Elektrische step in Eindhoven

De elektrische step; menig stad in Europa staat er al vol mee. Maar in Nederland duurt dit nog even. Ook Eindhoven staat te popelen om de e-step. Maar hoe zit het met het gebruik van een e-step in Eindhoven?

Mag je met een elektrische step in Eindhoven rijden?

Het gebruik van een elektrische step is in Eindhoven alleen toegestaan wanneer deze door het RDW is goedgekeurd. Tot nu toe zijn slechts een handjevol e-steps goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Een groot deel van de e-steps die je nu ziet rijden, mogen officieel nog niet de weg op.

landelijke regelgeving
Wil je alles lezen over de landelijke e-step wet- en regelgeving in Nederland? Lees dan verder op de pagina ‘Elektrische step in Nederland‘.

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Eindhoven?

De exacte datum waarop e-steps ook in Eindhoven legaal mogen rondrijden, is nog niet bekend.

Wel is er inmiddels een nieuw nationaal beleidskader voor de elektrische step gepubliceerd. Dit kader zal naar verwachting per 1-1-2023 ingaan.

In dit kader krijgt de e-step een nieuwe voertuigcategorie, met eigen verkeersregels en voertuigeisen.

De RDW wordt hierbij aangewezen als onafhankelijke keuringsinstantie en zal e-steps beoordelen op geschiktheid voor toegang tot de openbare weg.

Tip: er zijn meerdere punten in Nederland waar je een goedgekeurde step voor een dag(deel) kunt huren. Lees alles over het huren van een elektrische step.

alvast oriënteren?
Wil je je alvast oriënteren op een geschikte elektrische step? Bekijk onze pagina met de beste e-steps van dit moment.
Logo