Elektrische step in Eindhoven

De elektrische step; menig stad in Europa staat er al vol mee. Maar in Nederland duurt dit nog even. Ook Eindhoven staat te popelen om de e-step. Mag je in Eindhoven al met een e-step de weg op? En wat kunnen we de komende tijd verwachten rondom steps in de lichtstad? Lees hier meer!

Mag je met een elektrische step in Eindhoven rijden?

Het gebruik van een elektrische step is in Eindhoven alleen toegestaan wanneer deze door het RDW is goedgekeurd. Tot nu toe zijn maar een aantal e-steps goedgekeurd om legaal de weg op te gaan. Een groot deel van de steps die je nu al ziet rijden, mogen officieel nog niet de weg op. Lees meer over de e-step wetgeving in Nederland

Wil je weten welke elektrische steps al wél de weg op mogen?
Bekijk RDW gekeurde elektrische steps

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Eindhoven?

Momenteel is er nog weinig bekend over de toelating van e-steps in Eindhoven. De algemene regels voor het gebruik van een e-step zijn in ieder geval toepasbaar, maar verdere informatie blijft nu nog beperkt. Rotterdam zal naar verwachting de eerste stad in Nederland worden waar elektrische steps officieel grootschalig zullen worden geïntroduceerd.

De eerste deelsteps worden mogelijk in het eerste kwartaal van 2020 verwelkomd in de havenstad. Hierna is de verwachting dat er meerdere steden zullen volgen, als de proefperiode succesvol wordt ontvangen door inwoners en toeristen.

Ben jij nu al e-step fan en kun je niet wachten om je trouwe elektrische vriend aan te schaffen?
Bekijk dan de beste e-steps van 2020.