Elektrische step in Breda

Wat is er leuker dan de historische binnenstad van Breda ontdekken? De Nassaustad per e-step ontdekken! Je ziet deze elektrische tweewielers steeds meer in Breda rondrijden. Ontdek hier alles over het gebruik van een e-step in Breda.

Mag je met een elektrische step in Breda rijden?

Hoewel je al regelmatig e-steps door Breda ziet rijden, mag dit in de meeste gevallen officieel nog niet. Er zijn namelijk maar een paar RDW-gekeurde e-steps waarmee je momenteel legaal mag rondrijden.

In Breda mag een elektrische step alleen de weg op als deze goedgekeurd en aangewezen is als elektrische bromfiets.

landelijke regelgeving
Wil je alles lezen over de landelijke e-step wet- en regelgeving in Nederland? Lees dan verder op de pagina ‘Elektrische step in Nederland‘.

Wanneer worden alle e-steps toegelaten in Breda?

Er is inmiddels een nieuw nationaal beleidskader voor de elektrische step gepubliceerd. Dit kader zal naar verwachting per 1-1-2023 ingaan.

In dit kader krijgt de e-step een nieuwe voertuigcategorie, met eigen verkeersregels en voertuigeisen.

De RDW wordt hierbij aangewezen als onafhankelijke keuringsinstantie en zal e-steps beoordelen op geschiktheid voor toegang tot de openbare weg.

Tip: er zijn meerdere punten in Nederland waar je een goedgekeurde step voor een dag(deel) kunt huren. Lees alles over het huren van een elektrische step.

Alvast oriënteren?
Wil je je alvast oriënteren op een geschikte elektrische step? Bekijk onze pagina met de beste e-steps van dit moment.
Logo