Elektrische step huren in Nederland of België: het complete overzicht

Je ziet het online steeds vaker voorbijkomen: organiseer je een familie- of bedrijfsuitje? Huur een e-step. Een vernieuwend uitje en bovendien leuk om te doen.

Een hoop platformen en lokale verhuurders in Nederland en België verhuren e-steps. Waar kun je terecht? En wat kost het huren van een elektrische step? Wij helpen je een handje met dit complete overzicht.

De verschillende mogelijkheden om een e-step te huren

Over het algemeen zijn er twee manieren om een e-step te huren:

  1. Maak gebruik van een deelstep via een van de vele aanbieders. Dit is de beste optie voor korte ritjes. Let op: in Nederland is dit nog niet mogelijk;
  2. Huur een e-step voor een dag(deel) via een lokale verhuurder.

Elektrische step huren in Nederland

Er zijn verschillende verhuurders in Nederland die e-steps te huur aanbieden voor groepen. Tijdens deze tocht of excursie rijd je op een step die goedgekeurd is voor de Nederlandse openbare weg. We lichten drie aanbieders uit:

> Bekijk hier alle aanbieders in Nederland

In Alle Straten

  • in-alle-straten-elektrische-step-toer

Locaties: Ravenstein
Kosten: €24,50 p.p.
Website: In Alle Straten

Brabant is mooi. Brabant is prachtig. Combineer een prachtige omgeving met een stoer vervoermiddel om de omgeving te ontdekken en je hebt een mooie dag.

Bij In Alle Straten huur je in Ravenstein een FatMax e-step om fluisterstil door te omgeving te toeren. Je kunt ervoor kiezen om zelf (mee) te steppen, of volledig elektrisch rond te rijden.

Het bedrijf heeft een vaste route uitgezet om je de leukste plekken te laten zien, maar het is ook mogelijk om een eigen route uit te stippelen. Iedere step beschikt over een telefoonhouder. Zo kun je makkelijk en handsfree langs elke route navigeren.

Reserveren kan vanaf twee personen, met een minimumleeftijd van 16 jaar. Bij elke reservering is een WA verzekering inbegrepen. Regent het op de dag van de reservering? In dat geval kun je de reservering kosteloos verplaatsen of omboeken naar een andere activiteit of datum.

Outdoorcentrum Nunspeet

Outdoorcentrum-Nunspeet-Elektrische-step

Locatie: Nunspeet, de Veluwe
Kosten: vanaf €30,- p.p.
Website: Outdoorcentrum Nunspeet

Via het Outdoorcentrum Nunspeet huur je een e-step en profiteer je van verschillende routes door de Veluwse natuur. Ze bieden meerdere arrangementen aan, waarbij je verschillende activiteiten combineert. 

Je kunt vanaf één persoon deelnemen aan deze twee uur durende expeditie, waarbij de minimumleeftijd 16 jaar is. De e-steps rijden ook zonder fysieke ondersteuning, wat handig is voor lange routes.

Tijdens de rit ben je automatisch verzekerd en krijg je uitleg van een ervaren instructeur.

Your Next Event

Locaties: Noordwijk, Noordwijkerhout, Leiden, de Bollenstreek of locatie naar keuze
Kosten: €35,- p.p.
Website: Your Next Event

Je huurt een e-step in Noordwijk, Noordwijkerhout, Leiden of een andere gewenste locatie en maakt een mooie tocht langs allerlei bezienswaardigheden. Met verschillende arrangementen rijd je populaire routes en voer je andere activiteiten uit.

De expeditie duurt gemiddeld 2 uur en je hebt de keuze om tijdens de rit begeleiding te krijgen. Vertrek je vanuit Noordwijkerhout, dan geldt een minimale groepsgrootte van 6 personen. Voor de locatie Leiden is dit minimaal 2 personen. 

Op een locatie naar keuze geldt een minimum van 8 personen. De minimumleeftijd voor gebruik van de e-steps is 16 jaar.

Alle e-step verhuurlocaties in Nederland

StadVerhuurderKosten p.p.
BoekendMaashof€24,50
BusslooPitch & Putt Bussloo€27,50
HeegNordmann OutdoorNB
HeilooNora’s Tours€25,-
NoordwijkYour next event€35,-
NunspeetOutdoorcentrum Nunspeet€30,-
OotmarsumTwente Toer€22,50
RavensteinIn Alle Straten€24,50
VeldhovenKlimrijk€27,50
VledderOutdoor Point€30,-
Staat jouw stad of locatie hier niet tussen? Laat het ons weten.

Wat betaal je gemiddeld om een e-step in Nederland te huren?

Op basis van bovenstaande gegevens, betaal je gemiddeld €27,- om een e-step te huren in Nederland.

Daarnaast vind je per aanbieder verschillende manieren om te profiteren van een groepskorting of andere voordelen. Zo bespaar je bijvoorbeeld kosten wanneer je activiteiten combineert. 

Elektrische step huren in België

In België kun je op twee manieren een elektrische step huren:

  • Via deelstepaanbieders;
  • Via lokale verhuurders.

Deelstepaanbieders

In verschillende steden kun je gebruikmaken van een elektrische deelstep. Deze voertuigen zijn te lokaliseren en te ontgrendelen met een mobiele app. In de volgende steden is deze service beschikbaar:

StadAanbieders
AalstDott
AntwerpenBird
BrusselBirdBoltDottLime
LuikDott
OostendeBird

Lokale verhuurders

Wil je een e-step voor een dag(deel) huren? In dit geval is het voordeliger om gebruik te maken van een lokale verhuurder. We lichten drie aanbieders uit:

Bekijk hier alle aanbieders in België

Step Tours

  • Step-Tours-België

Locaties: Hoogstraten, Arendonk en Ravels
Kosten: vanaf €18,- p.p.
Website: Step Tours

Bij Step Tours reserveer je een e-step geheel online. Hier selecteer je ook de gewenste locatie. Het is mogelijk om de e-step te reserveren voor een huurluik van 4, 10 of 24 uur, een weekend of hele week. 

Vanaf de gewenste locatie kies je een eigen weg of uitgestippelde route (zoals een landelijke route, culturele route, culinaire route) met vaste tussenstops. Wanneer je een e-step huurt bij een Step Tours Punt kun je kiezen voor:

  • Freestyle: bepaal volledig je eigen weg;
  • GPS-route: rijd één van de uitgestippelde routes en maak gebruik van je smartphone om te navigeren via een app.

Bekijk de volgende inspiratievideo over het huren van een e-step bij Step Tours:

Bij slecht weer krijg je de kosten 100% vergoed tot 24 uur voor vertrek, op de dag zelf kan er bij slecht weer omgeboekt worden naar een andere dag.

ZOEF

  • Zoef-België-elektrische-step

Locaties: Alken, Bilzen, Borgloon, Diepenbeek, Genk, Hasselt, Heers, Hoeselt, Kortessem, Lanaken, Riemst, Tongeren, Wellen en Zutendaal
Kosten: €30,- p.p.
Website: ZOEF

Bij ZOEF wordt je e-step op een adres naar wens geleverd, zoals een bedrijf, toeristische plek of woonadres. Maak je een daguitstap met een vaste vertreklocatie, dan heb je de keuze uit het Pliniuspark in Tongeren of Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen. 

De huurperiode is maximaal 24 uur en je betaalt een borg van €150,- per reservering. De minimumleeftijd voor het gebruik van een e-step is 13 jaar.

Toerisme Beringen

elektrische-step-verhuur-toerisme-beringen

Locatie: Beringen
Kosten: €10,- (+ €50 borg per stuk/dag)
Website: Toerisme Beringen

Beringen ontdekken op de elektrische step? Bij Toerisme Beringen huur je een elektrische step voor een ontspannen rondrit. Vanaf be-MINE rol je met de e-step langs de mooiste plekjes in de omgeving.

De aanbevolen rondrit duurt gemiddeld 1-2 uur en beslaat maximaal 40 kilometer. De maximale groepsgrootte is acht personen en reserveren is jaarlijks mogelijk van 10 maart tot 20 oktober.

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Let op: de steps worden alleen verhuurd bij droog weer. 

Alle e-step verhuurlocaties in België

StadVerhuurderKosten p.p.
AntwerpenStep Tours€15,-
BeringenToerisme Beringen€30,-
BitsingenZOEF€18,-
BrusselEuropcar€10,-
Staat jouw stad of locatie hier niet tussen? Laat het ons weten.

Wat betaal je gemiddeld om een e-step in België te huren?

Op basis van bovenstaande gegevens, betaal je gemiddeld €21,- om een e-step te huren in België.

Daarnaast vind je per aanbieder verschillende manieren om te profiteren van een groepskorting of andere voordelen. Zo bespaar je bijvoorbeeld kosten wanneer je activiteiten combineert.

Liever je eigen e-step?
Bekijk ons volledige e-step overzicht, of neem een kijkje bij onze selectie van de beste e-steps van 2022.

Logo