Zero 9 review: is dit dé e-step voor dagelijks gebruik?

Bedankt, Zero. We hebben weer een review met een grote glimlach kunnen afsluiten. De Zero 9 doet zijn stoere uiterlijk eer aan met het vermogen dat verstopt zit onder onder de spreekwoordelijke motorkap.

Binnen het assortiment van Zero valt de Zero 9 [ook wel Z9 genoemd] in de middenmoot qua prijskaartje. Flinke prestaties, voor een redelijke prijs. Rijd mee door onze review.

De Zero 9 voor deze review is door Zerosteps.nl ter beschikking gesteld.

Lang verhaal kort: voor wie is de Zero 9 een goede keuze?

De Zero 9 wordt ook wel gekenmerkt als een ‘Travel’ step. Dit label heeft de Z9 te wijten aan zijn betrouwbare actieradius, stevige trekkracht en [relatief] goede draagbaarheid.

Wil je een stevige elektrische step voor dagelijks gebruik, welke je mee kunt nemen in het openbaar vervoer én waar je qua bereik op kunt te vertrouwen? Maak dan maar alvast een plekje vrij in je garage.

[INHOUDSOPGAVE]

 1. Dit wil je weten
 2. Rijcomfort: de weg op met de Zero 9
 3. Acceleratie en snelheid
 4. De verlichting
 5. Het remsysteem
 6. Maximale actieradius
 7. Gewicht en draagbaarheid
 8. Technische specificaties
 9. Het stuur en de display
 10. De banden en het deck

De belangrijkste plus- en minpunten van de Zero 9

PluspuntenMinpunten
+Actieradius tot 50 kilometer-Het inklappen van de step vergt wat oefening
+Topsnelheid van 50 km/h
+Verstelbaar stuur tot een hoogte van 120 cm

Dit wil je weten

Acceleratie: de Zero 9 heeft een maximale snelheid van 50 km/h en rijdt zónder hulp van een kickstart snel weg vanuit stilstand. Lees meer over de acceleratie.

Maximaal bereik: afhankelijk van het type accu heeft de Z9 een actieradius tussen de 35 en 50 kilometer. Lees meer over de actieradius.

Remmen: het dubbele remsysteem zorgt voor een indrukwekkend korte remweg, waarmee je binnen 1,77 seconden stilstaat vanuit een snelheid van 30 km/h. Lees meer over het Het remsysteem.

Rijcomfort: de weg op met de Zero 9

Heb je de Z9 thuis geleverd gekregen en wil je voor de eerste keer de weg op, dan dien je vooraf een paar dingen te doen. Zo dien je de banden van de juiste spanning te voorzien (3,5 bar) en de accu volledig op te laden.

Gas geven met de Z9 gaat soepel. Erg soepel. Waar veel e-steps werken met een kickstart (gas geven is pas mogelijk na afzetten), kun je met de Z9 vanuit stilstand vertrekken. Een vliegende start kun je het noemen; met 600W aan vermogen trek je vanuit stilstand snel op naar de gewenste snelheid.

 • zero 9 vering 1

De schokdempers, 9 inch luchtbanden en het 18 cm hoge deck gaven ons een veilig gevoel tijdens het rijden. Wat ook opvalt bij het rijden is de stuurhoogte. Met 120 cm is dit hoger dan de gemiddelde e-step. Dit geeft extra overzicht tijdens het rijden. Wel zo veilig.

Acceleratie en snelheid: tot 50 km/h

In tegenstelling tot een hoop andere e-steps, kun je met de Zero 9 uit stilstand optrekken. Dit heeft z’n voor- en nadelen.

De ervaren rijder zal hier goed mee overweg kunnen. Maar bij onze tests merkten we dat er wel enige voorzichtigheid komt kijken bij het optrekken.

Heb je nog geen ervaring met het rijden op een e-step en vertrek je voor de eerste keer met de Z9? Houd hier dan rekening mee.

Maar, ben je hier eenmaal comfortabel mee, moeten we toch wel toegeven dat de acceleratie van de Z9 erg soepel is. In onze tests behaalden we de volgende resultaten in de derde versnelling:

 • Van 0 naar 30 km/h in 5,39 seconden.
 • Van 0 naar 40 km/h in 8,67 seconden.

Schakel tussen drie versnellingen

De Zero 9 beschikt over drie verschillende versnellingen. Deze versnellingen zijn te bedienen via de ‘Mode’ knop op het display. Iedere versnelling vertegenwoordigd een andere maximale snelheid:

 • Eerste versnelling: maximale snelheid tot ongeveer 30 km/h.
 • Tweede versnelling: maximale snelheid tot ongeveer 38 km/h.
 • Derde versnelling: maximale snelheid tot ongeveer 50 km/h.

*De maximale snelheid kan beïnvloed worden door het gewicht van de bestuurder. Bij onze tests is de Zero 9 belast met 70 kg.

De verlichting: opvallend door het donker

Een ding is zeker: wil je met je e-step graag opvallen in het donker? Dan zit je goed met de Z9.

 • zero 9 lichten

De step is voorzien van vier verschillende lichtpunten:

 • Twee voorlichten
 • Twee achterlichten*
 • Een led strip aan de voorzijde van het stuur
 • Twee led strips onder het deck

*De achterlichten functioneren tevens als remlichten wanneer je een van de twee [of beide] remmen inknijpt.

Het oordeel over de led verlichting is het beste samen te vatten als ‘Hate it, or love it’. De een zal zich een kermisattractie voelen wanneer je hiermee door het donker rijdt, de ander zal het een geweldige verschijning vinden.

Of je het nou mooi vindt of niet, één ding is zeker; je bent goed zichtbaar voor andere weggebruikers.

Remsysteem: indrukwekkend korte remweg

Voor de echte snelheidsduivels misschien niet het meest interessante onderwerp om te bespreken. Maar vanuit veiligheidsperspectief toch geen onbelangrijke eigenschap: een goed remsysteem.

De Z9 beschikt net als een scooter over twee handremmen; een voor- en achterrem. De voorrem bestaat uit een schijfrem, de achterrem is een trommelrem.

Bij het indrukken van één van de twee remmen gaan de achterlichten knipperen. Dit dient als remlicht, als seintje voor achterliggers.

Bij onze remtests hebben we de volgende remwegen geklokt:

 • Binnen 1,77 seconden volledig tot stilstand bij een snelheid van 30 km/h
 • Binnen 2,14 seconden volledig tot stilstand bij een snelheid van 40 km/h

Goed om te weten: onze remtests zijn uitgevoerd op een geasfalteerd wegdek.

Actieradius: tot 50 kilometer op een volle accu

De Zero 9 komt in twee verschillende uitvoeringen; de 52V 13Ah en de 48V 10Ah. Afgaande op de technische specificaties haal je met de 52V accu een maximaal bereik van 50 kilometer. Voor de 48V variant geldt een maximaal bereik van 35 kilometer.

Ervaring wijst uit dat de actieradius erg afhankelijk is van het gewicht van de bestuurder en de gemiddelde snelheid. Desondanks zal de Z9 zich in de meeste situaties goed lenen om dagelijkse ritjes [bijvoorbeeld] van en naar kantoor af te leggen.

Voor een accu met een maximaal bereik van 50 kilometer heeft de Zero 9 een aardig vlotte laadtijd. Een lege accu is namelijk binnen 4-5 uur weer volledig opgeladen.

Draagbaarheid: mee te nemen in het OV

Net als het gros van de moderne e-steps is ook de Z9 inklapbaar. Dit maakt het mogelijk om de step mee te nemen in bus of trein. Het inklappen gaat als volgt:

 • Zero 9 inklappen 1

Het inklappen van de Z9 is in het begin even wennen. Maar, heb je eenmaal de handigheid gevonden, dan klap je de step binnen 15 seconde volledig in.

Eenmaal ingeklapt heeft de Zero 9 afmetingen van 100 x 59 x 120 cm en kun je deze aan het stuur optillen.

Hoewel het inklapsysteem van de Z9 het mogelijk maakt om de step overal mee naartoe te nemen, zal dit niet voor iedereen even makkelijk zijn. Het totaalgewicht van de step bedraagt namelijk 18 kg.

Dit is een paar kilo zwaarder dan de doorsnee ‘budget’ e-step, maar lichter dan de gemiddelde high-end elektrische step. En gekeken naar de bouw en prestaties, mag de Z9 zich daar met recht in mengen.

Technische specificaties van de Zero 9

Zero 9Specs
Maximale snelheid25 - 45 km/h*
Maximale actieradius45 km
Laadtijd4-5 uur
Gewicht18 kg
Maximaal draaggewicht100 kg
Maximale helling22°
Wielmaat9"
Type bandenLuchtbanden
Aanwezigheid voor- en achterlichtJa
Type verlichting
Led
Afmetingen ingeklapt100 x 20 x 39 cm
Voltage52V 13Ah of 48V 10Ah
Motor wattage600W
Type achterremTrommelrem
Type accuLG/Samsung 52V/13ah of 48V/10ah

Het stuur en display: stevig en functioneel

De Zero steps kenmerken zich door het sportief uitziende stuur en het opvallende display. Het stuur is verstelbaar en heeft een minimale hoogte van 93 cm en een maximale hoogte van 120 cm. Met een totale breedte van 59 cm en aan weerszijden stevige handgrepen heb je een ferme en stevige grip tijdens het rijden.

 • zero 9 stuur 1

Het display is aan de rechterkant van het stuur bevestigd. Door de in het stuur verwerkte led verlichting kun je ook in het donker de maximale snelheid goed aflezen. Door middel van de ‘power’ en ‘home’ button kun je een legio aan functies bedienen. Dit zijn de drie belangrijkste:

 1. De Z9 in- en uitschakelen: houdt de ‘Power’ knop 1 seconde ingedrukt
 2. Schakelen tussen versnellingen: druk steeds één keer op de ‘Mode’ knop
 3. In- en uitschakelen van de verlichting: houdt de ‘Mode’ knop 2 seconden ingedrukt
Beschikbaarheid zero 9
De Zero 9 is niet meer beschikbaar in België en Nederland. Op zoek naar een e-step met vergelijkbare prestaties? Bekijk dan de Zero 8 Pro.

De banden: negen inch en luchtgevuld

De banden van een e-step zijn van grote invloed op het rijcomfort van een e-step. Het geliefde rijcomfort van de Zero 9 wordt dan ook mede mogelijk gemaakt door deze banden.

 • zero 9 voorband

De Z9 is voorzien van stevige 9” luchtbanden. Samen met de schokdempers bij het voor- en achterwiel zorgen deze luchtbanden voor beperkte trillingen in het stuur tijdens het rijden. De banden beschikken over een fietsventiel en zijn op te pompen met een normale fietspomp.

Het ventiel is praktisch aan de buitenkant van de velg geplaatst. Dit maakt het een simpel klusje om de banden te voorzien van nieuwe lucht.

Het deck: voorzien van antislip strips

Het deck van de Z9 is voorzien van antislip profiel. Dit kan nog wel eens goed van pas komen bij natte weersomstandigheden, of wanneer je schoenen met gladde zolen draagt. Je slipt hiermee niet zomaar van het deck af wanneer je remt.

Met een lengte van 58 cm en breedte van 19 cm heeft het deck genoeg ruimte om je voeten kwijt te kunnen. Het deck hangt op een hoogte van 18 centimeter.

Ben je van plan om de Z9 mee te nemen op een off-road ritje, dan zal je het gemak van het hoge deck ervaren. Je strandt hierdoor namelijk niet op elke willekeurige tak of hobbel. Wel zo handig!

Eindoordeel

Het moment van de waarheid: is de Zero 9 de aankoop waard? Ja. Voor wie is de Z9 dan het meeste geschikt? Voor degene die dagelijks gebruik wilt maken van een betrouwbare e-step.

De Z9 heeft een stevige bouw, heeft een competitieve performance en ziet er bovenal strak uit. Met dit gegeven krijgt de Z9 een bijpassende 9 als eindcijfer van ons.

Met een prijskaartje tussen de €840.00 – €1,090.00 [afhankelijk van het type accu] is deze e-step een tikje hoger geprijsd dan de welbekende Xiaomi’s en Segway’s. Maar hier krijg je ook een paar tikjes meer voor terug.

beschikbaarheid zero 9
De Zero 9 is niet meer beschikbaar in België en Nederland. Op zoek naar een e-step met vergelijkbare prestaties? Bekijk dan de Zero 8 Pro.

Logo