het assortiment van Xiaomi. Het Chinese bedrijf staat bekend om haar betrouwbare technologie, tegen een goede prijs. 

De Mi Essential heeft een minimalistisch ontwerp, wat veel wegheeft van zijn voorganger: de Xiaomi M365. Het frame bestaat grotendeels uit aluminium. Hiermee weegt het geheel slechts 12 kg

Een van de meest praktische eigenschappen van de Mi Essential is het 3-seconden vouwsysteem. Het dragen en opbergen van de step is eenvoudig en (volgens Xiaomi) de beste van alle Xiaomi steps. Zo klap je de step gemakkelijk in en kun je deze bijvoorbeeld meenemen in de trein.

Op een volle accu kun je 20 kilometer rijden. Is de accu leeg, dan laad je deze in 4 uur weer volledig op. Tijdens het rijden kun je schakelen tussen drie snelheidsstanden: voetgangersmodus, standaard modus en de sportmodus. In de hoogste versnelling behaal je een topsnelheid van 20 km/h. 

De vernieuwde 8,5” luchtbanden profiteren van het stevige profiel dat tot 3 keer duurzamer is dan eerdere Xiaomi versies. Dit verkleint de kans op een lekke band.

#10. Xiaomi 1S

De beste e-step tot 25 km/h

Xiaomi-1S-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 5,5 uur |
Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Actieradius van 30 kilometer
+ Lichtgewicht: weegt slechts 12,5 kg
Draaggewicht tot 100 kg

De Xiaomi 1S is een van de laatst toegevoegde modellen binnen de Xiaomi collectie. Sinds de release in 2020 is dit model wederom erg populair. Wegens de strakke prijs-kwaliteitverhouding is de Xiaomi 1S ook in 2023 een veel gekochte e-step.

De Xiaomi 1S beschikt over een 250W motor, aangedreven door een 275 Wh Li-ion-batterij. De 1S heeft, net als vergelijkbare modellen in zijn prijsklasse, een maximale snelheid van 25 km/h.

Xiaomi steps staan bekend om het gebruiksgemak en lichte gewicht. Met een totaalgewicht van 12,5 kg neem je de step gemakkelijk mee in het OV. Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step binnen een paar seconden in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis kunt meetillen.

Op een volle accu kun je zo’n 30 kilometer met de 1S rijden. Is de accu leeg, dan laad je deze in 5,5 uur weer vol. Tijdens het rijden is het batterijpercentage af te lezen van het LED-display. Hier worden ook de huidige snelheid, de versnelling en onderhoudsmeldingen weergegeven.

Via de Mi Home-app kun je de Xiaomi 1S verbinden met je telefoon. Zo kun je de step vergrendelen, rijstatistieken inzien en updaten naar nieuwe firmware-upgrades.

#11. Kaabo Mantis 10 Pro Plus

De beste all terrain e-step

Kaabo-Mantis-10-Pro-Plus

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer | Laadtijd: 12-13 uur |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Draaggewicht tot 120 kg
+ Hydraulisch remsysteem
Laadtijd van 12-13 uur

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus heeft niet het brute uiterlijk van zijn grote broer; de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus. De prestaties zijn er echter niet minder op. Met een topsnelheid van 60 km/h is deze e-step een van de snelste modellen van dit moment.

De Mantis Pro heeft een dubbel motorsysteem met een totaal vermogen van 2000 Watt. Dit vermogen laat je binnen twee seconden optrekken naar 25 km/h. De stevige constructie zorgt voor stabiliteit bij hoge snelheden. 

Om oneffenheden uit het wegdek te absorberen, wordt het frame ondersteund door een veersysteem. De dubbele veerpoten absorberen schokken en hobbels voor deze het stuur bereiken. Hiermee is de step geschikt voor avontuurlijke off road ritten.

De Mantis 10 Pro Plus heeft een actieradius van 64 kilometer. De 24.5Ah batterij is uitgerust met een slim Battery Management System, om de werking en het behoud van de capaciteit van de batterij te optimaliseren. Een lege accu is binnen 12 tot 13 uur weer opgeladen. 

De beoordelingscriteria

Wat maakt de beste elektrische step nou echt ‘dé beste’? Deze vraag zal hoogstwaarschijnlijk iedereen op een andere manier beantwoorden.

Om deze reden nemen we bij de beoordeling van de beste elektrische step verschillende criteria in overweging. 

Hierbij kijken we hoofdzakelijk naar de volgende aspecten:

  • Algemene beoordelingen: voorop staat de algemene beoordeling van een elektrische step. Dit is een combinatie van klantbeoordelingen en keuring door Elektrische-steps.com. 
  • Het prijskaartje: prijs is voor velen een belangrijke factor in de zoektocht naar een elektrische step. In onze selectie houden wij hier rekening mee door te kijken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ben je specifiek op zoek naar de scherpste prijs? Bekijk dan alle goedkope e-steps.
  • De actieradius: het bereik is eveneens een belangrijk kenmerk waar sommige e-steps zich duidelijk in onderscheiden. Lees meer over de actieradius van een e-step.
  • De maximale snelheid: ook de snelheidsduivels verliezen we in onze top-11 niet uit het oog. Ben jij hier een van? Bekijk dan ons specifieke overzicht met de snelste elektrische steppen.
  • De draagbaarheid: het laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, criterium is draagbaarheid. Lees hier meer over inklapbare e-steps.
ALLE E-STEPS IN EEN OVERZICHT
Wil je graag alle e-steps in één overzicht met elkaar vergelijken op prijs en prestaties? Neem dan een kijkje in ons volledige overzicht van e-steps.
Logo