Elektrische step in Rotterdam

De elektrische step rukt in grote Nederlandse steden in rap tempo op. Zo ook in Rotterdam. De meeste e-steps zijn, net als in de rest van Nederland, echter nog niet goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Lees hier meer over het gebruik van een e-step in Rotterdam.

Mag je met een elektrische step in Rotterdam rijden?

Hoewel je al regelmatig e-steps door de Rotterdamse straten ziet rijden, mag dit officieel nog niet. Er zijn slechts een paar goedgekeurde e-steps waarmee je momenteel wel legaal de weg op mag.

In Rotterdam mag een elektrische step alleen de weg op indien deze door het RDW is aangewezen is als elektrische bromfiets.

Landelijke regelgeving
Wil je alles lezen over de landelijke e-step wet- en regelgeving in Nederland? Lees dan verder op de pagina ‘Elektrische step in Nederland‘.

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Rotterdam?

Verkeerswethouder Judith Bokhove van Groenlinks heeft in 2019 aangegeven de elektrische deelstep graag te verwelkomen in Rotterdam, zodra landelijke wetgeving dit toelaat.

Het nieuwe beleidskader voor de elektrische step is inmiddels gepubliceerd en zal naar verwachting per 1-1-2023 ingaan.

In dit kader krijgt de e-step een nieuwe voertuigcategorie, met eigen verkeersregels en voertuigeisen.

De RDW wordt hierbij aangewezen als onafhankelijke keuringsinstantie en zal e-steps beoordelen op geschiktheid voor toegang tot de openbare weg.

Tip: er zijn meerdere punten in Nederland waar je een goedgekeurde step voor een dag(deel) kunt huren. Lees alles over het huren van een elektrische step.

Wil je je alvast oriënteren op een geschikte elektrische step? Bekijk onze pagina met de beste e-steps van dit moment.

Logo