Opvouwbare elektrische steps voor volwassenen

Ben je van plan om je elektrische step mee te nemen in de bus of trein? Dan is een opvouwbare e-step (ook wel ‘vouwstep’ genoemd) de ideale uitkomst.

Een plooibare step beschikt over een scharnier op de stuurpen, waarmee je het stuur naar achter kunt klappen. Bij de meeste modellen vergrendeld het stuur hiermee op het achterwiel. Zo kun je de step compact opbergen, aan de stuurpen meetillen en overal mee naartoe nemen.

Ontdek hier hoe je een e-step kunt inklappen en bij welke modellen dit mogelijk is.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2023

[INHOUDSOPGAVE]

  1. Hoe klap je een elektrische step in?
  2. De gemiddelde afmetingen van een e-step
  3. De 7 meest gekozen opvouwbare e-steps voor volwassenen

Hoe klap je een elektrische step in?

  • Zero 9 inklappen 1

Het inklappen werkt niet voor iedere e-step hetzelfde, maar over het algemeen gaat dit als volgt:

  1. Pak het stuur vast en open het scharnier boven- of onderaan de stuurbuis;
  2. Trek het stuur naar achter totdat deze op het achterwiel rust;
  3. Klik het stuur vast op de daarvoor bestemde haak op het achterspatbord;
  4. Controleer of het stuur goed vastzit en til de e-step met je mee aan de stuurbuis.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een e-step?

Houd rekening met de volgende (gemiddelde) afmetingen, indien je de step wilt meenemen in het openbaar vervoer:

Afmetingen e-step ingeklapt: 108 x 47 x 45 cm 
Afmetingen e-step uitgeklapt: 108 x 37 x 112 cm

De 7 meest gekozen opvouwbare e-steps voor volwassenen

Klik, klak; opgevouwen met het grootste gemak. De volgende zeven elektrische steps zijn inklapbaar, licht van gewicht en geschikt voor volwassenen:

1. Xiaomi Scooter 3

Xiaomi-Scooter-3-step
Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 5,5 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Licht van gewicht: weegt slechts 13,2 kg
+ In 5,5 uur een volle accu
Geen verbeterde actieradius t.o.v. de Xiaomi Pro 2

De Xiaomi Mi Scooter 3 werd in 2021 gepresenteerd. Met deze step bouwt Xiaomi voort op het succes van de Xiaomi M365-formule. Met een gewicht van 13,2 kg is de Mi Scooter 3 een kilo lichter dan zijn voorganger. Dit maakt de step geschikt om overal mee naartoe te nemen.

De Mi Electric Scooter 3 heeft een 3-staps opvouwbaar ontwerp. Til de verbindingsgesp op, klap het stuur naar achteren en klik deze vast op het achterwiel. Binnen enkele seconden is de step ingeklapt, om bijvoorbeeld mee te nemen in het openbaar vervoer. Net als andere Xiaomi-steps kan de Xiaomi 3 maximaal 100 kg dragen.

De Xiaomi Scooter 3 beschikt over een 275 Wh batterij. Deze is goed voor een bereik van 30 km. Met de 300W motor behaal je een topsnelheid van 25 km/h. Een lege accu is in slechts 5,5 uur weer volledig opgeladen. 

Nieuw aan de Xiaomi 3 is de ‘Slaapmodus’. Deze modus stelt de step in staat om energie in op te slaan wanneer deze niet in gebruik is. Hiermee wordt de volledige capaciteit in de accu behouden, voor een periode van 15 dagen.

Met de Mi Home App kun je de performance van de step inzien en meerdere functies bedienen. Zo kun je de step bijvoorbeeld vergrendelen, de kilometerstand inzien en ontvang je meldingen over firmware updates.

2. Volans 300W

Volans-300W-elektrische-stepTopsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 4 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Maximaal bereik van 30 kilometer
+ Draaggewicht tot 120 kg
Weegt 15 kg

De Volans 300W is een opvouwbare e-step, ontworpen voor de forens. Met behulp van het vouwsysteem klap je de step binnen een handomdraai in tot een compact formaat.

Met een gewicht van 15 kg til je de step na het inklappen aan de stuurbuis gemakkelijk met je mee.

Het vermogen van 300W geeft je een maximale snelheid van 25 km/h. Een volle accu geeft je maar liefst 30 kilometer rijplezier. Is de accu leeg? Dan is deze binnen vier uur weer volledig opgeladen.

In het midden van het stuur is een helder LCD-Display gemonteerd. Hier kun je onder andere het batterijpercentage, de huidige versnelling en kilometerstand op aflezen.

Met behulp van de functieknoppen op het stuur kun je schakelen tussen de eerste, tweede en derde versnelling. Daarnaast bedien je via deze weg ook de verlichting. De krachtige voor- en achterlichten maken je goed zichtbaar in het donker.

3. Xiaomi 1S

Xiaomi-1S-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Maximaal bereik van 30 kilometer
+ Weegt 12.5 kg
 Draaggewicht tot 100 kg

De Xiaomi 1S is een van de populairste budget e-steps van Xiaomi. Net als de Xiaomi Scooter 3 mag deze e-step zich een lichtgewicht noemen. Met een gewicht van 12.5 kg til je de step makkelijk met je mee in het openbaar vervoer.

Het inklapsysteem maakt het mogelijk om de step binnen een paar seconden in te klappen, waarna je deze aan de stuurbuis kunt meetillen. De 1S rolt op twee 8,5” luchtbanden. Het aluminium frame heeft een draaggewicht van 100 kg.

De 1S heeft net als vergelijkbare e-steps in zijn prijsklasse een topsnelheid van 25 km/h. De aanwezige 280 Wh batterij heeft een uithoudingsvermogen van zo’n 30 kilometer. Is de batterij leeg? In 5,5 uur is deze weer volledig opgeladen.

In het midden van het stuur bevindt zich een LED-display. Hier kun je tijdens het rijden het batterijpercentage, de huidige snelheid en onderhoudsmeldingen op terugvinden.

Via de Mi Home-app kun je de Xiaomi 1S verbinden met je telefoon. Zo kun je de step vergrendelen, statistieken inzien en updaten naar de nieuwste firmware.

4. Xiaomi Pro 2

Xiaomi-Pro-2-e-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Stevige actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
Laadtijd van 9 uur

De opvolger van de Xiaomi Pro en broer van de welbekende Xiaomi M365; dat is de Xiaomi Pro 2. Een rechtvaardige opvolger, want de Pro 2 heeft meerdere upgrades ten opzichte van zijn voorgangers.

Zo beschikt de Pro 2 over twee vernieuwde 8.5” luchtbanden. Daarnaast zijn zowel de voor- als achterband voorzien van reflectoren voor betere zichtbaarheid.

De nieuwste generatie Xiaomi-steps beschikt daarnaast over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Zo slaat de accu automatisch onverbruikte energie op tijdens het remmen.

De Pro 2 beschikt over een vouwmechanisme waarmee je de step binnen enkele seconden kunt inklappen. Met een gewicht van slechts 14,2 kg til je de step gemakkelijk met je mee.

Met drie verschillende versnellingen kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. Het motorvermogen van 300W stelt de Pro 2 in staat een maximale snelheid van 25 km/h te behalen.

De Lithium ion accu van 446 Wh geeft je een maximaal bereik van 45 kilometer. Hiermee is de Xiaomi Pro 2 de beste e-step voor lange afstanden binnen de Xiaomi-collectie.

5. Ninebot Max G30

Elektrische-step-Ninebot-Max-G30

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Afmetingen ingeklapt:
112 x 47 x 53 cm > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 65 kilometer
+ Anti-lek luchtbanden
 Laadtijd van 6 uur

Ben je op zoek naar een opvouwbare elektrische step met een imposante actieradius? Say no more. De actieradius van 65 kilometer maakt de Ninebot Max G30 een betrouwbare e-step voor dagelijks gebruik. 

Wil je de G30 meenemen in de bus of trein? Dan klap je de step met een paar kleine handelingen in. Eenmaal op plaats van bestemming zet je je tweewieler gemakkelijk op slot via de beschikbare Segway-app.

Met twee 10″ tubeless luchtbanden heeft de Max G30 een stabiele wegligging en schokabsorberend vermogen. Dit betekent: minder trillingen in het stuur bij het rijden over een hobbelige weg.

De Ninebot Max heeft een IP54 waterbestendigheid. Hierdoor kun je zonder zorgen een kleine regenbui trotseren.

Met behulp van een 350 Watt achterwielmotor behaal je een maximale snelheid van 25 km/h. Maak je regelmatig een avondrit? De Max beschikt over een helder voor- en achterlicht (tevens remlicht) waarmee je goed zichtbaar bent in het donker.

6. Kugoo S1 Pro

Kugoo-S1-Pro-estepTopsnelheid: 30 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 4 uur |
Afmetingen ingeklapt:
96 x 21 x 33 cm

PLUS- EN MINPUNTEN
Waterdicht en stofbestendig
+
Draaggewicht tot 120 kg
Massieve banden

De Kugoo S1 Pro is een budget e-step met interessante specificaties. Op volle snelheid gaat de step 30 km/h. Met een volgeladen accu kun je 30 kilometer rijden, voordat deze opgeladen moet worden.

De step is met een gewicht van slechts 12 kg gemakkelijk op te vouwen en overal mee naartoe te nemen. Zo leg je de step zonder moeite achterin de auto, of vouw je hem op om mee te nemen in het openbaar vervoer.

Met de S1 Pro heb je de mogelijkheid om je snelheid naar jouw niveau aan te passen. Er zijn drie snelheidsopties die je via de knop op het stuur kunt aanpassen. Met een remafstand van slechts vier meter en dubbele remmen, kun je ook veilig vaart minderen.

​​Het deck is breed genoeg om twee voeten schuin naast elkaar te plaatsen. De handvaten aan het stuur zijn voorzien van anti-slip materiaal, waardoor je je grip (ook bij nat weer) niet snel verliest.

7. Ninebot E22E

Ninebot-E22E-elektrische-step

Topsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 22 kilometer | Laadtijd: 3,5 uur |
Afmetingen ingeklapt:
113 x 42 x 36 cm

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Laadtijd van 3,5 uur
+ Weegt slechts 13,5 kg
Topsnelheid van 20 km/h

De Ninebot E22E is een ideaal vervoermiddel voor dagelijks gebruik. De step is voorzien van 9” lekvrije banden. Dit type banden is bekend van zijn voorgangers uit de Segway Ninebot serie.

Met een gewicht van slechts 13,5 kg en een laadtijd van 3,5 uur maakt de Ninebot E22E zich vooral populair onder forensen. Met behulp van het aanwezige vouwsysteem is het mogelijk om de E22E binnen een paar seconden in te klappen.

Het stuur klikt zich vast op het achterwiel. Hierna is het mogelijk om de step aan de stuurbuis mee te dragen. Eenmaal ingeklapt heeft de E22E afmetingen van 113 x 42 x 36 cm.

Het standaard bereik van de Ninebot E22E is 22 kilometer. Met behulp van een extra accu, welke je onderaan het stuur bevestigd, is de actieradius uit te breiden tot 45 kilometer.

Met een tweede accu verhoog je ook de maximale snelheid. Waar de E22E standaard een maximale snelheid heeft van 20 km/h, behaal je met een dubbele accu 25 km/h.

8. Xiaomi Essential

Xiaomi essential elektrische stepTopsnelheid: 20 km/h | Actieradius: 20 kilometer | Laadtijd: 4 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm

PLUS- EN MINPUNTEN
Drie snelheidsstanden
+ Veerkrachtige banden
Bereik van 20 kilometer

De Xiaomi Essential is een van de budget modellen binnen de Xiaomi-collectie. Het kleine prijskaartje betekent echter niet dat je inlevert op kwaliteit.

De nieuwe generatie 8,5” luchtbanden profiteren van het verbeterde, robuuste en lekbestendige materiaal dat tot 3 keer duurzamer is dan eerdere Xiaomi versies. Dit betekent; minder snel een lekke band.

De Mi Essential heeft een minimalistisch aluminium ontwerp, waarmee het geheel slechts 12 kg weegt. Het inklappen van de step gebeurt met het zogeheten ‘3-seconden vouwsysteem’.

In de eerste versnelling (voetgangersmodus) rijdt de step maximaal 6 km/h. Gebruik je de derde versnelling (sportmodus), dan haalt de step een topsnelheid van 20 km/h.  

Een volle batterij geeft je een maximaal bereik van 20 kilometer. In slechts 4 uur is een lege accu weer volledig opgeladen. Via de knop op het stuur kun je schakelen tussen drie versnellingen.

hulp nodig bij je keuze?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.
Logo