Helbiz step

Met de elektrische deelsteps van Helbiz heb je een eenvoudige, duurzame en leuke manier om je te verplaatsen. Ontgrendel de step met de app en je bent klaar om te gaan. Ideaal voor korte afstanden of om de stad te verkennen. Lees hieronder hoe je gebruik kunt maken van de e-steps van Helbiz!

[SPRING DIRECT NAAR]

Dit is Helbiz

Als eerste aanbieder van elektrische deelsteps in Italië in 2018 is Helbiz inmiddels in meerdere continenten en landen te vinden.

Voornamelijk in de Verenigde Staten en Italië vind je in veel steden de e-steps van Helbiz waar je gemakkelijk gebruik van kunt maken. Je hoeft enkel de mobiele app te downloaden, een step te ontgrendelen en rijden maar. Een geweldig duurzaam alternatief vervoermiddel wat sightseeing ook nog eens een stuk leuker maakt!

Helbiz draagt met haar verschillende mogelijkheden van elektrisch vervoer bij aan een milieubewuste wereld. Op deze manier hopen ze dat er minder CO2 zal worden uitgestoten en de groene toekomst gecreëerd kan worden die we nodig hebben.

Hoe maak je gebruik van een Helbiz step?

Om gebruik te maken van Helbiz, download je de gratis app voor Android of Apple. Koppel in de app een betaalmiddel en doorloop de volgende stappen:

1. Vind een Helbiz voertuig bij jou in de buurt
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde e-step staat. In de app kun je ook zien wat het batterijpercentage van de step is.

2. Voeg meerdere rijders toe
Tik op ‘Groepsrit’ indien je meerdere voertuigen met één app wilt ontgrendelen.

3. Ontgrendel met de app
Scan de QR-code op het stuur van de step om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.

4. Zet af en rijd weg
Zet je met één voet af en geef gedoseerd gas met de rechterduim.

5. Parkeer de step
Klaar met de rit? Bekijk in de app of er aangewezen parkeerzones zijn en zet het voertuig netjes weg.

6. Sluit de rit af
Druk in de app op ‘vergrendel e-step’ om je rit te beëindigen. Je krijgt nu een overzicht te zien met de afgelegde route en gemaakte kosten.

Download de Helbiz app voor Android en IOS

    Google-play-logo Apple-store-logo

Wat betaal je per rit?

Voor iedere rit betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Om een step te ontgrendelen betaal je bij Helbiz €1 en vervolgens €0.35 per minuut. Voor een ritje van 15 minuten betaal je dan €6.25. Let op: de kosten kunnen per stad verschillen.

Daarnaast biedt Helbiz abonnementen aan, zoals een Helbiz Day Pass vanaf $6,99 of Helbiz Week Pass vanaf $19,99. Deze abonnementen kun je vinden en afsluiten via de app. Klik op het menu en kies voor ‘Helbiz Plus’.

Tip: profiteer van gratis ritten

Via de Helbiz-app heb je de mogelijkheid om je persoonlijke ‘referral code’ met iemand te delen. Deze persoonlijke code is na het registreren in de app te vinden.

Ga je met twee of meer personen een rit maken? Deel deze code (te vinden als je klikt op ‘Free Rides’ in het menu in de app) vóór de eerste rit met elkaar en profiteer zo van €2 gratis krediet.

Waar is Helbiz momenteel actief?

Helbiz is voornamelijk te vinden in Italië, waar de organisatie ook is opgericht. Inmiddels is Helbiz actief in 3 continenten, 4 landen en 23 steden en continu bezig om e-steps op nieuwe plekken te introduceren. Hieronder vind je een overzicht van de landen:

Bekijk de website van Helbiz voor de meest actuele update waar de aanbieder actief is.

Wil je een e-step van Helbiz kopen?

Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om je eigen Helbiz step aan te schaffen. Deze step is ontworpen door het Italiaanse merk Pininfarina en met het kenmerkende LED-licht aan de voorkant en een gloeiend licht onder het voetdek, zul je op deze elektrische step te allen tijde zien en gezien worden. Je kunt de Helbiz One al bestellen via de Helbiz webshop en wordt later in 2023 geproduceerd en bezorgd.

Met een prijskaartje van $1299 ligt dit wel boven de gemiddelde prijs van een e-step, zoals de Xiaomi Pro 2. Maar dan heb je wel wat!

Een probleem melden

Ervaar je overlast van een verkeerd geparkeerd Helbiz voertuig? Of heb je een probleem met je betaling? Op de volgende manieren kun je hier melding van maken:

  • Via de app: navigeer in de app naar het menu en klik op ‘Support’ en kies voor support via FAQ, live chat, e-mail, Whatsapp, Twitter of Facebook.
  • Via de website: contacteer Helbiz via de website.
Meer e-steps bekijken?
Bekijk dan ons elektrische step overzicht, of navigeer naar onze lijst met de beste elektrische step van dit moment.
Logo