Elektrische step in Florence huren: de regels, mogelijkheden en kosten

Denk je aan Florence, dan denk je aan historie en cultuur! Sterker nog: het historische centrum is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed.

Ben jij van plan een citytrip te maken naar deze Italiaanse stad? Dan zoek je vast een makkelijke manier om je door de stad te verplaatsen en alle bezienswaardigheden te verkennen.

Een elektrische step is hiervoor dé ideale oplossing! Je legt korte afstanden snel, veilig en zonder verkeers- of parkeerproblemen af. Daarnaast is het een leuke activiteit én draag je bij aan het milieu. Lees in dit artikel de mogelijkheden voor het huren van een e-step in Florence.

De regels voor het gebruik van een e-step in Florence

Als bestuurder van een elektrische step in Florence, ook wel ‘scooter elettrico’ genoemd in het Italiaans, volg je dezelfde verkeersregels als fietsers. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de volgende eisen en (verkeers)regels:

 • De elektrische step mag een maximaal vermogen hebben van 500 watt, mag niet sneller kunnen dan 25 km/h, moet een CE-keurmerk hebben en uitgerust zijn met een bel, verlichting en reflectoren. Ook dient de step te zijn voorzien van remlichten, richtingaanwijzers en een snelheidsregelaar;
 • De landelijke minimumleeftijd is 14 jaar;
 • Het is niet nodig om in het bezit te zijn van een rijbewijs.
 • Het dragen van een helm is verplicht voor bestuurders tot 18 jaar. Dit moet een fietshelm zijn die voldoet aan de norm EN 1078 of de norm EN 1080 voor een kinderfietshelm;
 • Een reflecterend veiligheidsvest is verplicht in het donker en bij slecht zicht;
 • Let op: De maximumsnelheid is 20 km/h (dit was 25 km/h tot eind 2021). In voetgangersgebieden mag je maximaal 6 km/h rijden;
 • Je dient je in Italië te houden aan de verkeersregels en -tekens voor fietsende weggebruikers;
 • Je moet op het fietspad rijden als dat aanwezig is of op de rijbaan, mits de maximumsnelheid hier niet hoger is dan 50 km/h;
 • Buiten de bebouwde kom mag je enkel op fietspaden rijden;
 • Het is in Italië verboden op de stoep te rijden;
 • Het is toegestaan om in voetgangersgebieden te rijden mits je stapvoets rijdt (maximaal 6 km/h) en voetgangers niet hindert;
 • Met twee personen op een elektrische step rijden is verboden;
 • E-steps mogen niet naast elkaar rijden;
 • In het donker en bij slecht zicht ben je verplicht je voor- en achterlicht te laten branden;
 • Het is verboden om op de stoep te parkeren, tenzij het gaat om aangewezen plekken voor het stallen van elektrische steps;
 • Je mag de step ook op parkeerplekken voor fietsen en bromfietsen parkeren;
 • Als je een elektrische step huurt, ben je na gebruik van de step verplicht een foto van de geparkeerde step naar de verhuurder te sturen;
 • Tot slot is een speciale aansprakelijkheidsverzekering in Italië niet verplicht.

Zo kun je als toerist een e-step huren in Florence

In Florence kun je zowel deelsteps huren als gebruik maken van een elektrische step die je huurt via een lokale verhuurder, eventueel in combinatie met een tour. Lees hieronder hoe het huren van een e-step voor beide opties in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

In Florence is er één lokale verhuurder waarbij je een e-step voor een vaste periode huren. In dit geval betaal je vooraf voor het aantal uur dat je de elektrische step wilt gebruiken.

De gemiddelde verhuurprijs ligt in Florence op €7,- per uur. Bij de volgende verhuurder kun je online e-steps reserveren:

1. E-Dway

Het huren van een elektrische step bij E-Dway lijkt op het huren van een deelstep als Bird en Lime, maar het bedrijf is voor nu enkel actief in Florence. Er zijn verschillende punten in de stad waar je een e-step kunt ontgrendelen middels de mobiele app, waarna je kunt kiezen hoe lang je deze wilt gebruiken.

Je hebt keuze uit 1 uur, 4 uur of 24 uur. Daarnaast biedt E-Dway 24 uur assistentie aan voor elke eventuele behoefte tijdens het gebruik van de elektrische step. Wat een service!

Info

Adres: Via Borgo Ognissanti 65R, 50123 Florence
Telefoon: +39 339 81 35 208
Website: https://www.e-dway.com/monopattini-elettrici/
Openingstijden: ma t/m vr 09:30 – 17:00, za 09:30 – 16:00
Prijs per uur: €7,-
Prijs per dag: 
€25,-

Maak gebruik van een deelstep

Er is één deelstepaanbieder actief in Florence. Hierbij kun je al vanaf een paar minuten een e-step gebruiken. Je vindt deze elektrische steps overal in de stad. Met behulp van een mobiele app maak je een account aan en kun je een step ontgrendelen.

Het voordeel van deze deelstep is de flexibiliteit: je start en stopt de rit wanneer het jou uitkomt en zolang je wilt. 

Je maakt hier op de volgende manier gebruik van: 

zo werkt het
App downloaden
Download de mobiele app van de actieve aanbieder in Florence. Bekijk hieronder welke aanbieder actief is.
Account aanmaken
Maak een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
Deelstep zoeken
Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde deelstep staat.
Deelstep ontgrendelen
Ontgrendel de step door via de app de QR-code op het stuur te scannen.
Rit afsluiten
Na afloop van de rit parkeer je het voertuig in de daarvoor bestemde zone. Beëindig de rit via de app en je ontvangt een overzicht van de gemaakte kosten.

Actieve deelstepaanbieders in Florence

In Florence vind je één aanbieder van deelsteps: Bird. Deze aanbieder heeft zijn eigen app die je in de App Store kunt downloaden. Hiermee kun je gemakkelijk een e-step vinden bij jou in de buurt en deze in gebruik nemen.

De kosten voor het huren van een elektrische step kunnen per deelstepaanbieder verschillen. Bekijk hieronder de aanbieder in Florence:

Bird

Kosten: €1,- voor het ontgrendelen en €0,15 per minuut voor het gebruik

    Google-play-logo Apple-store-logo

Tip: profiteer van gratis ritten

De meeste deelstepaanbieders maken het voor hun gebruikers mogelijk om bij het eerste gebruik te profiteren van gratis ritten. Via de app kun je jouw eigen referral code met een ander delen en zo profiteren jullie allebei van gratis krediet. Dit werkt als volgt:

elektrische-deelstep-referral-code

op zoek naar je eigen e-step?
Bekijk onze selectie van de beste e-steps van dit moment.
Logo