Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Xiaomi M365 Review: een verfijnde e-step

Wellicht ken je Xiaomi al van hun innovaties binnen de tech wereld. Met de komst van de elektrische step bracht Xiaomi ook een verfijnd model op de markt: de M365. En dit tegen een competitieve prijs, zoals we van Xiaomi gewend zijn.

Maar is deze step in 2021 nog het geld waard, nu ook de Xiaomi M365 Pro 2 op de markt is?

[INHOUDSOPGAVE]

De elektrische step van Xiaomi

De M365 heeft een degelijke rijkwaliteit dankzij de 8.5″ luchtbanden. De step is helaas niet voorzien van vering, maar de vraag is of je dat kan verwachten in deze prijsklasse. Het is dus niet aan te raden om off-road te rijden met deze step. Desondanks hoef je je geen zorgen te maken om hobbels of drempels. Deze kun je met de Xiaomi M365 prima trotseren.

Dit krijg je allemaal geleverd

Na aanschaf van de Xiaomi M365 krijg je een grote doos op je deurmat. Bij het uitpakken kom je het volgende tegen:

✓ Een fijne elektrische step
✓ Een oplader voor de accu
✓ Instructieboekjes om je wegwijs te maken
✓ Extra set binnen- en buitenbanden
✓ Schroefjes om de step rijklaar te maken
✓ Een kleine inbussleutel om het stuur vast te draaien

Beschikbaarheid Xiaomi M365
De Xiaomi M365 wordt niet meer geproduceerd. Let op: er zijn veel namaak varianten in omloop. Ben je op zoek naar een vergelijkbare vervanger? Bekijk dan de Xiaomi 1S of Xiaomi Pro 2.

Meenemen in het openbaar vervoer

De Xiaomi Mi M365 is zo draagbaar en licht als een elektrische step maar kan zijn. Met een gewicht van 12.5 kg neem je deze Xiaomi step makkelijk overal mee naartoe.

Ben je van plan om de step mee te nemen in de bus of trein? Dan heb je de mogelijkheid om hem in te klappen. Hierna heeft de M365 afmetingen van 86 x 43 x 48 centimeter. Eenmaal ingeklapt ziet de step er zo uit:

Xiaomi M365 ingeklapt

Meenemen in het openbaar vervoer is dus geen probleem. Het vouwmechanisme is vrij eenvoudig te gebruiken. Je trekt aan een slotje en draait deze om zodat je de step in- en uit kan klappen. Bij het uitklappen vergrendelt de step zich automatisch, zodat deze niet inklapt tijdens het rijden.

Technische specificaties van de Xiaomi M365

Xiaomi M365Specs
Actieradius30 km
Oplaadtijd5 uur
Gewicht12.5 kg
Maximaal draaggewicht110 kg
Totale lengte108 cm
Totale breedte43 cm
Wielmaat8.5"
Type bandenLuchtbanden
Motorcapaciteit250 Watt
Ingebouwde lichtenJa
WaterbestendigNee
Stuurhoogte114-118 cm
Meegeleverde accu's1
Garantie12 maanden

Houd elke kilometer bij met de Xiaomi app

Met de ‘Mi Home’ app van Xiaomi kun je via je smartphone statistieken inzien van de M365. Je verbindt de app via bluetooth met de M365. In deze app kun je onder andere het batterijpercentage en afgelegde kilometers aflezen.

Ook kun je hier de ‘cruise control‘ modus inschakelen. Dit doe je door het gas 5 seconden op dezelfde snelheid te houden. Ben je klaar met je rit, dan kun je via de app de step op slot zetten.

Dit houdt in: de step gaat piepen als hij ‘op slot’ staat en verplaatst wordt. Het is dus nog steeds raadzaam om naast deze vergrendeling een slot voor je e-step aan te schaffen.

Is de Xiaomi M365 RDW gekeurd in Nederland?

In Nederland mag je officieel niet met een e-step de weg op als deze niet verzekerd is. Gezien het erg lastig is om de Xiaomi M365 in Nederland te verzekeren, mag je hier officieel niet zomaar de weg mee op.

Wil je alles weten over de lokale wetgeving in Nederland? Bekijk dan onze pagina met alle e-step regels in Nederland.

Beschikbaarheid Xiaomi M365
De Xiaomi M365 wordt niet meer geproduceerd. Let op: er zijn veel namaak varianten in omloop. Ben je op zoek naar een vergelijkbare vervanger? Bekijk dan de Xiaomi 1S of Xiaomi Pro 2.

Logo