In Nederland staat veiligheid boven alles in het verkeer. Een verzekering voor een motorisch voertuig kan dan ook niet ontbreken voor je de weg op gaat. Met de opkomst van de elektrische steps in Nederland roept zich de volgende vraag op: moet je een elektrische step verzekeren? Wij geven je alle antwoorden!

Moet je een elektrische step verzekeren?

Om direct antwoord te geven op deze vraag: dit moet officieel wel. Hoewel er in Nederland nog een hoop onduidelijkheid heerst over de elektrische step, moet deze officieel wel verzekerd zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor een e-step, maar voor alle motorische voertuigen. Dit heeft onder andere te maken met de WA (Wet Aansprakelijkheidsverzekering).

Belangrijk: Heeft je elektrische step geen kenteken? Laat dit type step dan verzekeren als ‘bromfiets zonder kenteken’. Dit valt onder dezelfde categorie waar gehandicaptenvoertuigen ook onder vallen.

verzekering e step

Kun je een elektrische step verzekeren zonder kenteken?

Op dit moment kan dit nog niet. Volgens de huidige regelgeving valt de e-step nu nog onder de categorie ‘bijzondere bromfiets’. Dit betekent dat voor de goedgekeurde e-steps in Nederland dezelfde regels gelden als voor bromfietsen (en dus een kenteken moeten hebben). Heeft je e-step geen kenteken, dan kun je deze (nog) niet laten verzekeren.

Hoe kun je deze steps laten verzekeren?

Bij verschillende verzekeraars in Nederland kun je een elektrische step laten verzekeren. Om een e-step te laten verzekeren dient deze voorzien te zijn van een VIN. Een VIN staat voor Voertuig Identificatie Nummer. Elk motorische voertuig in Nederland dient voorzien te zijn van dit nummer, zodat de politie deze kan traceren. Het is belangrijk om deze VIN aan te vragen vóór je een verzekering afsluit!

Waar kun je een elektrische step laten verzekeren?

Er zijn verschillende verzekeraars in Nederland waar je een e-step kunt laten verzekeren.

VerzekeraarDekkingKosten per jaar
Bokhorst VerzekeringenVolledige dekking€48
Diks VerzekeringenVoorlopige dekkingNB

Bekijk voor het afsluiten van de verzekering altijd goed de polisvoorwaarden. Lees hier meer over alle regels omtrent elektrische steps. Wil je zonder zorgen de weg op met je e-step? Lees dan meer over alle goedgekeurde elektrische steps in Nederland.

Categorieën: Nieuws