Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step in Utrecht

De elektrische step rukt in grote Nederlandse steden in rap tempo op. Zo ook in Utrecht. De meeste e-steps zijn net als in de rest van Nederland echter nog niet toegestaan op de openbare weg. Lees hier meer over het gebruik van een e-step in Utrecht.

Mag je met een elektrische step in Utrecht rijden?

Hoewel je al regelmatig e-steps door de Utrechtse straten ziet rijden, mag dit officieel nog niet. Er zijn slechts een paar goedgekeurde e-steps waarmee je momenteel wel legaal mag rondrijden.

In Utrecht mag een elektrische step alleen de weg op als deze aangewezen is als elektrische bromfiets door het RDW.

Landelijke regelgeving
Wil je alles lezen over de landelijke e-step wet- en regelgeving in Nederland? Lees dan verder op de pagina ‘Elektrische step in Nederland‘.

Wanneer worden álle e-steps toegelaten in Utrecht?

De exacte datum is nog niet bekend. De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangegeven medio juli 2022 een nieuw toelatingskader gereed te hebben waarmee meer e-steps de weg op mogen.

Waar in andere Europese steden zoals Antwerpen en Brussel al volop gebruik gemaakt wordt van e-steps, is het voor steden als Utrecht nog even wachten.

Wil je je alvast oriënteren op een geschikte elektrische step? Bekijk onze pagina met de beste e-steps van dit moment.

Logo
Shopping cart