Segway Ninebot ES4 Review: de kilometerknaller

De meeste mensen zullen Segway kennen van hun iconische vervoersmiddel wat jaren geleden op de markt verscheen. Inmiddels gaat Segway goed mee met de groeiende vraag naar elektrische steps. Dit heeft geresulteerd in een assortiment aan meerdere moderne e-steps. De Segway Ninebot ES4 is er hier één van.

segway ninebot es4

Spring direct naar:


Kun je niet wachten op onze beoordeling? Spring dan direct naar het Eindoordeel

De Segway Ninebot ES4

De Segway Ninebot ES4 is de nieuwste toevoeging aan lijn van elektrische steps van Segway. Sinds de Segway Ninebot ES1 streeft Segway ernaar om voor ieder nieuw model hogere snelheden en een sterkere levensduur van de batterij te bieden. Elk nieuw model kreeg meer upgrades en meer aanpassingen dan de vorige.

De Segway Ninebot ES4 e-step is bevat een geavanceerde combinatie van extra functies in een snellere en krachtigere eenheid. Segway staat de laatste jaren al bekend om haar technische innovaties op het gebied van e-mobility.

Hier hebben veiligheid, comfort en technologische vooruitgang altijd een hoofdrol in gespeeld. De komende jaren zullen we zien of Segway deze reputatie kan behouden, met de concurrentie die om de hoek staat.

De eerste zichtbare verbeteringen van de Segway Ninebot serie

Als je de ES4 met de vorige modellen zou vergelijken, zijn de eerste overeenkomsten onmiskenbaar. Leer je de Ninebot ES4 beter kennen, dan spot je verschillende wijzigingen.

De ES4 is de zwaarste versie in de Ninebot serie van alle vier de versies tot nu toe. Maar het scheelt niet veel. De andere drie modellen wogen rond de 12 kg, terwijl de ES4 een ruime 13 kg weegt. Het is een marginaal verschil en je zal hier zeker tijdens het rijden niets van merken.

Waar je wel wat van kunt merken, is de grotere maximale hellingshoek. Deze is namelijk verhoogd van 10 naar 15 graden, wat het makkelijker kan maken om een steile helling op te rijden.

De batterij van de Segway Ninebot ES4

segway ninebot es4 batterij
Een van de huidige minpunten van veel e-steps betreft de batterij. Met een gemiddelde actieradius van 25 kilometer is er een grote kans dat je je step bij dagelijks gebruik ook iedere dag moet opladen. De Segway Ninebot ES4 is hier al een stap mee vooruit gegaan.

De twee grootste dingen die de ES4 onderscheiden van zijn voorgangers zijn de kracht en de levensduur van de batterij.

Hoeveel kilometer kun je op één acculading afleggen?

Net als bij de Segway Ninebot ES3 heb je eigenlijk twee batterijen. De ene is intern en de andere is extern. De tweede accu vergroot de afstand die je per keer kunt rijden. Wat de stroomvoorziening betreft, heeft de ES4 een aantal indrukwekkende statistieken. Zo kun je er 30 km/h mee rijden; zo’n 20% sneller dan de gemiddelde e-step!

Wat nog indrukwekkender is, is de actieradius. Op één acculading kun je tot 45 kilometer afleggen! Let er wel op; dit geldt alleen als beide accu’s tegelijk zijn aangesloten. Deze extreme actieradius zorgt ervoor dat je kunt vertrouwen op de Ninebot ES4.

Segway Ninebot ES4 specificaties

Ninebot by Segway ES4Specs
Actieradius45 km
Maximale snelheid30 km/h
Oplaadtijd7 uur
Gewicht13 kg
Maximale draaggewicht100 kg
Afmetingen uitgeklapt107 X 20 X 38 cm
Type bandenLuchtbanden
Wielmaat8" + 7.5"
Motor capaciteit300-800 Watt
Aantal meegeleverde accu's2
Ingebouwde lichtenJa
WaterbestendigJa
Garantie1 jaar

Stevigheid van de materialen

Het algehele ontwerp van de ES4 is vrij goed. De plaat waar je je voeten op zet tijdens het rijden lijkt onveranderd te zijn ten opzichte van de ES1 en Ninebot ES2. Niks mis mee; je kunt met deze plaat vrij gemakkelijk je evenwicht bewaren. Het frame voelt stevig aan en trilt minimaal tijdens het rijden. Een pluspunt, want dit is niet per se een standaard bij e-steps.

En hoe zit het met de banden?

Wie eerder een Segway Ninebot heeft gehad, heeft waarschijnlijk ook wel gemerkt dat de banden niet het sterkste punt van de step waren. Door de jaren heen is Segway vaak gewisseld als het om het type banden gaat. Bij de ES4 is dit niet het geval. Wat een beetje teleurstellend is, aangezien dit juist wél verbetering kon gebruiken.

Het voorwiel is nog steeds 8” en het achterwiel 7.5”. De wielen functioneren verder prima op egale oppervlakken.

Veilig rijden

In een eerder artikel behandelde we de vraag “Hoe veilig is een elektrische step?”. Bij de ES4 heeft Segway dit zich ook nogmaals afgevraagd en enkele nieuwe features toegevoegd. Een van die toevoegingen is het achterlicht. Hoewel het achterlicht op de ES3 ook aanwezig was, was dit niet het geval bij de eerste twee modellen uit deze serie.

Naast het nieuwe achterlicht is de ES4 voorzien van schokabsorberende materialen. Pak je onderweg een hobbel mee, dan zal je niet meteen door elkaar worden geschud. Dit wil niet zeggen dat de step uitermate geschikt is voor ruw terrein. Gebruik de step bij voorkeur zoveel mogelijk op glad terrein om er lang plezier van te hebben!

Meenemen in het openbaar vervoer

afmetingen segway ninebot es4

Je neemt de Segway Ninebot ES4 relatief gemakkelijk mee in het openbaar vervoer. De eerste keer ben je misschien een paar minuten bezig om de step in te klappen. De tweede keer gaat dit je gemakkelijk af. Je klapt de step binnen een paar seconde in en tilt of rolt deze vervolgens met je mee. Met 13 kg is de step iets zwaarder dan gemiddeld, maar hier zal je weinig van merken.

Houd statistieken bij met de Segway app

Net als Xiaomi heeft ook Segway een eigen app die je met bluetooth kunt verbinden met de Ninebot ES4. Maar, wat kun je hiermee?

  • LED verlichting aanpassen van de step
  • Anti-diefstal functie inschakelen (alarm)
  • Bijhouden van afgelegde kilometers en gemiddelde snelheid
  • Het bedienen van de voor- en achterlichten
  • Het instellen van cruise control (wat overigens handiger is dan het klinkt)

Eindoordeel

Pluspunten
  • Stevige en betrouwbare e-step
  • Uitmuntende actieradius
- Minpunten
  • Bovengemiddeld prijskaartje