Phaewo X9 Review: goedkoop of duurkoop?

E-steps zijn compact, praktisch en brengen je snel van A naar B. Na de succesvolle lancering van de Xiaomi M365 is er nu de Phaewo X9. Qua looks verschillen deze e-steps niet veel met elkaar. Maar geldt dit ook voor de technische aspecten? Je leest het in deze Phaewo X9 review!

phaewo x10 e-step

Spring direct naar:


Kun je niet wachten op onze beoordeling? Spring dan direct naar het Eindoordeel

De Phaewo X9

De bediening van de Phaewo X9 is zeer eenvoudig en snel te begrijpen. Er zit een knop aan de achterkant van het stuur. Om de e-step aan te zetten, moet je hem ongeveer 3-5 seconden vasthouden. Om de verlichting in te schakelen, druk je vervolgens één keer kort op dezelfde knop. Druk deze knop twee keer kort achter elkaar in om tussen de twee snelheden heen en weer te schakelen.

Aan de linkerkant van het stuur bevindt zich een klein gaspedaal, dat je gemakkelijk met je duim kunt bereiken. Aan je linkerhand heb je de remhendel en een belletje. Niet overbodig als je met deze elektrische step in Amsterdam wilt rijden!

De weg op met de X9

phaewo uitleg

Wat het rijden met deze elektrische step van Phaewo comfortabel maakt is het relatief grote stavlak. De Phaewo heeft 2 snelheden. In de eerste snelheid rijd je tot 15 km/u en de tweede modus brengt je tot een snelheid van 25 km/u. Daarnaast heeft de scooter een actieradius van 20 kilometer met één lading. De laadtijd van slechts 3 uur geeft je flexibiliteit om ook tussendoor eens op te laden.

De snelheids- en accu-indicator is gemonteerd achter een klein plexiglas scherm en is gemakkelijk af te lezen. De twee snelheidsmodi zijn ook simpel te scheiden door verschillende kleuren: wit voor de eerste modus en rood voor de tweede.

Meenemen in het openbaar vervoer

De Phaewo X9 lijkt qua uiterlijk erg op de populaire Xiaomi M365. Net als de Xiaomi is de Phaewo opvouwbaar, wat het makkelijk maakt om deze in het openbaar vervoer mee te nemen. Zo ziet de step eruit wanneer deze is ingeklapt:

phaewo X9 elektrische step

Technische specificaties van de Phaewo X9

Phaewo X9Specs
Actieradius
20 km
Maximale snelheid
25 km/h
Oplaadtijd3 uur
Gewicht12.5 kg
Maximale draaggewicht120 kg
Afmetingen ingeklapt110 x 43 x 58 cm
Afmetingen uitgeklapt110 x 43 x 115 cm
Type bandenLuchtbanden
Wielmaat8.5"
Motor capaciteit250 Watt
Aantal meegeleverde accu's1
Ingebouwde lichtenJa
WaterbestendigJa
Garantie2 jaar

De uitrusting

Deze elektrische step is verder uitgerust met:

✓ Een display die de conditie van de batterij laat zien
✓ Een schijfrem aan de achterzijde
✓ Een voor- en achterlicht
✓ Reflectoren bij het achterwiel
✓ Een Lithium 18650 batterij

Beoordeling van de Phaewo X9

7 Totale Score
Phaewo X9: een prima instapmodel

De Phaewo X9 is een stevige elektrische step die voorzien is van 8.5″ lucht gevulde banden. Met twee verschillende instelbare snelheden is dit een prima step voor woon- werkverkeer!

Pluspunten
  • Eenvoudig in gebruik
  • Voorzien van een display met snelheidsmeter
- Minpunten
  • Onderdelen kunnen snel gaan rammelen
  • Actieradius is niet consistent