Elektrische step in Den Haag

Wil je Den Haag eenvoudig verkennen? Grote kans dat je nog niet aan de elektrische step had gedacht. Maar hoe zit het precies met de elektrische step in Den Haag? Je leest het hier.

Mag je met een elektrische step in Den Haag rijden?

Volgens de huidige Nederlandse wet- en regelgeving mag je onder bepaalde voorwaarden met een elektrische step in Den Haag rijden. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden. Er zijn namelijk slechts een paar e-steps die zijn toegestaan op de openbare weg in Nederland.

Om met een e-step op pad te gaan, moet deze namelijk aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten deze steps voorzien zijn van een zadel en moet het mogelijk zijn om deze te verzekeren. Dit betekent dat er op het moment maar een klein aantal e-steps zijn die gebruikt mogen worden in Den Haag. Hoewel je populaire uitvoeringen zoals de Xiaomi M365 of de Segway Ninebot ES4 al veel ziet rijden, zijn deze in Nederland nog niet goedgekeurd.

Lees meer over de regels voor elektrische steps

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Den Haag?

In België wordt er al volop gebruik gemaakt van de elektrische step. Aanbieders zoals Bird spelen hier gretig op in. In Den Haag is het helaas nog niet zo ver. Er is momenteel nog geen officiële ‘lanceerdatum’ voor het gros van de, op dit moment illegale, stepjes bekend.

Wel zijn horen we steeds vaker geluiden in Nederland waaruit blijkt dat er toch wel interesse is naar deze milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Zo is er een grote kans dat in het eerste kwartaal van 2020 de elektrische step verwelkomd zal worden in Rotterdam. Mocht de invoering van deze e-steps in Rotterdam succesvol het proeftraject doorstaan, dan is er de mogelijkheid dat ook andere steden zoals Den Haag het initiatief zullen volgen.

Huur een elektrische step in Den Haag

De echte fans van e-steps hoeven in Den Haag niet te wachten totdat de elektrische step officieel wordt meegerekend in het verkeer. Zo bieden diverse shops het verhuur van elektrische steps aan. Via 1001Activiteiten kunt u op een goedgekeurd model de straten van Den Haag en Scheveningen per e-step ontdekken.

Wil je toch liever je eigen e-step kopen? Ontdek dan de beste elektrische steps van dit moment. Wist je dat het ook mogelijk is om voor een vast maandelijks bedrag op een step te rijden? Lees meer over het leasen van een e-step.