De beste elektrische steps van 2021

In 2021 kunnen we niet meer om de elektrische step heen. Maar welke elektrische step is nou de beste? We namen de proef op de som.

Bij onze tests hebben is onder andere gelet op rijcomfort, veiligheid, actieradius en het prijskaartje. Bekijk hier onze selectie van de beste elektrische steps van 2021:

Top 9 elektrische steps van dit moment

[Klik op de links om meer te lezen over deze e-step]

  1. Ninebot Max
  2. Zero 10X
  3. Inokim OX S
  4. Boosted Rev
  5. Xiaomi M365 Pro
  6. Zero 8
  7. Ninebot by Segway ES4
  8. Xiaomi M365
  9. Ninebot ES2

1. Ninebot Max

Ninebot by Segway Kickscooter Max G30

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden

+ Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden

De Segway Ninebot Kickscooter Max G30 is een van de nieuwste pareltjes van Segway, gepresenteerd in 2019. Met een actieradius van 65 kilometer is dit een krachtig vervoermiddel waar je onbezorgd meerder ritjes op één acculading mee kunt afleggen. Zoals we van Segway gewend zijn is ook dit model strak afgewerkt en voorzien van de nodige stijlvolle details.

Zo kenmerkt de step zich onder andere door de gele details rondom de wielen. De banden zelf zijn 1.5″ groter dan bij de gemiddelde e-step, wat zorgt voor iets minder trillingen tijdens het rijden.
Bekijk op Amazon.nl

2. Zero 10X

zero 10x elektrische step

Maximale snelheid: 65 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 10 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden

+ Ruime actieradius van 65 kilometer
+ Maximale snelheid van 65 km/h

Met een actieradius van maar liefst 65 kilometer is de Zero 10X een waardig alternatief voor de snorfiets. Sinds de lancering van de 10X in 2018, is dit een elektrische step die zich ook dit jaar nog [met recht] één van de beste mag noemen.

De Zero 10X is gebouwd voor de serieuze rijder. Dit is niet zomaar een ‘dertien in een dozijn’ elektrische step. Het sportieve stuur, sublieme vering, dubbele 1000W aandrijving en de maximale snelheid van 65 km/h zorgen voor een perfecte rijervaring. Dit maakt de Zero 10X een geschikte elektrische step voor dagelijkse ritjes voor (middel-)lange afstanden.
Bekijk op Zerosteps.nl

3. Inokim OX S

Inokim OX S step elektrisch PDP

Maximale snelheid: 39 km/h | Actieradius: 110 kilometer | Laadtijd: 14 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden

+ Ongekende actieradius van 110 kilometer
+ Maximale snelheid van 39 km/h

Inokim is als merk nog relatief onbekend in Nederland en België. Grote kans dat daar snel verandering in komt. De Inokim OX S mag zich met recht één van de meest indrukwekkende e-steps noemen die wij getest hebben.

De OX S is een e-step voor de serieuze rijder. Met een maximale snelheid van 39 km/h, actieradius van 110 kilometer en verstelbare vering is dit model een unieke alles-in-een e-step. Voor zowel woon-werkverkeer als pittige off-road ritjes zit je met de Inokim OX S goed.
Bekijk op DRX-Wheels

4. Boosted Rev

boosted rev

Maximale snelheid: 39 km/h | Actieradius: 32 kilometer | Laadtijd: 3 uur |
Wielmaat:
9″ Type banden: Luchtbanden

+ Maximale snelheid van 39 km/h
+
In slechts 3 uur volledig opgeladen

Onze verwachtingen werden volledig waargemaakt [en overtroffen] bij het produceren van de Boosted Rev review. Dit is zonder twijfel één van de beste elektrische steps die ooit gemaakt is. Met een topsnelheid van 39 km/h is dit ook een van de krachtigste e-steps die je kunt vinden.

De 1500W motor en ‘Two-Wheel’ aandrijving trekt je vanuit stilstand binnen een paar seconden naar een topsnelheid. Met een volledig opgeladen accu leg je maximaal 32 kilometer af. En nog mooier: in slechts drie uur is de 370Wh accu weer volledig opgeladen.
Bekijk op Bol.com

5. Xiaomi M365 Pro

xiaomi m365 pro

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden

+ Actieradius van 45 kilometer
Voorzien van elektrisch beveiligingssysteem

Het grote broertje van de M365 is de Xiaomi M365 Pro. De in 2019 uitgebrachte elektrische step van Xiaomi heeft een paar vernuftige upgrades. Zo beschikt de Pro onder ander over een vergrote actieradius en een verbeterde display.

Met drie verschillende snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. Voor beide type rijders is de Xiaomi M365 Pro een waardige upgrade.
Bekijk op bol.com

6. Zero 8

Zero 8 elektrische step Zero

Maximale snelheid: 35 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 4 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtband (voor), massieve band (achter)

+ In slechts 4 uur volledig opgeladen
+ Actieradius van 30 kilometer

De Zero 8 is de budget e-step uit de collectie van Zero. Met een actieradius van 30 kilometer en een maximale snelheid van 35 km/h, heeft deze e-step een mooie prijs-prestatieverhouding.

Waar de Zero 8 zich onder andere geliefd mee maakt is de korte laadtijd. In slechts 4 uur tijd is een lege accu weer volledig opgeladen. Dit maakt de Zero 8 uitermate geschikt voor woon-werkverkeer tot 30 kilometer per rit. Plug de step op plaats van bestemming een paar uur in het stopcontact en je bent weer klaar voor de volgende rit.
Bekijk op Zerosteps.nl

7. Ninebot by Segway ES4

Segway ES4 - format

Maximale snelheid: 30 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden

+ Grote actieradius van wel 45 kilometer!
+
Uit te breiden met extra accu

Ben je op zoek naar een e-step om grote afstanden mee af te leggen? De Ninebot by Segway ES4 beschikt door de dubbele accu over een flinke actieradius. Op één acculading rijdt je namelijk tot wel 45 kilometer! 

Verder kenmerkt deze step zich door de comfortabele rijstijl. De schokdempers (die zowel voor als achter aanwezig zijn) zorgen voor een stabiele wegligging. Kortom: met deze e-step krijg je waar voor je geld!
Bekijk op bol.com

8. Xiaomi M365

Xiaomi M365

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 25 kilometer | Laadtijd: 5 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden

+ Nog steeds een van de best verkochte e-steps van dit moment
+
Goede prijs-kwaliteitverhouding

Inmiddels ietwat verouderd, maar nog steeds een klassieker. Bij de zoektocht naar de beste elektrische step, heb je de Xiaomi M365 gegarandeerd al voorbij zien komen. Gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding is deze e-step met recht een van de best verkochte modellen van dit moment.

De M365 is opvouwbaar, extra comfortabel door de grote wielen en veilig in gebruik dankzij het dubbele remsysteem. Een leuke extra: met de bijgeleverde mobiele applicatie heb je realtime inzicht in je rijgedrag!
Bekijk op bol.com

9. Ninebot ES2

ninebot es2 e-step

Maximale snelheid: 25 km/h | Actieradius: 25 kilometer | Laadtijd: 3.5 uur |
Wielmaat:
8″ Type banden: Massieve banden

+ Laadtijd van slechts 3.5 uur
+
Uit te breiden met extra batterij voor extra kilometers

De Ninebot ES2 is niet het nieuwste model in deze lijst, maar zeker niet minder geliefd. Sinds de release in 2018 is dit model uit de Ninebot ES serie van Segway erg populair. Wegens de goede prijs-kwaliteitverhouding is de Ninebot ES2 ook in 2021 nog een veel gekochte e-step.

De ES2 heeft net als vergelijkbare modellen in zijn prijsklasse een maximale snelheid van 25 km/h. Wat de Ninebot ES modellen uniek maakt is de mogelijkheid om met behulp van een tweede batterij de actieradius aanzienlijk te vergroten. Zo heeft de ES2 een standaard actieradius van 25 kilometer, maar met de extra batterij is dit uit te breiden naar 45 kilometer.
Bekijk op Amazon.nl

Elke step heeft weer andere kenmerken waarmee deze zich onderscheidt. Hoe handig zou het zijn om verschillende steps in één overzicht met elkaar te kunnen vergelijken? Juist, dat dachten wij ook. Neem een kijkje in ons volledige overzicht van e-steps.