Inokim OX S review: van Amsterdam naar Texel op één volle accu

Het van origine Israelische Inokim is hier. En niet met één e-step. Het aanbod bestaat inmiddels uit vier verschillende modellen.

Binnen deze selectie schijnt de Inokim OX S het paradepaardje te zijn. En laten we nou juist dit model aan een pittige beproeving onderworpen hebben. We nemen je mee.

Lang verhaal kort

De Inokim OX S is een step in het high-end segment en één van de sterkste e-steps die momenteel verkrijgbaar is. Het verschil met een budget e-step zie je vooral terug in het gebruik van de stevige materialen waaruit de OX S is opgebouwd.

De OX S is zeker niet de juiste keuze voor degene die op zoek zijn naar een simpele, goedkope e-step. Maar des te meer voor degene die op zoek zijn naar een geweld aan kracht, uithoudingsvermogen en kwaliteit verpakt in een elektrische step.

[INHOUDSOPGAVE]

 1. Maak kennis met de Inokim OX S
 2. Dit wil je weten
 3. De weg op met de Inokim OX S
 4. De topsnelheid
 5. Maximale actieradius
 6. Technische specificaties
 7. Het remsysteem
 8. Gewicht en draagbaarheid
 9. De verlichting
 10. Het stuur en de display

Maak kennis met de Inokim OX S

Als je de Inokim OX S bekijkt vallen je direct een paar dingen op. Het voorwiel is verbonden aan de step met een ‘voorvork’. Naast dat dit er futuristisch uitziet, merk je dit ook aanzienlijk in de rijervaring.

 • Inokim OX elektrische step

Gekeken naar de technische specificaties en performance van de Inokim OX S, lijkt het bedrijf zich te richten op de ‘serieuze’ rijder. Dit is geen speelgoed. Nee, dit is meer een waardig alternatief van een scooter.

Tops en flops van de Inokim OX S

VoordelenNadelen
+Opvallend uiterlijk-Laadtijd van 14 uur
+Topsnelheid van 39 km/h
+Enorme actieradius van 110 km
+Flexibele vering
+Stevige 10” luchtbanden

Dit krijg je geleverd

Bij je bestelling van de Inokim OX S krijg je het volgende geleverd:

 • 1X Inokim OX S
 • 1X Achterspatbord
 • 1X Moersleutel
 • 1X Inbusset
 • 1X Handpomp

Dit wil je weten

Rijcomfort: één van de grootste pluspunten aan de OX S is de vering in de losstaande voorvork, waarmee je makkelijk hobbels of onverhard terrein trotseert. Lees meer over het rijcomfort.

Maximale snelheid: de Inokim OX S heeft een topsnelheid van 39 kilometer per uur in de hoogste versnelling. Lees meer over de snelheid.

Actieradius: met een indrukwekkende actieradius van maar liefst 110 km is dit de e-step met de grootste actieradius die we tot nu toe getest hebben. Lees meer over de actieradius.

BESCHIKBAARHEID Inokim OX S
De Inokim OX S is momenteel niet beschikbaar in België en Nederland. Op zoek naar een e-step met vergelijkbare prestaties? Bekijk dan de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus.

De weg op met de Inokim OX S

Voor je de eerste keer met de Inokim OX S de weg op gaat dien je twee dingen te doen: het stuur vastdraaien en het spatbord bevestigen.

Met de meegeleverde moersleutel en inbusset heb je dit zo gedaan. En toen kwam het grote moment: ‘Let’s hit the road, Jack’.

Inokim OX S bovenkant aanzicht

Bij een high-end elektrische step liggen de verwachtingen toch nét een tikje hoger. Maar bij de eerste meters viel direct het sublieme rijcomfort op.

En dit leek niet alleen ons op te vallen. Deze e-step is met zijn voorkomen een aardige blikvanger wanneer je hier de weg mee opgaat.

Het rijcomfort zou een van je belangrijkste argumenten moeten zijn om deze e-step aan te schaffen. De bouwkwaliteit [en daarmee stevigheid] van deze e-step zit zo robuust in elkaar dat je soepeltjes over het wegdek glijdt.

Dit komt onder andere door de vering en losstaande voorvork waarmee je trillingen niet voelt doordreunen in het stuur.

Snelheid: tot 39 km/h

De Inokim OX S trekt op na de welbekende kickstart. Met andere woorden; je zet rustig af en kunt vervolgens gas geven. Je kunt tussen drie versnellingen schakelen, waarmee je in de derde versnelling een maximale snelheid van 39 km/h haalt.

Eerste versnelling
Het optrekken in de eerste versnelling gaat ‘gemoedelijk’. Bij onze test behaalden we in deze versnelling een maximale snelheid van 13 km/h.

Tweede versnelling: de tweede versnelling voelt meteen een stuk sportiever aan. Je merkt nu echt dat de 1300W motor een flinke trekkracht heeft. Op vlak terrein bereikten we in deze versnelling een maximale snelheid van 29 km/h.

Derde versnelling: wil je het maximale uit deze e-step halen, dan laat je ‘m in de derde versnelling hangen. Bij onze test haalden we een maximale snelheid van 39 km/h binnen +- 5 seconden.

Wat ons positief heeft verrast is het veilige gevoel waarmee je zelfs bij een snelheid van 39 km/h op deze e-step staat. Je merkt aan alles dat de 1300W motor een enorm vermogen verpakt heeft, maar dat dit wel op een veilige manier tot uiting komt.

Gas geven met je duim

Een ander micro-detail wat de OX S onderscheidt van menig andere e-step is de comfortabele gashendel. Dit voelt nog wel eens goedkoop aan en heeft een structuur wat na enige tijd gaat irriteren aan je duim.

Zeker wanneer je lange ritten gaat maken [en dat kan, met een maximale actieradius van 110 km] is het toch wel prettig als dit niet gaat irriteren.

Actieradius: tot 110 kilometer op één accu

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Inokim OX S is de actieradius. Deze bedraagt maar liefst 110 kilometer in de Eco mode.

Ter illustratie: hiermee kun je dus op één accu van Amsterdam naar Den Helder rijden, om aan de overkant van het water de laatste kilometers al rijdend naar Texel af te leggen voor je toch echt even moet opladen. Indrukwekkend.

In de Full-speed mode [maximale snelheid van 39 km/h] haal je hier een actieradius van 60 kilometer mee. Ook dit is noemenswaardig, wanneer je bedenkt dat de gemiddelde actieradius van een e-step rond de 25 kilometer ligt.

Technische specificaties van de Inokim OX S

Inokim OX SSpecs
Maximale actieradius110 km
Maximale snelheid39 km/h
Laadtijd14 uur
Gewicht33,5 kg
Maximaal draaggewicht120 kg
RemsysteemDubbele handrem
Afmetingen uitgeklapt108 x 59 x 124 cm
Afmetingen ingeklapt108 x 59 x 54 cm
Wielmaat10"
Type bandenLuchtbanden
Type motorDual 1300W brushless gearless motor
Motorcapaciteit1300 Watt
Ingebouwde lichtenJa, ledverlichting
MateriaalAvation Aluminum-alloy
Type displayLCD-display

Dubbel remsysteem

Net als een scooter beschikt de Inokim OX S over twee handremmen die afzonderlijk van elkaar de voor- en achterband afremmen. De voorrem bestaat uit een trommelrem en de achterrem uit een schijfrem.

Met strak aangedraaide remmen heeft de OX S, ook op hoge snelheden, een veilige remweg. Vanaf een snelheid tussen de 34 en 39 km/h sta je in minder dan 2,5 seconde stil.

Persoonlijk vonden we de aanwezigheid van twee handremmen prettig werken. Dit zijn we natuurlijk van de meeste fietsen en scooters gewend, waarmee dit vertrouwd aanvoelt.

Het vergt geen tijd om hieraan te wennen en je hoeft niet in een split-second na te denken welke rem je moet indrukken als je plots tot stilstand moet komen.

Accu en laadtijd

Met een maximale actieradius van 110 kilometer zal je de Inokim OX S waarschijnlijk niet elke dag hoeven opladen. Deze ongekende actieradius brengt wel een flinke laadtijd met zich mee.

Het duurt gemiddeld 14 uur voor de Lithium Ion, 60V, 25.6 A/h accu weer helemaal volgeladen is. Dat is pittig, maar niet verrassend als je hier de actieradius bij bedenkt.

Gewicht en draagbaarheid

Inokim OX S ingeklapt

Met een stevige e-step komt ook een stevig gewicht. De Inokim OX S is geen e-step die je even makkelijk met je mee tilt en onder je stoel in de trein opbergt.

En dat is nou ook juist de charme van dit elektrische monster; het mag zich met recht alternatief van een scooter noemen.

Terug naar het gewicht. Het totale gewicht van de e-step is 33.5 kg. Tenzij je dagelijks flink loopt te liften in de sportschool, zal dit voor de meesten best zwaar zijn om ‘even’ op te tillen.

Toch is het wel mogelijk om de OX S [bijvoorbeeld] mee op vakantie te nemen. Je kunt de step namelijk inklappen. Onderaan het stuur is een clip bevestigt waarmee je het stuur ontgrendelt.

Deze trek je vervolgens naar achter, waar deze zich automatisch op het achterwiel bevestigd. Eenmaal ingeklapt zijn de afmetingen 108 x 59 x 54 cm.

Met hetzelfde gemak klap je het stuur ook weer uit. De clip die het stuur overeind houdt is voorzien van extra rubber bandje die de vastigheid borgt.

Display en bediening

De display bevindt zich aan de rechterkant van het stuur en ziet er op het eerste gezicht vrij ‘basic’ uit. Het doet een beetje denken aan een kleine fietscomputer.

Toch past de display goed bij hetgeen de OX S uitstraalt: no-nonsense kwaliteit.

Op de display kun je de huidige snelheid, versnelling, batterijniveau, kilometerstand en afstand van je laatste trip aflezen.

Het voordeel van de plaatsing van de display is dat je deze ook tijdens het rijden kunt bedienen. Op de display [met een grootte van 5 x 3 cm] zijn drie knoppen te vinden waarmee je alle nodige functionaliteiten kunt bedienen:

 • Aan / uit knop: door de middelste knop 2 seconde ingedrukt te houden schakel je de OX S in en uit.
 • Versnellingen: druk 1x op de bovenste knop om een versnelling omhoog te schakelen en 1x op de onderste knop om weer terug te schakelen
 • Verlichting: houd de middelste knop een paar tellen ingedrukt om de lichten in te schakelen. Let op: de verlichting is voorzien van een lichtsensor. De lichten gaan automatisch in ‘sluimerstand’ wanneer de omgeving licht genoeg is.

De verlichting

Aan de voorkant van het deck zijn twee voorlichten gemonteerd. Deze zijn een stuk lager geplaatst dan bij andere e-steps.

Of dit de zichtbaarheid juist verbeterd of verslechterd? Daar zijn we nog niet helemaal over uit.

 • Inokim OX achterlicht

Wat we wel weten is dat de lichten fel genoeg zijn om op te vallen in het donker. Doordat er aan twee kanten lichten zijn gemonteerd, heeft Inokim ervoor gezorgd dat het voorlicht niet volledig geblokkeerd wordt door het voorwiel wanneer je door een bocht gaat.

Een subtiel detail aan de zijkant van het achterlicht is de merknaam die hierin gegraveerd staat. Het achterlicht is aan de rechter achterkant van de step geplaatst. Naast zijn functie als achterlicht dient deze ook als remlicht, wanneer je een van de twee [of beide] remmen inknijpt.

Het stuur

Als je de Inokim in levende lijve ziet, valt het op dat deze met een stuurhoogte van 124 cm hoger is dan de gemiddelde e-step. Dit geeft je meer het gevoel een gelijke verkeersdeelnemer te zijn, tussen alle andere weggebruikers.

Het robuuste 59 cm brede stuur is aan beide kanten voorzien van een soepele grip. Deze handvatten hebben opnieuw wat weg van een mountainbike.

Daarnaast heeft het stuur aan de linkerkant een bel bevestigd zitten. Niet helemaal wat je verwacht op een e-step als de Inokim OX S, maar wel praktisch als je ergens langs moet.

Banden en het deck

De banden van een e-step zijn van grote invloed op het rijcomfort van een e-step. Het sublieme rijcomfort van de Inokim OX S wordt dan ook mede mogelijk gemaakt door deze banden.

 • Inokim OX voorband en voorvork

De OX S is voorzien van 10” luchtbanden. De banden zijn maar liefst 7 cm breed en voorzien van een stevig profiel. Dit profiel maakt de Inokim OX ook geschikt voor off-road terrein.

Het grote voordeel van luchtbanden: het rijcomfort. Het nadeel: deze moet je eens in de zoveel tijd oppompen of verwisselen (bij een lekke band).

Wij bemerkten dat het oppompen van de banden nog een uitdaging kan zijn door de plaatsing van het ventiel. Dit vergt de eerste keer wat meer tijd om hier een handigheid in te vinden.

Het deck

Het deck is met een lengte van 58 centimeter en een breedte van 21 centimeter aanzienlijk groter dan we van de gemiddelde e-step gewend zijn.

Een ander voordeel van het deck is de hoogte waarop deze hangt. Het deck hangt bij het rijden 12 centimeter boven de grond.

Dit is geen overbodige luxe wanneer je de OX S meeneemt voor een ritje door het bos. Je komt dan niet zomaar vast te zitten op elke willekeurige tak of hobbel.

Eindoordeel

De hamvraag: raden wij de Inokim OX S aan? Ja, wel als je op zoek bent naar de crème de la crème onder de e-steps én je hier een aardig bedrag voor over hebt.

Met deze e-step haal je alles [en meer] in huis wat je van een high-end elektrische step mag verwachten. Om deze reden krijgt de Inokim OX S van ons een 9/10 uit de test.

BESCHIKBAARHEID Inokim OX S
De Inokim OX S is momenteel niet beschikbaar in België en Nederland. Op zoek naar een e-step met vergelijkbare prestaties? Bekijk dan de Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus.

Logo