Elektrische step huren in Dinant: de regels, mogelijkheden en kosten

Een van de mooiste plaatsen in de België is de stad Dinant. Je bereikt de stad gemakkelijk vanuit Brussel of Luxemburg voor een dagtripje of kies voor een korte vakantie waarbij je ook de Ardennen in de directe omgeving bezoekt.

Dinant staat bekend als de geboorteplaats van de man die de saxofoon creëerde, de adembenemende landschappen en historische gebouwen.

Een leuke manier om deze stad te leren kennen is door op pad te gaan met een elektrische step! Lees hieronder over de mogelijkheden van het huren van een e-step in Dinant.

De regels voor het gebruik van een e-step in Dinant

Als bestuurder van een elektrische step in Dinant volg je dezelfde verkeersregels en -tekens als fietsende weggebruikers. Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende voorwaarden:

 • De minimumleeftijd om op een elektrische step te rijden in België is 16 jaar. Een lokale verhuurder kan een andere minimumleeftijd hanteren;
 • In het bezit zijn van een rijbewijs is niet noodzakelijk;
 • Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden;
 • Het is verboden om op de stoep te rijden;
 • Je moet op het fietspad rijden (indien aanwezig) en anders op de rijbaan;
 • De maximumsnelheid betreft 25 km/h (e-steps zonder zadel die harder gaan, worden niet toegelaten op de openbare weg);
 • Je bent verplicht om, in het donker en bij slecht zicht (minder dan 200 meter), een geel voorlicht en rood achterlicht te laten branden. Lampjes mogen aan kleding, rugzak of helm worden bevestigd;
 • Het vasthouden van een telefoon tijdens de rit is verboden;
 • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille;
 • Het is verboden een passagier te vervoeren of met twee personen op een elektrische step te rijden;
 • Je dient te parkeren in een specifieke zone voor e-steps die met verkeersborden wordt aangeduid. Op plekken zonder deze specifieke zones mag je ook op de stoep parkeren mits je de doorgang voor voetgangers niet belemmert;
 • Het is niet verplicht in België om een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor elektrische steps te hebben. E-steps met een zadel dienen wel te worden verzekerd als snor- of bromfiets;
 • Tot slot controleer je altijd de verzekeringsvoorwaarden in het huurcontract bij het huren van een elektrische step.

Zo kun je als toerist een e-step huren in Dinant

In Dinant worden geen elektrische deelsteps aangeboden. Het is wel mogelijk om bij een lokale aanbieder een e-step te huren voor een dag(deel), eventueel in combinatie met een tour. Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Huur een e-step voor een dag(deel)

Er is in Dinant één lokale verhuurder waar je een e-step voor een vaste periode kunt huren. Hier betaal je vooraf voor het aantal uur dat je de elektrische step wilt gaan gebruiken.

De gemiddelde verhuurprijs ligt in Dinant wat hoger dan gemiddeld, namelijk op €55,- per step. Bij de volgende verhuurder kun je online e-steps reserveren:

Trot-e-fun

Bij Trot-e-fun huur je een stille elektrische “terreinscooter”, ook wel elektrische step met brede banden. Deze e-steps zijn gemakkelijk in gebruik en je hoeft er niet sportief voor te zijn, zoals de aanbieder op hun website aangeeft.

Het is enkel mogelijk om een tour van ongeveer 2 uur te boeken, waarbij een gids de groep (vanaf twee personen) begeleidt.

De prijs is afhankelijk van de grootte van de groep. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Trot-e-fun via onderstaande gegevens. Veel plezier!

InfoAdres: Rue de la Tassenière 67, 5500 Anseremme (Dinant)
Telefoon: +32 493 37 76 80
Website: https://nl.trot-e-fun.com/
Openingstijden: ma t/m zo 09:00 – 19:00
Prijs per activiteit: vanaf € 55,- per step. Bij meer personen daalt de prijs tot €40,- (vanaf 5 steps).

Liever je eigen e-step?
Bekijk ons overzicht met de beste elektrische steps van dit moment.
Logo