Het grootste e-step platform van NL & BE ✓ Alle lokale wet- en regelgeving op een rij ✓ Uitgebreide reviews en handige prijsvergelijkers ✓

Elektrische step in Rotterdam

De elektrische step rukt in grote Nederlandse steden in rap tempo op. Zo ook in Rotterdam. De meeste e-steps zijn, net als in de rest van Nederland, echter nog niet goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Lees hier meer over het gebruik van een e-step in Rotterdam.

Mag je met een elektrische step in Rotterdam rijden?

Hoewel je al regelmatig e-steps door de Rotterdamse straten ziet rijden, mag dit officieel nog niet. Er zijn slechts een paar goedgekeurde e-steps waarmee je momenteel wel legaal de weg op mag.

In Rotterdam mag een elektrische step alleen de weg op indien deze door het RDW is aangewezen is als elektrische bromfiets.

Landelijke regelgeving
Wil je alles lezen over de landelijke e-step wet- en regelgeving in Nederland? Lees dan verder op de pagina ‘Elektrische step in Nederland‘.

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Rotterdam?

De exacte datum is nog niet bekend. De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangegeven medio juli 2022 een nieuw toelatingskader gereed te hebben waarmee meer e-steps de weg op mogen.

Verkeerswethouder Judith Bokhove van Groenlinks heeft in 2019 aangegeven de elektrische deelstep graag te verwelkomen in Rotterdam, zodra landelijke wetgeving dit toelaat. In de eerste fase zou Rotterdam plaats willen bieden voor zo’n 1.000 deelsteps. 

Welke aanbieders hun stepjes in de Maasstad zullen neerzetten, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat iedere aanbieder maximaal 500 steps beschikbaar mag stellen.

Wil je je alvast oriënteren op een geschikte elektrische step? Bekijk onze pagina met de beste e-steps van dit moment.

Logo
Shopping cart