Elektrische step in Groningen

Met meer dan 55.000 studenten in de stad, komt er ook in Groningen een steeds grotere vraag naar de elektrische step. Makkelijk, snel én milieuvriendelijk van A naar B. Dat zien een hoop Groningers momenteel al wel zitten. Maar hoe zit het eigenlijk met de e-step in deze stad? Wat mag wel en wat mag niet? Je leest het hier!

Mag je met een elektrische step in Groningen rijden?

Volgens de huidige Nederlandse wet- en regelgeving mogen slechts een beperkt aantal e-steps de weg op in Groningen. Voordat een elektrische tweewieler de weg op mag, moet deze namelijk gekeurd zijn door het RDW. Daarnaast moet de step geregistreerd zijn als ‘elektrische bromfiets’. Deze strenge regels zorgen er momenteel voor dat voornamelijk steps in het duurdere segment de weg op mogen.

De meeste steps die je momenteel door Groningen ziet rijden, zoals de Xiaomi M365, zijn officieel nog niet toegestaan. Wil je weten met welke e-steps je wél zorgeloos de weg op kunt?
Bekijk RDW gekeurde elektrische steps

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Groningen?

Er is momenteel helaas nog duidelijkheid over de volledige toelating van e-steps in het centrum van Groningen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de e-step nog niet op grootschalig niveau is opgenomen als vervoermiddel in Nederland. De eerste nieuwsberichten zijn al de wereld ingeslingerd dat Rotterdam waarschijnlijk de eerste stad wordt waar de elektrische deelstep wordt ingezet.

Wil jij je vast oriënteren op een hippe tweewieler? Bekijk dan onze lijst met best geteste e-steps van 2021.