Elektrische step actieradius: de complete gids

Ben je met je elektrische step op pad, dan wil je niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat de batterij opeens leeg is. Bij de keuze van de geschikte step is de actieradius daarom een belangrijke factor om mee te laten wegen.

Lees hier alles wat je moet weten over het bereik van een e-step en met welke modellen je de meeste kilometers op een volle accu kunt afleggen.

Laatst bijgewerkt op: 08-03-2023

Wat betekent actieradius?

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je maximaal kunt rijden op een volle batterij of accu. Dit noemen we ook wel het bereik en wordt altijd uitgedrukt in kilometers.

Welke factoren hebben invloed op de actieradius van een e-step?

De capaciteit van de accu (Wh) bepaalt hoofdzakelijk de actieradius van een elektrische step. Hoe groter de capaciteit, hoe meer kilometers je op een volle accu kunt afleggen.

Is de actieradius een belangrijke factor bij de keuze voor een elektrische step, dan is het raadzaam om de capaciteit van de accu in gedachte te houden.

Veelgestelde vraag
Hoeveel kilometer kun je gemiddeld met een e-step afleggen?
Antwoord: Een gemiddelde e-step heeft een actieradius tussen de 20 en 25 kilometer.

Tips voor een maximale actieradius van je elektrische step

De actieradius die in het instructieboekje van een e-step wordt weergegeven, zal niet altijd behaald worden. Het daadwerkelijke bereik is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Met de volgende tips kun je de actieradius van je e-step maximaliseren:

  1. Snelheid: constant rijden in de hoogste versnelling (of op de maximale snelheid) verkort de actieradius. Sommige e-steps beschikken over een ECO-modus. In deze stand rijd je minder hard, maar vergroot je wel het bereik.
  2. Draaggewicht: het gewicht wat de step dient te vervoeren is van grote invloed op het bereik. Neem bijvoorbeeld geen zware boodschappentas mee op je step en vermijd rijden met twee personen op één step.
  3. Bandenspanning: zorg voor een juiste bandenspanning. Hoe zachter de banden zijn, hoe meer moeite de step moet doen om vooruit te komen en des te korter het bereik zal zijn. Heb je een e-step met luchtbanden? Pomp deze dan regelmatig op.
  4. Extra accu: sommige e-steps kunnen uitgebreid worden met een extra accu (bijvoorbeeld de Ninebot E22E). Hiermee verdubbel je de actieradius van je elektrische step.
  5. Onderhoud van de accu: zorg goed voor de accu, ook als je de e-step tijdelijk niet gebruikt. Lees hier meer over tips voor onderhoud van de accu.

Dit zijn de 6 e-steps met het grootste bereik

Wil je jouw nieuwe elektrische step voor lange afstanden gaan gebruiken? Dan is een flinke actieradius geen overbodige luxe. We zetten zes elektrische steps met een grote actieradius voor je op een rij:

#1 Vsett 11+

Vsett-11-plusActieradius: 150 kilometer | Topsnelheid: 85 km/h | Wielmaat: 11″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Tot 150 kilometer bereik
+ Draaggewicht van 150 kg
Weegt 58 kg

Een elektrische step met wel 150 kilometer bereik op een volle accu; bestaat dat? Jazeker. De Vsett 11+ is de ultieme krachtpatser binnen de Vsett collectie. 

De step beschikt over een krachtige 31,2Ah/60V Li-ion accu met twee laadpoorten. Met een dubbele oplader is een lege accu binnen 8 uur alweer volledig opgeladen.

De indrukwekkende prestaties van de Vsett 11+ stoppen niet bij de actieradius. Met een topsnelheid van maar liefst 85 km/h is dit ook een van de snelste e-steps van Europa. Het ongekend stevige frame en de sublieme vering zorgen daarbij voor een unieke rijervaring.

Deze e-step is gemaakt voor de sportieve rijder. Met de aanwezigheid van twee 11” luchtbanden kun je de Vsett 11+ namelijk ook gebruiken voor off road ritten. 

De hydraulische vorken en swingarmen zorgen voor een diepe vering en absorberen de impact van hobbels en schokken maximaal. De achterste veren zijn handmatig af te stellen. 

Het stevige deck kan belast worden tot maximaal 150 kg. Dit maakt de 11+ een van de sterkste e-steps die momenteel verkrijgbaar is.

#2 Vsett 10+

Vsett-10+Actieradius: 130 kilometer | Topsnelheid: 80 km/h | Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Topsnelheid van 80 km/h
+ Bereik tot 130 kilometer
Weegt 33 kg

Met een straffe combinatie van een sportief design en ongekende performance, mag de Vsett 10+ zich tussen de ‘grote jongens’ voegen in de wereld van de elektrische steps.

De 10+ is geen doorsnee e-step. Nee, de Vsett 10+ is een elektrische step voor de serieuze rijder die op zoek is naar een sterk staaltje techniek.

Onder de spreekwoordelijk motorkap houden zich twee 1400W motoren schuil. Deze brengen je binnen no-time naar de topsnelheid van 80 km/h. Met een actieradius van 130 kilometer en de aanwezigheid van een stevig veersysteem, is de Vsett 10+ een waardige vervanger van de scooter.

Het stuur van de Vsett 10+ step is stevig, functioneel en ontworpen voor de sportieve rijder. Aan weerszijden is het stuur uitgerust met mountainbike handvatten voor goede controle en een stevige grip tijdens het rijden.

De 10+ is uitgerust met twee 10” luchtbanden. Daarnaast is de step voorzien van uitstekende schokdempers aan voor- en achterzijde. Oneffenheden in het wegdek worden door de schokdempers geabsorbeerd voordat deze als trillingen het stuur bereiken.

#3 Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

Kaabo-Wolf-Warrior-X-Pro-Plus-elektrische-step

Actieradius: 100 kilometer | Topsnelheid: 60 km/h | Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 100 kilometer
+ Draaggewicht tot 120 kg
Weegt 33,8 kg

De SUV onder de elektrische steps: zo wordt de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus ook wel genoemd. Deze step beschikt over ongekende prestaties, waarmee het model beter te vergelijken is met een scooter.

De step beschikt over een 28Ah LG/Samsung batterij waarmee je onder ideale omstandigheden 100 kilometer kunt afleggen. Dat is vier keer meer dan de gemiddelde elektrische step. In combinatie met een topsnelheid van 60 km/h en vermogen van 2200 Watt is de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus moeilijk te evenaren.

Het frame is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het stuur is voorzien van een dubbele stuurpen, wat voor extra ondersteuning zorgt tijdens een hobbelige rit. Hiermee is de Wolf Warrior ook geschikt voor gebruik op off road terrein. De verstevigde constructie kan gewichten tot 120 kg dragen.

#4 Vsett 9+

Vsett-9+Actieradius: 70 kilometer | Topsnelheid: 53 km/h | Wielmaat: 8.5″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 70 kilometer
+ Topsnelheid van 53 km/h
Laadtijd van 10 uur met enkele oplader

De Vsett 9+ is de derde kilometerknaller van Vsett in deze lijst. Met een 19Ah/21V accu, actieradius van 70 kilometer en een laadtijd van slechts 5 uur (dubbele oplader), is dit een veelzijdige tweewieler.

De topsnelheid van 53 km/h, mogelijk gemaakt door twee Brushless Direct Drive-motoren van elk 650W, maakt de 9+ daarnaast ook een bovengemiddeld snelle e-step. 

Met behulp van de DDM-knop op het stuur kun je schakelen tussen de enkele en dubbele motormodus, om het volledige potentieel van de VSETT 9+ te ontgrendelen.

Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step mee te nemen in het openbaar vervoer. Ingeklapt heeft de Vsett 9+ afmetingen van 122 x 23 x 49 cm.

De stuurpen is uitgerust met een gepatenteerd, drievoudig, vergrendelingssysteem. Dit voorkomt dat het stuur los gaat zitten bij veelvuldig rijden over off road terrein.

De Vsett 9+ heeft krachtige schokdempers en 8,5” wielen. Deze combinatie zorgt voor een verhoogd rijcomfort en maximale demping van trillingen tijdens het rijden over asfalt, zand, modder, kiezelstenen en kuilen.

#5 Ninebot Kickscooter Max G30

Elektrische-step-Ninebot-Max-G30Actieradius: 65 kilometer | Topsnelheid: 25 km/h | Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 65 kilometer
+
Stevige 10″ luchtbanden
Weegt 18 kg

Ben je al langere tijd op zoek naar een e-step? Dan ben je de Ninebot Kickscooter Max G30 ongetwijfeld tegengekomen. En niet zonder reden. Ook in 2021 is dit nog een geliefd model. Waarom?

De Ninebot Max ligt net op de grens tussen een budget- en high-end elektrische step. En dat zien we ook terug in de technische specificaties. De Ninebot Max beschikt over een batterijcapaciteit van 551 Wh. Hier kun je met een volle accu maximaal 65 kilometer mee afleggen.

Een voordeel van de Ninebot Max ten opzichte van andere e-steps met een flinke actieradius, is het gewicht van de step. Met een gewicht van 18 kg neem je deze step makkelijk mee in de bus of trein.

#6 Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo-Mantis-10-Pro-Plus-elektrische-step

Actieradius: 64 kilometer | Topsnelheid: 60 km/h | Wielmaat: 10″ | Type banden: Luchtbanden

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Actieradius van 64 kilometer
+ Hydraulisch remsysteem
Laadtijd van 12-13 uur

De laatste, maar zeker niet de minste, in dit rijtje is de Kaabo Mantis 10 Pro Plus. Met een actieradius van 64 kilometer heeft het Chinese Kaabo opnieuw een high performance elektrische step op de markt gebracht.

Het grote bereik wordt mogelijk gemaakt door de aanwezige 24.5Ah batterij. Deze is uitgerust met een slim Battery Management System (BMS) om de werking en het behoud van de capaciteit van de accu te optimaliseren.

Om het verbruik op de behoefte van de rijder af te kunnen stemmen, werkt de step met een zogenoemde enkele- of dubbele motor modus. De enkele modus zorgt voor een grotere actieradius, tegen een lagere topsnelheid.

De dubbele motor modus laat je een topsnelheid van 60 km/h bereiken, waarbij je inlevert op het bereik. Is de accu leeg? Dan laad je deze in 12 tot 13 uur weer volledig op.

HULP NODIG BIJ JE KEUZE?
Ontdek in 4 vragen welke e-step bij jou past met de Elektrische-steps.com Keuzehulp. Of bekijk alle e-steps in ons elektrische step overzicht.
Logo