5 Voordelen van een elektrische step

Zie je ze ook steeds meer rijden? Elektrische steps veroveren langzaam hun plekje in het Nederlandse straatbeeld. En dit terwijl een hoop elektrische steps in Nederland nog niet zijn goedgekeurd. Maar wat maakt deze e-steps zo populair? Wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

1. Elektrische steps zijn relatief goedkoop

Vergeleken met andere (elektrische) vervoersmiddelen, zijn e-steps goedkoop. Er zijn namelijk al nieuwe steps verkrijgbaar voor minder dan €200. Ga je deze kosten vergelijken met bijvoorbeeld een elektrische fiets, dan ben je dus voordelig uit! Daarnaast heb je weinig kosten aan het onderhoud van je e-step.

Ben je benieuwd hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van je nieuwe elektrische step? Lees dan ons artikel over het onderhoud van de e-step batterij.

2. Elektrische steps zijn makkelijk mee te nemen

xiaomi m365 pro afmetingen

Wist je dat je zo goed als elke e-step kunt inklappen? Dit maakt het erg makkelijk om hem mee te nemen in het openbaar vervoer. Stap de trein of bus uit, klap binnen 5 seconden je step uit en rijd comfortabel naar je plaats van bestemming! Met een gemiddeld gewicht van minder dan 15 kg hoef je je ook geen zorgen te maken over het tillen van de step.

3. Elektrische steps zijn milieuvriendelijk

Een volledig ‘groen’ vervoermiddel; dat is de e-step. We worden ons steeds meer bewust van het milieu. Het besef dat vervoersmiddelen op benzine de toekomst niet meer hebben, is inmiddels bij iedereen aanwezig. Het wordt dus kijken naar een alternatief. Naast de elektrische fiets is de elektrische step een innovatie die bijdraagt aan deze milieu trend.

Voor grote steden zoals Amsterdam lijkt de elektrische step een ideale uitkomst. Op dit moment wordt er in Nederland druk nagedacht over de (mogelijk) brede uitrol van deze e-steps. Lees hier de laatste ontwikkelingen over de invoer van elektrische steps in Amsterdam en elektrische deelsteps.

4. Een elektrische step is makkelijk te besturen

Grote kans dat je vroeger wel eens op een step hebt gereden. Als dit het geval is, weet je ook dat steppen geen hogere wiskunde is. Dit geldt ook voor een elektrische step. Het voertuig is relatief licht en makkelijk onder controle te houden. Simpelweg stap je op en vertrek je. Ben je benieuwd welke step het beste bij jou past? Bekijk ons overzicht om verschillende elektrische steps te vergelijken.

5. Een elektrische step is sneller dan een auto

We horen je denken; hier haak ik af. Natuurlijk is dit niet helemaal waar. Maar denk eens aan een drukke ochtendspits in de stad. Voor afstanden van 5-25 km ben je simpelweg sneller af dan met de auto. Je hoeft je dan niet te mengen tussen de stilstaande auto’s omdat je vaak gebruik kunt maken van het fietspad. Dit scheelt tijd en een hoop frustratie in de ochtend.

Voor je met een elektrische step de weg op gaat, is het goed om eerst de verkeersregels door te nemen. Lees meer over regelgeving voor een elektrische step.

Logo