Denver SCO-65210 Review: klein en fijn?

Voor een e-step met een prijs van een ruime €200 euro vraag je je misschien af wat je van de Denver SCO-65210 mag verwachten. Tegelijkertijd vraag je je ook af waarom dit één van de beter verkochte e-steps van 2020 is. Is deze elektrische step van Denver het geld waard? We zochten het uit!
denver elektrische step

Spring direct naar:


Kun je niet wachten op onze beoordeling? Spring dan direct naar het Eindoordeel

De elektrische step van Denver

De Denver SCO-65210 maakt een goede indruk in vergelijking met sommige duurdere e-steps. Het in elkaar draaien van deze step is zo gedaan, wat positief is. De step ziet er vrij simpel en eenvoudig uit, maar oogt wel veilig op het eerste gezicht.

Een stevige e-step, of lijkt dit maar zo?

Het is zichtbaar aan de materialen dat deze e-step van Denver minder dan €700 (de gemiddelde prijs voor een kwalitatief hoogwaardige e-step). Terwijl de dure elektrische steps er veel robuuster uitzien en soms beter aanvoelen, heeft de Denver SCO-65210 een redelijk robuuste materiaalverwerking.

De snelheid van de Denver SCO-65210

Je hoeft niet bang te zijn dat je geflitst wordt met deze step. Waar de meeste e-steps ongeveer 25 km/u halen, haalt dit model ongeveer de 20 km/u. Dat is bij deze step misschien maar goed ook, want de bouwkwaliteit maakt de Denver iets minder stabiel dan bijvoorbeeld de Phaewo X9.
De snelheid kan worden aangepast door op een versnellingsknop en een vertragingsknop aan de rechterkant van het stuur te drukken.

Wat wel erg snel is aan deze step, is de oplaadtijd! In slechts 3 uur laadt je deze e-step volledig op. Wel zo handig!

Rijden met de Denver SCO-65210

denver display

Er wordt soms nog wel gespeculeerd over de veiligheid van de remmen van e-steps. Dit model van Denver heeft zich in onze remtest goed bewezen. Op dat gebied bestempelen wij hem dus als een een veilig vervoermiddel. Het comfortabele rijgevoel wordt versterkt door het stabiele sta-oppervlak en het lage zwaartepunt. Hoewel de step vrij kleine wielen heeft, kun je zelfs kuilen in de weg relatief gemakkelijk trotseren.

Moet je een afstand van meer dan 10 kilometer in één keer afleggen? Dan bevelen we deze e-step niet direct aan. In dat geval ben je toch beter uit met bijvoorbeeld de Xiaomi M365 óf Ninebot by Segway ES4 (voor afstanden van zelfs meer dan 25 kilometer). Voor kleine afstanden is de Denver echter wel een aanrader. Zeker als je de prijs in het achterhoofd neemt!

Gebruik in het alledaagse leven

Met een gewicht van slechts 8.8 kg is de Denver SCO-65210 een stuk lichter dan een fiets. Je kunt de step ingeklapt ook makkelijk meenemen naar binnen, opgeborgen in het kantoor of in de kofferbak stoppen. Ga je op vakantie? Neem je e-step gezellig mee en vouw deze zelfs in de bagagebak boven je hoofd.

Technische specificaties

Denver SCO-65210Specs
Actieradius18 km
Maximale snelheid20 km/h
Oplaadtijd3 uur
Gewicht8.8 kg
Maximale draaggewicht100 kg
Afmetingen uitgeklapt96 x 19.5 x 109 cm
Type bandenLuchtbanden
Wielmaat6.5"
Motor capaciteit300 Watt
Aantal meegeleverde accu's1
Ingebouwde lichtenJa
WaterbestendigJa
Garantie2 jaar

Uitrusting van de e-step

De step is voorzien van LED-verlichting die eenvoudig te bedienen is met een schakelaar op het stuur. Deze lampjes komen goed van pas wanneer je in de avonduren met je e-step op pad gaat.
Verder is hij voorzien van een multifunctioneel digitaal display dat de snelheid, de afgelegde afstand, de status van de accu en de tijd weergeeft. En ook voor deze functies geldt dat ze makkelijk te bedienen zijn via het stuur.

Ook handig: de step beschikt over een automatische uitschakelfunctie. Wanneer je stopt met het gebruik van meer dan 5 minuten, schakelt de step automatisch uit.

Eindoordeel

7 Totale Score
Goedkoop, maar geen duurkoop

Voor jongeren en mensen die een eerste e-step willen proberen kunnen we de Denver SCO-65210 aanbevelen. Voor gevorderde gebruikers en enthousiastelingen die een écht degelijke e-step zoeken, bevelen wij met voorkeur een e-step in een hogere prijsklasse aan. Desalniettemin brengt de Denver SCO-65210 je met plezier en de nodige veiligheid van A naar B op korte afstanden.

Pluspunten
  • Eén van de goedkoopste e-steps van 2020
  • Makkelijk mee te nemen
- Minpunten
  • Voelt wat instabiel aan
  • Klein plateau om op te staan