Xiaomi onthult twee nieuwe e-steps

Denk je aan elektrische steps, dan is er een grote kans dat je ook aan Xiaomi denkt. Het is immers het bestverkochte merk op het gebied van deze elektrische tweewielers.

Na de succesvolle M365 en M365 Pro heeft het bedrijf op 15 juli twee nieuwe modellen aangekondigd. Ben je er klaar voor? We nemen je mee!

Xiaomi Ecosystem Product Launch

Jaarlijks organiseert Xiaomi een Product Launch waarbij een groot scala aan nieuwe producten wordt aangekondigd. Naast een sterk staaltje tech in de vorm van producten als de ‘Mi Smart Band 5’, waren de e-step fans vooral benieuwd naar de aankondiging van twee nieuwe Xiaomi steps.

Bekijk de productpresentatie van de nieuwe e-steps hier:

De Mi Electric Scooter Pro 2

De Xiaomi Pro 2 is de upgrade van de in 2018 op de markt gebrachte Xiaomi M365 Pro. Dit roept meteen de vraag op in hoeverre dit nieuwe model daadwerkelijk een upgrade ten opzichte van zijn voorganger is.

Xiaomi Electric Scooter Pro 2

Vergelijken we de Mi Electric Scooter Pro 2 met de M365 Pro op een paar belangrijke eigenschappen, dan krijgen we het volgende plaatje:

Xiaomi Pro 2Xiaomi M365 Pro
Maximale snelheid25 km/h25 km/h
Maximale actieradius45 km45 km
Gewicht14.2 kg14.2 kg
Laadtijd9 uur8-9 uur
Vermogen300 Watt (600 Watt output)300 Watt
RemsysteemDubbel remsysteemDubbel remsysteem
Maximale helling20%20%

Qua technische specificaties lijken deze steps dus erg op elkaar. Opvallend is wel dat de introductieprijs van de Pro 2 lager ligt dan de [gemiddeld genomen] huidige prijs van de M365 Pro.

Xiaomi noemt veiligheid als de ‘#1 prioriteit’ bij hun producten. In het kader van deze veiligheid is de Pro 2 voorzien van een dubbel remsysteem, een remlicht en een vernieuwd [fel] voorlicht. Net als de eerdere modellen is ook deze e-step weer in te klappen om gemakkelijk mee te nemen.

De Mi Electric Scooter 1S

Xiaomi Mijia 1S elektrische step

Wie Xiaomi al langere tijd in de gaten houdt, zal zich wellicht herinneren dat dit model al eerder aangekondigt is. Hoewel deze aankondiging dus geen totale verrassing was, is het wel nieuw dat de 1S binnenkort ook in Europa verkrijgbaar is. Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

 Mi Electric Scooter 1S
Maximale snelheid25 km/h
Actieradius30 km
Maximale helling14%
Prijs€399

Lees meer over de Xiaomi 1S

Bonus: binnenkort ook een AMG variant

Het duurt nog even, maar Xiaomi heeft aangekondigd een special edition e-step op de markt te brengen. Hiervoor zijn ze een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Mercedes.

Behalve de spannende naam [Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes AMG Petronas F1 Team Edition] is er nog niks bekend over deze step. Het ‘AMG’ stuk klinkt veelbelovend. Kom maar door, Xiaomi!