Elektrische step in Utrecht

De toenemende interesse voor elektrische steps in de binnenstad beperkt zich niet alleen tot Amsterdam. Ook in Utrecht neemt de belangstelling voor deze stepjes toe. De historische binnenstad zou met haar kleine straatjes perfect zijn om al steppend te verkent te worden. Maar, mag dit eigenlijk al?

Mag je met een elektrische step in Utrecht rijden?

Hoewel je al regelmatig e-steps zoals de populaire Xiaomi M365 in Utrecht ziet rijden, mag dit eigenlijk nog niet. Op dit moment zijn de meeste elektrische steps namelijk nog niet toegestaan in Nederland. Dus ook niet in Utrecht.

Toch zijn er een paar uitzonderingen. Dit zijn voornamelijk e-steps in het wat duurdere segment, voorzien van een zadel en kentekenplaat.

In Nederland gelden hiervoor een aantal regels. Zo mag je alleen de weg op als deze e-step is goedgekeurd door het RDW en officieel is geregistreerd als een ‘elektrische bromfiets’. Voor de wet zijn in dit geval de steps een snor- of een bromfiets en hebben ze groen licht om mee gereden te worden.

Lees meer over de regels voor elektrische steps

Wanneer worden álle e-steps toegelaten in Utrecht?

Dit is helaas nog niet zeker. Waar in andere Europese steden zoals Antwerpen en Brussel al volop gebruik gemaakt wordt van e-steps, is dit nog niet aan de orde in Nederland.

Mochten de stepjes ons land binnenkort ook overnemen, dan zal Rotterdam waarschijnlijk de eerste stad in Nederland worden waar deze rondrijden.

Ben je van plan een e-step aan te schaffen? Bekijk onze pagina met de 5 beste e-steps van dit moment. Wist je dat je tegenwoordig ook voor een vast maandelijks bedrag op een step kunt rondrijden? Ontdek meer over het leasen van een elektrische step.