Elektrische step in Breda

Wat is er leuker dan de historische binnenstad van Breda ontdekken? De Nassaustad per e-step ontdekken! Maar de e-step leent zich ook perfect voor dagelijks vervoer; van een kleine boodschap tot een ritje naar het station. Je ziet steeds meer e-steps in Breda rondrijden, maar wat zijn precies de mogelijkheden voor step enthousiastelingen in Breda? Je leest het hier.

Mag je met een elektrische step in Breda rijden?

De huidige wet- en regelgeving in Nederland laat toe dat je met een elektrische step in Breda mag rijden. Wel zijn er een paar belangrijke regels aan verbonden. Er zijn momenteel namelijk maar een paar e-steps geschikt voor de openbare weg. De rest (helaas) nog niet. Een e-step mag je pas rijden wanneer deze is goedgekeurd door de RDW en deze geregistreerd staat als ‘elektrische bromfiets’.

Momenteel is er maar een klein aantal steps toegelaten en zal het nog even duren voordat meerdere varianten worden goedgekeurd. Ben je benieuwd welke e-steps al wél op de weg mogen rijden?
Bekijk RDW gekeurde elektrische steps

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Breda?

Het antwoord op de vraag wanneer alle e-steps worden toegelaten in Breda laat nog even op zich wachten. Tot nu toe is er weinig informatie beschikbaar over de mobiliteitskwestie in Breda. We moeten het voorlopig doen met de algemene regels rondom het gebruik van e-steps in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid gaat er in 2021 wat veranderen rondom de step in ons land. Het ziet er namelijk naar uit dat Rotterdam de eerste stad van Nederland wordt waar de e-step officieel wordt toegelaten.

Je kunt natuurlijk niet wáchten totdat de e-step officieel wordt geïntroduceerd in Nederland. Wil je alvast gluren welke e-step jij in huis moet halen? Bekijk dan ons lijstje met de beste elektrische steps van 2021.