Segway Discovery: je eigen vloot elektrische deelsteps

Segway; wie kent dit merk ondertussen nog niet? Wereldwijd ontdekken steeds meer mensen de (milieu)voordelen van een elektrische step. Sinds kort biedt Segway aan enthousiastelingen de mogelijkheid om nog meer mensen kennis en gebruik te laten maken van deze elektrische tweewielers. Dit concept is gelanceerd onder de bijpassende naam ‘Segway Discovery’.

Dit is Segway Discovery

Je kunt Segway Discovery zien als een volledige oplossing voor elke ondernemer die zijn eigen vloot aan deelsteps wilt aanbieden. Hiermee wilt Segway ook haar plek innemen in de deeleconomie. Simpelweg voorziet Segway je van alle materialen en verzorg je zelf het beheer. Zo voorziet Segway je onder andere van:

    • Een eigen lijn met white-label e-steps die je naar de huisstijl van het bedrijf kunt aanpassen
    • IoT (Internet of Things) functionaliteiten om van afstand te ‘communiceren’ met de vloot
    • Een gepersonaliseerde mobiele app waarmee alleen jouw gebruikers gebruik kunnen maken van de deelsteps

Je eigen Segway vloot

Iedereen kan vanaf nu zijn eigen Segway vloot beginnen. Iedereen? Ja, iedereen. Voor sommige doelgroepen zal dit echter interessanter zijn dan voor anderen. Zo richt Segway zich onder andere op de volgende groepen:

Hotels: laat gasten comfortabel de stad ontdekken

Hoteleigenaren hebben met Segway Discovery de mogelijkheid om een eigen ‘vloot’ aan Segways beschikbaar te stellen voor hun gasten. Leenfietsen waren al langere tijd een begrip bij internationale hotelketens. Daar komt nu de leenstep bij.

Openbaar vervoer: aanvullend vervoer voor de last mile

Openbaar vervoerbedrijven kunnen de Segway steps inzetten om hun reizigers niet alleen dichtbij de plaats van bestemming te brengen, maar zelfs óp de plaats van bestemming. Op het eindpunt zijn er dan weer reizigers die de Segway terugbrengen naar de halte of station.

Rederijen: van schip tot wal en door naar de stad

Ook voor toeristen op cruiseschepen kan Segway Discovery een uitkomst bieden. Tijdens een rondreis of cruise hebben de reizigers soms beperkt tijd om een stad te bezichtigen. Kan een Segway deze ervaring verrijken als er een leenstep klaarstaat op de plaats van bestemming? We zullen het in de toekomst gaan zien!

Maak kennis met de Segway Max

segway discovery max

De Segway Max is de elektrische step die gebruikt zal worden bij de Segway Discovery dienst. Overigens niet te verwarren met de Segway Ninebot Max G30. De ‘Max’ is aangepast op het deelgebruik en beschikt over grotere wielen, een steviger chassis, een grotere actieradius en verkorte oplaadtijd. Met een maximale snelheid van 25 km/h en actieradius van 60 kilometer kunnen gebruikers hier de nodige bezienswaardigheden mee bezoeken.

Ook voor nieuwe ondernemers

Iedereen kan zijn eigen Segway vloot beginnen. Bestaande bedrijven kunnen deze elektrische steps toevoegen aan hun huidige dienstverlening. Nieuwe ondernemers kunnen juist een bedrijf starten met de verhuur van Segways en hun vloot aanbieden aan een specifieke sector.

Of deze dienst van Segway het aanbod aan deelsteps in de toekomst gaat vergroten, moeten we nog maar zien. Wel kunnen we stellen dat dit een positieve beweging is voor iedere voorstander van groen vervoer. Ontdek hier meer over elektrische deelsteps.

Logo