KIWIride step

Een andere aanbieder van deelsteps is KIWIride, niet te verwarren met deelstepaanbieder Kiwi (link naar pagina). De duurzame elektrische steps bieden een makkelijke en leuke manier om steden te verkennen en hiermee draag je ook nog eens bij aan het milieu! De app is gemakkelijk in gebruik waardoor je binnen no time klaar bent om op pad te gaan met deze elektrische deelstep. Hieronder lees je meer over hoe je gebruik kunt maken van de e-steps van KIWIride!

[SPRING DIRECT NAAR]

Dit is KIWIride

Het is de missie van KIWIride om de ecologische voetafdruk te verkleinen van elke stad waarin ze actief zijn, zonder kosten voor de lokale autoriteiten. De partij is opgericht en gevestigd in Dubai en biedt vanaf hier een platform voor het delen van elektrische steps in de GCC en de EU. Ze streven er ook naar om gebruikers en andere bewoners aan te moedigen groen te leven en actief bij te dragen aan het sparen van het milieu.

KIWIride stelt zich de toekomst van stedelijke mobiliteit voor door korte ritten snel, leuk en milieuvriendelijk te maken. Daarnaast investeert KIWIride 30% van de omzet aan het actief ontwikkelen van meer milieuvriendelijke initiatieven om zo de toekomst van deze nieuwe manier van vervoer te verdedigen.

Hoe maak je gebruik van een KIWIride step?

Voorbeeld: KIWIride website

Om gebruik te maken van KIWIride download je de gratis app voor Android of Apple. Koppel in de app een betaalmiddel en doorloop de volgende stappen:

1. Vind een KIWIride voertuig bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

2. Voeg meerdere rijders toe
Tik op ‘Groepsrit’ indien je meerdere voertuigen met één app wilt ontgrendelen.

3. Ontgrendel met de app
Scan de QR-code op het stuur van de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

4. Zet af en rijd weg
Zet je met één voet af en geef gedoseerd gas met de rechterduim.

5. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app of er aangewezen parkeerzones zijn en zet het voertuig netjes weg.

6. Sluit de rit af
Druk in de app op ‘vergrendel e-step’ om je rit te beëindigen. Je krijgt nu een overzicht te zien met de afgelegde route en gemaakte kosten.

Download de KIWIride app voor Android en IOS

    Google-play-logo Apple-store-logo

Wat betaal je per rit?

Voor iedere rit betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Om een step te ontgrendelen betaal je bij KIWIride €0.99 en vervolgens €0.25 per minuut. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dan €4.74. Let op: de kosten kunnen per stad verschillen.

Tip: profiteer van gratis ritten

De meeste aanbieders geven (nieuwe) bestuurders de mogelijkheid om een referentiecode te delen. Deze persoonlijke code vind je in de app.

Waar is KIWIride momenteel actief?

KIWIride is actief in meerdere landen en continenten. Zo zijn er in 6 Europese landen en in de Verenigde Arabische Emiraten en Oezbekistan elektrische deelsteps van KIWIride te vinden. De organisatie is continu aan het kijken naar mogelijkheden om uit te breiden. Hieronder vind je een overzicht van de landen in Europa:

Bekijk de website van KIWIride voor de meest actuele update waar de aanbieder actief is

Een probleem melden

Ervaar je overlast van een verkeerd geparkeerd KIWIride voertuig? Of heb je een probleem met je betaling? Op de volgende manieren kun je hier melding van maken:

  • Via de app: navigeer in de app naar het menu en klik op ‘Customer support’. Hier kun je via een chat contact opnemen.
  • Via de website: contacteer KIWIride via de website.
  •  Via de mail: info@kiwiride.com of support@kiwiride.com.
Meer e-steps bekijken?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment.
Logo