Opvouwbare elektrische steps voor volwassenen

Ben je van plan om je elektrische step mee te nemen in de bus of trein? Dan is een opvouwbare e-step (ook wel ‘vouwstep’ genoemd) de ideale uitkomst.

Een plooibare step beschikt over een scharnier op de stuurpen, waarmee je het stuur naar achter kunt klappen. Bij de meeste modellen vergrendeld het stuur hiermee op het achterwiel. Zo kun je de step compact opbergen, aan de stuurpen meetillen en overal mee naartoe nemen.

Ontdek hier hoe je een e-step kunt inklappen en bij welke modellen dit mogelijk is.

[INHOUDSOPGAVE]

  1. Hoe klap je een elektrische step in?
  2. De gemiddelde afmetingen van een e-step
  3. De 5 meest gekozen opvouwbare e-steps voor volwassenen

Hoe klap je een elektrische step in?

  • Zero 9 inklappen 1

Het inklappen werkt niet voor iedere e-step hetzelfde, maar over het algemeen gaat dit als volgt:

  1. Pak het stuur vast en open het scharnier boven- of onderaan de stuurbuis;
  2. Trek het stuur naar achter totdat deze op het achterwiel rust;
  3. Klik het stuur vast op de daarvoor bestemde haak op het achterspatbord;
  4. Controleer of het stuur goed vastzit en til de e-step met je mee aan de stuurbuis.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een e-step?

Houd rekening met de volgende (gemiddelde) afmetingen, indien je de step wilt meenemen in het openbaar vervoer:

Afmetingen e-step ingeklapt: 108 x 47 x 45 cm 
Afmetingen e-step uitgeklapt: 108 x 37 x 112 cm

De 5 meest gekozen opvouwbare e-steps voor volwassenen

Klik, klak; opgevouwen met het grootste gemak. De volgende vijf elektrische steps zijn inklapbaar, licht van gewicht en geschikt voor volwassenen:

1. Xiaomi Scooter 3

Xiaomi-Scooter-3-step
Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 5,5 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Licht van gewicht: weegt slechts 13,2 kg
+ In 5,5 uur een volle accu
Geen verbeterde actieradius t.o.v. de Xiaomi Pro 2

De Xiaomi Mi Scooter 3 werd in 2021 gepresenteerd. Met deze step bouwt Xiaomi voort op het succes van de Xiaomi M365-formule. Met een gewicht van 13,2 kg is de Mi Scooter 3 een kilo lichter dan zijn voorganger. Dit maakt de step geschikt om overal mee naartoe te nemen.

De Mi Electric Scooter 3 heeft een 3-staps opvouwbaar ontwerp. Til de verbindingsgesp op, klap het stuur naar achteren en klik deze vast op het achterwiel. Binnen enkele seconden is de step ingeklapt, om bijvoorbeeld mee te nemen in het openbaar vervoer. Net als andere Xiaomi-steps kan de Xiaomi 3 maximaal 100 kg dragen.

De Xiaomi Scooter 3 beschikt over een 275 Wh batterij. Deze is goed voor een bereik van 30 km. Met de 300W motor behaal je een topsnelheid van 25 km/h. Een lege accu is in slechts 5,5 uur weer volledig opgeladen. 

Nieuw aan de Xiaomi 3 is de ‘Slaapmodus’. Deze modus stelt de step in staat om energie in op te slaan wanneer deze niet in gebruik is. Hiermee wordt de volledige capaciteit in de accu behouden, voor een periode van 15 dagen.

Met de Mi Home App kun je de performance van de step inzien en meerdere functies bedienen. Zo kun je de step bijvoorbeeld vergrendelen, de kilometerstand inzien en ontvang je meldingen over firmware updates.

2. Xiaomi 1S

Xiaomi-1S-elektrische-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 30 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Maximaal bereik van 30 kilometer
+ Weegt 12.5 kg
– Draaggewicht tot 100 kg

De Xiaomi 1S is een van de laatst uitgebrachte Xiaomi steps. Na de release in 2020 is de 1S, net als zijn voorgangers, een populaire e-step geworden. Dit heeft de step voornamelijk te danken aan de scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

De 1S heeft net als vergelijkbare e-steps in zijn prijsklasse een topsnelheid van 25 km/h.

De aanwezige 280 Wh batterij heeft een uithoudingsvermogen van zo’n 30 kilometer. Is de batterij leeg? In 5,5 uur is deze weer volledig opgeladen.

Verder beschikt de Xiaomi 1S over twee 8.5” luchtbanden met een maximaal draaggewicht van 100 kg.

Net als de Xiaomi Scooter 3 mag deze e-step zich een lichtgewicht noemen. Met een gewicht van 12.5 kg til je de step makkelijk met je mee in het openbaar vervoer.

3. Xiaomi Pro 2

Xiaomi-Pro-2-e-step

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 45 kilometer | Laadtijd: 8-9 uur |
Afmetingen ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm

PLUS- EN MINPUNTEN
+ Stevige actieradius van 45 kilometer
+ Goede prijs-kwaliteitverhouding
Laadtijd van 9 uur

De opvolger van de Xiaomi Pro en broer van de welbekende Xiaomi M365; dat is de Xiaomi Pro 2. Een rechtvaardige opvolger, want de Pro 2 heeft meerdere upgrades ten opzichte van zijn voorgangers.

Zo beschikt de Pro 2 over twee vernieuwde 8.5” luchtbanden. Daarnaast zijn zowel de voor- als achterband voorzien van reflectoren voor betere zichtbaarheid.

De nieuwste generatie Xiaomi steps beschikt over een doorontwikkeld energieterugwinning systeem. Hiermee geeft de step energie terug aan de accu tijdens het remmen.

Met drie snelheidsmodi kun je zelf bepalen of je voor ‘duurzaam’ (= meer kilometers op één lading) of ‘snelheid’ gaat. Het motorvermogen van 300W stelt de Pro 2 in staat een maximale snelheid van 25 km/h te behalen.

De Lithium ion accu van 446 Wh geeft je een maximaal bereik van 45 kilometer op een volle accu. 

4. Zero 8 Pro

Zero-8-pro
Topsnelheid: 45 km/h | Actieradius: 50 kilometer | Laadtijd: 7 uur |
Afmetingen ingeklapt:
99 x 18 x 36 cm > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Beschikt over knipperlichten
+ Maximaal bereik van 50 kilometer
Laadtijd van 7 uur

Binnen de wondere wereld van de elektrische step is Zero een van de A-merken. De Zero 8 Pro is hier geen uitzondering op. Met een 8,5” luchtgevulde voorband en geïntegreerde vering in de voorste stuurkolom geeft de Z8 Pro je een subliem rijcomfort.

De recreatieve ‘stepper’ kan met de Z8 Pro in het weekend tot 50 kilometer op een volle accu afleggen, tegen een een topsnelheid van maar liefst 50 km/h. 

Ga je de e-step gebruiken voor woon-werkverkeer? Dan komt het vouwmechanisme van de Z8 Pro goed van pas. Hierdoor heeft de Z8 Pro het ‘Travel’ label gekregen binnen de Zero collectie.

Ook voor ritjes in het donker is deze e-step een goede keuze. Naast voor- en achterlichten beschikt de Z8 Pro over een heldere ledstrip in de stuurpen en knipperlichten. De aanwezigheid van handbediende knipperlichten maakt de Z8 Pro uniek in zijn klasse.

5. Ninebot Max G30

Elektrische-step-Ninebot-Max-G30

Topsnelheid: 25 km/h | Actieradius: 65 kilometer | Laadtijd: 6 uur |
Afmetingen ingeklapt:
112 x 47 x 53 cm > Bekijk onze review

PLUS- EN MINPUNTEN
+
Maximaal bereik van 65 kilometer
+ Anti-lek luchtbanden
 Laadtijd van 6 uur

Ben je op zoek naar een opvouwbare elektrische step met een imposante actieradius? Say no more. De actieradius van 65 kilometer maakt de Ninebot Max G30 een betrouwbare e-step voor dagelijks gebruik. 

De Ninebot Max is een stevige e-step. Dit is terug te zien in het materiaalgebruik. Deze stevigheid komt echter wel ten nadele van het gewicht.

Met een gewicht van 18 kg is deze e-step zwaarder dan bovengenoemde modellen. Maar, voor dat gewicht krijg je wel wat terug.

Met twee 10″ tubeless luchtbanden heeft de Max G30 een stabiele wegligging en schokabsorberend vermogen. Dit betekent: minder trillingen in het stuur tijdens bij het rijden over een hobbelige weg.

Daarnaast heeft de step een IP54 waterbestendigheid, waarmee je ook een regenbui kunt trotseren. Met behulp van het inklapmechanisme vouw je de Ninebot Max binnen een paar seconden op.

hulp nodig bij je keuze?
Wil je een grotere selectie aan e-steps bekijken? Neem dan een kijkje bij de selectie van best beoordeelde e-steps. Meer hulp nodig bij je keuze? Ontdek welke e-step bij jou past met onze Keuzehulp.
Logo