De beste elektrische steps van 2022

De elektrische step is populairder dan ooit; steeds meer mensen zijn trotse bezitter van deze elektrische tweewieler. Er zijn tegenwoordig tientallen merken en honderden e-steps op de markt. Dit maakt de keuze steeds lastiger. Welke elektrische step is de beste keuze?

Bij onze selectie zijn we uitgegaan van actuele verkoopcijfers, authentieke klantbeoordelingen, productspecificaties en reviews van de redactie. Alle modellen op deze pagina betreffen zijn geschikt voor volwassenen.

Laatst bijgewerkt: 03-01-2022

Hoe kies je de juiste e-step?

Uit onderzoek van Elektrische-steps.com blijkt dat de topsnelheid en prijs van de step de meest doorslaggevende factoren zijn bij de aankoop. Wil je er zeker van zijn dat je keuze aansluit bij jouw gebruik? Neem dan ook de volgende drie factoren mee in je overweging:

  • Het gebruik: kies voor een inklapbaar model wanneer je de step regelmatig wilt meenemen in het openbaar vervoer. Ben je van plan om voornamelijk off road ritten te maken? Kijk dan naar e-steps met een stevige vering en grote luchtbanden.
  • De actieradius: gemiddeld kan een elektrische step tussen de 20 en 40 kilometer afleggen op een volle accu. Houdt er hierbij rekening mee dat een groot bereik hand in hand gaat met een lange(re) laadtijd.
  • Het gewicht: onder deze noemer zijn zowel het gewicht van de step als het draaggewicht goed om rekening mee te houden. Een e-step voor volwassenen weegt gemiddeld 18 kg, waarbij het draaggewicht maximaal 120 kg is.

Wat kost een goede elektrische step?

De prijs van een elektrische step is zeer variabel. De accu van de step heeft de grootste invloed op de prijs. Hoe groter het bereik, hoe groter de prijs van de step is.

De gemiddelde prijs voor een step op Elektrische-steps.com is €848, met uitschieters van €2.999 (hoog) en €130 (laag). Op basis van de verschillende prijscategorieën, kunnen we de volgende segmenten onderscheiden:

Prijsklassen elektrische steppen

Top 9 elektrische steps van dit moment

Welke elektrische step mag zich nu écht de beste noemen? We hebben 9 e-steps geselecteerd die in verschillende prijs- en prestatieklassen uitblinken:

[Klik op de link om meer te lezen over deze e-step]

1. Ninebot Max G30
2. Ninebot E22E
3. Xiaomi Pro 2
4. Vsett 10+
5. Vsett 11+
6. Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus
7. Zero 8 Pro
8. Xiaomi 1S
9. Kaabo Mantis 10 Pro Plus

#1. Ninebot Max G30

De beste e-step van Ninebot Segway, tot nu toe

Elektrische-step-Ninebot-Max-G30

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 65 kilometer
+ Voorzien van anti-lek luchtbanden
Laadtijd van 6 uur

De Ninebot Max G30 is een van de laatst uitgebrachte e-steps door Segway Ninebot. Na de presentatie in 2019 is de Ninebot Max uitgegroeid tot een populaire e-step. Segway heeft dit succes te danken aan de combinatie van ‘performance en looks’ die in deze e-step verpakt zitten.

Met de aanwezige 350 Watt achterwielmotor behaal je een maximale snelheid van zo’n 25 km/h. Indrukwekkend aan de Ninebot Max is de actieradius, oftewel het maximale bereik met een volle accu. De 551 Wh accu laat je maar liefst 65 kilometer op één acculading afleggen.

De Ninebot Max beschikt over een helder voor- en achterlicht (tevens remlicht) waarmee je goed zichtbaar bent in het donker. Daarnaast heeft de step een IP54 waterbestendigheid, waarmee je ook een regenbui kunt trotseren. 

Wil je je e-step ook meenemen in de bus of trein? Dan klap je de Ninebot Max binnen een paar seconden in met behulp van het vouwmechanisme. Eenmaal op plaats van bestemming zet je hem gemakkelijk op slot via de beschikbare app.

De combinatie van een stevige actieradius en gemakkelijke draagbaarheid maakt deze e-step voor een brede doelgroep een slimme keuze.

#2. Ninebot E22E

De beste elektrische step tot €400

Ninebot-E22E-elektrische-step

Topsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 22 kilometer | Laadtijd: 3,5 uur |
Wielmaat:
9″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Lichtgewicht: weegt slechts 13,5 kg
+ In slechts 3,5 uur volledig opgeladen
Maximale snelheid van 20 km/h

De Ninebot E22E is sinds zijn release in 2020 uitgegroeid tot de nieuwe ‘prijsvechter’ binnen het assortiment van Segway Ninebot. Qua prestaties is dit niet de meest indrukwekkende e-step in deze lijst. Maar vanwege de scherpe prijs-kwaliteitverhouding is het in korte tijd een populair model geworden.

Je kunt deze e-step zien als een goed instapmodel. Daar zijn ook de specificaties naar ingericht. De step heeft een topsnelheid van 20 km/h. Met de aanwezige 184 Wh batterij leg je maximaal 22 kilometer af, voor de accu moet worden opgeladen. Een voordeel van de Ninebot E22E is de korte laadtijd: in slechts 3,5 uur laad je de batterij weer helemaal vol.

Wil je de performance een boost geven? Dat kan, door het aansluiten van een tweede accu aan de stuurpen. Hiermee verhoog je de topsnelheid naar 25 km/h en verdubbel je het bereik tot 45 kilometer. 

Een groot voordeel van de E22E is de draagbaarheid. Met 13,5 kg is het een van de lichtste e-steps in deze lijst. Zo til je de step gemakkelijk aan de stuurbuis met je mee.

#3. Xiaomi Pro 2

Een van de populairste e-steps van 2020 én 2021

Xiaomi-Pro-2-e-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Wielmaat:
8.5″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Ruime actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
Bovengemiddelde laadtijd van 9 uur

De opvolger van de Xiaomi Pro en broer van de welbekende Xiaomi M365; dat is de Xiaomi Pro 2. Deze in 2020 uitgebrachte e-step heeft een paar vernuftige upgrades meegekregen ten opzichte van zijn voorgangers. 

Zo beschikt de Pro 2 onder andere over een actieradius van 45 kilometer. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Lithium ion accu van 446 Wh. Daarnaast heeft dit nieuwe model vernieuwde banden, fellere lichten en reflectoren. Net als zijn voorgangers is ook de Pro 2 inklapbaar.

Met een gewicht van slechts 14,2 kg til je deze e-step gemakkelijk op. De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Dit houdt in dat de step energie teruggeeft aan de accu tijdens het remmen.

Voor de gebruiker betekent dit meer kilometers op één acculading. Het motorvermogen van 300W laat je een maximale snelheid behalen van 25 km/h. Met drie snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. 

#4. Vsett 10+

De performance van een scooter, verpakt in een elektrische step

Vsett-10+

Topsnelheid: 80 km/h | Actieradius: 130 kilometer | Laadtijd: 5-14 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Ruime actieradius van 130 kilometer
+ Maximale snelheid van 80 km/h
High-end geprijsd

Met een actieradius van maar liefst 130 kilometer is de Vsett 10+ een waardig alternatief voor de snorfiets. Sinds de lancering van de 10+ mocht deze e-step zich qua performance meteen één van de beste noemen.

Dit is niet zomaar een ‘dertien in een dozijn’ elektrische step. De Vsett 10+ is gebouwd voor de serieuze rijder. Het sportieve stuur, de sublieme vering, dubbele 1400W aandrijving zorgen voor een unieke rijervaring. Voor je dagelijkse snelheidskick zit je ook goed met deze e-step: de topsnelheid ligt namelijk op een goede 80 km/h.

Er zijn drie type batterijen beschikbaar voor de 10+. Deze variëren van 21Ah tot 28Ah. Afhankelijk van het type batterij is de minimale actieradius 130 kilometer en maximaal 160 kilometer.

Onder het deck bevinden zich twee stevige 10″ luchtbanden. Oneffenheden in het wegdek worden via de wielen opgevangen met de schokdempers aan de voor- en achterzijde. Hiermee is de Vsett 10+ ook te gebruiken op off road terrein.

#5. Vsett 11+

De snelste elektrische step van Europa

Vsett-11-plus

Topsnelheid: 85 km/h | Actieradius: 150 kilometer | Laadtijd: 8-15 uur |
Wielmaat:
11″ Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 150 kilometer
+ Topsnelheid van 85 km/h
Weegt 58 kg

De Vsett 11+ is de ultieme elektrische step voor elke snelheidsduivel. Met een topsnelheid van een angstaanjagende 85 km/h is dit de snelste elektrische step van Europa. Het is dan ook overbodig om te benoemen dat dit model gemaakt is voor de sportieve rijder.

De step wordt aangedreven door twee krachtige 1500W brushless motoren. Vanaf de hoogste snelheid kom je weer veilig tot stilstand met behulp van de hydraulische schijfremmen. 

Twee 11” luchtbanden met schroefdraad maken het mogelijk om deze step mee te nemen voor een uitdagende off road rit. Hobbels worden maximaal gedempt door de hydraulische veren aan de achterzijde en schokbrekers aan de voorzijde. 

De stevige constructie maakt het mogelijk om de step met maximaal 150 kg te belasten. Hiermee is de Vsett 11+ een van de sterkste e-steps ooit.

De IP 54 rating maakt de step bestand tegen een plensbui. De 11+ heeft zich van andere VSETT-modellen onderscheiden door het afschaffen van het achterspatbord en de aanwezigheid van een innovatieve ‘tire hugger’. Deze voorkomt dat modder en water op je rug spatten wanneer je door slecht weer rijdt.

Met een volle 31,2Ah/60V Li-ion accu heb je een ongekend bereik van 150 kilometer. Dit maakt de Vsett 11+ een waardige vervanger van de scooter.

#6. Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Topsnelheid van 60 kilometer per uur

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 100 kilometer | Laadtijd: 6-7 uur |
Wielmaat:
10″ Type banden: Luchtbanden Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Draaggewicht tot 120 kg
+
2200 Watt motorvermogen
Weegt 33,8 kg

De naam van deze step laat niets aan de verbeelding over: de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is een echt ‘beest’. Topsnelheden tot 60 km/h en een actieradius van 100 kilometer. Dit is met recht een van de meest indrukwekkende e-steps van dit moment.

Het robuuste frame heeft twee borstelloze motoren onder de motorkap zitten. Deze zorgen samen voor een ongekend vermogen van 2200 Watt. Hiermee zit je binnen enkele seconden op een snelheid van 60 kilometer per uur. Via het dashboard schakel je tussen verschillende versnellingen en doseer je de snelheid naar eigen wens. 

Wil je jouw nieuwe elektrische step meenemen in de bus of trein? Dan is de Wolf Warrior niet de juiste keuze. Met een gewicht van 33,8 kg, stevige vering, schokbrekers en ABS-systeem is deze step beter inzetbaar als ‘moddervreter’. Kaabo, de producent van deze step, staat namelijk bekend als hofleverancier van e-steps voor off road gebruik.

De vering aan de voor- en achterkant absorberen hobbels en oneffenheden in het wegdek bij het rijden over elk type terrein. Met de aanwezigheid van dit stevige veersysteem kan de step een maximaal gewicht van 120 kg dragen.

#7. Zero 8 Pro

Uitgerust met geïntegreerde knipperlichten

Zero-8-pro

Topsnelheid: 45 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 7 uur |
Wielmaat: 8,5″ | Type banden: Luchtband voor, massieve band achter > Bekijk onze review > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Uitgerust met geïntegreerde knipperlichten
+ Actieradius tot 50 kilometer
 Laadtijd van 7 uur

Zero is een van de A-merken binnen de wondere wereld van de elektrische step. De Zero 8 Pro is hier zeker geen uitzondering op. De stevige vering geeft extra stabiliteit bij het rijden over onverhard terrein. Het vernieuwde remsysteem heeft daarbij een kortere remweg bij hoge snelheden.

De Z8 Pro combineert de behoeftes van verschillende gebruikers in één elektrische step. De recreatieve ‘stepper’ kan met de Z8 Pro in het weekend tot 50 kilometer op een volle accu afleggen, tegen een een indrukwekkende topsnelheid van 50 km/h.

Gebruik je de Z8 Pro voor woon-werkverkeer? Dan klap je de step binnen een paar seconden in om mee te nemen in het openbaar vervoer.

Met deze step val je ook in het donker goed op. Naast de voor- en achterlichten beschikt de Z8 Pro over led verlichting. De stuurpen van de step is voorzien van een felle LED-strip met verwisselbare kleuren. Als klap op de vuurpijl beschikt de Z8 Pro aan weerszijden van de step over knipperlichten die te bedienen zijn via een knop aan het stuur.

#8. Xiaomi 1S

De best geprijsde elektrische step van Xiaomi

Xiaomi-1S-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 5,5 uur |
Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden > Bekijk onze review > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Actieradius van 30 kilometer
+ Lichtgewicht: weegt slechts 12,5 kg
 Draaggewicht tot 100 kg

De Xiaomi 1S is een van de laatst toegevoegde modellen binnen de Xiaomi collectie. Sinds de release in 2020 is dit model wederom erg populair. Wegens de strakke prijs-kwaliteitverhouding is de Xiaomi 1S ook in 2022 een veel gekochte e-step.

De Xiaomi 1S beschikt over een 250W motor, aangedreven door een 275 Wh Li-ion-batterij. De 1S heeft, net als vergelijkbare modellen in zijn prijsklasse, een maximale snelheid van 25 km/h.

Xiaomi steps staan bekend om het gebruiksgemak en lichte gewicht. Met een totaalgewicht van 12,5 kg neem je de step gemakkelijk mee in het OV. Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step binnen een paar seconden in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis kunt meetillen.

Op een volle accu kun je zo’n 30 kilometer met de 1S rijden. Is de accu leeg, dan laad je deze in 5,5 uur weer vol. Tijdens het rijden is het batterijpercentage af te lezen van het LED-display. Hier worden ook de huidige snelheid, de versnelling en onderhoudsmeldingen weergegeven.

Via de Mi Home-app kun je de Xiaomi 1S verbinden met je telefoon. Zo kun je de step vergrendelen, rijstatistieken inzien en updaten naar nieuwe firmware-upgrades.

#9. Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Zowel geschikt voor gebruik in de stad en off road ritten

Kaabo-Mantis-10-Pro-Plus-elektrische-step

Topsnelheid: 60 km/h | Actieradius: 64 kilometer | Laadtijd: 12-13 uur |
Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden > Meer info

PLUS- EN MINPUNTEN
+
 Draaggewicht tot 120 kg
+
Hydraulisch remsysteem
Laadtijd van 12-13 uur

De Kaabo Mantis 10 Pro Plus heeft niet het brute uiterlijk van zijn grote broer; de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus. De prestaties zijn er echter niet minder op. Met een topsnelheid van 60 km/h is deze e-step een van de snelste modellen van dit moment.

De Mantis Pro heeft een dubbel motorsysteem met een totaal vermogen van 2000 Watt. Dit vermogen laat je binnen twee seconden optrekken naar 25 km/h. De stevige constructie zorgt voor stabiliteit bij hoge snelheden. 

Om oneffenheden uit het wegdek te absorberen, wordt het frame ondersteund door een veersysteem. De dubbele veerpoten absorberen schokken en hobbels voor deze het stuur bereiken. Hiermee is de step geschikt voor avontuurlijke off road ritten.

De Mantis 10 Pro Plus heeft een actieradius van 64 kilometer. De 24.5Ah batterij is uitgerust met een slim Battery Management System, om de werking en het behoud van de capaciteit van de batterij te optimaliseren. Een lege accu is binnen 12 tot 13 uur weer opgeladen. 

De beoordelingscriteria

Wat maakt de beste elektrische step nou echt ‘dé beste’? Deze vraag zal hoogstwaarschijnlijk iedereen op een andere manier beantwoorden.

Om deze reden nemen we bij de beoordeling van de beste elektrische step verschillende criteria in overweging. 

Hierbij kijken we hoofdzakelijk naar de volgende aspecten:

  • Algemene beoordelingen: voorop staat de algemene beoordeling van een elektrische step. Dit is een combinatie van klantbeoordelingen en keuring door Elektrische-steps.com. 
  • Het prijskaartje: prijs is voor velen een belangrijke factor in de zoektocht naar een elektrische step. In onze selectie houden wij hier rekening mee door te kijken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • De actieradius: het bereik is eveneens een belangrijk kenmerk waar sommige e-steps zich duidelijk in onderscheiden. Lees meer over de actieradius van een e-step.
  • De maximale snelheid: ook de snelheidsduivels verliezen we in onze top-9 niet uit het oog. Ben jij hier een van? Bekijk dan ons specifieke overzicht met de snelste elektrische steppen.
  • De draagbaarheid: het laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, criterium is draagbaarheid. Lees hier meer over inklapbare e-steps.
ALLE E-STEPS IN EEN OVERZICHT
Wil je graag alle e-steps in één overzicht met elkaar vergelijken op prijs en prestaties? Neem dan een kijkje in ons volledige overzicht van e-steps.
Logo