Ninebot Max G30 review: de kilometervreter van Segway Ninebot

De Ninebot Max G30 is een van de meest gegooglede A-merk elektrische steps van dit moment. Ruim twee jaar na de verschijning van deze indrukwekkende tweewieler, werd het hoog tijd om de Max G30 aan een goede test te onderwerpen. 

Kort na de release werd deze step al geroemd om zijn stevige bouw, grote banden en actieradius van 65 kilometer. Vooral dit laatste was een aangename verrassing voor Segway-liefhebbers. Hiermee werd de Max direct het model met het grootste bereik binnen het Segway assortiment.

Al deze bovengemiddelde specificaties kwamen ook tegen een bovengemiddeld prijskaartje. Met een prijs rond de €800,- rijdt de Ninebot Max zichzelf het hoge prijssegment binnen. Wat mag je verwachten van deze high-end elektrische step? Is de Ninebot Max écht de ‘Max’? 

We nemen je mee in onze uitgebreide review.

Lang verhaal kort

De Ninebot Max G30 verscheen op 25 september 2019 in Europa. De step is ontworpen voor volwassenen en heeft een draaggewicht van 100 kg. Met de aanwezige 551 Wh accu heb je een maximaal bereik van 65 kilometer

Het scharnier aan de voorkant van de stuurbuis maakt het mogelijk om de step in te klappen en mee te nemen in het openbaar vervoer. Met een gewicht van 18 kg is de Ninebot Max G30 iets zwaarder dan zijn voorgangers.

De 350W motor heeft ongeveer 100W meer vermogen dan andere Segway-modellen. Het vergrote vermogen is duidelijk merkbaar bij het optrekken en het beklimmen van heuvels. De twee 10” luchtbanden zorgen in combinatie met de stevige constructie voor een veilig gevoel tijdens het rijden.

De belangrijkste plus- en minpunten van de Ninebot Max G30

Pluspunten Minpunten
+ Maximale helling van 20% Draaggewicht van maximaal 100 kg
+ Stevig motorvermogen van 350W Met 18 kg iets zwaarder dan andere Segway-steps
+ Bereik van 65 kilometer op een volle accu  
+ Voorzien van twee stevige 10” luchtbanden  
+ Weinig last van trillingen in het stuur bij een oneffen wegdek  

Bouwkwaliteit en veiligheid

Bij de eerste rit viel ons één belangrijk aspect meteen op: je voelt je veilig tijdens het rijden. Dit heeft de step volledig te danken aan zijn stevige constructie, bestaande uit lichtgewicht aluminum alloy materiaal.

Het 17 cm brede, 65 cm lange, deck en de 10” luchtgevulde banden zorgen ervoor dat je soepel over het wegdek rolt. Veel van de onderdelen zijn groot en robuust.

De stuurpen (het onderdeel dat het meeste lijdt onder trillingen en stoten), is behoorlijk dik en kan veel verdragen. Ook de banden zorgen voor een goede schokabsorptie.

 • Ninebot-Max-G30-deck

Samen met het antislip rubberen deck heeft de Ninebot Max een IP 54 waterbestendigheidsclassificatie, wat betekent dat de step bestand is tegen een plensbui en stofdicht is.

Acceleratie en topsnelheid

De Ninebot Max G30 beschikt over de welbekende kick-start. Dit betekent dat je je eerst met één voet afzet, waarna je gas kunt geven. Dit systeem zorgt ervoor dat je niet onbedoeld vanuit stilstand onderuit gaat.

De maximale snelheid van de G30 ligt op 25 km/h. In het midden van het display zit een knop waarmee je kunt schakelen tussen drie snelheidsstanden:

 • Eco modus: tot maximaal 15 km/h
 • Drive modus: tot maximaal 20 km/h
 • Sport modus: tot maximaal 25 km/h

Hoewel de step volgens het boekje een actieradius van 65 kilometer heeft, zal dit in de meeste gevallen lager liggen wanneer je enkel gebruikmaakt van de Sport modus. 

Een van de kenmerken die er duidelijk uitspringt bij deze step is de acceleratie. De kracht van de 350W motor is duidelijk merkbaar wanneer je optrekt en wilt versnellen.

Dit merk je ook wanneer je een heuvel wilt beklimmen. Tijdens onze tests beklommen we moeiteloos een heuvel van 15% met een maximale snelheid van 21 km/h.

Ninebot Max G30 | Elektrische step voor volwassenen

Bereik van 65 kilometer en maximale snelheid van 25 km/h
in stock
899,00

Het remsysteem

De remmen van de Max G30 worden bediend via de handrem aan de linkerzijde van het stuur. Het remsysteem bestaat uit een elektronische achterrem en een trommelrem aan de voorzijde. 

Vanuit de hoogste snelheid sta je binnen mum van tijd weer stil. Hoewel dit systeem goed werkt, was het voor het veiligheidsgevoel prettig geweest als er nog een extra rempunt was geweest.

Het remsysteem is een zogenoemd regeneratief remsysteem. Dit houdt in dat bij het indrukken van de rem de step (naast het afremmen) een stukje energie teruggeeft aan de accu. 

Het achterlicht dient tijdens het remmen tevens als remlicht en knippert wanneer je de handrem indrukt. 

Goed om te weten: laat je niet verleiden om je voet op het achterwiel te zetten om de step te vertragen. Dit zal eerder zorgen voor het afbreken van het spatbord dan dat je hiermee afremt.

De banden en het rijcomfort

 • Ninebot-Max-G30-voorband

De G30 beschikt over grote 10” wielen met 5mm profiel. Waar Segway Ninebot de afgelopen jaren veel gewisseld heeft tussen lucht- en massieve banden, beschikt de Ninebot Max over stevige, 7 cm brede, luchtbanden.

Hoewel je met luchtbanden het risico loopt op een lekke band, heeft dit type band altijd onze voorkeur. Tijdens onze review hebben we de banden van de G30 aan meerdere ondergronden blootgesteld. En we moeten zeggen: we zijn blij verrast. 

De step is niet gemaakt om off-road terrein te trotseren. Daarentegen kun je prima over grindpaden en klinkers rijden, zonder dat je door elkaar wordt geschud.

Beide banden beschikken over een ventiel. Hier kun je een normale fietspomp of een elektrisch pompje op aansluiten.

De actieradius

Met een actieradius (oftewel maximaal bereik) van 65 kilometer mogen we de Ninebot Max gerust een ‘kilometervreter’ noemen. Bij de meeste e-steps wijkt de actieradius uit het boekje af van de daadwerkelijke actieradius. 

Tijdens het rijden kregen we al snel de indruk dat dit wel eens anders kon zijn in het geval van de Max G30. Pas na 10 kilometer (in de Sport modus) begon het eerste batterijstreepje te knipperen.

Of je de beloofde 65 kilometer daadwerkelijk haalt, hangt (voornamelijk, maar niet alleen) af van:

 • De bandenspanning
 • De snelheid waarmee je rijdt
 • Het gewicht waarmee de step belast wordt

Maar hoe presteert de Ninebot Max G30 ten opzichte van andere Ninebot-modellen als het aankomt op de prijs-actieradius verhouding? Dit zijn de verschillen:

Model Actieradius Gemiddelde prijs
Ninebot Max G30 65 kilometer €825
Ninebot E45E 45 kilometer €712
Ninebot F40 45 kilometer €689
Ninebot E22E 22 kilometer €431

Maken we een rekensom van de prijs-actieradius verhouding, dan is de Ninebot Max de goedkoopste Segway Ninebot step per kilometer. Hiermee maakt dit model zich een zeer interessante keuze wanneer je voor Segway Ninebot kiest.

Opladen

De Max G30 beschikt over een 551 Wh, 15300 mAh, Lithium ion batterij. Een lege accu laad je binnen 6 uur volledig op met behulp van de meegeleverde oplader. 

Let op: gebruik altijd een originele oplader.

De oplaadpoort bevindt zich aan de linkervoorzijde van het deck. De aansluiting is afgedekt met een zwart, magnetisch, rubbertje wat vuil op de contactpunten moet voorkomen.

Ninebot-Max-G30-laadpoort

Op de oplader zit een lampje wat aangeeft wanneer de step volledig is opgeladen. Voor het onderhoud van de batterij is het raadzaam om de accu niet helemaal leeg te rijden, maar op te laden wanneer deze nog 20-30% vol is.

Het deck

Zet je alle Segway Ninebot modellen op een rijtje, dan zul je niet extreem veel verschillen ontdekken in het uiterlijk van de steps. Dit geldt ook voor het deck. Waar eerdere modellen rode accenten in het deck en op de wielen verwerkt hebben, is dit bij de G30 geel.

Met een lengte van 65 cm en breedte van 17 cm is er genoeg ruimte om beide voeten kwijt te kunnen. Het deck is aan de achterzijde verbonden met het achterspatbord. Dit spatbord is tevens het bevestigingspunt waar het stuur zich tegenaan vouwt, wanneer je de step inklapt.

Het stuur en dashboard

Ninebot-max-g30-stuur

Het stuur en dashboard zijn rechttoe, rechtaan en laten weinig aan de verbeelding over. Het (niet verstelbare) stuur is 47 centimeter breed en 114 centimeter hoog. Aan de linkerzijde is een bel in het stuur bevestigd. De (duim-)gashendel bevindt zich aan de rechterkant.

Het stuur beschikt aan weerszijden over opvallend comfortabele handvaten. Nu denk je misschien: maakt dat echt verschil? Voor kleine ritjes niet. Maar, ga je een lang stuk rijden (wat mogelijk is met deze step), dan is het toch prettig dat het stuur fijn in de hand ligt.

In het midden van het display bevindt zich de functieknop, waarmee je de volgende functies kunt bedienen:

Bediening Functie
1x drukken Schakel de step in
1x drukken wanneer de step ingeschakeld is Verlichting aan / uit
2x drukken wanneer de step ingeschakeld is Wisselen van versnelling
3 seconden ingedrukt houden Schakel de step uit

De verlichting

Ninebot-Max-G30-voorlicht

In het donker een ritje maken? Geen probleem. Je bent in het donker namelijk goed zichtbaar voor medeweggebruikers, door de felle LED-verlichting aan de voor- en achterkant. 

Het achterlicht werkt daarnaast ook als remlicht. Druk je de handrem in, dan gaat het achterlicht knipperen. Ook zijn beide wielen voorzien van gele reflectoren voor een stukje extra zichtbaarheid.

De draagbaarheid en het gewicht

De Ninebot Max is met zijn 18 kg niet de lichtste e-step op de markt. Het is goed om hiermee rekening te houden, indien je de step bijvoorbeeld dagelijks wilt meenemen in het openbaar vervoer.

Om de step in te klappen en mee te nemen, voer je de volgende handelingen uit: 

 1. Klap de hendel onderaan de stuurbuis (aan de voorkant van de step) naar voren
 2. Klap het stuur naar achteren totdat deze zich met behulp van de clip aan het stuur vastklikt op het achterwiel
 3. Til de step op aan de stuurbuis

Eenmaal ingeklapt heeft de G30 afmetingen van 112 x 47 x 53 cm. Uitgeklapt is dit 112 x 47 x 114 cm.

Segway Ninebot app

Met de Segway Ninebot app kun je de Ninebot Max via bluetooth verbinden met je smartphone. In de app kun je gegevens inzien zoals het batterijniveau, de kilometerstand en de actieradius.

Ook krijg je via de app onderhoudsmeldingen te zien en kun je hier firmware updates downloaden. Daarnaast kun je de step in de app vergrendelen. Hiermee blokkeer je de motor. Hoewel dit een leuke functionaliteit is, zul je nog steeds een slot nodig hebben om je step te beveiligen tegen diefstal.

De Segway Ninebot app is hier te downloaden voor Android en IOS:

    Google-play-logo Apple-store-logo

Technische specificaties Ninebot Max G30

Specs Ninebot Max G30
Maximale snelheid 25 km/h
Actieradius 65 km
Aantal snelheidsmodi 3
Gewicht 18 kg
Draaggewicht 100 kg
Laadtijd 6 uur
Wielmaat 10″
Type banden Luchtbanden
Vermogen 350W (700W max. output)
Batterij 551 Wh
Afmetingen uitgeklapt 112 x 47 x 114 cm
Afmetingen ingeklapt 112 x 47 x 53 cm
Maximale helling 20%
Remsysteem Handrem (elektronische achterrem, trommelrem voorrem)
Standaard aanwezig Ja
Verlichting aanwezig Ja
Remlicht aanwezig Ja
Reflectoren aanwezig Ja
Waterdichtheid IP 54

Het eindoordeel

De Ninebot Max G30 mag zich zonder twijfel een van de beste elektrische steps onder de €1.000 noemen. Het is zeker niet de goedkoopste e-step voor volwassenen, maar wel een step waar je lang plezier van kunt hebben.

Het is een veilig vervoermiddel wat, met een actieradius van 65 kilometer, als waardig alternatief van de scooter gezien kan worden. We kunnen dan ook niet anders concluderen dan dat dit model voor de meeste volwassenen een zeer interessante keuze is.

Ninebot Max G30 | Elektrische step voor volwassenen

Bereik van 65 kilometer en maximale snelheid van 25 km/h
in stock
899,00

Logo