Elektrische step in Den Haag

De elektrische step rukt in Nederland in rap tempo op. Zo ook in Den Haag. De meeste e-steps zijn, net als in de rest van Nederland, echter nog RDW-gekeurd. Lees hier meer over het gebruik van een e-step in Den Haag.

Mag je met een elektrische step in Den Haag rijden?

Hoewel je al regelmatig e-steps door Den Haag ziet rijden, mag dit officieel nog niet. Er zijn momenteel slechts een paar goedgekeurde e-steps waarmee je legaal de weg op mag.

In Den Haag mag een elektrische step alleen de weg op als deze aangewezen is als elektrische bromfiets.

Landelijke wetgeving
Wil je alles lezen over de landelijke e-step wet- en regelgeving in Nederland? Lees dan verder op de pagina ‘Elektrische step in Nederland‘.

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Den Haag?

In België wordt er al volop gebruik gemaakt van de elektrische step. Aanbieders zoals Bird spelen hier gretig op in. In Den Haag is het helaas nog niet zo ver. 

Inmiddels is wel het nieuwe kader voor de elektrische step in ons land gepubliceerd. Dit nieuwe kader zal naar verwachting per 1-1-2023 van kracht zijn.

In dit kader krijgt de e-step een nieuwe voertuigcategorie, met eigen verkeersregels en voertuigeisen.

De RDW wordt hierbij aangewezen als onafhankelijke keuringsinstantie en zal e-steps beoordelen op geschiktheid voor toegang tot de openbare weg.

Lees ook: Dit is het nieuwe beleidskader voor elektrische steps

Huur een elektrische step in Den Haag

Er zijn meerdere punten in Nederland waar je een goedgekeurde step voor een dag(deel) kunt huren. Lees alles over het huren van een elektrische step.

alvast oriënteren?
Wil je je alvast oriënteren op een geschikte elektrische step? Bekijk onze pagina met de beste e-steps van dit moment.
Logo