Xiaomi M365 Review: een verfijnde e-step

Wellicht ken je Xiaomi al van hun innovaties binnen de tech wereld. Met de komst van de elektrische step bracht Xiaomi ook een verfijnd model op de markt: de M365. En dit tegen een scherpe prijs van minder dan €500, zoals we van Xiaomi gewend zijn. Maar is deze step in 2020 nog het geld waard, nu ook de Xiaomi M365 Pro op de markt is?

Spring direct naar:


Kun je niet wachten op onze beoordeling? Spring dan direct naar het Eindoordeel

De elektrische step van Xiaomi

De M365 heeft een goede rijkwaliteit dankzij de 8″ luchtbanden. De step is niet voorzien van vering, maar devraag is of je dat kan verwachten in deze prijsklasse. Het is dus niet aan te raden om offroad te rijden met deze step. Desondanks hoef je je geen zorgen te maken om hobbels of drempels. Deze kun je makkelijk aan!

Dit krijg je allemaal geleverd

Eenmaal overtuigd van deze e-step krijg je binnen een dag een grote doos op je deurmat. Bij het uitpakken kom je het volgende tegen:

✓ Een fijne elektrische step
✓ Een oplader voor de accu
✓ Instructieboekjes om je wegwijs te maken
✓ Extra set binnen- en buitenbanden
✓ Schroefjes om de step rijklaar te maken
✓ Een kleine inbussleutel om het stuur vast te draaien

Meenemen in het openbaar vervoer

De Xiaomi Mi M365 is zo draagbaar en licht als elektrische steps maar kunnen zijn. Met een gewicht van 12.5 kg neem je deze Xiaomi overal makkelijk mee overal naartoe. Eenmaal in de bus of trein vouw je de step makkelijk op. Hierna heeft de step een afmeting van 86 x 43 x 43 x 48 centimeter. Eenmaal ingeklapt ziet de step er zo uit:

Xiaomi M365 ingeklapt

Meenemen in het openbaar vervoer is dus geen probleem. Het inklapmechanisme is vrij eenvoudig te gebruiken. Je trekt aan een slotje en draait deze om zodat je de step in- en uit kan klappen. Bij het uitklappen vergrendelt de step zich automatisch bij het omdraaien van het slotje, zodat de step niet inklapt tijdens het rijden.

Technische specificaties van de Xiaomi M365

Xiaomi M365Specs
Actieradius30 km
Oplaadtijd5 uur
Gewicht12.5 kg
Maximaal draaggewicht110 kg
Totale lengte108 cm
Totale breedte43 cm
Wielmaat8.5"
Type bandenLuchtbanden
Motorcapaciteit250 Watt
Ingebouwde lichtenJa
WaterbestendigNee
Stuurhoogte114-118 cm
Meegeleverde accu's1
Garantie12 maanden

Houd elke kilometer bij met de Xiaomi app

Met de ‘Mi Home’ app van Xiaomi houd je gemakkelijk leuke specs bij van je elektrische step. Je verbindt de app via bluetooth met de M365. In deze app kun je onder andere het batterijpercentage en je afgelegde kilometers aflezen. Ook kun je op cruise control rijden, door het gas voor 5 seconde op dezelfde snelheid te houden. Wel zo makkelijk! Je kunt de step zelfs op slot zetten met de app! Dit houdt in: de step gaat piepen als hij ‘op slot’ staat en verplaatst wordt. Je kunt de step dus alsnog beter niet onbemand achterlaten!

TIP: stel je thuisland bij het installeren van de app in op ‘Mainland China’. Voeg vervolgens de ‘Electric Scooter’ toe en geniet van bovenstaande functies!

EINDOORDEEL

8 Totale Score
De Xiaomi M365 is het waard!

Met recht mag deze e-step zich één van de beste verkochte modellen van 2019 noemen. Met een actieradius van 30 kilometer en een oplaadtijd van slechts 5 uur is de Xiaomi M365 je trouwe vriend op twee wieltjes! Ons eindoordeel: een 8/10.

Pluspunten
  • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
  • Best verkochte e-step van 2019
- Minpunten
  • Snel een lekke band
  • Onderdelen moeten regelmatig aangedraaid worden

Is de Xiaomi M365 RDW gekeurd in Nederland?

In Nederland mag je officieel niet met een e-step de weg op zodra deze niet verzekerd is. Gezien het erg lastig is om de Xiaomi M365 in Nederland verzekerd te krijgen, mag je hier officieel niet zomaar de weg mee op. Wil je alles weten over de regels voor e-steps? Bekijk dan onze pagina met alle e-step regels in Nederland.