Hoppy step

De duurzame elektrische steps van het Belgische bedrijf Hoppy vind je in enkele steden in België en Spanje. De e-steps bieden een makkelijke en leuke manier om steden te verkennen en zijn nog goed voor het milieu ook! Je ontgrendelt de step eenvoudig via de app en dan ben je ready to go. Lees hieronder hoe je gebruik kunt maken van de elektrische deelsteps van Hoppy!

[SPRING DIRECT NAAR]

Dit is Hoppy

Hoppy is een Belgische start-up en een ambitieuze mobiliteitspartner met plannen voor ecologisch en gedeeld stadsvervoer. Ze willen de luchtkwaliteit te verbeteren en verkeersopstoppingen, parkeerproblemen en andere stedelijke problemen te verminderen.

De verstedelijking neemt toe en de luchtkwaliteit wordt steeds slechter. Daarom moeten we overstappen op duurzame manieren van oplossingen voor gedeelde en openbare mobiliteit, zoals compacte ‘lichte elektrische voertuigen’ in plaats van eigen en ongebruikte voertuigen. Momenteel bieden ze e-steps, e-mopeds en elektrische fietsen aan en binnenkort komt daar ook een elektrische auto bij.

Volgens Hoppy bestaat de ideale wereld uit steden die veilige en groene straten hebben, waar alle stadsbewoners gemakkelijk toegang hebben tot betrouwbaar vervoer. De missie van Hoppy is dan ook om een ecologisch, gedeeld en duurzaam vervoermiddel aan te bieden om de stad voor iedereen leefbaar te houden.

Hoe maak je gebruik van een Hoppy step?

Om gebruik te maken van Hoppy, download je de gratis app voor Android of Apple. Koppel in de app een betaalmiddel en doorloop de volgende stappen:

1. Vind een Hoppy voertuig bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

2. Voeg meerdere rijders toe
Tik op ‘Groepsrit’ indien je meerdere voertuigen met één app wilt ontgrendelen.

3. Ontgrendel met de app
Scan de QR-code op het stuur van de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

4. Zet af en rijd weg
Zet je met één voet af en geef gedoseerd gas met de rechterduim.

5. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app of er aangewezen parkeerzones zijn en zet het voertuig netjes weg.

6. Sluit de rit af
Druk in de app op ‘vergrendel e-step’ om je rit te beëindigen. Je krijgt nu een overzicht te zien met de afgelegde route en gemaakte kosten.

Download de Hoppy app voor Android en IOS

    Google-play-logo Apple-store-logo

Wat kost een ritje met Hoppy?

Voor iedere rit betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Om een step te ontgrendelen betaal je bij Hoppy €1 en vervolgens €0.25 per minuut. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dan €4.75. Let op: de kosten kunnen per stad verschillen.

Daarnaast zijn er verschillende rittenkaarten beschikbaar om nog voordeliger te steppen:

  •  Uurpas €6,95: hiermee kun je 1 rit uitvoeren van maximaal 1 uur.
  • Dagpas €14,95: een hele dag onbeperkt ritten maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten.
  • Maandpas 3 ritten €24,95 per maand: hiermee kun 3 ritten per dag maken, van maximaal 30 minuten aaneengesloten.
  • Maandpas 5 ritten €34,95 per maand: hiermee kun 5 ritten per dag maken, van maximaal 30 minuten aaneengesloten.
  • Maandpas 10 ritten €49,95 per maand: hiermee kun 10 ritten per dag maken, van maximaal 30 minuten aaneengesloten.

Tip: profiteer van gratis ritten

Als je voor het eerst gebruik gaat maken van een Hoppy step, kun je een kortingscode gebruiken. Voer in de app de promotiecode HOPP10 in en je krijgt een ontgrendeling + 10 minuten rijden gratis. Dat is weer mooi meegenomen!

Waar is Hoppy momenteel actief?

Hoppy is zowel in Spanje als in, het land van oprichting, België te vinden. Momenteel zijn er 12 steden waar je gebruik kunt maken van de elektrische deelsteps van Hobby. Ook is de organisatie altijd bezig met het uitbreiden van hun duurzame service. Hieronder vind je een overzicht van de landen:

BelgiëSpanje
GentLa Manga
MechelenCullera
BlankenbergeTorrevieja
HasseltEl Campello

Bekijk de website van Hoppy voor de meest actuele update waar de aanbieder actief is.

Een probleem melden

Ervaar je overlast van een verkeerd geparkeerd Helbiz voertuig? Of heb je een probleem met je betaling? Op de volgende manieren kun je hier melding van maken:

  • Via de app: navigeer in de app naar het menu en klik op ‘Help’. Hier word je doorverwezen naar het mailadres waarmee je contact op kunt nemen: support@hoppsharing.be.
  • Via de website: contacteer Hoppy via de website.
  •  
Meer e-steps bekijken?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment.
Logo