Boosted Rev review: de Hummer onder de e-steps

Een ongekend krachtige aandrijving, verpakt in een sterk staaltje e-step. Met een grote rugzak aan verwachtingen namen we de Boosted Rev mee voor een uitgebreide test. Preview van ons eindoordeel: dit wil je ervaren.

Lang verhaal kort

De Boosted Rev straalt kwaliteit uit tot in de kleinste details. Het extreme vermogen van deze e-step is verpakt in een stevig jasje. Dit is een high-end elektrische step waar je lang plezier van kunt hebben.

Deze elektrische step van Boosted Boards heeft onze verwachtingen waargemaakt. En overtroffen. Navigeer door onze bevindingen:

[INHOUDSOPGAVE]

 1. Tops en flops van de Boosted Rev
 2. Unboxing
 3. Dit wil je weten
 4. Snelheid
 5. Banden en de plank
 6. Actieradius
 7. Accu en laadtijd
 8. Remsystemen en remweg
 9. Gewicht en draagbaarheid
 10. Technische specificaties op een rijtje
 11. Stuur, display en bediening
 12. Verlichting
 13. Eindoordeel

1. Tops en flops van de Boosted Rev

+ Ongekend vermogen: van 0 naar 39 km/h in 7 seconde
+ Bouwkwaliteit: verfijnd tot in de details
+ Laadtijd: in slechts 3 uur een volle accu

– Prijs: bovengemiddeld geprijsd

2. Unboxing

De Rev komt met een flinke doos. Al bij de verpakking merk je dat Boosted Boards de nodige moeite heeft gestoken in het verpakken van deze e-step. Dit krijg je allemaal geleverd:

1x Boosted Rev
1x Handleidingen voor montage en het gebruik
1x Oplader
1x Moersleutel
2x Extra achterband
2x Extra voorband
2x Boosted stickers

Eenmaal uitgepakt is de step zo operationeel. Het enige wat je zelf dient te doen is het aandraaien van de bout waarmee je het stuur vastzet.

Vanuit de fabriek heeft de Rev een halfvolle accu. Wil je de accu eerst helemaal volladen (wat overigens niet nodig is) voor je de weg op gaat? Trek hier dan ongeveer 1.5 uur voor uit.

3. Dit wil je weten

Maximale snelheid: de Boosted Rev haalt een topsnelheid van 39 km/h in de derde ‘versnelling’. Lees meer over de snelheid.

Actieradius: met de 1500W motor behaal je een maximale actieradius van 32 kilometer. Lees meer over de actieradius.

Laadtijd: de krachtige acculader zorgt ervoor dat de Boosted Rev in slechts 3 uur volledig is opgeladen. Lees meer over de accu en laadtijd.

4. Snelheid: vlieg naar 39 km/h

De echte snelheidsduivel kan z’n hart ophalen met de Boosted Rev. Met een maximale snelheid van 39 km/h ligt de topsnelheid ruim 50% hoger dan de gemiddelde e-step. Hiermee is de Boosted Rev één van de snelste e-steps van dit moment.

Boosted rev snelheid 2

Deze snelheid wordt mogelijk gemaakt door de 1500 Watt motor. De Rev heeft zowel aandrijving in het voor- en achterwiel.

Dit zorgt ervoor dat de kracht over beide wielen verdeeld wordt en je niet naar voor of achter valt wanneer je flink optrekt.

Uniek aan de Boosted Rev is dat je je niet hoeft af te zetten om weg te rijden. Je kunt vanuit stilstand optrekken en wegrijden.

4.1 Drie versnellingen

Zeker wanneer je voor de eerste keer op een e-step staat, kan de kracht van de Boosted Rev overweldigend zijn. Om deze reden is de step voorzien van drie versnellingen:

Eerste versnelling: snelheid van +- 25 km/h
Tweede versnelling: een tikje sneller, tot +-30 km/h
Derde versnelling: voor de echte adrenalinekick, een topsnelheid van 39 km/h

In de hoogste versnelling zit je in minder dan 3 seconde op 25 kilometer per uur. Je voelt de extreme trekkracht wanneer je optrekt.

Gooi je de gashendel vanuit stilstand in de derde versnelling vol open, dan is de Rev zelfs in staat om de banden flink te laten spinnen.

Tijdens de klim naar een hogere snelheid voel je daadwerkelijk de kracht van de Rev onder je voeten loskomen.

Beschikbaarheid Boosted rev
Vanwege het faillissement van Boosted Boards, is de Boosted Rev niet meer beschikbaar. Bekijk het assortiment Zero steps voor een vergelijkbare e-step met indrukwekkende prestaties.

5. Banden en de plank

Ook op het gebied van de banden is de Boosted Rev niet verlegen uitgerust. Waar de gemiddelde e-step 8.5” banden heeft, beschikt de Rev over 9” luchtbanden.

Wat vooral opvalt is het profiel van de [9 centimeter brede] banden. Op volle snelheid wegtrekken met de Rev kan ervoor zorgen dat de banden gaan spinnen.

Wat opvalt is dat de banden door het aanwezige profiel hierna de grip snel herpakken. Wees je wel bewust van het vermogen van deze step als je hier de eerste keer mee de weg opgaat.

boosted rev banden

Het rijcomfort van een e-step wordt grotendeels bepaald door de grootte van de banden, het type band en de stabiliteit van de plank. Boosted Boards lijkt hier een goede verhouding in gevonden te hebben met de Boosted Rev.

boosted rev plank 2

De plank is met 20 cm breed genoeg om twee voeten (schuin) naast elkaar te plaatsen. Het brede vlak zorgt net voor dat extra beetje stabiliteit, wat niet overbodig is bij hoge snelheden.

5.1 Off road met de Boosted Rev

Als we een verbeterpuntje aan Boosted Boards mee hadden mogen geven, dan zou dit betrekking hebben op de vering.

Hoewel de banden onverhard terrein [zoals gras- of zandvlaktes] prima aankunnen, zijn de trillingen in het stuur goed te voelen.

Het vermogen van de step stelt je wel in staat om over dergelijke vlaktes [of hellingen tot 25%] te rijden.

boosted band off road

Let wel op. De plank van de step hangt ‘slechts’ 4 cm boven de grond. Wil je je dus helemaal uitleven in de duinen, let er dan wel op dat je bij het rijden niet vast komt te zitten op een grashobbeltje.

6. Actieradius: tot 32 kilometer op één accu

De maximale actieradius is afhankelijk van de versnelling waarin je rijdt. Hoe meer vermogen je gebruikt, hoe sneller de accu leeg is. Hiermee is de actieradius variabel van 20 km (bij een constante topsnelheid van 39 km/h) tot 32 km (bij een snelheid tot 25 km/h).

Een actieradius van maximaal 20 kilometer bij een topsnelheid van 39 km/h klinkt wat betreurend.

Hoewel we het hier deels mee eens zijn, is het niet heel verrassend op basis van de specificaties van de accu. De 370 Wh accu is wat ‘mager’, afgezet tegen een 1500W motor.

Maar, de Boosted Rev zou de Boosted Rev niet zijn als de ietwat teleurstellende actieradius niet werd afgezet tegen een bijkomend voordeel: de korte laadtijd.

7. Accu en laadtijd

Ga je de Boosted Rev bijvoorbeeld voor woon- werkverkeer gebruiken, dan is de laadtijd van deze e-step een groot voordeel. In slechts drie uur tijd is de batterij namelijk weer helemaal opgeladen.

Dit is best indrukwekkend. Als je de Boosted Rev uitpakt en zelf ervaart [en dit wil je], zou je niet meteen denken dat dit brute geweld op twee wielen in drie uur tijd weer helemaal operationeel is. Ter vergelijk: de meeste e-steps hebben een gemiddelde laadtijd tussen de 6 tot 10 uur.

8. Remsystemen en remweg

De Rev is voorzien van drie verschillende remsystemen. De remmen zijn onderverdeeld over een handrem, voetrem en het ‘throttle wheel’.

boosted rev gashendelHet throttle wheel aan het stuur maakt het mogelijk om met één hand gas te geven en te remmen.

Om van volle snelheid tot stilstand te komen, is het aan te raden om van 2 remsystemen tegelijk te gebruiken. Hierbij voelt de combinatie van de hand- en voetrem tegelijk het meest natuurlijk aan.

Voorbeeld: met enkel de handrem sta je vanaf een snelheid van 30 km/h in ongeveer 3 seconde stil. Gebruik je hier ook de voetrem bij, dan is dit zo’n 2 seconde.

De aanwezigheid van drie verschillende remsystemen is een van de aspecten waaraan je kunt zien dat Boosted Boards goed heeft nagedacht over de veiligheid van deze e-step.

9. Gewicht en draagbaarheid

De 1500W motor, 9” banden en stevige plank voegen extra gewicht aan de Rev toe. Hiermee is het niet de lichtste e-step, die je even gemakkelijk een trap optilt. Het volledige gewicht is zo’n 23 kg.

Hoewel het voor een hoop mensen een uitdaging kan zijn om de Rev mee te tillen, maakt het inklapsysteem het wel mogelijk om de step mee te nemen.

Afmetingen

Uitgeklapt: 101 x 20 x 109 cm
Ingeklapt: 101 x 61 x 51 cm

Je kunt de step in zo’n 3 seconde in- en uitklappen. Eenmaal ingeklapt bevestigt het stuur zich automatisch met een kliksysteem aan het achterwiel.

10. Technische specificaties van de Boosted Rev

Boosted RevSpecs
Maximale actieradius32 km
Maximale snelheid39 km/h
Laadtijd3 uur
Gewicht23 kg
Maximaal draaggewicht110 kg
RemsysteemHand-, voetrem en elektronisch
Afmetingen uitgeklapt101 x 20 x 109 cm
Afmetingen ingeklapt101 x 61 x 51 cm
Wielmaat9"
Type bandenLuchtbanden
Motorcapaciteit1500 Watt
Ingebouwde lichtenJa, ledverlichting
WaterbestendigJa, IPX7

11. Stuur, display en bediening

boosted rev stuur

De sportiviteit van deze e-step is ook terug te zien in het stuur. Het stuur is licht gebogen, wat iets wegheeft van een sportieve fiets.

De handvaten zijn voorzien van een rubberen grip met profiel, voor extra houvast. Aan je linkerhand zit de handrem. Hier is ook een kleine fietsbel te vinden.

Het display is in het midden van het stuur bevestigd. Hier kun je de snelheid, het batterijniveau en de huidige versnelling op aflezen.

De bediening van verschillende functies zoals de versnellingen en de verlichting is niet te lastig gemaakt. Dit is allemaal te regelen via de enige aanwezige knop op het display.

Bediening: handig om te weten

 • Inschakelen: 2-3 sec. indrukken van de knop
 • In- en uitschakelen van de verlichting: 2x achter elkaar drukken op de knop
 • Wisselen van versnelling: 3x achter elkaar drukken op de knop
 • Batterijniveau bekijken: 1 sec. drukken op de knop (wanneer de step uitgeschakeld is)
 • Verbinding maken met de app: 5x achter elkaar drukken op de knop

11.1 De Boosted app

Tegenwoordig heeft elke respectabele e-step een bijbehorende app. Met de Boosted app kun je gegevens inzien zoals je huidige snelheid, de afgelegde afstand van je laatste rit, de geschatte actieradius en de huidige versnelling.

Je verbindt de app met de Rev door vijf keer snel achter elkaar op de knop op je dashboard te drukken en daarna op ‘connect’ in de app te tikken.

Eenmaal verbonden herkent de app welk Boosted voertuig verbonden is. Hierna kun je ook de gebruiksaanwijzing van het betreffende voertuig in de app vinden en kun je ook de verlichting bedienen via de app.

12. Verlichting

De step is voorzien van zowel een voor- als achterlicht. Het voorlicht bestaat uit een heldere ledlamp en bevindt zich onder het stuur.

boosted rev voorlicht 2

Het achterlicht bevindt zich boven het achterwiel, op het ‘spatbord’. Dit spatbord is multifunctioneel, want functioneert ook als de achterrem.

boosted rev achterlicht 2

Good to know’s

 • Het voorlicht is verstelbaar
 • Wanneer je één van de drie remsystemen gebruikt om te remmen, werkt het achterlicht ook als remlicht
 • Je schakelt de verlichting in door twee keer achter elkaar op de knop op de display te drukken

13. Eindoordeel

De hamvraag: met welk cijfer beoordelen we de Boosted Rev? Laten we hier kort over zijn. De Boosted Rev krijgt van ons een dikke 9. Waarom geen 10? Omdat er toch een pittig prijskaartje aan vast zit. Hoewel je hier een hoop voor terugkrijgt, moet je wel degelijk diep in de buidel tasten voor je trotse eigenaar bent van deze Rev.

Beschikbaarheid Boosted rev
Vanwege het faillissement van Boosted Boards, is de Boosted Rev niet meer beschikbaar. Bekijk het assortiment Zero steps voor een vergelijkbare e-step met indrukwekkende prestaties.

Logo