Maak kennis met de nieuwe Xiaomi Mijia 1S e-step

De echte fan denkt bij de naam ‘Xiaomi’ direct aan de M365 en zijn grote broer; de M365 Pro. Recentelijk is hier een nieuwe variant bijgekomen: de Xiaomi Mijia 1S. De Mijia 1S is de vernieuwde versie van de M365-serie. Ondanks dat de verkoop in Europa nog heel even op zich laat wachten, lijkt het een mooie aanvulling op de eerder uitgebrachte modellen!

De Xiaomi Mijia 1S step

Een eerste blik op de Mijia 1S laat duidelijk zien dat dit een kind is van de Xiaomi familie. Het model is een vernieuwde versie van de welbekende Xiaomi M365 en deze lijken qua uiterlijk dan ook veel op elkaar. Maar, laten we wel wezen, de Mijia 1S zou geen vernieuwde versie zijn zonder nieuwe kenmerken.

Vernieuwd dashboard

Xiaomi Mijia 1S display

Vrijwel het belangrijkste verschil is het dashboard. De meeste Xiaomi steps hebben een display met één knop en vier lampjes, waarmee het batterijniveau en de geactiveerde prestatiemodus wordt weergegeven. Dit vrij eenvoudige bedieningspaneel is speciaal voor het Mijia 1S model vervangen door een touchscreen display waarop je de batterijduur, de prestatiemodus en (altijd handig) de snelheid in kunt zien.

Eveneens ben je één klik verwijderd van de lichtinstellingen, bluetooth mogelijkheden, temperatuur, e-step instellingen en het slot.

Materiële upgrades
Mijia 1S elektrische step frame

Een andere verbetering die deze e-step bevat is het stof- en waterbestendige aluminium frame met de IP54-certificering. Dit geldt overigens ook voor de mechanische bestendigheid, wat de 1S goed laat presteren op ruwe ondergronden en in weersomstandigheden.

Verder heeft de Mijia 1S een verbeterde autonomie wat het resultaat is van een sterke batterij. De batterij wordt deels opgeladen door de regeneratieve remmen, gaat langer mee en zorgt voor een grotere actieradius tot 30 km. Een extra voordeel is dat de batterij sneller is opgeladen dan zijn voorganger: in minder dan 6 uur heb je een volledig opgeladen e-step.

Wat onderscheidt de Xiaomi Mijia 1S van eerdere uitvoeringen?

Mag de Xiaomi Mijia 1S zich straks mengen in het lijstje met de beste elektrische steps van 2020? Veel verschillen met de Xiaomi M365 en M365 Pro zijn op het eerste gezicht nog niet te ontdekken. Qua uithoudingsvermogen gaat de 1S ongeveer 5 kilometer langer mee dan zijn voorgangers.

De Mijia 1S is door de vliegtuig aluminium legering met een gewicht van 12.5 kg zo’n 15% lichter dan de Pro uitvoering. Dit is echter wel ten koste gegaan van een klein stukje draaggewicht. Waar de Pro een draaggewicht heeft van 120 kg, kan de 1S ‘slechts’ 100 kg hebben.

Technische features

SpecificatieKenmerk
AfmetingenUitgeklapt:
108 x 43 x 114 cm
Ingeklapt:
108 x 43 x 49 cm
Gewicht12.5 kg
Maximaal draaggewicht100 kg
HellingenTot 14%
Laadvermogen71W
Laadtijd5.5 uur
Batterij280 Wh
Maximum snelheid25 km/u
Actieradius30 km
Aantal snelheidsmodi3
Type bandenLuchtbanden
Wielmaat8.5"
RemsysteemElektrisch en mechanisch

Hoe krijg je de Xiaomi Mijia 1S in handen?

De Mijia 1S e-step is al verkrijgbaar in China, te vinden in de officiële Xiaomi winkel en via verschillende geautoriseerde online dealers. Ondanks de vernieuwde technologische snufjes behoudt deze elektrische step een redelijk betaalbare prijs. De e-step kost omgerekend zo’n €460.

Geen zin om te wachten op je nieuwe e-step? Bekijk hier alle elektrische steps.