Elektrische step in Ieper huren: de regels, mogelijkheden en kosten

De stad Ieper, het vroegere Ypres, kun je qua centrum vergelijken met Nederlandse steden als Gouda en Delft. Het heeft 35.000 inwoners en is daarmee de op vijf na grootste stad van West-Vlaanderen.

Er zijn meerdere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens jouw stedentrip naar deze Belgische stad, zoals de Sint-Maartenskathedraal of het Yper Museum.

Om jezelf gemakkelijk door de stad te verplaatsen kun je gebruik maken van een elektrische step die te huren is bij een lokale verhuurder. Lees hieronder meer over de mogelijkheden!

De regels voor het gebruik van een e-step in Ieper

Als bestuurder van een elektrische step in Ieper volg je dezelfde verkeersregels als fietsers. Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende voorwaarden:

 • De minimumleeftijd om op een elektrische step te rijden in België is 16 jaar. Een lokale verhuurder kan echter een andere minimumleeftijd hanteren;
 • Het hebben van een rijbewijs is niet verplicht;
 • Het dragen van een helm wordt sterk aangeraden, maar is niet verplicht;
 • Het is niet toegestaan op de stoep te rijden;
 • Je moet op het fietspad rijden (indien aanwezig) en anders op de rijbaan;
 • De maximumsnelheid betreft 25 km/h (e-steps zonder zadel die harder gaan, worden niet toegelaten op de openbare weg);
 • In het donker en bij slecht zicht (minder dan 200 meter) ben je verplicht om een geel voorlicht en rood achterlicht te laten branden. Lampjes mogen aan kleding, rugzak of helm worden bevestigd;
 • Het vasthouden van een telefoon is verboden;
 • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille;
 • Het is niet toegestaan een passagier te vervoeren of met twee personen op een elektrische step te rijden;
 • Je moet parkeren in een specifieke zone voor e-steps die met verkeersborden wordt aangeduid. Op plekken zonder deze specifieke zones mag je ook op de stoep parkeren mits je de doorgang voor voetgangers niet belemmert;
 • Een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor elektrische steps zonder zadel is niet verplicht in België. E-steps met een zadel dienen te worden verzekerd als snor- of bromfiets;
 • Tot slot controleer je altijd de verzekeringsvoorwaarden in het huurcontract bij het huren van een elektrische step.

Zo kun je als toerist een e-step huren in Ieper

Op moment van schrijven worden er in Ieper geen elektrische deelsteps aangeboden. Echter is deelstepaanbieder Bolt van zomer 2021 tot november 2022 actief geweest in Ieper.

De partij heeft zich teruggetrokken in verband met de huidige economische situatie en hoge energieprijzen. Er is wel een kans dat de e-steps in het voorjaar terugkeren, aangezien zowel de stad Ieper als Bolt enthousiast terugkijken op de impact die de deelsteps hebben gemaakt op de mobiliteit en toegankelijkheid van de stad.

Het is in Ieper wel mogelijk om bij lokale aanbieders een elektrische step te huren voor een dag(deel), eventueel in combinatie met een tour. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

Via verschillende lokale verhuurders kun je een e-step voor een vaste periode huren. In dit geval betaal je vooraf voor het aantal uur dat je de elektrische step wilt gebruiken.

De gemiddelde verhuurprijs in Ieper ligt rond de €30,- per dag. Bij de volgende verhuurders kun je online e-steps reserveren:

1. T-adventure

Deze verhuurder is gevestigd in een dorp in de buurt van Ieper, echter worden de e-steps binnen een straal van 10 km rond Langemark gratis op locatie naar keuze geleverd.

En Ieper valt hierbinnen! Daarnaast biedt T-adventure slecht-weer-garantie én kun je op de website verschillende routes vinden die je met de elektrische step kunt afleggen.

InfoAdres: Langemarkstraat 20d, 8920 Poelkapelle
Telefoon: +32 472 94 77 30
Website: https://www.t-adventure.be/e-step-verhuur
Openingstijden: op afspraak
Prijs per dag: 
€30,-

2. J-Fun

Deze aanbieder ligt op 20 km afstand van Ieper en moedigt aan om de streek Abele, Watou, Poperinge op een originele manier te ontdekken.

Zo zie je dus net een ander deel van de omgeving van Ieper. Je kunt kiezen uit twee verschillende e-steps: de Ninebot Max G30 of Inokim Quick 4. Op de website is veel informatie te vinden over deze steps, verschillende routes en de prijzen.

InfoAdres: Dodemanstraat 14, 8978 Watou (Abele)
Telefoon: +32 475 43 59 91
Website: https://j-fun.be/index.php/onze-e-steps-kopie/
Openingstijden: op aanvraag
Prijs per dag: vanaf €35,-

Liever je eigen e-step?
Bekijk ons overzicht met de beste elektrische steps van dit moment.
Logo