Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Denver SCO-65210 Review: klein en fijn?

Met een prijskaartje van zo’n €200 euro vraag je je misschien af wat je van de Denver SCO-65210 mag verwachten. Is deze elektrische step van Denver het geld waard? We zochten het uit!
denver elektrische step

Spring direct naar:

De elektrische step van Denver

De Denver SCO-65210 maakt een goede indruk in vergelijking met sommige duurdere e-steps. Heb je de step eenmaal op de deurmat afgeleverd gekregen, dan schroef je deze in een paar minuten in elkaar. De step ziet er vrij ‘basic‘ uit, maar oogt op het eerste gezicht wel veilig.

Een stevige e-step, of lijkt dit maar zo?

Het is zichtbaar aan de materialen dat deze e-step minder dan €700 (de gemiddelde prijs voor een kwalitatief hoogwaardige e-step) kost. Hoewel de dure elektrische steps er veel robuuster uitzien en soms beter aanvoelen, heeft de Denver SCO-65210 toch een redelijk robuuste materiaalverwerking.

De snelheid van de Denver SCO-65210

Je hoeft niet bang te zijn dat je geflitst wordt met deze step. Waar de meeste e-steps ongeveer 25 km/u halen, haalt dit model een maximale snelheid van 20 km/u. Met een wielmaat van 6.5″ is dit misschien maar beter ook. De snelheid kan worden aangepast door op de versnellingsknop aan de rechterkant van het stuur te drukken.

Wat wel erg snel is aan de Denver SCO-65210 is de laadtijd. In slechts 3 uur laadt je deze e-step volledig op. Wel zo handig!

Rijden met de Denver SCO-65210

denver display

De Denver-SCO 65210 heeft zich in onze remtest goed bewezen. De comfortabele rijervaring wordt versterkt door het stabiele deck met laag zwaartepunt. Hoewel de step vrij kleine wielen heeft, kun je putjes in de weg relatief gemakkelijk trotseren.

Wil je meer dan 15 kilometer per dag met je e-step afleggen? Dan is de Denver-SCO 65210 niet meteen de eerste keuze. In dit geval heb je meer baat bij een e-step met een grote actieradius. Als een prijsvriendelijke e-step voor korte afstanden kun je deze Denver step echter wél in overweging nemen.

Gebruik in het alledaagse leven

Met een gewicht van slechts 8.8 kg is de Denver SCO-65210 een stuk lichter dan een fiets. Je kunt de step ingeklapt ook makkelijk meenemen in het openbaar vervoer of een kofferbak.

Technische specificaties

Denver SCO-65210Specs
Actieradius18 km
Maximale snelheid20 km/h
Oplaadtijd3 uur
Gewicht8.8 kg
Maximale draaggewicht100 kg
Afmetingen uitgeklapt96 x 19.5 x 109 cm
Type bandenLuchtbanden
Wielmaat6.5"
Motor capaciteit300 Watt
Aantal meegeleverde accu's1
Ingebouwde lichtenJa
WaterbestendigJa
Garantie2 jaar

Uitrusting van de e-step

De step is voorzien van LED-verlichting die eenvoudig te bedienen is via de schakelaar aan het stuur. De verlichting is geen overbodige luxe wanneer je in de avonduren met je e-step op pad gaat.

Daarnaast is de Denver SCO-65210 voorzien van een multifunctioneel digitaal display wat de snelheid, afgelegde afstand, status van de accu en tijd weergeeft. Ook voor deze functies geldt dat ze te bedienen zijn via het stuur.

Ook handig: de step beschikt over een automatische ‘slaapstand’. Wanneer je meer dan 5 minuten stopt met het gebruik van de step, schakelt deze automatisch uit.

Logo